کیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی باقلوایی ساده و سنتی ایرانی

شیرینی باقلوایی در عین ساده بودن، بسیار خوشمزه است و روش‌های متنوعی برای تهیه آن وجود دارد. این شیرینی طرفداران زیادی دارد و برای پذیرایی از مهمانان یک گزینه جذاب است. ما در این مقاله قصد داریم مراحل طرز تهیه شیرینی باقلوایی را به صورت کامل برای شما بیان کنیم. پس تا انتهای مطلب با مجله آشپزی مامی کوکینگ همراه باشید.

طرز تهیه شیرینی باقلوایی ساده و سنتی ایرانی

مواد مورد نیاز خمیر شیرینی باقلوایی

  • کره نرم: ۱۰۰ گرم
  • روغن مایع: ½ لیوان
  • ماست: ½ لیوان
  • آرد سمولینا: ½ لیوان
  • وانیل: نوک قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق مرباخوری
  • سفیده تخم مرغ: ۱ عدد
  • آرد سفید: به مقدار لازم

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مافین شکلاتی ساده و فوری

مواد مورد نیاز شربت شیرینی باقلوایی

  • آب: ۵/۱ لیوان
  • شکر: ۲ لیوان
  • آب لیمو ترش تازه: ۳ قطره
  • گلاب: ¼ لیوان
  • هل: ۳عدد
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم

مراحل پخت شیرینی باقلوایی

  1. ابتدا نیاز است شربت را آماده کنید. بدین منظور شکر را به همراه آب درون یک قابلمه مناسب ریخته و زمانی که آب جوش آمد، آب لیمو ترش تازه را نیز به قابلمه بیفزایید. در ادامه گلاب را به همراه هل و زعفران دم کرده به قابلمه اضافه کرده و مخلوط نمایید. سپس صبر کنید که شربت به مدت ۷ تا ۸ دقیقه بر روی حرارت بجوشد. حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید تا شربت کاملاً خنک شود.
  2. در مرحله بعدی از طرز تهیه شیرینی باقلوایی، باید خمیر شیرینی را آماده کنید. برای این کار کره نرم را داخل یک کاسه مناسب ریخته و سپس با دور تند همزن برقی آن را هم بزنید تا بافت آن باز شود. در ادامه روغن مایع را اضافه کنید.
  3. در این مرحله ماست را به همراه آرد سمولینا به کاسه اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا مواد ترکیب شوند و بافت یکدستی به خود بگیرند. در ادامه فر را روشن کرده و بر روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و اجازه دهید که فر به خوبی گرم شود.
  4. در ادامه کار باید وانیل را به همراه بیکینگ پودر و سفیده تخم مرغ به کاسه اضافه کرده و به خوبی مخلوط نمایید. سپس آرد را الک کرده و به صورت کنترل شده به کاسه بیفزایید. زمانی که خمیری نرم و یکدست شد، اضافه کردن آرد را متوقف کنید.
  5. در مرحله بعدی گلوله‌هایی را به اندازه گردو از خمیر جدا کرده و گرد کنید. در ادامه خمیر را بر روی سطح کار گذاشته و با کف دست روی آن را بکشید تا خمیر شکل لوله‌ای باریک و نرم پیدا کند. سپس خمیر را طبق سلیقه خود شکل دهید.
  6. سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و خمیر‌های شکل داده شده را داخل آن قرار دهید. در ادامه زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده ترکیب کرده و با استفاده از برس، روی خمیرها را رومال کنید. حالا سینی را در طبقه میانی فر قرار داده و صبر کنید تا کاملاً پخته شوند. بعد از گذشت این زمان، گریل را روشن کنید تا روی شیرینی‌ها کاملاً طلایی شود.
  7. در پایان سینی را از فر خارج کرده و شیره خنک شده را به صورت پخش روی شیرینی‌های داغ بریزید. سپس اجازه دهید شیرینی‌ها به مدت ۲ تا ۳ ساعت استراحت کنند تا شربت به خورد آن‌ها برود. از طعم و عطر شیرینی‌ باقلوایی خود لذت ببرید. نوش جان.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مارمالاد ازگیل به روش اصل شمالی

طرز تهیه شیرینی باقلوایی ساده و سنتی ایرانی

مهم‌ترین نکات طرز تهیه شیرینی باقلوایی

  • استفاده از مواد اولیه مرغوب و درجه یک می‌تواند کیفیت شیرینی باقلوایی شما را افزایش دهد.
  • زیاد بودن شکر باعث پهن و نازک شدن شیرینی، کم بودن آرد باعث وا رفتن آن و روغن زیاد باعث تغییر فرم شیرینی خواهد شد. در نتیجه اندازه گیری دقیق مواد اولیه در تهیه شیرینی بسیار اهمیت دارد.
  • برای پخت شیرینی باقلوایی فر را از قبل گرم کنید.
  • در این دستور پخت، هرگز کره و روغن را جایگزین یکدیگر نکنید.

جمع‌بندی

شیرینی باقلوایی بسیار پرطرفدار بوده و به راحتی در منزل قابل پخت است. معمولاً این شیرینی در کنار نوشیدنی‌های داغ سرو می‌شود و طعم بی‌نظیری دارد. ما در این مقاله طرز تهیه شیرینی باقلوایی را به صورت مرحله ای بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا