سلامت غذاییغذای اصلی

غذا برای سحری چی درست کنم؟ | لیست غذا برای سحری

انتخاب یک غذای مناسب برای سحری از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه تاثیر مستقیمی بر گرسنگی و تشنگی افراد در طول روز می‌گذارد. بنابراین انتخاب غذاهایی سبک و درعین‌حال مقوی برای سحری بهترین گزینه برای تامین انرژی بدن درطول روز و جلوگیری از احساس گرسنگی و خستگی هستند. با توجه به اهمیت این وعده غذایی ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که غذا برای سحری چی درست کنم؟ درواقع بهره‌مندی از یک لیست از غذاهایی که باعث می‌شوند در طول روز کم‌تر احساس ضعف داشته باشید و آب مورد نیاز بدنتان نیز به‌خوبی تامین شود، برای شما بسیار کاربردی خواهد بود و همیشه می‌تواند پاسخگو سوال برای سحری و افطاری چی درست کنم؟ باشد. به‌همین منظور ما در این مقاله از مجله مامی کوکینگ تصمیم داریم به سوال پرتکرار غذا برای سحری چی درست کنم؟ پاسخ دهیم. اگر شما نیز به‌دنبال انواع غذا با مرغ و برنج و گوشت برای وعده سحری هستید تا انتها ما را همراهی کنید.

خوراک ماش با سیب زمینی

یکی از انواع سحری‌های مفید در ماه مبارک رمضان که سرشار از مواد مغذی گیاهی، آنتی اکسیدان و فیبر است، خوراک ماش با سیب‌زمینی محسوب می‌شود. این خوراک خوشمزه در پایین آوردن کلسترول خون بالا نیز بسیار مفید عمل کرده و یکی از مناسب‌ترین انواع غذا برای بیرون بردن است. اگر شما نیز برایتان سوال است که غذا برای سحری چی درست کنم؟ و به‌دنبال یک غذای نونی برای سحری هستید، خوراک ماش با سیب‌زمینی یکی از بهترین انتخاب‌ها خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه خوراک ماش با سیب‌ زمینی

  • ماش 1 و نیم لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • سیب‌زمینی 1 عدد
  • بلغور 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز 1 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • عصاره مرغ یا گوشت 1 لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • آب 3 لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • روغن و زردچوبه به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه خوراک ماش با سیب‌ زمینی

  1. در اولین مرحله از تهیه این خوراک خوشمزه و مقوی ابتدا باید ماش را از شب قبل به مدت حداقل 8 ساعت خیس بیندازید و طی این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ ماش به‌طور کامل گرفته شود.
  2. پیش‌ از شروع به پختن خوراک، بلغور گندم را نیز بشویید و آب آن را دور بریزید. سپس ماش و بلغور گندم را آبکش نموده و درون یک قابلمه بریزید در ادامه روی ماش و بلغور گندم، عصاره مرغ یا گوشت ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب بجوشد. پس‌ از به جوش آمدن آب، ماش و بلغور باید به مدت 1 ساعت دیگر نیز با شعله آرام و بپزند.
  3. در مرحله بعد از تهیه خوراک ماش با سیب‌زمینی، پوست پیاز را بگیرید و به شکل دلخواه خود خرد کنید. درون یک تابه مقداری روغن ریخته و پیازها را درون آن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. نمک، فلفل و زردچوبه را نیز به ماهیتابه بیفزایید و در ادامه رب را اضافه کنید تا طعم خامی آن گرفته شود و رنگ باز کند.
  4. بعد از اینکه ماش و بلغور گندم به اندازه کافی پختند و غلظت یافتند، آن‌ها را به مواد درون تابه بیفزایید و همه را با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی حاصل شود. درنهایت سیب‌زمینی را نیز پوست بگیرید و به‌صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
  5. سیب‌زمینی خردشده را در یک تابه به‌همراه مقداری روغن سرخ کنید و روی آن مقدای نمک و فلفل سیاه بپاشید. پس از اینکه خوراک ماش به‌اندازه کافی پخت، آن را به ظرفی مناسب منتقل و روی خوراک را با سیب‌زمینی سرخ شده تزئین نمایید.

خوراک ماش با سیب زمینی

خورشت پیچاق قیمه

یکی از خورشت‌های مشهور استان اردبیل که یک غذا مناسب برای سحری نیز محسوب می‌شود، پیچاق قیمه است. درواقع پیچاق قیمه یک مدل از انواع خورشت قیمه بوده که با برنج سرو شده و یکی از غذاهای مناسب برای سحری محسوب می‌شود. با توجه به اینکه این خورشت بیشتر در اردبیل تهیه می‌شود، یک غذا جدید و منحصربه‌فرد برای سایر اقوام ایرانی است. بنابراین اگر می‌خواهید بدانید که چی درست کنم تکراری نباشه؟ خورشت پیچاق قیمه انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود. همچنین این خورشت یک غذا مناسب و خوشمزه در پاسخ به سوال افطاری چی بپزم برای مهمان؟ نیز بوده که نزد اغلب افراد محبوب است.

مواد لازم برای تهیه خورشت پیچاق قیمه

  • گوشت گوسفندی راسته یا قلوه‌گاه 1 کیلوگرم
  • تخم‌مرغ 10 عدد
  • پیاز 4 عدد متوسط
  • خلال بادام نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • کره حیوانی 100 گرم
  • زعفران دم‌کرده غلیظ 6 قاشق غذاخوری
  • ادویه خورشتی به میزان لازم
  • آب‌جوش 5 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه خورشت پیچاق قیمه

  1. در مرحله اول از تهیه خورشت پیچاق قیمه ابتدا باید خلال‌های بادام را به مدت 2 الی 3 ساعت در یک کاسه حاوی آب خیس بیندازید. در همین حین گوشت را به‌اندازه خورشتی خرد کنید. پیازها را نیز پس‌ از خلالی و نازک خرد کردن در کره یا روغن تفت دهید تا طلایی و شیشه‌ای شوند.
  2. تکه‌های گوشت را نیز به ماهیتابه حاوی پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید. ادویه‌های خورشتی را درون ماهیتابه بریزید و تا جایی تفت دهید که طعم خامی آن‌ها به‌طور کامل گرفته شود. 4 الی 5 لیوان آب جوش روی گوشت‌ها بریزید و منتظر بمانید تا گوشت با شعله ملایم بپزد.
  3. در همین فاصله خلال بادام‌ها را در مقداری کره تفت دهید. سپس در 30 دقیقه پایانی پخت، خلال بادام تفت داده‌شده را به‌همراه نمک و زعفران درون خورشت اضافه کنید و منتظر بمانید تا خورشت پیچاق قیمه به‌خوبی جا بیفتد و غلیظ شود.
  4. پس‌ از پختن خورشت پیچاق قیمه و در پایان پخت غذا، تخم مرغ‌ها را به‌ترتیب روی خورشت بشکنید و درب قابلمه را قرار دهید تا تخم مرغ‌ها خودشان را بگیرند. البته شما می‌توانید تخم‌مرغ‌ها را به‌صورت جداگانه نیز نیمرو و سرو کنید.
  5. درپایان روی خورشت پیچاق قیمه را با پیاز داغ مجلسی تزئین و با برنج زعفرانی سرو نمایید. همچنین فراموش نکنید که در زمان سرو خورشت باید برای هر نفر به‌صورت جداگانه یک تخم‌مرغ روی خورشت کنار بگذارید.

خورشت پیچاق قیمه

شکرپلو زعفرانی

شکرپلو یکی از انواع غذاهای محبوب و مشهور شیرازی‌ها بوده که با خورشت قیمه سرو می‌شود. مردم بومی استان فارس، شکرپلو زعفرانی را معمولا برای سحری و در ماه مبارک رمضان سرو می‌کنند. همچنین این غذا یکی از غذاهای محبوب برای نذری محرم بوده که در این استان مورداستفاده قرار می‌گیرد. حال اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده که غذا برای سحری چی درست کنم؟ شکر پلوی زعفرانی در کنار خورشت قیمه یکی از بهترین انتخاب‌ها برایتان خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه شکر پلوی زعفرانی

  • برنج 500 گرم
  • شکر 500 گرم
  • گلاب 1 لیوان دسته‌دار فرانسوی به همراه 3 قاشق غذاخوری برای خیساندن خلال‌ها
  • خلال پوست نارنج، پرتقال یا نارنگی 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و بادام 1 قاشق غذاخوری
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • روغن سرخ‌کردنی به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه شکر پلوی زعفرانی

  1. اگر بعد از درافت پاسخ سوال غذا برای سحری چی درست کنم؟ تصمیم به تهیه این غذای برنجی بدون گوشت را گرفتید ابتدا برنج را از قبل و به مدت 30 دقیقه الی 3 ساعت در آب ولرم و نمک خیس بیندازید. در ادامه پوست پرتقال، نارنج یا نارنگی را بشویید و به‌صورت خلالی خرد کنید. توجه داشته باشید که لایه سفید داخلی پوست‌ها را باید به‌طور کامل جدا نمایید.
  2. سپس در یک قابلمه به‌اندازه یک لیوان دسته‌دار فرانسوی آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از به جوش آمدن آب، خلال پوست نارنج یا پرتقال را در قابلمه ریخته و 2 الی 3 دقیقه صبر کنید. پس‌ از گذشت این مدت، خلال‌ها را 3 بار آبکش نمایید تا تلخی پوست نارنج یا پرتقال از بین برود.
  3. در ادامه مراحل تهیه این غذا، درون یک قابلمه به‌اندازه نصف لیوان و 1 قاشق غذاخوری شکر بریزید. سپس خلال‌هایی که تلخی آن‌ها را گرفته‌اید را به قابلمه اضافه کنید و بجوشانید تا شیرین شوند.
  4. در ادامه خلال‌ها را آبکش نموده و کناری قرار دهید. خلال بادام و پسته را نیز به مدت 30 دقیقه الی 3 ساعت در 2 الی 3 قاشق گلاب بریزید و منتظر بمانید تا خلال‌ها نرم شوند و عطر گلاب را بگیرند. سپس خلال‌ها را آبکش نموده و به خلال پوست نارنج یا پرتقال اضافه کنید.
  5. در مرحله بعد درون یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید و منتظر بمانید تا داغ شود. سپس خلال‌های پوست و خلال‌های پسته و بادام را به تابه بیفزایید و تفت دهید؛ اما توجه کنید که خلال‌ها نسوزند و تغییر رنگ ندهند. حرارت زیر گاز را خاموش کنید و خلال‌ها را کناری قرار دهید.
  6. در مرحله بعد باید برای تهیه شهد شکر پلو اقدام کنید. به‌همین منظور شکر را به‌همراه 1 لیوان آب و 1 لیوان گلاب درون قابلمه ریخته، روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا مواد بجوشند.
  7. در ادامه 1 قاشق غذاخوری کره یا روغن را به‌همراه زعفران غلیظ دم‌کرده درون قابلمه بریزید. سپس زمانی‌که محلول یکدست شد، شعله را خاموش کنید تا شربت کمی خنک شود.
  8. در یک قابلمه جداگانه مقداری آب ریخته و منتظر بمانید تا در حرارت بالا به نقطه جوش برسد. سپس آب برنج خیسانده را دور بریزید و برنج را به آب درحال جوش اضافه کنید. زمانی‌که مغز برنج سفت ماند و سطح روی برنج نرم شد، برنج را آبکش کنید.
  9. سپس کف یک قابلمه مقداری روغن یا کره بریزید و صبر کنید تا گرم و داغ شود. ته‌دیگ مورد علاقه خود را کف قابلمه بگذارید، برنج را روی ته‌دیگ بریزید و حدود 15 دقیقه صبر کنید. پیش‌ از اینکه برنج دم بکشد، برنج را در آبکش بریزید.
  10. سپس شربت غلیظ شکرپلو را روی برنج‌ها ریخته و مخلوط نمایید. همچنین مقداری از شهد تهیه شده را به‌صورت جداگانه نگه دارید و دانه‌های برنج را به قابلمه بازگردانید. پس‌ از اینکه درون قابلمه کمی بخار کرد، حرارت را کم کنید و بعد از گذشت 15 دقیقه شهد شکرپلو را روی برنج درحال دم کشیدن بریزید.
  11. پس‌ از گذشت حدود 1 ساعت شکرپلو کاملا دم کشیده و آن را باید در ظرف مناسب بریزید. درنهایت شکرپلو زعفرانی را با خلال‌های سرخ شده ، خلال بادام و پسته و … تزئین نموده و به همراه قیمه و سالاد شیرازی سرو کنید.

شکرپلو زعفرانی

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم برخی از بهترین غذاهای مقوی و سیر کننده مخصوص سحری را معرفی کنیم. با استفاده از این غذاها دیگر نیاز نیست که به این فکر کنید غذا برای سحری چی درست کنم؟ انتخاب یک غذا مناسب و مقوی برای سحری باید متناسب با سبک زندگی و فعالیت‌هایی که می‌خواهید در طول روز انجام دهید، باشد. همچنین فراموش نکنید که بهترین غذا برای سحری، غذایی است که منابع مورد نیاز بدن شما را در طول روز تامین کند. حال که به پاسخ سوال غذا برای سحری چی درست کنم؟ دست پیدا کردید، به‌راحتی می‌توانید با رعایت نکات مربوط به مواد غذایی مصرفی در این وعده، از سلامت خود مراقبت کرده و غذاهایی متنوع و درعین‌حال سالمی را آماده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا