نوشیدنی گرمنوشیدنی

عصاره گیری با موکاپ و معرفی بهترین روش عصاره گیری قهوه با موکاپات

موکاپات (Moka pot) یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین دم افزارهای خانگی قهوه است. در سراسر جهان کمتر خانه‌ای است که موکاپات در آن دیده نشود. این ابزار که در سال ۱۹۳۳ میلادی توسط یک ایتالیایی اختراع شد، به عنوان بخشی از فرهنگ ایتالیا شناخته می‌شود. اما چگونه می‌توان با عصاره گیری موکاپ، قهوه درست کرد؟

عصاره گیری با موکاپ

عصاره گیری قهوه با موکاپات

موکاپات اگرچه برای کاربر ابزاری ساده است، اما می‌توان گفت روش عصاره گیری قهوه در آن کمی پیچیده است. موکاپات قهوه را با استفاده از روش تحت فشار دم آوری می‌کند؛ آب پس از گرم شدن در محفظهٔ پایینی موکاپات شروع به تولید فشار بخار کرده و همین فشار به آب درون محفظه کمک می‌کند تا به درون فیلتر دم افزار، یعنی جایی که قهوهٔ آسیاب شده قرار دارد، وارد شده و عصاره قهوه را به محفظهٔ بالایی بفرستند. پس می‌توان گفت فشار بخار آب گرم عامل اصلی عصاره گیری قهوه با موکاپات به حساب می‌آید.برای انتخاب قهوه در صورتی که تمایل دارید قهوه با خرید قهوه صد درصد روبوستا یا ۱۰۰ روبوستا میتواند گزینه مناسبی باشد.

عصاره گیری قهوه با موکاپات

بهترین روش عصاره گیری قهوه با موکاپات

همانطور که گفته شد، استفاده از موکاپات بسیار آسان است. قهوه موکاپات میتوانید همان خرید قهوه اسپرسو  اما می‌توانید از دستورالعمل زیر در به عنوان بهترین روش عصاره گیری قهوه با موکاپات جهت دم آوری یک فنجان قهوهٔ مطلوب استفاده نمایید.

  1. محفظهٔ پایینی موکاپات را تا سطح والف از آب پر کنید. دقت داشته باشید که حتماً از آب سرد استفاده کنید.
  2. فیلتر دم افزار را روی محفظه‌ای که با آب پر کرده‌اید قرار دهید.
  3. قهوهٔ نسبتاً ریز آسیاب شده را درون فیلتر ریخته و تمپ کنید تا سطح صافی از قهوه ایجاد شود.
  4. محفظهٔ بالایی را روی فیلتر ببندید.
  5. دم افزار موکاپات را روی شعله قرار داده و حرارت آن را کم کنید. بهتر است درب آن را نبندید.
  6. بعد از چند دقیقه عصاره قهوه شروع به وارد شدن به محفظهٔ بالایی دم افزار می‌کند. قبل از اینکه قهوهٔ داخل محفظه شروع به حباب زدن و جوشیدن کند، موکاپات را از روی شعله بردارید.

بعد از سرو قهوه داخل فنجان، از نوشیدن آن لذت ببرید.

اگر از آن دسته از افرادی هستید که صبح خود را با یک فنجان قهوه شروع می‌کنند، احتمالاً با دم افزارهای متفاوت، علی‌الخصوص آن‌هایی که بیشتر در خانه کاربردی به حساب می‌آیند آشنا هستید . علاوه بر قهوه های ذکر شده خرید قهوه ۵۰ ۵۰ نیز میتواند گزینه مناسبی باشد. چنانچه به دنبال قهوه‌ای قوی‌تر از قهوه فیلترشده و سبک‌تر از قهوه اسپرسو هستید، از بین تمامی دم افزارهای خانگی، موکاپات گزینهٔ مطلوب شما خواهد بود که البته محصول نهایی‌اش با نامی که بر آن گذاشته‌اند تقریباً غیرمرتبط است؛

طرز تهیه قهوه با دستگاه اسپرسو

دستورالعمل زیر روشی آسان برای استفاده از دستگاه اسپرسو را ارائه می‌دهد. فراموش نکنید دستورالعمل یا حتی فرمول اسپرسو از سه مورد تشکیل شده است:‌ میزان قهوهٔ آسیاب شده (dose)، وزن محصول نهایی (yield) و زمان (Time).

  1. دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید گرم شود. اگر از دستگاه‌های خانگی استفاده می‌کنید، دستگاه شما غالباً از یک مخزن آب برخوردار است که می‌بایست قبل از روشن کردن دستگاه، مخزن آن را با آب پر کنید.
  2. میزان قهوهٔ مورد نظر خود را با درجهٔ ریز آسیاب کنید. میزان قهوهٔ آسیاب شده برای سینگل اسپرسو (تک شات) ۱۰-۷ گرم، برای دابل اسپرسو (دو شات) ۱۸-۱۶ گرم و برای تریپل اسپرسو (سه شات) ۲۲-۲۰ گرم است. بهتر است دانه‌های قهوه را نزدیک به زمان دم آوری آسیاب کنید.
  3. سابهٔ قهوه (قهوهٔ آسیاب شده) را درون بسکت پرتافیلتر ریخته و آن را با استفاده از تمپر تمپ کنید.
  4. پرتافیلتر را به گروپ هد متصل کرده و دکمهٔ مربوط به آغاز فرآیند عصاره گیری را فشار دهید.
  5. اگر از دستگاه اتوماتیک استفاده می‌کنید، به نسبت نوع شات دستگاه عصاره گیری را در زمان مناسب پایان می‌دهد. اما در غیر این صورت این وظیفهٔ شماست که این کار را انجام دهید. زمان معمول برای عصاره گیری یک اسپرسوی دابل، چیزی در حدود ۲۵ الی ۳۰ ثانیه است. فراموش نکنید زمان ناکافی در عصاره گیری باعث عصاره گیری ناقص (under extraction) زمان طولانی باعث عصاره گیری بیش از حد (over extraction) خواهد شد.

عصاره گیری اسپرسو علی الخصوص با دستگاه‌های اتوماتیک کار آسانی است. به یاد داشته باشید همواره پس از استفاده از دستگاه پرتافیلتر را باز کرده و بسکت آن را تمیز کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا