غذای محلیپلویی و چلوییغذای اصلی

طرز تهیه دمپخت عدس و کلم خوشمزه

دمپخت عدس و کلم یکی از غذاهای بسیار خوشمزه شیرازی است که معمولاً در فصل پاییز و زمستان همراه با سیر تازه آماده می‌شود تا گرمای بیشتری را برای بدن فراهم کند. این غذا در گذشته با استفاده از گوشت‌های تیکه شده پخته می‌شد اما امروزه با استفاده از عدس آماده می‌شود و دیگر نیازی به گوشت نیست، زیرا عدس یک پروتئین گیاهی کامل است و کالری یک وعده غذای کامل را برای شما فراهم می‌کند. ما در این مقاله قصد داریم طرز تهیه دمپخت عدس و کلم را برای شما بیان کنیم. در نتیجه اگر به دنبال یک غذای مفید و در عین حال خوشمزه برای فصول سرد سال هستید، مطالعه ادامه مطالب را از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه دمپخت عدس و کلم

مواد لازم قید شده در این دستور پخت برای ۴ نفر مناسب می‌باشد. چنانچه قصد دارید برای تعداد نفرات بیشتر یا کمتری دمپخت عدس و کلم را آماده کنید، هر یک از مواد اولیه را متناسب با تعداد ضرب و تقسیم کنید. به طور کلی ما برای پخت این غذا به مواد اولیه زیر نیاز داریم:

  • برنج: ۳ پیمانه
  • عدس: ۱ پیمانه
  • کلم برگ: ۱ عدد کوچک
  • سبزی پلویی: ۵۰۰ گرم
  • هویج: ۲ عدد متوسط
  • آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن: به مقدار کافی

طرز تهیه دمپخت عدس و کلم

مراحل تهیه دمپخت عدس و کلم

  1. ابتدا باید برنج را بخیسانید. در ادامه عدس را همراه با ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس به خوبی بپزد. پخت عدس باید به صورتی باشد که نه خیلی سفت و نه خیلی له شود.
  2. در مرحله بعدی کلم برگ را به صورت خلالی ریز خرد کرده و همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع در یک قابلمه مناسب تفت دهید تا کمی سرخ شود. در ادامه ۱ قاشق چایخوری نمک و زردچوبه اضافه کنید.
  3. در این مرحله از طرز تهیه دمپخت عدس و کلم، باید کلم و زردچوبه را کمی تفت دهید تا یکدست شوند. در ادامه آب لیمو ترش را اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا کلم به مدت ۵ دقیقه آب بیندازد. سپس کلم را تا زمانی که آب آن به طور کامل کشیده شود تفت دهید.
  4. بعد از اینکه کلم کاملا سرخ شد و رنگ آن به قهوه‌ای کمرنگ تغییر پیدا کرد، سبزی پلویی را که از ریحان، تره، ترخون و شوید تشکیل شده است را خرد کرده و به همراه هویج نگینی شده به قابلمه حاوی کلم بیفزایید.
  5. در مرحله بعدی برنج را به قابلمه بیفزایید و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد به آن آب اضافه کنید. بعد از اینکه آب موجود در قابلمه کشیده شد، عدس پخته شده را اضافه کرده و با دیگر مواد ترکیب کنید تا یکدست شوند.
  6. در پایان درب قابلمه را بگذارید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید و صبر کنید تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. بعد از گذشت این زمان، دمپخت عدس و کلم را داخل ظرف مناسب بکشید و به دلخواه به همراه گوشت و مرغ سرو کنید. نوش جان.

مهم‌ترین نکات طرز تهیه دمپخت عدس و کلم

  • برای جلوگیری از سوختن برنج حتماً از شعله پخش کن استفاده کنید.
  • استفاده از زعفران دم کرده برای عطر و مزه بیشتر داخل برنج می‌تواند پیشنهاد خوبی باشد.
  • شما می‌توانید در صورت تمایل از گوشت قلقلی یا مرغ در داخل برنج یا کنار آن استفاده نمایید.

طرز تهیه دمپخت عدس و کلم

جمع‌بندی

دمپخت عدس و کلم از جمله غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر شیراز است. این غذا طعم فوق العاده‌ای داشته و بسیار مقوی نیز می‌باشد. ما در این مقاله طرز تهیه دمپخت عدس و کلم را به صورت مرحله‌ای برای شما بیان کردیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد. برای دسترسی به دستورپخت سایر غذاها، پیشنهاد می‌کنیم دیگر مقالات مجله آشپزی مامی کوکینگ را نیز مشاهده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا