کیک و شیرینی
طرز تهیه برساق | شیرینی بدون فر خوشمزه و ساده
برساق یکی از شیرینیهای خوشمزه ایرانی بوده که به صورت سنتی و بسیار ساده، در شهرهای مختلف پخته میشود. این شیرینی به شکل گلولههای مخلوطی شکل بوده که مانند انگشت جمع شده میباشد، به همین دلیل به آن برساق میگویند. ما در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم مراحل طرز تهیه برساق را به صورت کامل برای شما بیان کنیم. پس تا انتها با ما همراه شوید.
فهرست محتوا
مواد لازم جهت پخت برساق
- آرد بربری: ۶ لیوان
- تخم مرغ: ۱ عدد
- روغن: ۱ پیمانه
- آب ولرم: ۱لیوان
- وانیل: ۱ پنس
- شکر: ۴/۳ لیوان
- ماست: ۱ لیوان
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
مواد لازم مایه خمیر
- مایه خمیر فوری: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- آب ولرم: ½ پیمانه
بیشتر بخوانید:
مراحل تهیه برساق
- ابتدا پودر خمیر مایه فوری را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر و نصف پیمانه آب را با هم در یک کاسه مناسب ریخته و سپس با یکدیگر مخلوط نمایید. حالا کاسه را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار دهید تا عمل بیاید.
- در مرحله بعدی آرد را چند مرتبه الک کرده و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. حالا نمک را به همراه تخم مرغ، شکر، روغن، وانیل، ماست و آب ولرم به کاسه اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. در ادامه خمیر را به سطح کار منتقل کرده و به خوبی ورز دهید تا خمیر به طور کامل منسجم و یکدست شود.
- در این مرحله یک کاسه مناسب را انتخاب کرده و با روغن سطح آن را چرب کنید. خمیر را چانه گرفته و داخل کاسه قرار دهید. سپس با استفاده از سلفون روی کاسه را بپوشانید و به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه در یک جای گرم بگذارید تا خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر شود. بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد، آن را به سطح کار منتقل کنید.
- در مرحله بعدی از طرز تهیه برساق، خمیر را کمی ورز دهید تا هوای اضافی از آن خارج گردد. خمیر را به اندازه نارنگی تقسیمبندی کرده و صاف کنید. در ادامه با نوک انگشت خود بر روی خمیرها طرح دلخواهی را به وجود بیاورید.
- حالا یک تابه مناسب را انتخاب کرده و بر روی حرارت قرار دهید. سپس مقداری روغن داخل آن بریزید. بعد از اینکه روغن به خوبی داغ شد، خمیرها را داخل تابه بچینید و اجازه دهید تا یک سمت آنها سرخ شود و رنگ بگیرد. پس از سرخ شدن یک سمت برساق ها، آنها را برگردانید تا سمت دیگر آنها نیز سرخ شود. حالا برساقها را داخل دستمال حوله قرار دهید تا روغن اضافی آنها خارج گردد. بعد از انجام این مراحل، برساقها را داخل یخچال نگهداری کنید. از طعم بینظیر این میان وعده مقوی لذت ببرید. نوش جان.
بیشتر بخوانید:
مهمترین نکات طرز تهیه برساق
- در برخی شهرها، در حین پخت برساق به آن زردچوبه میزنند. همچنین در بعضی روش ها، برساق را کمی شیرینتر آماده میکنند.
- شما میتوانید گلاب را به طرز تهیه برساق اضافه کنید.
- به این نکته توجه کنید که حرارت باید کم باشد تا شیرینیها به خوبی مغز پخت شوند. زیرا در حرارت بالا ممکن است روی نان سرخ شود ولی مغز آن خمیر باقی بماند.
جمعبندی
برساق یک میان وعده بسیاری خوشمزه و مقوی بوده که در شهرهای مختلف و بر اساس روشهای متنوعی پخته میشود. ما در این مطلب طرز تهیه برساق را به صورت مرحلهای برای شما بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد. برای دسترسی به طرز تهیه سایر غذاها و انواع دسر و شیرینی، پیشنهاد میکنیم دیگر مقالات مجله آشپزی مامی کوکینگ را نیز مطالعه کنید.