دسر ایرانیدسر
طرز تهیه حلوای خرما و گردو | حلوای مجلسی ساده
یکی از خوشمزهترین حلوhهایی که میتوانید تهیه کنید، حلوای خرما و گردو است که معمولاً در شبهای قدر تهیه میشود. ما در ادامه طرز تهیه حلوی خرما و گردو را به صورت مرحله مرحله برای شما بیان کرده ایم. پس تا انتها با مجله آشپزی مامی کوکینگ همراه باشید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای پخت حلوای خرما و گردو
- آرد گندم: ۱۷۰ گرم
- خرما: ۵۰۰ گرم
- روغن مایع: ۱۴۰ گرم
- گلاب: ۲ قاشق سوپخوری
- مغز گردو: به مقدار لازم
- پودر دارچین یا پودر زنجبیل: به مقدار لازم
مراحل تهیه حلوای خرما و گردو
- ابتدا آرد را داخل الک ریخته و درون یک تابه مناسب الک کنید. در ادامه تابه را بر روی یک حرارت ملایم قرار دهید و آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و تغییر رنگ بدهد.
- زمانی که رنگ آرد به قهوهای روشن تغییر پیدا کرد، دوباره آن را داخل یک الک ریخته و روغن مایع را به آن اضافه کنید. سپس آن را مخلوط کنید تا آرد و روغن به خوبی با یکدیگر ترکیب و یکدست شوند.
- در مرحله بعدی هستههای خرما را جدا کنید و در صورتی که پوست خرما سفت و خشک بود، آن را از خرما جدا کنید. سپس خرما را به همراه گلاب به تابه بیفزایید. با استفاده از یک قاشق چوبی بزرگ آنها را مخلوط کنید.
- در ادامه طرز تهیه حلوای خرما و گردو، پودر دارچین را به همراه پودر زنجبیل به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا به خورد حلوا برود. زمانی که حلوا یکدست شد، تابه را از روی حرارت بردارید و به حالتهای دلخواه تزئین نمایید.
- برای تزئین حلوا داخل قالبهای دلخواه با کیسه فریزر بپوشانید. سپس یک قاشق غذاخوری داخل آن قرار داده و با پشت قاشق فشار دهید تا حلوا کاملا فشرده شود. سپس مغز گردو را از وسط به دو بخش مساوی تقسیم کرده و بر روی حلوا بگذارید.
- حالا زمان آن رسیده حلوا را از قالب جدا کنید و داخل ظرف مد نظرتان بگذارید. شما میتوانید برای جذابتر شدن ظاهر حلوا، مقداری پودر پسته را بر روی آن بریزید. حلوای خرما و گردو شما آماده است. شما میتوانید این حلوا را به همراه چای تازه دم سرو کنید. نوش جان.
ناهار چی بپزم؟ طرز تهیه کوکو جعفری | غذای ساده و فوری
طرز تهیه رولت گردو و خرما
مواد لازم برای ۱۲ نفر:
- خرما: ۲۵۰ گرم
- مغز گردو نیمکوب شده: ۱۵۰ گرم
- شکر: ۱۵۰ گرم
- روغن مایع: ۸۰ گرم
- روغن جامد: ۸۰ گرم
- آرد سفید: ۲۵۰ گرم
- گلاب: ۲ قاشق سوپخوری
- زعفران: یک قاشق غذاخوری
- هل سبز پودر شده: یک قاشق چایخوری
- کنجد، پودر پسته و بادام: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه رولت گردو و خرما
- ابتدا آرد را الک کرده و در تابه بریزید. سپس تابه را بر روی حرارت قرار دهید و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس در ظرف مناسبی آرد را ریخته و کنار بگذارید. روغن مایع و جامد را با هم در تابهای بریزید و بر روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ شود.
- در مرحله بعدی آرد تفت داده شده را به روغن اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید تا روغن کاملا به خورد آرد برود. سپس در قابلمهای یک پیمانه آب ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. در ادامه قابلمه را بر روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود. در مرحله بعدی زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید و در پایان گلاب را به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید و زیر شعله را خاموش کنید.
- حالا زمان آن رسیده شربت را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید تا خوب به خورد مخلوط آرد برود. زمانی که حلوا به روغن انداختن افتاد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و مواد را کمی هم بزنید. نیم ساعت اجازه دهید تا خنک شود. تا زمانی که مایه حلوا خنک شود، خرما را در تابه ریخته و کمی روغن روی آن بریزید و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا خرماها نرم شوند. در ادامه کمی تفت دهید و تابه را از روی حرارت بردارید.
- یک عدد کیسه نایلونی را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و حلو را بر روی آن بریزید. سپس یک عدد کیسه دیگر را بر روی حلوا قرار داده و با وردنه بر روی حلوا بکشید تا کاملا باز شود. سپس کیسه نایلون را از روی حلوا برداشته و گردو نیمکوب شده را بر روی حلوا پخش کنید و با کیسه نایلونی کف حلوا آرام رول کنید. کیسه را بیرون بیندازید و به مدت ۱۲ ساعت رولتها داخل یخچال قرار دهید تا خود را بگیرند.
- در مرحله آخر رولتها را از یخچال بیرون بیاورید و با یک کارد تیز آنها را به شکل حلقه برش بزنید تا شکل رولت به خود بگیرند. رولتها را در ظرف مورد نظرتان بچینید و روی آنها را با کنجد، پودر پسته و بادام تزئین کنید. نوش جان.
مهمترین نکات طرز تهیه حلوای خرما و گردو
- این امکان وجود دارد که گردو را کلا حذف کرده و یک حلوای خرما خوشمزه داشته باشید.
- شما میتوانید حلوای خرما گردو را با استفاده از شیر یا بدون آن تهیه کنید.
اگه به دسر سنتی علاقه داری، این رسپی رو از دست نده: طرز تهیه حلوای کفگیری تبریز به روش بازاری
جمعبندی
حلوای خرما و گردو یک حلوای بسیار خوشمزه و مقوی است که بهترین گزینه برای پذیرایی در مجالس مذهبی محسوب میشود. ما در این مقاله طرز تهیه حلوای خرما و گردو را بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد. برای دسترسی به طرز تهیه سایر غذاها و دسرها، پیشنهاد میکنیم سری به بخش مقالات مجله آشپزی مامی کوکینگ بزنید.