پلویی و چلوییغذای اصلی

طرز تهیه دمی گوجه مجلسی | ناهار کم هزینه و ساده

دمی گوجه‌فرنگی یا دمپختک گوجه، یکی از غذاهای پلویی ایرانی است که به‌عنوان یک غذای ساده و البته پرطرف‌دار برای شام یا ناهار، مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین این پلو، جزو سریع‌ترین و خوشمزه‌ترین راه‌های تهیه غذا است. طرز تهیه دمی گوجه مجلسی بسیار ساده بوده و شما می‌توانید به‌صورت گیاهی و بدون گوشت هم این غذا تهیه کنید و یا برای مجلسی‌تر کردن آن، گوشت یا مرغ نیز بیفزایید. همان طور که متوجه شدید، در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دمی گوجه مجلسی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه دمی گوجه

مواد لازم برای تهیه دمی گوجه با سیب زمینی (برای 4 نفر)

مواد لازم برای تهیه دمی گوجه با سیب زمینی بدین شرح است؛ توجه نمایید که وجود گوشت و یا مرغ در این غذا اختیاری بوده و سبب مجلسی شدن و خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.

  • برنج 4 پیمانه
  • پیاز یک عدد متوسط
  • سیب زمینی دو عدد متوسط
  • گوجه‌فرنگی 6 عدد
  • فیله مرغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری
  • روغن یک‌چهارم لیوان
  • زعفران دم شده یک یا دو قاشق چای خوری
  • آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه به میزان دلخواه
  • فلفل سیاه به میزان دلخواه
  • نمک به میزان دلخواه

از این لوبیا پلو نمیشه غافل شد..!

مواد لازم برای تهیه دمی گوجه با سیب زمینی (برای 4 نفر)

طرز تهیه دمی گوجه برای 4 نفر

در این بخش از مقاله، به آموزش طرز تهیه دمی گوجه مجلسی برای 4 نفر پرداخته‌ایم؛ همچنین درصورتی‌که قصد دارید، طرز تهیه دمی گوجه برای دو نفر را بیاموزید، باید از یک عدد سیب زمینی و 2 پیمانه برنج و دیگر مواد اشاره شده در بخش قبلی استفاده نمایید و مراحل زیر را اجرا کنید.

مرحله اول

ابتدا پیاز را شسته و  پوست آن را بگیرید؛ سپس به‌صورت نگینی ریز خرد کنید. در ادامه نیز یک قابلمه مناسب برداشته کمی روغن‌مایع در آن بریزید و روی حرارت قرار دهید.

مرحله دوم

پس از آن که روغن داغ شد، پیازهای نگینی شده را به آن اضافه کرده و آن را تا زمانی که پیازها طلایی شوند تفت دهید. بعد گوجه‌ها بشویید، آنها را ریز خردکرده و روی پیازهای سرخ شده بریزید و اجازه دهید تا گوجه‌ها به‌خوبی نرم شده و آب آنها کشیده شود.

مرحله سوم

رب گوجه‌فرنگی، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به مواد اضافه کرده و صبر کنید تا گوجه‌ها به همراه رب سرخ شوند. سیب زمینی نگینی خرد شده را هم به همراه برنجی که از قبل خیسانده‌اید، به مواد گوجه‌فرنگی اضافه کنید.

مرحله چهارم

سپس مقداری آب را به داخل قابلمه بریزید؛ به میزانی که حدود ۱ بندانگشت آب روی برنج قرار گیرد. میزان آب نباید به‌اندازه‌ای باشد که برنج شفته شود. در قابلمه را باز گذاشته و اجازه دهید تا آب برنج روی شعله متوسط گاز  کشیده شود.

مرحله پنجم

پس از آن که آب برنج کشیده شد، مواد دمی گوجه با کفگیر در وسط قابلمه جمع کرده و شعله گاز را کم کنید. بر روی در قابلمه دم‌کنی قرار داده و اجازه ‌دهید تا برنج دم بکشد.

مرحله ششم

فیله مرغ را به‌صورت نوارهای باریک برش دهید و با مقداری ادویه، روغن، زعفران دم شده و آبلیمو سرخ کنید.

مرحله هفتم

در مرحله آخر طرز تهیه دمی گوجه سیب زمینی، فیله‌های سرخ شده را به دمی گوجه اضافه کرده و آن را میل کنید. نوش جان!

ناهار چی بپزم؟! طرز تهیه چرتمه پلو ؛ غذای لذیذ و مقوی سمنانی ها

طرز تهیه دمی گوجه برای 4 نفر

فوت و فن دمی گوجه

  • در صورتی که تمایل دارید از گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید، مرغ را حذف کرده و گوشت چرخ کرده را پس از تفت دادن پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت به‌خوبی پخته شود.
  • برای عطروطعم بهتر دمی گوجه یا دمپختک، می‌توانید هنگام دم گذاشتن آن کمی ادویه پلویی و زیره سبز را بر روی برنج بریزید.
  • اگر وجود پوست گوجه‌فرنگی در داخل دمی را نمی‌پسندید، بهتر است پوست گوجه را جدا کرده، سپس آن را رنده و یا پوره کنید.
  • مرغ سرخ شده یا ریش‌ریش شده برای تهیه این غذا اختیاری بوده و در صورتی تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.
  • حتی‌الامکان از سیب‌زمینی‌های تازه استفاده کنید.
  • در صورت تمایل به آموزش طرز تهیه دمی گوجه بدون سیب زمینی، باید بگوییم که شما با حذف سیب زمینی و انجام مراحل اشاره شده، می‌توانید این غذا را طبخ کنید.

اگه دانشجو هستی؛ این رسپی‎ها به دردت می‌خوره: طرز تهیه 5 غذای دانشجویی سریع و آسان

طرز تهیه دمی گوجه برای 4 نفر

جمع بندی

در این مطلب طرز تهیه دمی گوجه مجلسی را به‌عنوان یکی از خوشمزه‌ترین و بهترین غذاهای ایرانی، به شما عزیزان آموزش دادیم و فوت‌وفن‌های آن را نیز مطرح کردیم. امیدواریم از مطلب طرز تهیه دمی گوجه تصویری، حداکثر بهره را ببرید و این غذا را پخته و از صرف آن لذت ببرید. از این که تا انتها ما را همراهی کردید، از شما عزیزان کمال تشکر را داریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا