پلویی و چلوییغذای اصلی

طرز تهیه دمپخت شوید باقلا مجلسی به روش رستورانی

دمپخت باقلا یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای کشور ما است که با استفاده از مواد غذایی در دسترس می‌توانید به راحتی آن را برای پذیرایی از مهمانان خود آماده کنید. ما در ادامه طرز تهیه دمپخت شوید باقلا را به صورت مرحله مرحله و کامل برای شما بیان کرده ایم. پیشنهاد می‌کنیم برای یادگیری این غذای خوش عطر و خوش طعم مطالعه ادامه مطالب را از مجله آشپزی مامی کوکینگ دست ندهید.

مواد لازم برای پخت دمپخت شوید باقلا

  • برنج: ۳ پیمانه
  • باقالی: ۱ پیمانه
  • شوید: ۱ پیمانه
  • نمک و زردچوبه: به مقدار کافی
  • زعفران دم کرده: به مقدار کافی
  • روغن حیوانی: به مقدار کافی

طرز تهیه دمپخت شوید باقلا

مراحل تهیه دمپخت شوید باقلا

  1. ابتدا باید برنج را با مقداری آب و نمک در یک کاسه مناسب بریزید. سپس صبر کنید حدود یک ساعت خیس بخورد. در ادامه قابلمه مناسبی را انتخاب کرده و تا نیمه پر آب کنید.
  2. در مرحله بعدی، قابلمه را بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب جوش بیاید. حالا باقالی‌ها را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تا به مدت 15 دقیقه داخل آب جوش بمانند. بعد از گذشت این زمان، باقالی‌ها را آبکش کنید.
  3. در این مرحله از طرز تهیه دمپخت شوید باقلا، یک قابلمه را بر روی حرارت قرار داده و مقداری روغن حیوانی یا روغن مایع را درون آن بریزید. سپس شوید را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت دهید تا طعم خامی شوید گرفته شود و رنگ آن تغییر کند.
  4. در ادامه مقداری زردچوبه را اضافه کرده و به همراه شوید تفت دهید. سپس باقالی‌ها را به مواد کلی داخل قابلمه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا سرخ شوند. در ادامه برنج را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
  5. در مرحله بعدی، برنج را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند. سپس مقداری آب اضافه کنید تا بر روی سطح برنج قرار بگیرد. در ادامه زعفران دم کرده را به همراه یک قاشق چای‌خوری نمک بیفزایید.
  6. در پایان اجازه دهید آب درون قابلمه کشیده شود و پخت اولیه برنج صورت بگیرد. حالا یک دم کنی را بر روی قابلمه قرار دهید و اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. حالا دمپخت شوید باقلا شما آماده است. می‌توانید آن را در یک دیس بکشید و از طعم و عطر آن لذت ببرید. نوش جان.

ناهار چی بپزم؟ طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی مجلسی به روش ساده و فوری

طرز تهیه دمپخت شوید باقلا

طرز تهیه دمپخت باقالی با مرغ

مواد موردنیاز برای تهیه دمپخت باقالی با مرغ:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • باقالی: ۴۰۰ گرم
  • کره: ۲۵ گرم
  • پیاز: دو عدد
  • سیب زمینی: دو عدد
  • بوته سیر: یک عدد
  • سینه مرغ بدون استخوان: ۴ تا ۵ تکه
  • شوید خشک شده: به مقدار کافی
  • روغن: به مقدار کافی
  • زعفران دم کرده: به مقدار کافی
  • نمک، فلفل سیاه، دارچین و زردچوبه: به مقدار کافی
  1. ابتدا پیاز‌ها را خلالی کرده و داخل یک تابه مناسب با روغن سرخ نمایید تا رنگ طلایی به خود بگیرند. به جهت اینکه پیازها طعم دار شوند، می‌توانید مقداری ادویه به تابه اضافه کنید. حالا تکه‌های سینه مرغ را به تابه بیفزایید تا با پیاز تفت بخورند و نرم شوند. زمانی که پیاز و ادویه‌ها به خوبی با تکه‌های مرغ مخلوط شدند، در قابلمه را گذاشته تا مواد داخل آن با هم بر روی شعله ملایم اجاق بپزند.
  2. در مرحله بعدی باید برنجی را که از قبل خیس خورده را داخل قابلمه مناسبی ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید به گونه‌ای که به اندازه یک بند انگشت از سطح برنج‌ها بالاتر باشد. سپس مقداری روغن و نمک به آن اضافه نمایید و در قابلمه را بگذارید تا پخته شوند.
  3. در این مرحله باید پوست باقالی‌ها را گرفته و در قابلمه‌ای مجزا به همراه مقداری نمک بپزید تا نرم شوند. بعد از پخته شدن برنج، حرارت را خاموش کرده و شوید، سیر خشک شده و باقالی‌ها را به آن اضافه کنید و با یکدیگر ترکیب نمایید. دقت کنید که نسبت برنج به باقالی باید دوبرابر باشد.
  4. در مرحله بعدی سیب زمینی‌ها را حلقه حلقه کنید. سپس قابلمه مناسبی را بر روی حرارت قرار داده و با روغن کف آن را چرب کنید. مقداری نمک در روغن بریزید و بعد سیب زمینی‌ها حلقه شده را کف قابلمه قرار دهید. حالا مقداری از برنج را در قابلمه ریخته و روی آن را با مرغ و پیاز داغ بپوشانید و برای خوش طعم و عطر شدن آن مقداری زعفران دم کرده را نیز پخش کنید.
  5. در پایان برنج را به قابلمه اضافه کرده و لابلای آن مرغ و زعفران اضافه کنید تا مواد به پایان برسد و قابلمه پر شود. بعد از اینکه قابلمه پر شد، کره را بر روی برنج قرار دهید تا ذوب شود و طعم خوبی به دمپخت شما بدهد. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج بر روی حرارت ملایم به خوبی دم بکشد. بعد از دم کشیدن برنج، دمپخت باقالی مرغ شما آماده است. از طعم و عطر آن لذت ببرید. نوش جان.

عصرانه چی بپزیم؟ طرز تهیه سیرابیج | غذای سنتی شمالی

طرز تهیه دمپخت شوید باقلا

مهم‌ترین نکات طرز تهیه دمپخت شوید باقلا

  • شما می‌توانید به جای مرغ، از نیم کیلو گوشت راسته یا ران نیز برای پخت این غذا استفاده کنید.
  • به جهت اینکه کره در حین درست کردن غذا نسوزد، بهتر است قبل از اضافه کردن آن به تابه روغن اضافه کنید.
  • به این نکته توجه کنید که باقالی‌ها باید به مقداری پخته شوند که بعد از اضافه شدن به برنج و دم کشیدن له نشوند.
  • برای جلوگیری از وا رفتن باقالی ها، قبل از پختن آن‌ها را کمی تفت دهید.
  • برای ته دیگ می‌توانید علاوه بر سیب زمینی، از از نان هم استفاده کنید یا به آن روغن کنجد اضافه نمایید.

جمع‌بندی

دمپخت شوید باقلا یک غذای ساده و در عین حال بسیار خوشمزه ایرانی است که طرز تهیه راحتی دارد. ما در این مقاله طرز تهیه دمپخت شوید باقالا را به صورت کامل بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد. برای دسترسی به طرز تهیه سایر غذاها، پیشنهاد می‌کنیم سری به بخش مقالات مجله آشپزی مامی کوکینگ بزنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا