طرز تهیه پنکیک ساده و فوری در تابه | صبحانه چی بخوریم؟
پنکیک یکی از محبوبترین صبحانههای بینالمللی در سراسر دنیا است که معمولا خیلی سریع حاضر شده و میتوانید آن را با انواع مربا سرو کنید. در حقیقت پنکیک نوعی کیک تخت نازک و ساده است که درون تابه و بدون هیچ پیچیدگی پخته میشود. از این کیک بیشتر در وعده صبحانه یا عصرانه استفاده میشود. شما نیز میتوانید پنکیک را در طعم و مزههای مختلف آماده کنید. در این مطلب از مجله مامی کوکینگ قصد داریم به طرز تهیه پنکیک ساده و فوتوفن پخت بپردازیم، با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه پنکیک 4 نفر
- آرد سفید 1/5لیوان
- تخممرغ 1 عدد
- بیکینگ پودر 1/5 قاشق چایخوری
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
- روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
- شکر 3 قاشق غذاخوری
- شیر یا آب یک لیوان
با این خمیر می تونی هر شیرینی و دسر و نونی که میخوای رو بپزی: طرز تهیه خمیر جادویی همه کاره به 3 روش فوری و ساده
طرز تهیه پنکیک ساده با مواد در دسترس
- در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک صبحانه ابتدا باید مایه خمیر پنکیک را آماده کنید. به همین منظور تخممرغ را بههمراه شکر و وانیل درون یک کاسه جادار و بزرگ بریزید و با همزن برقی آنها را چند دقیقه مخلوط کنید. البته اگر به همزن برقی دسترسی نداشتید، میتوانید از همزن دستی نیز بهمنظور مخلوط کردن مواد اولیه استفاده کنید. این کار را تا زمانیکه رنگ ترکیب کرمی شود و حالت کشداری پیدا کند، ادامه دهید.
- در مرحله بعد شیر یا آب را به انتخاب خود بههمراه روغن به مواد ترکیبشده اضافه کنید. مواد را مجدد با یکدیگر مخلوط کنید تا یکدست شوند. اگر قصد دارید پنکیک را بلافاصله بعد از پخت سرو کنید، میتوانید از آب و اگر میخواهید پنکیک مدت زمان بیشتری نرم بماند از شیر استفاده کنید.
- آرد سفید را بههمراه بیکینگ پودر با یکدیگر ترکیب و درون کاسه حاوی مایع پنکیک الک کنید. سپس مواد درون کاسه را با استفاده از لیسک یا قاشق بهخوبی ترکیب نمایید تا یکدست شوند. مهمترین نکته در طرز تهیه پنکیک ساده تابه ای این است که پس از اضافه نمودن بیکینگپودر مواد را بیش از اندازه ترکیب نکنید؛ چراکه خاصیت آن از بین میرود.
- پس از آماده شدن مایع پنکیک فوری آن را حدود 10 دقیقه استراحت دهید. سپس یک تابه نچسب و مناسب تهیه پنکیک خانگی را برداشته، روی حرارت ملایم قرار دهید و با استفاده از روغن آن را کمی چرب کنید. پس از داغ شدن تابه مقداری از مایه پنکیک را برداشته و درون تاب قرار دهید.
- مایع پنکیک بهصورت دایرهای شکل درمیآید. پس از مدتی روی مایع پنکیک حفرههایی مانند سوزن سوزن ایجاد میشود که بهمعنا سرخ شدن آن است. اگر لبههای پنکیک به رنگ کاراملی و قهوهای درآمده بود، آن را با استفاده از یک کفگیر برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بهخوبی پخته شود. بههمین ترتیب پنکیک صبحانه کودک آماده میشود و میتوانید بههمراه انواع میوههای تازه فصل یا عسل و مربا سرو کنید.
ناهار چی بپزم؟! طرز تهیه ماکارونی ساده بدون هیچی
نکات پخت پنکیک ساده
- یکی از مهمترین اصول در طرز تهیه پنکیک فوری استراحت دادن به مایه آن است. استراحت دادن به مایه پنکیک تاثیر بسزایی در نتیجه نهایی نهایی خواهد داشت و پنکیکهای شما بیشتر از قبل نرم و پفی میشوند.
- اگر هنگام پخت پنکیک ساده بدون شیر مایه آن را بیش از اندازه هم بزنید، پنکیکها درنهایت سفت و خشک میشوند. بنابراین از هم زدن بیش از اندازه مایه پنکیک خودداری کنید.
- یکی از مهمترین موارد در طرز تهیه پنکیک ساده با آب، شناسایی زمان مناسب برای برگرداندن آن در ماهیتابه است. هرگاه حبابهای کوچکی روی سطح پنکیک مشاهده کردید، نشاندهنده این است که پنکیک آماده برگرداندن است.
- از برگرداندن مکرر پنکیک خودداری کنید. برای هر طرف پنکیک یکبار سرخ شدن کافی است؛ اما اگر میخواهید که پنکیکتان رنگ طلایی داشته باشد، میتوانید مدت زمان بیشتری برای پخت آن صبر کنید تا به رنگ دلخواه شما دربیاید.
- با افزودن موادی همچون دارچین به پنکیک به راحتی میتوانید یک وعده غذایی کاملا متفاوت آماده کنید. تنها کافی است پس از ریختن مایه پنکیک درون تابه از چیپس شکلات، بلوبری یخزده، دارچین، نارگیل، گردوی خردشده یا تکههای موز استفاده کنید.
- بهطورکلی توصیه میشود در طرز تهیه پنکیک ساده حتما از شیر استفاده کنید؛ زیرا علاوهبر اینکه طعم بهتری به پنکیک شما میدهد باعث ایجاد بافت نرم در آن میشود. همچنین مدت زمان بیشتری میتوانید از آن نگهداری کنید.
- برای لذیذتر شدن طعم پنکیک میتوانید مقداری کره را به مایه آن اضافه کنید.
- توجه داشته باشید در این مطلب به طرز تهیه پنکیک برای ۴ نفر پرداختیم. اگر میخواهید طرز تهیه پنکیک برای ۱۲ نفر را داشته باشید، بهتر است مواد لازم پنکیک را به مقدار کافی افزایش دهید.
با این ترشی ها سفره رو رنگینتر کن: طرز تهیه ۷ مدل ترشی خانگی به روش بازاری | چرا ترشی کپک میزند؟
جمع بندی
در این مقاله از مجله مامی کوکینگ به آموزش پنکیک ساده پرداختیم. اگر میخواهید صبحانه یا میان وعدههایی متفاوت از قبل داشته باشید، پخت پنکیک را پیشنهاد میکنیم. با یادگیری کامل طرز تهیه پنکیک ساده به راحتی میتوانید انواع دیگر پنکیکهای میوهای و با طعمهای مختلف را بپزید و در کنار خانواده سرو کنید.
سوالات متداول
- چرا پنکیک پف نمیکنه؟
عدم استفاده از بیکینگ پودر باعث میشود که پنکیک پف نکند. بنابراین اگر میخواهید پنکیک پفی و نرم داشته باشید از بیکینگپودر استفاده کنید.
- چرا پنکیک خمیر میشه؟
هم زدن بیش از اندازه مایه پنکیک باعث خمیری و سفت شدن پنکیک میشود.
- چرا پنکیک درست نمیشه؟
عدم رعایت نکات در طرز تهیه پنکیک ساده و فوتوفن استفاده از روغن، بیکینگپودر و عدم استراحت دادن به مایه باعث عدم پخت درست پنکیک میشود.
- چرا پنکیک حباب نمیزنه؟
برای حباب زدن پنکیک باید پس از ریختن مایه درون ماهیتابه مدتی را صبر کنید. پس از اینکه حبابها روی سطح پنکیک ایجاد شدند، پنکک را برگردانید.
- چرا پنکیک به تابه میچسبه؟
استفاده از ماهیتابه نامناسب و عدم استفاده از روغن کافی باعث چسبیدن پنکیک به ماهیتابه میشود.
- چیکار کنیم پنکیک پف کند؟
اگر میخواهید پنکیک شما پفی شود، توصیه میکنیم از مقداری بیکینگپودر در پخت آن استفاده کنید.
- چیکار کنیم پنکیک نچسبد؟
برای اینکه پنکیک به تابه نچسبد، از یک ماهیتابه نچسب و مناسب استفاده کنید. همچنین استفاده از کره یا روغن هنگام پخت پنکیک باعث میشود که پنکیک به سطح ماهیتابه نچسبد.
- چیکار کنم پنکیک خمیر نشه؟
برای جلوگیری از خمیری شدن پنکیک هنگام پخت، شعله گاز را روی حرارت کم تنظیم کنید تا زمان پخت آن طولانیتر شود.
- چیکار کنیم پنکیک نماسه؟
برای اینکه کیفیت نهایی پنکیک پایین نیاید و پنکیک نماسد، مایه پنکیک را تا جایی هم بزنید که مواد با یکدیگر مخلوط شوند.
- چیکار کنم پنکیک نسوزه؟
برای جلوگیری از سوختن پنکیک هنگام پخت به شکل ظاهری آن توجه کنید. هرگاه حین پخت حبابهای ریزی روی سطح پنکیک تشکیل شد، باید پنکیک را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز بپزد.