غذای محلیپلویی و چلوییغذای اصلی

طرز تهیه چرتمه پلو ؛ غذای لذیذ و مقوی سمنانی ها

ایران تنوع غذایی بالایی دارد و در هر نقطه از آن نوعی غذا متناسب با سلیقه، روحیه و امکانات مردم آن منطقه طبخ می‌شود که چرتمه پلو هم یکی از آن‌ها است. این غذای لذیذ سمنانی که مخصوص مهمانی‌ها و دورهمی‌ها است را می‌توان به سادگی در خانه آماده کرد و یک غذای جدید و سالم را برای سرو همراه خانواده به لیست غذاهای خود اضافه کرد. برای پخت این غذای خوشمزه ابتدا باید طرز تهیه چرتمه پلو آشنا باشید که در این مقاله از مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم به طور کامل به توضیح آن بپردازیم.

چرتمه پلو چیست؟

چرتمه پلو یکی از غذاهای سنتی استان سمنان است که در میان مردم این شهر محبوبیت زیادی داشته و علاوه بر مصرف روزانه، پای ثابت بیشتر مهمانی‌های این منطقه هم هست. این غذای خوشمزه را با اعضای داخلی بدن گوسفند مانند دنبه و جگر سیاه آن طبخ می‌کنند. همچنین در این غذا موادی مانند ماست، سیر و سایر ادویه‌های مخصوص هم به کار گرفته می‌شود. این غذا نوعی خورش است و بیشتر افراد آن را با برنج سرو می‌کنند، اما برخی دیگر مانند خوراک آن را بدون برنج یا همراه با نان هم مصرف می‌کنند. طرز تهیه چرتمه پلو بسیار ساده است و در کوتاه‌ترین زمان آماده می‌شود.

طرز تهیه چرتمه پلو

مواد لازم پخت چرتمه پلو مخصوص 4 نفر

  • جگر سیاه گوسفندی که ریز خرد شده باشد: 500 گرم
  • دنبه گوسفندی ریز و خرده شده: 100 گرم
  • ماست شیرین: 300 گرم
  • پیاز خلالی: 1 عدد
  • فلفل کبابی خرد شده: 4 عدد
  • سیر: 5 حبه
  • ادویه جات شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و… به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • برنج
  • لیمو و زعفران برای تزئین
طرز تهیه چرتمه پلو سمنانی

طرز تهیه چرتمه پلو

در اولین مرحله از طرز تهیه چرتمه پلو باید پیازهای خلالی شده و باریک را روی حرارت ملایم تفت داد. این کار باید تا جایی انجام شود که پیاز نرم شده و تغییر رنگ دهد. بعد از رسیدن به رنگ دلخواه باید مقداری زردچوبه را به پیاز اضافه کرد.

سپس باید دنبه و جگری که بسیار ریز خرد شده را داخل ماهیتابه ریخت و چند دقیقه با پیاز هم زد تا تغییر رنگ دهند، سپس نوبت به اضافه کردن فلفل دلمه‌های خرد شده و ترجیحا کبابی است چون نوع کبابی فلفل غذا را خوشمزه‌تر می‌کند.

در مرحله بعد باید ادویه‌ها را بسته به سلیقه و ذائقه به خورش اضافه کرد و مخلوط را روی اجاق ملایم قرار دارد تا کمی ترکیب و مخلوط شوند. برای یکدست شدن این خورش چند دقیقه بعد از ماندن ترکیب روی گاز باید آن را داخل ظرف مناسب ریخت و با گوشت‌کوب له کرد.

سپس باید سیر و ماست را مخلوط و به آرامی به خورش اضافه کرد. بعد از نیم ساعت ماندن خورش روی گاز و در اصطلاح جا افتادن، غذا آماده سرو و تزئین برای مصرف کنار غذا است.

چرتمه پلو چیست

نکات مهم در تهیه چرتمه پلو

با توجه به اینکه طرز تهیه چرتمه پلو بسیار ساده است کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که توانایی پخت این غذا را نداشته باشد، اما برای خوشمزه‌تر شدن این غذا بهتر است به چند نکته مهم توجه داشته باشید:

  • جگر دیر هضم اما مفید برای درمان کم خونی است. اگر مشکلات روده یا هضم غذا داریم بهتر این غذا را استفاده نکنید.
  • ریز خرد شدن جگر و دنبه به منظور هشم راحت‌تر بسیار ضروری است.
  • اصل این غذا با جگر گوسفند طبخ می‌شود اما در صورت امکان می‌توان آن را با جگر گاو هم طبخ کرد.
  • تحت هیچ شرایطی نباید فلفل را از غذا حذف کرد زیرا به هضم این غذا کمک می‌کند.
  • دارچین از دیگر ادویه‌هایی است که این غذا را خوش طعم می‌کند.
  • طبع جگر گرم است، به همین دلیل در تهیه این غذا از ماست برای خنثی کردن طبع استفاده می‌کنند.
نکات مهم در تهیه چرتمه پلو

چرتمه پلو؛ محبوب و لذیذ

چرتمه پلو یکی از غذاهای سنتی و محلی استان سمنان است که با طرز تهیه نه چندان سخت و مزه خوب برای هر سلیقه‌ای مناسب است. آشنایی با طرز تهیه چرتمه پلو و پخت این غذا در منزل علاوه بر اضافه کردن یک غذای سالم به لیست غذایی شما موجب استفاده از تمام خواص و مزایای مواد اولیه آن هم می‌شود. برای تهیه این غذا کافی است بهترین مواد اولیه را خریداری کنید و سپس طبق دستور پخت مرحله به مرحله پیش بروید تا در کمتر از چند ساعت متفاوت‌ترین غذای عمر خود را تجربه کنید.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا