طرز تهیه گراتن مرغ خوشمزه و مخصوص
گراتن، نوعی غذای فرانسوی است. در اصل گراتن بهنوعی تکنیک آشپزی اشاره میکند که در آن غذاهای خوشطعم را در ظروفی گود درست میکنند. گراتن مرغ و سیبزمینی مانند انواع دیگر گراتن، با لایهای فراوان از پنیر پوشانده میشود. پایه این غذا، شیر، پنیر و گاهی خامه است. گراتن مرغ و سیبزمینی مشهورترین گراتن است که جایش را در آشپزی خیلی از کشورها بازکرده است. برای یادگیری طرز تهیه گراتن مرغ بهصورت مرحلهبهمرحله در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
مواد لازم
- سیبزمینی: ۳ عدد
- سینه مرغ: ۱ عدد
- قارچ: ۱ لیوان
- پیاز: ۱ عدد
- فلفل دلمه: 2 عدد
- پنیر پیتزا: به میزان لازم
- سیر رنده شده: ۱ قاشق مرباخوری
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه گراتن مرغ
برای درستکردن گراتن مرغ بهتر است از سینه مرغ در پخت این غذا استفاده نمایید. البته قادر خواهید بود از فیله مرغ نیز استفاده نمایید. مرغ باید خلالی خرد شود. بعد از آن مرغ را در یک ظرف بریزید و آن را با مقداری آبلیمو، نمک و فلفل طعمدار نمایید.
در این مرحله از طرز تهیه گراتن مرغ، مرغ را مزهدار نمایید و درب ظرف حاوی مرغ را بپوشانید. ظرف را حدود یک ساعت در یخچال بگذارید تا چاشنی و ادویه به خورد مرغ برود. سیبزمینیها را بشویید و آنها را با پوست بپزید.
بعد از نیمپز شدن سیبزمینیها؛ آنها را از آب بیرون بیاورید. پوست سیبزمینیها را بگیرید و آنها را بهصورت حلقههای یک سانتی برش بزنید. قادر خواهید بود از ظروف پیرکس یا قالبهای فلزی جهت پخت گراتن استفاده نمایید. اول کف ظرف را مقداری چرب نمایید و سیبزمینیها را در ظرف بچینید.
در این مرحله از طرز تهیه گراتن مرغ، یک تابه را بر روی حرارت بگذارید. پیازها را خرد نمایید و سرخ کنید. سینه مرغ مزهدار شده را از یخچال بیرون بیاورید و به پیاز اضافه نمایید. به آن مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید.
فلفلدلمهایها را بهصورت نگینی خرد نمایید. فلفل دلمههای خرد شده را به مواد داخل تابه اضافه نمایید و با هم ترکیب کنید. مواد را بر روی شعله گاز تفت دهید.
در این مرحله از طرز تهیه گراتن مرغ قارچ را بشویید و ورقهای خرد نمایید. بعد در یک تابه، قارچ را با کمی کره بر روی حرارت تفت دهید تا آب اضافی آن کم شود. بعد از آن قارچ را به مرغ اضافه نمایید.
پس از تفت خوردن مواد باهم، آنها را روی سیبزمینیها بریزید. روی مواد را با پنیر پیتزا بهصورت کامل بپوشانید.
پس از پوشاندن مواد با پنیر پیتزا، آن را در فر بگذارید. فر را از پیش داغ نمایید و بگذارید تا گراتن مرغ در دمای ۱۸۰ درجه حدود نیم ساعت بپزد.
بعد از اینکه روی گراتن خوب برشته شد؛ آن را از فر بیرون بیاورید و بگذارید تا خنک شود. بعدازاین گراتن را برش بزنید و در ظرف سرو قرار دهید. گراتن مرغ خوشمزه شما آماده است.
سلام
ممنون از سایت خوبتون
سلام
از اینکه مطالب سایت براتون مفید بوده خوشحالیم