خورش آلو شوشتری از جمله غذاهای فوقالعاده خوشمزه و محلی شوشتر به حساب میآید که با روشهای متفاوتی میتوان آن را درست کرد؛ این غذا طعم و مزه ملس و شیرینی دارد. برای آموزش طرز تهیه خورش آلو شوشتری ادامه این مطلب را دنبال کنید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه خورش آلو شوشتری
- گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
- آلو خورشتی شیرین: ۱۵ الی ۲۰ عدد
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- خلال بادام: ⅓ لیوان بزرگ
- شکر: ½ لیوان بزرگ
- شیره تمبر هندی غلیظ: ½ لیوان بزرگ
- زعفران دمکرده: ¼ لیوان بزرگ
- گلاب: ۱ لیوان بزرگ
- زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
- دارچین: ۱ قاشق مرباخوری
- روغنمایع: به میزان لازم
- آب: ۳ الی ۴ لیوان بزرگ
با این سالاد؛ سفره ات رو رنگین کن: طرز تهیه انواع سالاد اندونزی برای مهمانی و دورهمی
مراحل تهیه خورش آلو شوشتری
در این بخش از مقاله طرز تهیه خورش آلو شوشتری، مراحل آمادهسازی این خورش را بیان کردهایم. پیشنهاد میکنیم که بهدقت و به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید.
- در نخستین مرحله از طرز تهیه خورش آلو شوشتری، باید ابتدا پیازها را بهصورت نگینی خردکرده و در یک قابلمه مناسب مقدار مناسبی روغنمایع بریزید و قابلمه را بر روی حرارت ملایم گاز قرار دهید، بعد از داغشدن روغن، پیازهای نگینی خرد شده را هم به قابلمه اضافه کرده و آنها را تفت دهید تا سبک و طلاییرنگ شوند.
- گوشت را مکعبی خرد و به پیازداغ اضافه کنید؛ سپس آنها را بهخوبی تفت دهید تا رنگ گوشتها عوض شود و تمامی قسمتهای گوشت خورشت شما سرخ شود. بعد دارچین و زردچوبه را نیز به مواد خورشت اضافه کنید و تفت دهید.
- یک بسته تمبر هندی را به 4 قسمت تقسیم کرده و یک بخش از آن را با نصف لیوان آب گرم مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید تا تمبرهندی کاملا در آب حل و رقیق شود. در ادامه طرز تهیه خورش آلو شوشتری، باید تمبر هندی رقیق شده را از توری رد کنید تا شیره کاملا صاف و یکدستی حاصل شود.
- پس از اینکه عطر ادویههای خورشت آزاد شد، نوبت اضافهکردن شیره تمبر هندی است، این شیره را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و حدود ۲ دقیقه مواد را تفت دهید.
- سپس آب را هم به مواد اولیه خورش بیفزایید، حرارت گاز را زیاد کنید و اجازه دهید تا مایع مخلوط شروع به جوشیدن کند. پس از این که مواد چند جوش زد، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببینید. حدود یک ساعت اجازه دهید تا همه مواد با هم بپزند و گوشتها از خامی دربیایند.
- در این مرحله سپس آلوهایی را که از 2 ساعت قبل در آب خیس شدهاند را به خورش اضافه کرده و هم بزنید. سپس مخلوط گلاب و خلال بادام را هم اضافه کنید و مواد را ترکیب کنید.
- درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا مواد یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بجوشد و گوشت، خلال بادام و آلوها کاملاً بپزند و خورشت شما جا بیفتد.
- بعد از آن که خورش آلو شوشتری شما پخته شد و روغن انداخت، شکر را نیز به مواد خورشت بیفزایید؛ سپس مقداری زعفران را دم کنید، بعد زعفران دمکرده را نیز به خورشت اضافه نمایید.
- تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب کرده و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید تا مواد حدود ۲۰ دقیقه دیگر هم با هم ریز بجوشند؛ در این مرحله باید رنگ و عطر زعفران با مواد ترکیب شده و شکر نیز بهصورت کامل در خورشت حل شود.
- پس از این که خورشت آلو شوشتری کاملاً جا افتاد، آن را از روی حرارت برداشته و در یک ظرف مناسب بکشید. سپس آن را به همراه چلو زعفرانی، سبزیخوردن، ترشی و سالاد سرو کنید. نوش جان
برای مدرسه چی بپزم؟ بهترین غذا برای جشنواره غذا در مدرسه
نکاتی برای تهیه خورش آلو شوشتری
- پیشنهاد میکنیم که خلال بادام را از شب قبل با گلاب بخیسانید.
- پیش از ریختن زعفران و شکر ،گوشت خورش باید کاملاً پخته شده باشد.
- اگر میخواهید خورشت شما خوب جا بیفتد و روغن بیندازد، در انتهای مراحل پخت یک تکه یخ به خورشتتان بیندازید.
با این رسپی ها میتونی یه عصرونه ساده و فوری تدارک ببینی: طرز تهیه آش ساده به 3 روش ساده و فوری برای مهمانی
جمعبندی
خورش آلو شوشتری یکی از خورشتهای خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شوشتر بازمیگردد. این خورشت با مزه ملس و عطر فوقالعاده خود، به یکی از محبوبترین خورشهای ایرانی تبدیل شده است. همان گونه که مستحضرید در این مطلب به آموزش طرز تهیه خورش آلو شوشتری پرداختیم و فوت و فنهایی را برای بهترشدن کیفیت این خورشت مطرح کردیم. پیشنهاد میکنیم که این غذا را در منزلتان تهیه و به همراه اعضای خانواده خود نوش جان کنید. از این که تا انتهای مقاله آموزش طرز تهیه خورش آلو شوشتری همراه ما بودید، از شما عزیزان کمال تشکر و قدردانی را داریم.