وگانرژیم گیاه خواریوجترین

غذای ایرانی برای گیاهخواران | انواع غذای ایرانی بدون گوشت

بسیاری از افراد به دلایل مختلف تمایلی به خوردن غذاهایی با منبع حیوانی ندارند و آن‌ها را به‌طورکلی از رژیم غذایی خود حذف کرده‌اند. استفاده از انواع گوشت در غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه و مفید بوده؛ اما مصرف بی‌رویه و همیشگی آن ضررهای زیادی را به‌دنبال خواهد داشت. همین موضوع باعث شده تا افراد به‌ دنبال غذاهای خوشمزه و سالم گیاهی باشند تا بتوانند آن‌ها را در برنامه روتین غذایی خود قرار داده و تهیه کنند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید و همواره به‌دنبال غذاهای ایرانی بدون گوشت می‌گردید، در این مقاله از مجله مامی کوکینگ با ما همراه باشید؛ چراکه در ادامه قصد داریم به معرفی انواع غذای ایرانی برای گیاهخواران بپردازیم.

عدسی

یکی از بهترین انواع غذای ایرانی برای گیاهخواران، عدسی است؛ چراکه این غذا را می‌توان در تمام وعده‌های غذایی مصرف نمود. پروتئین و آهن موجود در عدس باعث شده که این ماده غذایی برای گیاهخواران به‌شدت پرطرفدار و محبوب باشد. این غذا روش‌های مختلفی برای پخت داشته که نتیجه تمام آن‌ها فوق‌العاده خواهد بود. عدسی یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه در لیست غذاهای گیاهی محسوب شده که خواص فراوانی نیز دارد.

مواد لازم برای تهیه عدسی

  • عدس 2 پیمانه
  • پیاز 2 عدد متوسط
  • سیب‌زمینی 1 عدد بزرگ
  • کره 30 گرم
  • آب 4 لیوان
  • رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • گلپر 1 قاشق مرباخوری
  • پودر پیاز 1 قاشق چای‌خوری
  • آویشن 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه عدسی

  1. برای تهیه عدسی ابتدا باید حدود 3 الی 4 ساعت عدس‌ها را در آب خیس بیندازید. برای انجام این کار به اندازه‌ای که حداقل 1 الی 2 بند انگشت از سطح عدس‌ها بالاتر باشد، آب به کاسه اضافه کنید. پس‌ از اینکه عدس به‌خوبی خیسانده شد، آن را آبکشی کنید و کناری قرار دهید.
  2. پیازها را به‌صورت خلالی درشت خرد کنید؛ اما اگر دوست ندارید پیازها در غذا دیده شوند، توصیه می‌کنیم آن‌ها را به‌صورت ریز خرد کنید. در مرحله بعد یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن به آن اضافه نمایید. سپس پیازهای خرد شده را درون قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا کاملا شیشه‌ای و سبک شوند.
  3. درادامه زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها کاملا خارج شود. پس‌ از اینکه پیاز و ادویه‌ها به‌خوبی با یکدیگر ترکیب شدند، رب گوجه‌فرنگی را نیز درون قابلمه بریزید. رب گوجه‌فرنگی را چند دقیقه سرخ کنید تا خوش‌رنگ شده و عطر و طعم خامی آن به‌طور کامل گرفته شود.
  4. پس‌ از سرخ شدن رب گوجه‌فرنگی، عدس‌ها را به‌همراه 4 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را نیز پوست گرفته و به‌صورت حبه قندی خرد کنید. در ادامه آن‌ها را با آب سرد به‌خوبی بشویید تا نشاسته موجود در سیب‌زمینی‌ها خارج شود. سیب‌زمینی خرد شده را به‌همراه پودر پیاز، فلفل سیاه، آویشن و نمک به قابلمه اضافه کنید.
  5. در مرحله بعد از طرز تهیه این غذای ایرانی برای گیاهخواران صبر کنید تا آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کند. سپس درب قابلمه را قرار داده و اجازه دهید که عدسی حدود 45 دقیقه با حرارت بسیار ملایم بپزد.
  6. در دقیقه‌های نهایی پخت، کره و گلپر را نیز به قابلمه اضافه نمایید. پس‌ از گذشت حدود 1 ساعت عدسی شما آماده سرو خواهد بود. درنهایت عدسی را در ظرف موردنظر خود بکشید و به‌همراه پیاز داغ و گلپر تزئین کنید.

شام چی بپزم؟ طرز تهیه بورانی لوبیا سبز

عدسی

خوراک دال عدس

خوراک دال عدس یکی از انواع غذای گیاهی سریع بوده که تنها به نیم‌ساعت زمان برای تهیه نیاز دارد. دال عدس همان عدس ریز قرمز بوده که سرشار از آهن، پروتئین و فیبر است. برای پخت این خوراک به هیچ‌گونه گوشتی نیاز نخواهید داشت و می‌توانید تنها با مواد اولیه در دسترس آن را تهیه کنید. خوراک دال عدس یکی از غذاهای گیاهی مقوی بوده که همراه با برنج سفید یا نان سرو می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خوراک دال عدس

  • دال عدس 2 پیمانه
  • سیب‌زمینی 1 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 3 حبه
  • آب نارنج 2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه به میزان لازم
  • فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

اگه وجترین هستی؛ این رسپی‎ها رو از دست نده: لیست غذاهای گیاهی | بهترین غذاهای گیاهی بدون گوشت برای وجترین ها

طرز تهیه خوراک دال عدس

  1. برای تهیه این غذا ابتدا دال عدس را درون یک کاسه آب بریزید و اجازه دهید که چند ساعت خیس بخورد تا نفخ آن به‌طور کامل گرفته شود. در ادامه دال عدس را آبکشی کرده و به‌همراه سه لیوان آب درون یک قابلمه با اندازه متوسط بریزید.
  2. سیب‌زمینی‌ها را نیز پوست بگیرید و به‌خوبی بشویید. سپس به‌صورت نگینی آن‌ها را خرد کنید. در مرحله بعد سیب‌زمینی‌های نگینی خردشده را به قابلمه حاوی دال عدس اضافه نمایید. آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد اولیه کاملا بپزند.
  3. در ادامه پیازها را نیز به‌صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. یک ماهیتابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن درون آن بریزید تا کمی داغ شود. سپس پیازها را درون تابه بریزید و کمی تفت دهید تا سبک شوند. مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیازهای درون ماهیتابه اضافه نمایید. پیاز و ادویه‌ها را کمی تفت داده و سیر را درون تابه رنده کنید. سیر را نیز به‌همراه پیاز کمی تفت دهید.
  4. در ادامه رب گوجه‌فرنگی را به مواد بیفزایید. چند دقیقه صبر کنید تا گوجه‌فرنگی بطور کامل سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود. پس‌ از اینکه دال عدس و سیب‌زمینی به‌طور کامل پخته شدند، پیاز، سیر و رب گوجه‌فرنگی را به‌همراه نمک و آب نارنج به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب مواد به‌طور کامل کشیده شود.
  5. پس‌ از اینکه خوراک دال عدس غلظت یافت، آن را با گوشت‌کوب به‌صورت کامل پوره کنید و اجازه دهید که مقداری روی حرارت باقی بماند تا به روغن بیفتد. سپس خوراک دال عدس را در ظرف موردنظر خود بکشید و به‌همراه آب لیموترش سرو کنید.

خوراک دال عدس

خوراک لوبیا

خوراک لوبیا چیتی یکی دیگر از انواع غذای ایرانی برای گیاهخواران بوده که می‌توانید آن را با مواد متنوعی تهیه کنید. البته توجه داشته باشید که این خوراک یکی از غذاهای گیاهی خارجی نیز محسوب می‌شود؛ چراکه محبوبیت فراوانی در سراسر دنیا دارد. خوراک لوبیا به‌حدی پرطرفدار است که به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین غذاهای کنسروی نیز شناخته می‌شود. شما می‌توانید خوراک لوبیا چیتی را به‌همراه سیب‌زمینی و قارچ بپزید. این غذا به‌تنهایی یا به‌همراه نان یک وعده غذایی کامل، لذیذ و بسیار سالم محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا

  • لوبیا چیتی 2 لیوان
  • گوجه‌فرنگی 1 عدد
  • قارچ 6 عدد
  • سیب‌زمینی 1 عدد
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • سیر 2 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه خوراک لوبیا

  1. برای تهیه خوراک لوبیا ابتدا لوبیا چیتی‌ها را درون یک کاسه با ابعاد نسبتا بزرگ بریزید و حدود 6 ساعت اجازه دهید که در آب خیس بخورند. در این مدت 2 بار آب درون کاسه را تعویض کنید تا نفخ لوبیاها کاملا از بین برود. در ادامه پیازها را پوست بگیرید، به‌خوبی بشویید و سپس روی تخته آشپزخانه، پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید.
  2. درون ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا داغ شود. پیازهای نگینی خرد شده را درون ماهیتابه ریخته و به خوبی تفت دهید. سپس منتظر بمانید تا طلایی شوند و آن‌ها را درون یک بشقاب جداگانه بریزید. سیرها را نیز پوست بگیرید، بشویید و در ادامه آن‌ها را خرد کنید. سیرها را درون ماهیتابه بریزید و به‌خوبی تفت دهید تا سرخ شوند.
  3. در مرحله بعد گوجه‌فرنگی‌ها را نیز بشویید و روی تخته آشپزخانه خرد کنید. آن‌ها را به ماهیتابه حاوی سیر اضافه نمایید و به‌صورت مداوم تفت دهید تا آب گوجه فرنگی‌‌ها تبخیر شود.
  4. رب گوجه‌فرنگی را نیز به ماهیتابه بیفزایید و تفت دهید. سپس لوبیا چیتی‌ها را درون آبکش بریزید و مجددا آن‌ها را بشویید.
  5. در مرحله بعد از طرز تهیه این غذای ایرانی برای گیاهخواران، تمام مواد ماهیتابه را به‌همراه لوبیا چیتی‌ها درون قابلمه بریزید و 5 لیوان آب به مواد اضافه کنید.
  6. در ادامه درب قابلمه را قرار داده و حرارت را زیاد کنید تا آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را ملایم کنید تا حدود 3 ساعت مواد به خوبی مغزپخت شوند.
  7. در حین پخت لوبیا چیتی، سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید، بشویید و سپس آن‌ها را به‌صورت مکعبی کوچک خرد کنید. سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت مداوم تفت دهید تا کمی پخته و نرم شوند. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید.
  8. قارچ‌ها را با دستمال نم‌دار تمیز کرده و ساقه آن‌ها را بشویید. سپس روی تخته آشپزخانه قارچ‌ها را به شکل دلخواه خود خرد کنید.
  9. پس از گذشت حدود 2 ساعت، لوبیاها به‌طور کامل می‌پزند. در این زمان باید سیب‌زمینی‌های نیم‌پز را به‌همراه قارچ های خرد شده و پیاز داغ به مخلوط لوبیا چیتی اضافه کنید. درنهایت زردچوبه، فلفل سیاه و کمی نمک روی مواد بپاشید و درب قابلمه را قرار دهید.
  10. حدود یک ساعت منتظر بمانید تا پخت این غذای ایرانی برای گیاهخواران کامل شود. در دقایق نهایی پخت خوراک لوبیا چیتی آب‌لیمو را بیفزایید و بار دیگر نمک و فلفل غذا را تنظیم کنید. پس‌ از آماده شدن خوراک، آن را از روی حرارت بردارید و در ظرف موردنظر خود بکشید. سپس خوراک لوبیا را به همراه نان دلخواه خود به‌صورت تازه سرو کنید.

اگه وجترین و ورزشکار هستی؛ از این رسپی‌ها غافل نشو: بهترین غذای گیاهی برای ورزشکاران | رژیم غذایی گیاهی برای ورزش

خوراک لوبیا

لوبیا پلو بدون گوشت

لوبیا پلو ازجمله انواع غذای ایرانی برای گیاهخواران بوده که می‌توان آن را به شکل‌های مختلفی طبخ کرد. اگرچه پخت لوبیا پلو به‌همراه سویا یا گوشت مرسوم است؛ اما شما می‌توانید با حذف گوشت، آن را به یک غذای ایرانی برای گیاهخواران تبدیل نمایید. لوبیا پلو بدون گوشت برای گیاهخوارانی که همواره به‌دنبال غذای گیاهی با برنج هستند، بسیار مناسب خواهد بود.

مواد مورد نیاز برای تهیه لوبیا پلو بدون گوشت

  • برنج 3 لیوان دسته دار فرانسوی
  • لوبیا سبز 500 گرم
  • گوجه‌فرنگی 2 عدد
  • سیر 2 حبه
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه لوبیا پلو بدون گوشت

  1. در مرحله اول از طرز تهیه این غذای گیاهی مجلسی ابتدا سروته لوبیاها را جدا کرده و آن‌ها را بشویید. سپس زمانی‌که لوبیاها به‌طور کامل خشک شدند، آن‌ها را به قطعات کوچک خرد نمایید. پوست پیاز و سیر را گرفته و پیاز را به‌صورت نگینی و سیر را به‌صورت ریز خرد کنید.
  2. در یک ماهیتابه با اندازه متوسط مقداری روغن ریخته و پیازها را در آن سرخ نمایید تا طلایی و سبک شوند. سپس سیرهای خرد یا پوره شده را به پیازها اضافه نمایید؛ به‌گونه‌ای که بو و عطر آن‌ها بلند شود.
  3. لوبیا سبز را نیز به مخلوط پیاز و سیر را اضافه کرده و تفت دهید. پس‌ از اینکه مواد درون ماهیتابه کمی نرم شدند، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزایید.
  4. در مرحله بعد از طرز تهیه این غذای ایرانی برای گیاهخواران رب گوجه‌فرنگی را نیز درون ماهیتابه اضافه و صبر کنید تا رب رنگ پس دهد و خامی آن گرفته شود.
  5. گوجه‌فرنگی‌ها را بعد از شستن به‌صورت نگینی ریز خرد کرده و به لوبیاها اضافه کنید. درب ظرف را قرار داده و حرارت را روی ملایم تنظیم کنید تا لوبیاها حدود 10 دقیقه با آب گوجه بپزند. البته اگر از گوجه‌فرنگی استفاده نکرده‌اید، نصف لیوان دسته‌دار فرانسوی آب جوش به ترکیب اضافه کنید و درنهایت حرارت زیر ماهیتابه را خاموش کنید.
  6. در مرحله بعد در یک قابلمه مقداری آب بریزید و منتظر بمانید تا به نقطه جوش برسد. برنج را به آب درحال جوش اضافه و مقداری نمک، زردچوبه و روغن درون آن بریزید. سپس اجازه دهید که برنج کمی نرم شود اما داخل آن سفت بماند.
  7. در ادامه برنج را آبکش کرده و کف قابلمه مقداری روغن و زرچوبه بریزید. یک سیب‌زمینی متوسط را پوست گرفته و به‌صورت حلقه حلقه درآورید. سیب‌زمینی‌ها را کف قابلمه بچینید و یک لایه برنج آبکش شده را روی سیب‌زمینی‌ها بریزید. در ادامه یک لایه مایه لوبیا پلو را روی برنج آبکش شده قرار دهید و مجددا یک لایه برنج بریزید. به‌همین ترتیب لایه‌ها را تکرار کنید تا مایه لوبیا پلو و برنج به اتمام برسند.
  8. زمانی‌که همه مواد لوبیاپلو تمام شد، در صورت دلخواه می‌توانید از مقداری سبزی معطر خشک نیز استفاده کنید. سپس درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و روی قابلمه بگذارید. زمانی‌که داخل قابلمه بخار گرفت، حرارت گاز را مقداری کاهش دهید و حدود 40 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد. بعد از پخت غذا، لوبیا پلو را در ظرف مناسب سرو کنید.

لوبیا پلو بدون گوشت

جمع‎بندی

در این مقاله به آموزش طرز تهیه انواع غذای ایرانی برای گیاهخواران پرداختیم. همان‌طور که مشاهده کردید، تنوع غذاهای گیاهی بسیار زیاد بوده و هرکدام از آن‌ها از نظر کیفیت و مواد مغذی بسیار بی‌نظیر هستند. شما می‌توانید با مصرف انواع میوه‌جات و حبوبات در کنار سبزیجات، یک برنامه غذایی متنوع و مقوی در تمام روزهای هفته داشته باشید. هریک از انواع غذاهای معرفی‌شده در لیست غذای ایرانی برای گیاهخواران بسیار سالم و خوشمزه هستند و در مدت کوتاهی آماده می‌شود. به‌طورکلی طرز تهیه غذای گیاهخواری بسیار آسان بوده و با پخت سریع، انتخاب کاملا مناسبی برای روزهای پرمشغله شما خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا