غذای محلیپلویی و چلوییخورشغذای اصلی

طرز تهیه خورش قیمه یزدی مجلسی و خوشمزه

خورش قیمه غذای پرطرفداری است زیرا طعم بی‌نظیری دارد. اگر به شهر یزد سفر کرده اید، باید خورش قیمه یزدی را امتحان کرده باشید. دستورپخت این غذا تقریباً با قیمه سیب زمینی یکسان است و تنها از نظر حبوباتی که استفاده می‌شود تفاوت دارد؛ زیرا در آن به جای لپه از نخود استفاده می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم طرز تهیه خورش قیمه یزدی را به صورت کامل برای شما بیان کنیم. پست تا انتها با ما همراه شوید.

مواد لازم جهت پخت خورش قیمه یزدی

مواد اولیه بیان شده در این دستورپخت برای ۵ نفر مناسب است:

  • گوشت گوسفندی: نیم کیلو
  • نخود: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد متوسط
  • سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
  • زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری غلیظ
  • پودر دارچین: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه قیمه یزدی

مراحل پخت خورش قیمه یزدی

  1. ابتدا نخود را از ۲۴ ساعت قبل در یک کاسه حاوی آب بخیسانید و در صورت امکان حداقل دو بار آب موجود در کاسه را دور بریزید و آب تازه جایگزین کنید تا نفخ نخود به طور کامل از بین برود.
  2. بعد از گذشت این زمان می‌توانید به راحتی پوست نخود را بگیرید. بعد از پوست گرفتن نخودها، می‌توانید آن‌ها از وسط به دو نیم تقسیم کنید یا به همان شکل کنار بگذارید. در ادامه پیازها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
  3. در مرحله بعدی از طرز تهیه خورش قیمه یزدی، باید پیاز خرد شده را به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا کاملاً سبک شود. حالا گوشت گوسفندی را به صورت خورشتی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از کمی سرخ شدن گوشت و کشیده شدن آب گوشت به طور کامل، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را بیفزایید و همچنان تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه‌ها با گوشت و پیاز یکدست شوند. حالا ۵ پیمانه آب به قابلمه بیفزایید.
  4. در این مرحله باید حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب موجود در قابلمه زودتر به جوش بیاید. در ادامه حرارت را ملایم کرده و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت نیم پز شود. بعد از اینکه گوشت نیم پز شد، نخود‌ها را آبکشی کرده و اضافه کنید. در ادامه مقداری نمک را نیز به خورش اضافه کرده و مجدداً درب قابلمه را بگذارید تا مواد به طور کامل بپزند. سپس سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی خرد کرده و به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد بگذارید.
  5. حالا سیب زمینی‌ها را از آب سرد خارج کرده و با استفاده از یک دستمال تمیز خشک کنید. حالا یک تابه مناسب را بر روی حرارت قرار داده و کمی روغن به آن اضافه کنید. در ادامه سیب زمینی‌ها را در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید.
  6. بعد از جا افتادن خورش، زعفران را به همراه دارچین اضافه کرده و با خورش ترکیب نمایید تا رنگ خوبی بگیرد. در ادامه خورش را در ظرف موردنظر خود بریزید و به همراه سیب زمینی سرخ کرده و همراه با برنج سرو کنید. از عطر و طعم خورش قیمه یزدی خود لذت ببرید. نوش جان.

مهم‌ترین نکات طرز تهیه خورش قیمه یزدی

  • در داخل خورش قیمه یزدی از پیاز زیادی استفاده می‌شود تا غذا لعاب بیشتری داشته باشد. برای اینکار می‌توانید مقداری پیاز را با روغن حیوانی سرخ کرده و روی خورشت را با آن تزئین کنید.
  • رنگ خورش قیمه یزدی باید زعفرانی باشد اما در برخی شهر‌ها برای بیشتر قرمز شدن رنگ آن، از رب گوجه فرنگی تفت داده شده نیز استفاده می‌کنند تا رنگ آن همانند خورش قیمه سنتی ایرانی شود.
  • شما می‌توانید در صورت تمایل از تکه چوب دارچین به جای پودر دارچین استفاده کنید. زیرا ممکن است پودر دارچین رنگ خورشت را کمی تیره کند.
  • استفاده از لیمو عمانی به جای گرد لیمو نیز می‌تواند پیشنهاد خوبی باشد.

طرز تهیه قیمه یزدی

جمع‌بندی

اگر به قیمه علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً خورش قیمه یزدی را امتحان کنید، زیرا بسیار خوشمزه بوده و عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد. ما در این مطلب طرز تهیه خورش قیمه یزدی را به صورت مرحله ای برای شما بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا