پلویی و چلوییغذای اصلی

طرز تهیه گردو پلو خوشمزه و مجلسی

اگر برای نهار یا شام امروزتان به دنبال یک غذای متفاوت هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم سری به غذاهای سنتی شهرکرد بزنید. طرز تهیه گردو پلو شهرکرد بسیار ساده است و وقت چندانی نمی‌گیرد اما ماحصل زحمات شما برای پخت گردو پلو بسیار چشمگیر خواهد بود. همان‌طور که می‌دانید گردو یکی از محصولات درجه یک شهرکرد است. اگر شما نیز عاشق گردو هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً این غذای خوشمزه را که به دلیل گردو خواص بی‌شماری دارد را امتحان کنید. در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ دو طرز تهیه گردو پلو، یکی با گوشت یکی با مرغ، را برایتان آوردیم، پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه گردو پلو با گوشت

مواد لازم برای طرز تهیه گردو پلو شهرکرد یا بختیاری عبارت‌اند از:

  • گوشت گوسفندی، ۳۰۰ گرم
  • گردو، دو و نیم پیمانه
  • پیاز متوسط، ۲ عدد
  • سیر، ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل، به مقدار لازم
  • زردچوبه و دارچین، به مقدار لازم
  • برنج، ۳ پیمانه
  • آب، ۲ تا ۳ پیمانه
  • زرشک، ۲ قاشق غذاخوری
  • کشمش، ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران، ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه گردو پلو

مرحله اول، آماده‌سازی گوشت

در ابتدا، گوشت را خرد کنید. سپس درون قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. یکی از پیازها را بشویید، پوست بکنید و سپس به‌صورت نگینی ریز خرد کنید. حالا درون قابلمه بریزید و به‌خوبی تفت دهید. اجازه دهید پیازها سبک و طلایی بشوند و بعد از آن گوشت را اضافه کنید و به‌خوبی تفت بدهید. زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد، سیر رنده شده را هم اضافه کنید و تفت دهید. در این مرحله ادویه‌ها را هم اضافه کنید  و با هم به‌خوبی تفت دهید. در مرحله آخر آب را اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد.

مرحله دوم، آماده‌سازی گردو

گردو را یک ساعت در آب سرد بگذارید تا خیس بخورد، سپس می‌توانید به‌دلخواه خودتان با پوست یا بدون پوست استفاده کنید. در این مرحله از طرز تهیه گردو پلو، در یک ظرف دیگر باید پیاز دومی را پوست بکنید. سپس آن درون یک تابه با کمی روغن، سرخ کنید. کشمش، زرشک و گردو را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله سوم، اضافه‌کردن همه مواد به گوشت

پس از پختن گوشت، همه مواد را به آن اضافه کنید. به همراه آن دارچین و زعفران دم‌کرده را هم در این مرحله، اضافه کنید و دوتا سه دقیقه روی حرارت تفت دهید.

مرحله چهارم، آماده‌کردن برنج

برنج را باید از یک ساعت قبل با آب ولرم و نمک خیس کنید. سپس درون قابلمه آب در حال جوش بریزید تا با کمی نمک بپزد. هنگامی که نیم‌پز شد آن را آبکش کنید. در یک قابلمه کمی روغن ریخته و نان یا سیب‌زمینی را به‌عنوان ته‌دیگ قرار دهید. برنج را روی آن بریزید اجازه دهید تا دم بکشد.

مرحله آخر

وقتی که دم آن بالا آمد، مقداری روغن را آب کنید و به آن اضافه کنید. وقتی که برنج دم کشید، درون ظرف مناسب بریزید و مواد گوشتی و مخلوط کشمش را روی آن ریخته و تزیین کنید. می‌توان در زمان دم کردن نیز این مواد را لابه‌لای برنج قرارداد و دم کرد.

طرز تهیه گردو پلو با گوشت گوسفندی

طرز تهیه گردو پلو با مرغ

مواد لازم برای گردو پلو با مرغ عبارت‌اند از:

  • برنج، ۳ پیمانه
  • گردو، ١٠٠ گرم
  • پیاز بزرگ، ۲ عدد
  • مرغ تکه‌ای سینه یا ران، ۱ تکه
  • کره یا روغن، به میزان لازم
  • رب انار، ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران، نمک، فلفل،  به میزان لازم
  • زرشک،  به میزان لازم

مرحله اول

مرغ را بشویید و به همراه یک پیاز خرد شده،  نمک،  فلفل و آب، ‌روی حرارت بگذارید تا آب پز شود. زمانی که مرغ پخت، آن را با چنگال ریش‌ریش کنید.

مرحله دوم

گردوها را با دست خرد کنید و به مدت یک ساعت در آب سرد قرار دهید تا خیس بخورند. اندازه‌ی گردو به سلیقه‌ی خودتان بستگی دارد. اما به طور متوسط خرد شود بهتر است. پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید سپس گردوهای خرد شده و بعد از آن مرغ‌های ریش شده را به آن اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن رب انار را اضافه کنید و خوب با مواد مخلوط کنید.

مرحله سوم

برنج را آبکش کنید و هنگام دم کردن برنج مواد آماده شده را لابه‌لای برنج بریزید و یا می‌توانید برنج را به‌صورت سفید و بدون مواد دم کنید زمانی که دم کشید، برنج را در دیس بکشید و مواد را روی آن بریزید. زرشک را با کمی شکر و نمک را تفت‌داده و سپس با زعفران مخلوط کنید. حال کمی برنج با آن مخلوط کنید و در آخر روی برنج را تزئین کنید.

طرز تهیه گردو پلو با گوشت گوسفندی

طرز تهیه گردو پلو با لوبیا

ما برای شما طرز تهیه گردو پلو با لوبیا را نیز آوردیم که از دو دستور پخت قبلی بسیار آسان‌تر است.

مواد لازم:

  • ۱ پیمانه لوبیا چیتی
  • نمک به مقدار دلخواه
  • آب به میزان لازم
  • ۵۰ گرم گردو پودر شده
  • ۴ پیمانه برنج

مرحله اول

پودر گردو را همراه با آب و لوبیا داخل قابلمه بریزید. پس ازآنکه لوبیا به‌خوبی پخت، برنج و نمک را به آن اضافه کنید.

مرحله دوم

پس از یک ربع که برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید و اجازه دهید به‌خوبی دم بکشد.

مرحله سوم

وقتی برنج دم کشید و آماده سرو شد، بنا به‌دلخواه خودتان می‌توانید در کنار آن نیمرو هم سرو کنید.

در آخر

گردو پلو یکی از غذاهای تشریفاتی نیز محسوب می‌شود. شما می‌توانید در هرزمانی که بخواهید طرز تهیه گردو پلو را در این سایت مطالعه کنید و با درست‌کردن این غذای خوشمزه از مهمانان خود پذیرایی کنید.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا