نوشیدنی

طرز تهیه عرق نعنا در خانه

نعنا یک گیاه معطر بوده که به صورت بومی در اروپا و آسیا می‌روید و شما می‌توانید به راحتی در بازار ایران آن را تهیه کنید. عرق نعنا همان آب معطر حاوی اسانس و رایحه گیاه نعنا می‌باشد که خواص بسیار دارد. بهبود فرایند گوارش مهم‌ترین فایده آن بوده که باعث تحریک آنزیم گوارشی و فعال کردن غدد بزاقی می‌شود. چنانچه شما نیز دوست دارید عرق نعنا را در خانه خود درست کنید، این مطلب را از دست ندهید. ما در ادامه قصد داریم مراحل طرز تهیه عرق نعنا در منزل را برای شما بیان کنیم.

مواد لازم جهت تهیه عرق نعنا

  • سبزی نعنا: ۲ کیلوگرم
  • آب: به مقدار لازم

طرز تهیه عرق نعنا در خانه

مراحل تهیه عرق نعنا

  1. ابتدا سبزی نعنا را تمیز کنید. شما می‌توانید از ساقه‌های آن نیز استفاده نمایید. نعنا را شسته و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود. در ادامه یک قابلمه بزرگ و مناسب انتخاب کنید. حالا نعنا را داخل قابلمه بریزید. در ادامه آب را بر روی آن بریزید تا جایی که روی نعنا را بگیرد.
  2. در مرحله بعد از طرز تهیه عرق نعنا، یک سه پایه یا یک جسم سنگین را بر روی نعنا قرار دهید تا هنگام جوشیدن آن بالا نیاید. در ادامه یک سینی دیواره دار را بر روی سه پایه قرار دهید. به این نکته توجه کنید که فاصله سینی تا سطح نعنا باید زیاد باشد.
  3. در این مرحله باید دستگیره درب قابلمه را بازکرده و به صورت برعکس روی قابلمه قرار دهید تا بخار خارج نشود. در ادامه دستگیره را ببندید، به صورتی که قسمت برآمده درب قابلمه، داخل قابلمه باشد.
  4. به دلیل خارج نشدن بخار، برجستگی درب قابلمه عرق کرده و عرق نعنا داخل سینی می‌چکد. در ادامه حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را ملایم کنید. در ادامه اجازه دهید تا نعنا به مدت ۶ ساعت بجوشد.
  5. به جهت اینکه درب قابلمه زودتر عرق کند، می‌توانید یک قالب یخ را بر روی درب قرار دهید. بعد از گذشت ۶ ساعت، سینی را از قابلمه خارج کرده و در آشپزخانه قرار دهید. در پایان بعد از گذشت ۲۴ ساعت، یک ظرف شیشه‌ای درب دار را انتخاب کنید. در ادامه عرق را درون ظرف شیشه‌ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه عرق نعنا دوآتیشه

عرق نعنا دو آتیشه، بعد از دوبار تقطیر نعناع در دو مرحله به دست می‌آید و خواص بیشتری دارد. در ادامه مراحل تهیه آن را برای شما بیان می‌کنیم:

  1. ابتدا نعناع‌ها را به خوبی پاک کرده و سپس به خوبی بشویید. حالا آن‌ها را در یک قابلمه بزرگ و جادار بریزید. یک قابلمه کوچک را انتخاب کرده و وسط نعنا‌ها داخل قابلمه بزرگ قرار دهید. بهتر است زیر قابلمه کوچک توری فلزی قرار دهید تا در حین عرق گیری جا به جا نشود.
  2. حالا بر روی برگ‌های نعناع داخل قابلمه بزرگ، مقداری آب بریزید که سطح آب تا زیر لبه قابلمه کوچک بالا بیاید. در ادامه قابلمه را بر روی حرارت شعله قرار دهید.
  3. در مرحله بعدی از طرز تهیه عرق نعنا ۲ آتیشه، درب قابلمه را برعکس بر روی آن قرار دهید تا بخار در مرکز درب جمع شود. می‌توانید روی درب قابلمه بزرگ مقداری یخ قرار دهید تا عمل میعان بهتر انجام شود. با قرار دادن یخ، بخار برخورد کرده به درب قابلمه سرد شده و به درون قابلمه کوچک می‌ریزد.
  4. بعد از گذشت چند ساعت و زمانی که تمام آب قابلمه بزرگ تبخیر شد، شعله را خاموش کرده و بدون برداشتن درب قابلمه، بگذارید درون آن خنک شود. بعد از خنک شدن عرق، نعناع های درون قابلمه را دور بریزید و با نعنای تازه آن را پر کنید. عرق درون قابلمه کوچک را به جای آب روی نعناع‌های تازه ریخته و همانند بخش‌های قبلی، عرق گیری را شروع کنید. به عرقی که در قابلمه کوچک در این مرحله تهیه شده است، عرق دوآتیشه خانگی می‌گویند که علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش، آرامش بخش بوده و ضد درد و نفخ، ضد استرس، ضد مسمومیت غذایی و ضد سرفه می‌باشد.

مهم‌ترین نکات طرز تهیه عرق نعنا

  • توجه کنید که در ابتدای کار، قابلمه شما باید به اندازه‌ای باشد که وقتی نعنا را داخل آن می‌ریزید یک سوم حجم قابلمه را بگیرد.
  • می‌توانید روی درب قابلمه بزرگ مقداری یخ قرار دهید تا عمل میعان بهتر انجام شود.
  • بعد از آماده شدن عرق نعنا، یک ظرف را برای نگهداری آن انتخاب کنید. دقت کنید که ظرف شما حتماً شیشه‌ای باشد.

طرز تهیه عرق نعنا

جمع‌بندی

عرق نعنا یکی از عرقیجات بسیار مفید بوده که بسیاری از مشکلات بدن را بهبود می‌بخشد. از آنجا که تهیه عرق نعنا در منزل بسیار به صرفه است، ما در این مقاله مراحل تهیه آن را برای شما بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا