بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ که نباید مرتکب شوید
در بسیاری از انواع غذاهای ایرانی و فرنگی از مرغ به شکل گسترده و به روشهای متنوعی استفاده میگردد. اغلب افراد مرغ را با ادویهجات و سبزیجات مختلف طعمدار نموده و برخی دیگر نیز به کمک سسها، طعم مطبوع و دلچسبی به مرغ میبخشند. درواقع یکی از دلایل اصلی خوشمزهتر بودن مرغهای رستورانی، رعایت نکاتی است که هنگام پخت مرغ اجرا میکنند. فراموش نکنید که اشتباه در پخت مرغ بر بافت و طعم نهایی غذا شما تاثیر منفی خواهد داشت. بنابراین لازم است که در تمام مراحل تهیه غذا با مرغ برخی نکات ساده را رعایت نمایید تا درنهایت یک غذا خوشمزه با بافت لذیذ و دلچسب داشته باشید. بههمین منظور در این مقاله از مجله مامی کوکینگ تصمیم داریم به بررسی برخی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ بپردازیم تا شما بتوانید با اجتناب از آنها یک مرغ لطیف، خوشطعم و خوشمزه را تهیه کنید.
فهرست محتوا
یخ زدایی مرغ در دما اتاق
اغلب افراد مرغ را برای یخزدایی طی ساعات طولانی در دما اتاق قرار میدهند. در واقع قرار دادن گوشت مرغ در دما اتاق حتی برای چند ساعت باعث رشد باکتریهای خطرناکی میشود. همچنین پخت گوشت مرغ نمیتواند این باکتری های مضر را از بین ببرد و همین امر به افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای مختلف میانجامد. روش صحیح یخ زدایی گوشت مرغ این است که آن را از 2 شب قبل از مصرف از فریزر خارج نموده و درون یخچال قرار دهید. برای انجام این کار مرغ را در یک ظرف دربسته و گود بگذارید. همچنین شما میتوانید برای تسریع بخشیدن به روند یخزدایی مرغها را درون یک ظرف آب سرد نیز قرار دهید و سپس درب آن را ببندید. البته توصیه میکنیم که هر 30 دقیقه یکبار آب ظرف را تعویض کنید. بنابراین بهترین راهکار این است که گوشت را در یخچال قرار دهید و زمانیکه واقعا قصد پخت آن را داشتید، مرغ را از یخچال خارج نمایید.
نرم نکردن مرغ
یکی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ که کمتر کسی به آن توجه میکند، نرم نکردن مرغ است. درواقع عدم توجه به این نکته باعث میشود که مرغ علیرغم پخته شدن، نرمی و لطافت زیادی نداشته باشد. بههمین منظور توصیه میکنیم تکههای مرغ را پیش از پخت در پلاستیک بپیچید و با گوشتکوب روی آنها بکوبید. بهاینترتیب مرغ شما تکههای یکنواختتر و پهنتری پیدا میکند. همچنین توجه داشته باشید که مرغ پس از نرم کردن بهراحتی طعمدار شده و سریعتر پخته میشود.
طعم دار کردن گوشت مرغ
یکی از مهمترین مراحل پخت مرغ که در نتیجه نهایی تاثیر قابلتوجهی دارد، طعمدار کردن آن پیش از پخت است. ممکن است شما حین پخت مرغ از برخی چاشنیهای خشک برای طعمدار کردن آن استفاده کنید؛ اما جالب است بدانید که این کار به اندازه طعمدار کردن پیش از پخت موثر واقع نمیشود؛ چراکه این چاشنیها بهخوبی به گوشت نفوذ نمیکنند. بنابراین اگر میخواهید از یکی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ اجتناب کنید، توصیه میکنیم یک شب پیش از طبخ مرغ، آن را مزهدار کنید. با انجام این کار مرغ شما طعم و بافت فوقالعادهای خواهد گرفت.
شما میتوانید برای مزهدار کردن مرغ از ترکیب پیاز، آبلیمو، رزماری، سیر و دیگر ادویههای دلخواهتان استفاده کنید. تنها لازم است که مرغ را شب تا صبح در این ترکیب بخوابانید و در یخچال قرار دهید تا روز بعد یک غذا لذیذ و خوشمزه داشته باشید. اسیدیته موجود در آبلیمو باعث شکستن الیاف مرغ شده و برشهای سخت گوشت مرغ را نرم میکند. توجه داشته باشید که هرچه مدت طولانیتری به مرغ اجازه دهید مزهدار شود، طعم آن نیز تندتر خواهد شد. لازم به ذکر است افزودن طعمهای زیاد به مرغ ممکن است مزه مرغ را بهطور کامل عوض کند. بنابراین توصیه میکنیم که این کار به شیوه درستی انجام دهید. همچنین زمانیکه به مرغ ادویه زدید، باید حتما آن را داخل یک کیسه پلاستیکی یا ظرف دربسته در یخچال قرار دهید تا گوشت مرغ مزهدار شود.
بیشتر بخوانید:
متفاوت بودن اندازه تکه های مرغ
اگر تکههای مرغ را با اندازه یکسان خورد نکنید، نتیجه جالبی را حاصل نخواهید کرد. در حقیقت انجام این کار یکی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ محسوب میشود؛ چراک در حین پخت برخی از تکههای مرغ کاملا له میشوند، درحالیکه تکههای بزرگتر خام و نیمپز باقی ماندهاند. بنابراین پیشنهاد میکنیم هنگام تکهتکه کردن مرغ حتما آنها را در اندازه های یکسان برش بزنید تا بهتر پخته شوند و طعم و بافت دلپذیرتری پیدا کنند.
عدم استفاده از دماسنج گوشت
دماسنج گوشت تنها برای آشپزخانههای حرفهای کاربرد ندارد؛ بلکه شما میتوانید با استفاده از این دماسنج مطمئن شوید که مرغ شما بهدرستی پخته شده است یا خیر. از دماسنج گوشت برای بررسی ضخیمترین قسمت مرغ استفاده میشود. با توجه به اینکه حداقل دما داخلی مرغ پخته شده 165 درجه فارنهایت است، درصورتیکه دما مرغ شما کمتر از این میزان باشد، گوشتتان به مدت زمان بیشتری برای پخت نیاز خواهد داشت.
ضخیم بودن تکه های مرغ
یکی دیگر از بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ، انتخاب تکههای ضخیم و بزرگ برای پخت است. با توجه به اینکه پخت تکههای کلفت و ضخیم مدت بیشتری طول میکشد، احتمال خام ماندن و نیمپز شدن آنها بسیار زیاد است. همین مسئله باعث طعم و بافت ناخوشایند غذا میشود. برای جلوگیری از این موضوع تنها کافی است برشهای ضخیم مرغ را نازک و کوچکتر کنید. همچنین هنگام پخت نیز توجه کافی داشته باشید که درجه حرارت گاز، فر، هواپز و… مناسب باشد.
عدم استفاده از درپوش
یک اشتباه رایج دیگر در پخت مرغ که باعث خشکی غذا میشود، عدم استفاده از درپوش است. پوشاندن قابلمه یا ماهیتابه با درب باعث میشود که مرغ مرطوب و نرم باقی بماند. همچنین انجام این کار از تبخیر رطوبت جلوگیری میکند و در نهایت مرغ لذیذ و آبداری خواهید داشت. لازم به ذکر است که قرار دادن درب ظرف هنگام طبخ مرغ از پاشیدن روغن روی اجاق گاز نیز جلوگیری میکند. براین اگر میخواهید که تکههای مرغ شما سریعتر پخته شوند، توصیه میکنیم درب تابه یا قابلمه را حتما قرار دهید.
استفاده از حرارت بالا
استفاده از حرارت زیاد یکی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ است که به راحتی میتواند بر بافت، طعم و محتوا مواد مغذی غذا شما تاثیر منفی بگذارد. این اشتباه باعث میشود که در نهایت مرغ شما از داخل پخته نشده و از بیرون بیش از حد پخته یا حتی سوزانده شود. همچنین به یاد داشته باشید که جوشاندن مرغ روی حرارت بالا نیز منجر به این اتفاق خواهد شد. بنابراین چه برای سرخ کردن و چه برای آب پز کردن مرغ، از زیاد کردن شعله گاز اجتناب کنید. همچنین اگر برشهای مرغ شما خیلی نازک باشند و آنها را روی حرارت بسیار بالا قرار دهید، در نهایت مرغ شما سفت و خشک میشود.
سوالات متداول
1- برای پخت سریعتر مرغ چیکار کنیم؟
اگر میخواهید مرغتان سریعتر پخته شود، توصیه میکنیم درب تابه را در حین پخت قرار دهید و از برشهای نازک مرغ برای تهیه غذا استفاده کنید.
2- برای پخت مطلوب و یک دست تمام تکههای مرغ چه کاری باید انجام دهیم؟
پشت و رو کردن تکههای مرغ هنگام طبخ از جمله مهمترین نکاتی است که برای تهیه غذا با مرغ باید بدانید.
3- علت خشک شدن گوشت مرغ چیست؟
استفاده از تکههای نازک مرغ و حرارت بالا حین طبخ باعث سفت خشک شدن مرغ میشود.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی برخی از بزرگ ترین اشتباهات هنگام پخت مرغ پرداختیم. حال شما میدانید که آگاهی و اطلاع از طرز صحیح پخت مرغ باعث بهبود بافت و طعم نهایی غذایتان خواهد شد. توجه به هریک از نکات گفته شده تا حد زیادی از بروز اشتباه در پخت مرغ جلوگیری میکند. همچنین توصیه میکنیم در تهیه مرغ عجول نباشید و بعد از پخت کمی به آن استراحت دهید تا گوشت مرغ و آب آن به خورد یکدیگر بروند.