لیست غذاهای گیاهی | بهترین غذاهای گیاهی بدون گوشت برای وجترین ها
لیست غذاهای گیاهی و بدون گوشت، به قدری متنوع و جذاب است که دست وجترینها را در تهیه انواع غذاهای سالم و لذیذ باز گذاشته است. از اینرو ما هم قصد داریم تا در این بخش از مجله آموزش آشپزی مامی کوکینگ، طرز تهیه انواع غذاهای گیاهی خارجی و ایرانی را به شما عزیزان آموزش دهیم. بنابراین اگر کنجکاو هستید تا با لیست غذاهای گیاهی رژیمی، سریع و مجلسی آشنا شوید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
فهرست محتوا
والک پلو
یکی از بهترین مدلهای غذای گیاهی با برنج، والک پلو است که معمولا در فصل بهار با سبزیهای تر و تازه سیرک و والک پخته میشود. این رسپی به دلیل محبوبیت زیادی که بین پایتخت نشینان دارد، در لیست غذاهای گیاهی پرطرفدار جای گرفته است. اگر شناخت دقیقی از والک ندارید، باید بگوییم که یک گیاه ۲۵_۵۰ سانتی با پیازچه سفید رنگ بوده و معمولا در ارتفاعات و مراتع سرسبز رشد میکند. با این گیاه میتوان غذاهای متنوعی مانند نرگسی، کوکو، آش و پلوهای گیاهی را تهیه کرد.
اگر به دنبال این گیاه میگردید، میتوانید در اواسط فصل بهار به دامنههای سرسبز شمیرانات و البرز سفر کنید و با جمعآوری سیرک و والکهای لذیذ، یک غذای گیاهی مجلسی و بهاری برای خود تدارک ببینید.
مواد لازم برای پخت چالک پلو
- برنج : 4 لیوان
- والک : ۴۰۰ گرم
- سیر: ۱ حبه
- پیاز: ۳ عدد
- روغن :3 تا 4 قاشق سوپخوری
- نمک : به میزان لازم
مراحل پخت والک پلو
- ابتدا گیاه والک را بشویید و خرد کنید. سپس به همراه چند لیوان آب روی حرارت بگذارید تا کمی بپزد و بعد آبکش کنید.
- حالا پیاز خرد شده را سرخ کرده و بعد، سیر را هم کمی به همراه آن تفت دهید تا طلایی شود.
- در گام بعدی، سبزی والک پخته شده را به همراه نمک، به پیاز و سیر سرخ شده بیفزایید و حدود ۲_۳ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا یکدست شود.
- برنج شسته شده را در قابلمه بریزید و به مقدار لازم آب اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم رو به بالا، آب اضافی آن کشیده شود.
- سپس ترکیب والک را به همراه مقداری روغن (۳_۴ قاشق غذاخوری)، به برنج بیفزایید و حرارت را کم کنید تا دم بکشید و آماده شود.
اسپاگتی گوجهفرنگی ایتالیایی
این اسپاگتی یک غذای گیاهی ایتالیایی و فوقالعاده خوشمزه است که در سرزمین ایتالیا، اصالتی دیرینه دارد و به دلیل عدم استفاده از گوشت برای تهیه آن، در لیست غذاهای گیاهی فرنگی قرار گرفته است. برای کسانی که وجترین هستند و علاقه وافری به غذاهای ایتالیایی دارند، این اسپاگتی میتواند یک انتخاب ایدهآل و منحصربفرد باشد. بنابراین اگر شما هم بیصبرانه منتظر یادگیری این رسپی لذیذ و آسان هستید، در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه اسپاگتی گوجهفرنگی
- اسپاگتی ۱ بسته
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۱ حبه
- پوره گوجه فرنگی ۲ لیوان
- گوجه فرنگی ۳ عدد
- برگ ریحان برای تزیین
- نمک، فلفل سیاه، روغن و زردچوبه: به مقدار کافی
مراحل پخت اسپاگتی گوجهفرنگی
- برای تهیه این غذای گیاهی سریع، کافیست ابتدا فر را بر روی دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. سپس گوجهفرنگیها را به صورت اسلایس شده بر روی سینی فر بچینید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید تا طعم بگیرد. نکته: پیش از چیدن گوجهها در سینی، ابتدا سینی را با کمی روغن چرب کنید تا گوجه پس از پخته شدن به آن نچسبد.
- حالا گوجهها را به مدت ۳۰_۴۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا به خوبی بپزد.
- برای تهیه سس گوجهفرنگی هم ابتدا پیاز را سرخ کرده و سیر را نیز به همراه آن کمی تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود. سپس پوره گوجهفرنگی را به همراه ادویهجات مذکور، به آن میافزاییم و اجازه میدهیم به خوبی بپزد و روغن بیندازد.
- پس از آماده شدن سس گوجه، میتوانید کمی ریحان خرد شده هم به آن بیفزایید تا عطر و طعم بینظیری به خود بگیرد.
- در این مرحله باید یک قابلمه تا نیمه را از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید.
- سپس اسپاگتی را به آن بیفزایید و مطابق با دستورالعمل عمل روی بستهبندی، پس از مدت زمان لازم آن را آبکش کنید.
- حالا باید اسپاگتی آبکشی شده را با سس گوجهفرنگی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
- گوجهفرنگیهای کباب شده را هم از فر خارج کرده و دور غذای خود بچینید. در آخر نیز با برگ ریحان، اسپاگتی خود را تزئین کنید.
نکته: اگر عادت دارید اسپاگتی را به صورت دم کرده سرو کنید، میتوانید پس از ترکیب سس و اسپاگتی، داخل قابلمه چند قاشق روغن ریخته و از سیبزمینی یا نام برای ته دیگ استفاده کنید. سپس اسپاگتی را داخل قابلمه بریزید و به مدت ۱۵_۲۰ دقیقه اجازه دهید با حرارت پایین دم بکشد.
بهترین معجون گیاهی برای لاغری چیه؟ طرز تهیه قویترین چربی سوز شکم و پهلو | ۷ معجون لاغری
یتیمچه
یکی دیگر از رسپیهای موجود در لیست غذاهای گیاهی، یتیمچه است که مواد اصلی آن را گوجهفرنگی، سیبزمینی و بادمجان تشکیل میدهد. این غذا ممکن است در مناطق مختلف ایران، رسپیهای متفاوتی داشته باشد، اما در در این قسمت تصمیم گرفتیم تا رایجترین روش پخت آن را خدمت شما عزیزان شرح دهیم.
مواد لازم برای پخت یتیمچه
- بادمجان ۴ عدد
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- پیاز ۲ عدد متوسط
- سیر ۳ حبه
- سیبزمینی ۴ عدد
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم
مراحل پخت یتیمچه
- ابتدا بادمجانها را بشویید و پوست بگیرید. سپس به صورت حلقهای برش بزنید و کمی نمک روی آنها بپاشید تا تلخی آن گرفته شود.
- یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه مقداری روغن سرخ کنید، در ادامه سیر خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود. حالا رب گوجهفرنگی را به همراه ادویههای مورد نیاز بیفرازید و به خوبی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
- در این مرحله باید ۱_۲ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاید.
- بادمجانها را آبکشی کنید تا نمک اضافه از روی آن برود. سپس در یک قابلمه، پیاز، گوجهفرنگی و سیبزمینیهایی را که به صورت حلقهای خرد کردهاید به همراه بادمجانها به صورت لایه لایه بچینید و در آخر سسی که آماده کرده بودید را به آن بیفزایید و درب قابلمه را بگذارید تا بپزد و آب اضافه آن کشیده شود. حدود ۲۰_۳۰ دقیقه زمان میبرد.
تندی غذا زیاد شده، چیکار کنم؟ رفع تندی غذا با روش ساده و مواد در دسترس در خانه
ته چین قارچ و بادمجان
نمیتوان در مورد لیست غذاهای گیاهی ایرانی و خارجی سخن گفت و حرفی از ته چین قارچ و بادمجان به میان نیاورد. طرز تهیه این ته چین ساده و فوری به قدری راحت است که حتی اگر سر رشتهای از آشپزی هم نداشته باشید، میتوانید تنها با یک بار مطالعه راهنمای آشپزی مامی کوکینگ، این ته چین لذیذ و خوشمزه را تدارک ببینید. بنابراین در ادامه همراه ما باشید تا مروری بر طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان داشته باشیم.
مواد لازم برای تهیه ته چین قارچ و بادمجان
- تخم مرغ ۲ عدد
- زعفران به مقدار لازم
- قارچ ۴۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- روغن مایع ۳ ق غذا خوری
- بادمجان ۳ عدد
- برنج ۳ پیمانه
- ماست ۱ پیمانه
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
- زرشک، خلال بادام، پسته: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه ته چین قارچ و بادمجان
- ابتدا بادمجانها را بشویید و به صورت حلقه حلقه خرد کنید. سپس کمی نمک بر روی آن بپاشید و اجازه دهید برای ۳۰ دقیقه استراحت کند تا تلخی آن گرفته شود. سپس بادمجانها را با آب سرد آبکشی کنید.
- در این مرحله، قارچها را بشویید و پس از اینکه به صورت ورقهای خرد کردید، یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا در گذر زمان، تغییر رنگ ندهد و به اصطلاح، سیاه نشود.
- حالا باید بادمجانها را سرخ کنید. برای اینکار میتوانید کمی ماست یا سفیده تخممرغ روی بادمجانها بزنید تا حین سرخ شدن، روغن کمتری جذب کنند.
- پس از بادمجانها نوبت به سرخ کردن پیاز میرسد. بعد از اینکه پیاز را سرخ کردید، قارچ را بیفزایید و تفت دهید تا اب اضافی آن کشیده شود.
- تخم مرغ را داخل کاسه بشکنید و با زعفران به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شود.
- حالا برنج خیسانده شده را با مقداری نمک و آب روی حرارت میگذاریم تا نیمپز شود و سپس، آبکش میکنیم.
- در گام بعدی، مخلوط تخممرغ و زعفران را به برنج اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکنواخت شود.
- سپس قابلمه را روی حرارت گذاشته و کمی روغن میریزیم تا نصف برنج را بر آن بیفزاییم. حالا به کمک کفگیر سطح برنج را صاف و فشرده کرده و بادمجان و قارچ را روی آن میچینیم.
- در ادامه، مجددا نصف دیگر برنج را به آن اضافه میکنیم و با کفگیر کمی فشار میدهیم تا منسجم شود.
- حالا به مدت ۶۰ دقیقه با حرارت کم باید بگذاریم تا دم بکشد. پس از آماده شدن، میتوانید یک تکه کره روی برنج قرار دهید تا عطر و بوی فوقالعادهای به خود بگیرد.
- سپس باید ته چین را به ظرف سرو منتقل کنید و با خلال بادام و پسته و زرشک آن را تزئین نمایید.
نکته: شما میتوانید این ته چین را در قالب ریخته و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید. همچنین:
- حین ترکیب تخممرغ و برنج میتوانید فقط از زرده آن استفاده کنید.
- سعی کنید پیش از آبکش کردن برنج، آن را کمی زودتر بردارید تا طی پروسه آمادهسازی، شفته نشود.
- اگر علاقهای به بادمجان ندارید، میتوانید فقط از قارچ استفاده کنید.
- اگر مخلوط برنج و تخم مرغ را زیاد هم بزنید، بوی زهم خواهد گرفت. در حد مخلوط شدن باشد، کافی است.
با این رسپیهای گیاهی، یه رژیم غذایی سالم برای خودت رقم بزن: رژیم غذایی گیاهی برای ورزش
جمعبندی در رابطه با لیست غذاهای گیاهی
در این مطلب به آموزش چند مورد از بهترین غذاهای گیاهی مقوی و خوشمزه پرداختیم و دانستیم که میتوان با چند قلم مواد ساده و در دسترس، گلچینی از لیست غذاهای گیاهی را در خانه آماده و سرو کرد. امیدواریم با مطالعه این مقاله، طرز تهیه انواع غذاهای گیاهی مقوی را آموخته باشید و به پاسخ سوالاتی که پیرامون موضوع مطرح شده در ذهن خود داشتید، برسید. لطفا شما عزیزان هم تجربیات و نظرات خود را در این باره با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید تا ما هم از معلوماتتان بهرهمند شویم. از اینکه تا پایان همراه ما بودید، متشکریم.