سالادپیش غذا

طرز تهیه انواع سالاد ایرانی مجلسی | 5 سالاد پرطرفدار

کلمه سالاد در زبان فرانسوی از کلمه‌ای لاتین با عنوان (Salata) به معنی نمک اندود شده و شور، ریشه می‌گیرد. انواع سالاد ایرانی مجلسی از خوشمزه‌ترین و مهیج‌ترین گزینه‌های غذایی هستند که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان پیش‌غذا، به همراه غذای اصلی و یا حتی یک وعده‌غذایی اصلی سرو کرد. در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم به معرفی انواع سالاد ایرانی مجلسی و روش تهیه آنها بپردازیم؛ پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای این مطلب درباره سالاد های معروف ایرانی، همراه ما باشید.

سالاد فصل

سالاد فصل یکی از انواع سالاد ایرانی مجلسی و پرطرف‌دار است که از مواد متنوعی برای تهیه آن استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه سالاد فصل

  • کلم برگ کوچک: ۱ عدد
  • کاهوی متوسط: ۱ عدد
  • خیار سالادی: ۲ عدد
  • هویج متوسط: ۲ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۲ عدد
  • سس مایونز و آبلیمو:  به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه و روغن‌زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه سالاد فصل

  1. کاهو و کلم را شسته و آنها را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. برای جذاب‌تر شدن سالاد می‌توانید از کلم بنفش و سفید به طور ترکیبی استفاده نمایید.
  2. هویج را به‌صورت درشت رنده کرده و به ترکیب کلم و کاهو بیفزایید. خیار و گوجه‌فرنگی را هم حلقه‌ای خرد کرده و بر روی مواد دیگر بچینید.
  3. مقدار مناسبی سس مایونز را در یک کاسه ریخته و به دلخواه مقداری روغن‌زیتون، آبلیمو، زنجبیل، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
  4. مواد را با سس ترکیب کنید و یا به صورت جداگانه در ظرفی بریزید. سالاد شما آماده سرو است.

سالاد فصل

سالاد شیرازی

هیچ شکی نیست که سالاد شیرازی پرطرف‌دارترین نوع سالاد در میان انواع سالاد ایرانی مجلس محسوب می‌شود و در بیشتر سفره‌ها در کنار غذاهایی همچون قورمه سبزی و ماکارونی و… سرو می‌شود. در این بخش از مطلب، روش تهیه آن را برایتان مطرح کرده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه سالاد شیرازی

  • خیار: 4 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 3 عدد
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • نعنای خشک: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • آب‌غوره: به میزان لازم
  • لیموترش: 1 عدد

طرز تهیه سالاد شیرازی

  1. برای درست‌کردن سالاد شیرازی، کافی است گوجه‌فرنگی، خیار  و پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید.
  2. سپس هر سه مواد را با هم مخلوط کنید و کمی نعنای خشک، آب لیموترش، آبغوره، نمک و فلفل را نیز به آن اضافه و سرو نمایید.

سالاد شیرازی

سالاد پیازچه

سالاد پیازچه نمونه پیشرفته‌ای از سالاد الویه است. با این تفاوت که عطر و طعم آن چندین برابر جذاب‌تر و بهتر است. در ادامه روش تهیه آن را مطرح کرده ایم.

مواد لازم برای تهیه سالاد پیازچه

  • سیب‌زمینی پخته و نگینی خرد شده: ۳ پیمانه
  • سینه مرغ آب پز و نگینی یا ریش شده: ۲ پیمانه
  • پیازچه نگینی خرد شده: ۱ پیمانه
  • خیارشور نگینی خرد شده: ۱ پیمانه
  • شوید خرد شده: سه‌چهارم پیمانه
  • ماست خامه‌ای: نصف پیمانه
  • آویشن، فلفل سیاه، پودر سیر و آبلیمو: به میزان مناسب

طرز تهیه سالاد پیازچه

  1. در ابتدا سیب‌زمینی و سینه مرغ را پخته و به‌صورت نگینی خرد کنید. پیازچه و خیارشور نگینی خرد شده را نیز به همراه شوید به مواد بیفزایید.
  2. ظرف مناسبی را برداشته و سس مایونز، ماست خامه‌ای، آبلیمو، کمی آویشن، کمی فلفل سیاه، و کمی پودر سیر را در آن ریخته و به‌خوبی با هم ترکیب کنید.
  3. سس آماده شده را با سایر مخلوط نمایید و چند ساعت آن را درون یخچال نگه دارید تا مواد سالاد به خورد هم رفته و جا بیفتند. نوش جان

سالاد پیازچه

سالاد کلم مخلوط

سالاد کلم نوعی سالاد جدید و شیک برای هر سفره شام ایرانی است. در این بخش از مطلب انواع سالاد ایرانی مجلسی، دستور آن را آموزش داده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه سالاد کلم مخلوط

  • کلم قرمز بزرگ: ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • خیار: ۲ عدد
  • هویج: به میزان دلخواه
  • ذرت: ۱ فنجان
  • نمک، فلفل و آبلیمو: به مقدار لازم

طرز تهیه سالاد کلم مخلوط

  1. برگ‌های کلم را از یکدیگر باز کرده و داخل یک ظرف حاوی مقدار مناسبی آب بریزید. اجازه دهید تا برگهای کلم چندین دقیقه داخل آب بمانند تا به‌خوبی تمیز شوند. بعد آن‌ها را شسته و آبکشی نمایید.
  2. پس از این که کلم‌ها تمیز و خشک شدند، آن‌ها را به‌صورت ریز خرد کنید و درون یک ظرف بزرگ بریزید.
  3. در ادامه خیار‌ها و گوجه‌ها را به‌صورت ورقه‌ای خرد کنید و به ظرف حاوی کلم‌ها اضافه کنید.
  4. در این مرحله از تهیه انواع سالاد ایرانی مجلسی، بسته به ذائقه و سلیقه خود، در یک ظرف جدا، مقداری آبلیمو، نمک و فلفل بریزید و به‌خوبی آن‌ها را با هم ترکیب کنید.
  5. بعد سس آماده شده را کم‌کم به ظرف حاوی خیار، گوجه‌فرنگی و کلم اضافه کرده و به‌خوبی هم بزنید تا با همدیگر مخلوط شوند.
  6. افزودن سس را تا زمانی ادامه دهید که میزان سس اضافه شده به سالاد کلم، مطابق سلیقه‌ شما شود. حال سالاد شما آماده سرو است. نوش جان

سالاد کلم مخلوط

سالاد رنگین

سالاد رنگین یکی از انواع سالاد برای مهمانی شام است که به‌صورت بسیار راحت تهیه می‌شود. در ادامه دستور تهیه این سالاد خوشمزه را آموزش داده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه سالاد رنگین

  • کاهو خرد شده: 1 عدد متوسط
  • کلم سفید و کل قرمز خرد شده: 1 عدد متوسط
  • خیارشور خرد شده: یک پیمانه
  • هویج رنده شده: یک پیمانه
  • خیار خرد شده: یک پیمانه
  • کنسرو ذرت: ۱ عدد
  • شوید، جعفری خرد شده: به میزان دلخواه
  • سس مایونز، ماست، نمک، فلفل و لیمو تازه: به میزان دلخواه

طرز تهیه سالاد رنگین

  1. برای تهیه این سالاد خوشمزه و آسان، همهٔ مواد را با هم مخلوط کنید.
  2. سپس سس، ماست، نمک، فلفل و لیمو را هم به مواد سالاد بیفزایید و داخل ظرف موردنظرتان ریخته و با مواد دلخواه خود آن را تزیین کنید.

سالاد رنگین

سالاد لوبیا چشم بلبلی

لوبیا چشم بلبلی، یکی از پرخاصیت‌ترین حبوبات محسوب می‌شود که به دلیل کالری پایین آن، گزینه‌ای مناسب برای تهیه غذاها و سالادهای رژیمی به شمار می‌رود. سالاد لوبیا چشم بلبلی، یکی از انواع سالاد برای مهمانی است که می‌توان با این نوع لوبیا تهیه کرد.

مواد مورد نیاز برای تهیه سالاد لوبیا چشم بلبلی

  • لوبیا چشم بلبلی: ۲ پیمانه
  • گوجه‌فرنگی نگینی خرد شده: ۲ عدد
  • ذرت: یک عدد
  • فلفل دلمه کوچک نگینی خرد شده: یک عدد
  • پیاز کوچک پوست‌کنده و نگینی خرد شده: یک عدد
  • جعفری تازه و ساطوری شده: به مقدار لازم
  • روغن‌زیتون: یک قاشق غذاخوری
  • پودر سیر: نصف قاشق چای‌خوری
  • آب‌لیمو تازه: ۲ قاشق غذاخوری
  • پوست لیمو رنده شده: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه سالاد لوبیا چشم بلبلی

  1. برای تهیه یکی از انواع سالاد ایرانی مجلسی، باید لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس نموده و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود. بعد آن را به مدت 2 ساعت بپزید تا آب آن کاملاً کشیده شود.
  2. ذرت را از وسط نصف کرده و آن را با آب و نمک آب‌پز کنید. در ادامه دانه‌های ذرت را جدا کرده و با لوبیا پخته و با بقیه مواد ترکیب کنید؛ سپس سالاد به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید و آن را سرو کنید. نوش جان

سالاد لوبیا چشم بلبلی

جمع‌بندی

همان گونه که مستحضرید، در این مطلب انواع سالاد ایرانی مجلسی و انواع سالاد سبزیجات را برای شما آموزش دادیم. شما می‌توانید این سالادهای خوشمزه را به‌آسانی تهیه کنید و برای پذیرایی از مهمانان و یا خانواده خود استفاده کنید. در صورتی که با دستورهای آموزش داده شده اقدام به درست‌کردن سالاد کنید، متوجه خواهید شد که سالادهای ایرانی از انواع سالاد ایتالیایی و فرانسوی هم خوشمزه‌تر هستند. از این که تا انتهای مقاله انواع سالاد ایرانی مجلسی همراه ما بودید، از شما متشکریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا