طرز تهیه دونات ساده بدون فر به روش بازاری
دونات یکی از محبوبترین شیرینیها در جهان است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. یکی از روشهای تهیه دونات، پخت آن بدون فر است. در این روش، دوناتها در روغن سرخ میشوند. دو روایت درباره تاریخچه به وجود آمدن دونات وجود دارد که نخستینبار این شیرینی در قرن نوزدهم توسط مهاجران هلندی در کشور آمریکا پخته شده و روایت دوم هم این است که یک قناد جوان امریکایی در سال ۱۸۴۷ ادعا کرده که او کسی بوده است که دونات را برای اولینبار در روی عرشه یک کشتی پخته است. البته تفاوت چندانی وجود ندارد؛ زیرا دونات امروزه بهعنوان یک شیرینی امریکایی در سراسر دنیا شناخته میشود. در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم به آموزش طرز تهیه دونات ساده بدون فر به روش بازاری بپردازیم.
فهرست محتوا
مواد لازم تهیه دونات ساده
- آرد سفید: ۳ پیمانه
- شکر: ۱ پیمانه
- بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- شیر: ۱ پیمانه
- تخم مرغ: ۱ عدد
- روغن مایع: ۱/۲ پیمانه
- وانیل: ۱ قاشق چایخوری
میان وعده چی بخوریم؟ طرز تهیه موچی کره ای بدون فر با گاز | آموزش مرحله به مرحله
طرز تهیه دونات خانگی با شیر
در ادامه مطلب، طرز تهیه دونات خانگی مرحله به مرحله را بیان کردهایم.
۱. ابتدا در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید.
۲. در یک کاسه دیگر هم، شیر، تخم مرغ، روغن مایع و وانیل را با یکدیگر ترکیب نمایید.
۳. مخلوط مایع را به مخلوط خشک بیفزایید و با همزن دستی یا چنگال به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
۴. حال خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید.
۵. پس از ۱۵ دقیقه، خمیر را از یخچال خارج کرده و آن را با وردنه به قطر ۱ سانتیمتر باز کنید.
۶. با قالب دونات یا با استفاده از یک لیوان، خمیر را قالب بزنید.
۷. در یک تابه گود، روغن مایع را نسبتا داغ کنید.
۸. دوناتها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
۹. حال باید دوناتهای سرخ شده را روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
۱۰. دوناتها را میتوانید با شکلات، پودر قند، سس شکلات یا هر چیز دیگری که دوست دارید تزیین کنید. بدین ترتیب شما طرز تهیه دونات ساده با ماست و یا شیر را آموختید. نوش جان×
این شیرینی برای پذیرایی در کنار چای، یه گزینه فوقالعادهست: طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا به روش ترکیه ای
نکاتی درباره طرز تهیه دونات فوری
- برای تهیه دوناتهای تردتر، میتوانید مقدار آرد را بیشتر کنید.
- برای تهیه دوناتهای شیرینتر، کمی بر مقدار شکر بیفزایید.
- اگر تمایل دارید که دوناتهای رنگی تهیه کنید، میتوانید مقداری رنگ خوراکی به خمیر اضافه کنید.
روش تزیین دونات
برای تزیین دونات میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. برخی از روشهای تزیین دونات عبارتاند از:
- تزیین با شکلات: برای تزیین با شکلات، دوناتها را پس از سرخشدن، در شکلات ذوب شده فرو کنید و سپس روی آنها پودر نارگیل، دانههای شکلات یا هر چیز دیگری که دوست دارید بپاشید.
- تزیین با پودر قند: به منظور تزیین با پودر قند، دوناتها را پس از سرخشدن، در پودر قند بغلتانید.
- تزیین با سس شکلات: برای تزیین با سس شکلات، دوناتها را پس از سرخ شدن، با سس شکلات بپوشانید.
- تزیین با خامه: برای تزیین با خامه، دوناتها را پس از سرخشدن، با خامه فرم گرفته پر کنید و سپس روی آنها را با شکلات، توتفرنگی یا هر چیز دیگری که دوست دارید تزیین کنید.
با این کیک لذیذ از مهمونات پذیرایی کن: طرز تهیه کیک هویج کافی شاپی با گردو و خامه
جمعبندی
در این مطلب طرز تهیه دونات برای ۴ نفر را برایتان آموزش دادیم و نکات و روشهای تزیین آن را بیان کردیم. با رعایت این نکات و استفاده از روشهای مختلف تزیین، میتوانید دوناتهای خوشمزه و زیبایی تهیه کرده و از خوردن آنها لذت ببرید. از این که تا انتهای مقاله طرز تهیه دونات ده دقیقه ای همراه ما بودید، از شما سروران متشکریم.
سؤالات متداول
- چرا دونات خشک می شود؟
در صورتی که زمان کافی برای استراحت به خمیر دونات ندهید، دونات شما پفدار و باکیفیت نمیشود. بدین ترتیب دونات شما سفت و خشک میشود.
- چرا دونات ترک می خوره؟
اصلیترین مرحله در طرز تهیه دونات با لیوان فرانسوی، سرخکردن آن است. در نظر بگیرید که روغن باید گرم شده باشد؛ ولی خیلی داغ نباشد. داغ بودن بیش از حد روغن منجر میشود که روی آن بهسرعت قهوهای شود؛ اما مغزپخت نشود و دونات ترک بخورد.
- چرا دونات پف نمی کنه؟
در نظر داشته باشید که اگر شما مدت زمان کافی برای استراحت به خمیر دونات ندهید، ممکن است دونات شما پفدار نشود؛ بدین ترتیب نمیتوانید یک دونات پفدار و باکیفیت داشته باشید.
- چرا داخل دونات خمیر میشود؟
در صورتی که تمامی مواد و اندازهها رو طبق دستور رعایت کردید، احتمالاً نحوه سرخ کردن دوناتها اشکال دارد. هنگام سرخ شدن حتماً شیرینیها داخل روغن گرم غوطهور شوند؛ اما درجه شعله کم باشد.
- چرا خمیر دونات چسبنده است؟
اگر دمای خمیر تهیه شده، بالا باشد و یا مقدار آرد مورداستفاده در مواد اولیه کمتر از حد استاندارد باشد، خمیر در هنگام کار به دست میچسبد.
- چرا دونات وسطش خمیر میشه؟
بالابودن حرارت شعله میتواند علت اصلی خمیر شدن وسط دونات باشد. در این صورت قسمت رویی شیرینیها سرخ میشود و داخل آن خمیر و خام باقی میماند.
- چرا خمیر دونات به دست میچسبد؟
احتمالاً از میزان آرد کمتری در مواد اولیه این شیرینی استفاده کردهاید.
- چرا خمیر دونات ور نمیاد؟
خمیر دونات باید در دمای مناسب و به مدت کافی قرار بگیرد تا به خوبی ور بیاید.
- چرا خمیر دونات جمع میشود؟
استفاده از آرد نامناسب و به مقدار ناکافی، استراحتنکردن کافی خمیر و قالب نامناسب، از دلایل جمعشدن خمیر دونات هستند.
- ایا دونات همان پیراشکی است؟
پیراشکی یکی از شیرینیهای مشابه دونات است؛ اما این دو شیرینی تفاوتهایی هم با یکدیگر دارند و یکسان نیستند، پیراشکی که در شیرینیفروشیها وجود دارد تقریباً همان دونات است با این تفاوت که درون آن کرم فیل و مارمالاد میریزند.
- چکار کنیم دونات خشک نشود؟
برای جلوگیری از خشکشدن دونات باید از آرد سفید مرغوب استفاده نمایید؛ همچنین اجازه دهید تا خمیر به میزان کافی استراحت کند.
- چیکار کنم دونات تازه بمونه؟
اگر قصد دارید تا دونات را برای مدت طولانیتری نگهداری کنید، میتوانید آن را در فریزر بگذارید. بدین منظور، دوناتها را در یک ظرف دربسته درون فریزر قرار دهید. هنگام سرو آنها را از فریزر خارج کرده و پس از رسیدن به دمای اتاق آن را در مایکروویو گرم کنید.
- چیکار کنیم خمیر دونات پف کنه؟
اگر میخواهید خمیر دونات شما پف کند، میتوانید مقداری خمیرمایه تازه عملآمده را به مواد اولیه آن بیفزایید.