ادویه خورشت قیمه + ترکیب های متنوع برای انواع قیمه
خورشت قیمه یکی از محبوبترین خورشتهای ایرانی محسوب میشود و طرفداران بسیاری را دارد. این خورش یکی از مناسبترین گزینهها برای مهمانیها، مراسمات و نذریها است. به همین دلیل، بسیاری از افراد به دنبال کشف خوشمزهترین ادویه خورشت قیمه رستورانی هستند تا بتوانند این خورش را به خوشمزهترین حالت تهیه و سرو کنند. در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ میخواهیم اطلاعات مفیدی را درباره ادویه خورشت قیمه مطرح کنیم و ترکیبهای متنوعی را برای انواع قیمه ارائه دهیم. پیشنهاد میکنیم که ادامه این مطلب را به هیچ وجه از دست ندهید.
فهرست محتوا
ترکیب ادویه خورش قیمه
ادویه خورشت قیمه ترکیبی از ادویهجات مختلف است که طعم و عطر خاصی به خورشت قیمه میدهد. ترکیبات این ادویهجات بسته به ذائقه افراد و مناطق مختلف متفاوت است. اما به طور کلی، ادویه خورشت قیمه شامل موارد زیر است:
- فلفل سیاه: فلفل سیاه یکی از ادویههای اصلی خورشت قیمه است که طعم تندی به آن میدهد.
- زردچوبه: زردچوبه یکی دیگر از ادویههای اصلی خورشت قیمه است که رنگ و طعم مطلوبی به خورشت میبخشد.
- دارچین: دارچین یکی از ادویههای اختیاری خورشت قیمه به حساب میآید که طعم و عطر خاصی به آن میدهد.
- جوز هندی: جوز هندی یکی دیگر از ادویه مخصوص قیمه مجلسی محسوب میشود.
- گل سرخ: از آنجایی که استفاده از گل سرخ برای ادویه خورشت قیمه، طعم منحصربهفردی به آن میدهد، بسیاری از افراد طعم گل سرخ را در خورشت میپسندند.
ترکیب معمول ادویه خورشت قیمه به شرح زیر است:
- یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف قاشق چایخوری دارچین
- نصف قاشق چایخوری جوز هندی
- یک قاشق غذاخوری گل سرخ
البته، شما میتوانید این ترکیب را با توجه به ذائقه خود تغییر دهید. بهعنوانمثال، اگر دوست دارید خورشت قیمه شما تندتر باشد، میتوانید مقدار فلفل سیاه را افزایش دهید. یا اگر دوست دارید خورشت قیمه شما عطر بیشتری داشته باشد، میتوانید بر میزان دارچین و جوز هندی بیفزایید.
برای تشخیص بادمجان شیرین چه راه حلی وجود داره؟ تشخیص بادمجان شیرین از تلخ با 5 روش عالی و فوری
روش تهیه ادویه قیمه
برای تهیه ادویه خورشت قیمه، ابتدا ادویهجات را در یک آسیاب بریزید و آسیاب کنید تا پودر شوند. سپس، پودر ادویهجات را در یک ظرف دربدار بریزید و تا زمان استفاده، آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
علاوه بر این، ادویه خورشت قیمه را میتوانید بهصورت آماده از فروشگاهها نیز خریداری نمایید؛ اما تهیه آن در منزل بسیار ساده است و هزینه کمتری دارد.
ترکیبهای متنوع برای انواع قیمه
در ادامه مقاله باید اشاره کنیم که در آشپزی ایرانی چندین نوع قیمه وجود دارد که در هرکدام از آنها، ادویههای مخصوصی به کار میرود. ترکیب ادویه خورشت قیمه برای هریک از دستور پختها، به شرح زیر است:
- ترکیبات ادویه قیمه مجلسی:
زردچوبه، فلفل سیاه، هل، پودر دارچین، گل سرخ، جوز هندی، زعفران و نمک
- ترکیبات ادویه مخصوص قیمه امام حسین و ادویه قیمه نذری:
زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین، زعفران و نمک
- ترکیبات ادویه قیمه نثار و ادویه قیمه مشهدی:
زنجبیل، پودر دارچین، هل، گل سرخ، میخک، جوز هندی و نمک
- ترکیبات ادویه قیمهبادمجان:
زردچوبه، فلفل سیاه، پودر گل سرخ، دارچین، زعفران و نمک
- ترکیبات ادویه قیمه مرغ:
پودر زردچوبه، دارچین، گل سرخ، زعفران و نمک
آش نذری کم هزینه و ساده چی درست کنم؟ طرز تهیه 5 آش نذری ارزان و کم هزینه با دستور پخت فوری
ادویه قیمه رو کی اضافه کنیم؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که ادویه قیمه را باید در اواخر تفتدادن گوشت و پیاز به مواد اضافه کنید. این کار باعث میشود که ادویهجات عطر و طعم خود را بهخوبی آزاد کنند. در واقع برای اضافهکردن ادویه قیمه به خورشت، بایستی مراحل زیر را دنبال کنید:
- گوشت را با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- ادویهجات را به گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.
- آب را به خورشت اضافه کنید و بگذارید تا خورشت بجوشد.
نکات مهم در استفاده از ادویه قیمه
در اینجا چند نکته مهم برای اضافهکردن ادویه به خورشت قیمه آورده شده است:
- اگر ادویه قیمه را زودتر از موعد اضافه کنید، عطر و طعم آن از بین میرود. همچنین، اگر ادویه قیمه را دیرتر از موعد اضافه کنید، طعم آن بهخوبی به خورشت منتقل نمیشود؛ بنابراین، بهترین زمان برای اضافهکردن ادویه قیمه، اواخر تفتدادن گوشت و پیاز است.
- اگر از ادویه قیمه آماده استفاده میکنید، حتماً پیش از خرید به عکس ادویه قیمه توجه نمایید؛ همچنین آن را قبل از اضافهکردن به خورشت، الک کنید تا از وجود سنگریزه یا سایر ناخالصیها در آن مطمئن شوید.
- اگر از ادویه قیمه خانگی استفاده میکنید، حتماً آن را قبل از اضافهکردن به خورشت، بو کنید تا مطمئن شوید که عطر و طعم آن مطلوب است.
- اگر دوست دارید خورشت قیمه شما عطر بیشتری داشته باشد، بهتر است کمی زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.
- ادویهجات را در ظرف دربدار نگهداری کنید تا عطر و طعم آنها حفظ شود.
چیکار کنم زعفران خوشرنگتر بشه؟ بهترین روش دم کردن زعفران با یخ و آب جوش
جمعبندی
همانطور که مستحضرید در این مطلب اطلاعات مفیدی را درباره ادویه خورشت قیمه بیان نمودیم و ترکیبات متنوع برای انواع قیمه را مطرح کردیم. پیشنهاد میکنیم که با استفاده از این ترکیبات، بر عطر و طعم خورشت قیمه خود بیفزایید و آن را در کنار عزیزانتان نوش جان کنید. امیدواریم که از مطالعه این مطلب نهایت لذت و بهره را برده باشید.