طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک و تازه به 2 روش
مربای گل محمدی یکی از مرباهای مجلسی ایرانی محسوب میشود که به علت عطر فوقالعاده خود، محبوبیت خاصی میان بسیاری از افراد دارد. در طرز تهیه مربای گل محمدی، دست شما باز است و شما میتوانید این مربا را هم با استفاده از گلبرگ تازه و هم با گلبرگ خشک تهیه کنید. لازم به اشاره است که این مربا در شهرهای ترکزبان کشورمان و مخصوصاً در شهر تبریز بسیار پرطرفدار میباشد. همانطور که متوجه شدید در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم طرز تهیه مربای گل محمدی خشک و تازه را به شما عزیزان آموزش دهیم؛ پس تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه مربای گل محمدی با گل تازه
- گلبرگ گل سرخ بدون شاخوبرگ: نیم کیلوگرم
- آب: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
- جوهرلیمو: ۱ قاشق چایخوری
- هل: ۲ عدد
مربای توت فرنگی رو اینجوری بپز؛ خوشمزه تره!
طرز تهیه مربای گل محمدی تازه تبریز
در ادامه مقاله، در این بخش از مطلب طرز تهیه مربای گل محمدی با استفاده از گلبرگهای تازه را به شما عزیزان آموزش دادهایم.
- مرحله اول، جوشاندن گلبرگها
برای درستکردن مربا گل محمدی با گلبرگهای تازه، باید در ابتدای کار گلبرگهای تمیز شده و بدون شاخوبرگ را بشوید و بعد تلخی آنها را بگیرید؛ بدین منظور آنها را یک یا دو بار و به مدت چند دقیقه در آبجوش بجوشانید تا تلخی گلبرگها گرفته شود. سپس آنها را آبکش نمایید و اجازه دهید تا گلبرگها کاملاً خشک شوند. این کار برای جلوگیری از کپکزدن مربا ضروری است.
- مرحله دوم، آمادهکردن شهد مربا
آب و شکر را در یک قابلمه مناسب با یکدیگر مخلوط کرده و بر روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شکر بهخوبی در آب حل شود و قوام پیدا کند. در اواسط غلیظ شدن شهد مربای گل سرخ، هل را نیز اضافه کنید.
- مرحله سوم، اضافهکردن گلبرگهای گل محمدی
پس از آن که ترکیب شکر و آب به مقدار مناسبی قوام پیدا کرد، باید گلبرگهای گل سرخ را به قابلمه اضافه کنید. سپس حدود ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا آنها در آب و شکر بجوشند. در نظر داشته باشید که جوهرلیمو را در ۵ دقیقه پایانی پخت مربای گل محمدی اضافه کنید. جوهرلیمو را حتماً باید اضافه کنید؛ زیرا رنگ مربا قرمز و خوشرنگ شده و کدر هم نمیشود؛ بنابراین هرگز به جای جوهرلیمو از آبلیمو استفاده نکنید چرا که در این صورت، گلبرگها بهخوبی رنگ پس نمیدهند و مربای شما نیز خوشرنگ نمیشود.
- مرحله چهارم، دمکردن مربای گل سرخ برای خوشرنگتر شدن آن
بعد از ۲۰ دقیقه جوشیدن مربا، باید شعله گاز را خاموش کرده و بر روی قابلمه نیز دمکنی بگذارید. در ادامه باید یک کاسه بزرگ آب و یخ را در کف قابلمه قرار دهید. این یک نکته بسیار عالی برای کدر نشدن و خوشرنگ شدن مربای گل محمدی است؛ زیرا شما با انجام این کار شما به مربا شوک وارد میکنید.
- مرحله آخر، روش سروکردن مربای گل سرخ
بعد از گذشت حدود ۱۰ دقیقه، قابلمه حاوی مربا را یک شب تا صبح با همان دمکنی در داخل یخچال بگذارید. بعد از این که مربای گل محمدی شما کاملاً خنک شد، آن را در ظرفهای شیشهای تمیز و دربدار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
فوت و فن مربای به رو از اینجا یاد بگیر: طرز تهیه مربای به خوشرنگ و خوشطعم، همراه با تمامی فوت و فنها
مواد لازم برای تهیه مربای گل محمدی خشک
- گلبرگ گل محمدی یا گل سرخ: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- آب جوش: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
- شکر: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
- جوهرلیمو: ۱ قاشق چایخوری
- هل: ۳ عدد
طرز تهیه مربای گل محمدی خشک اردبیل
با مراحل طرز تهیه مربای گل محمدی با استفاده از گلبرگ خشک همراه ما باشید.
- مرحله اول، آمادهکردن گلبرگهای خشک
در ابتدای طرز تهیه مربای گل محمدی خشک برای فرنی، باید بخش صورتی گلبرگها را جدا کرده و در یک تابه مناسب بریزید؛ سپس تابه را بر روی شعله ملایم گاز قرار دهید و برای اینکه گلبرگها ترد شده و از حالت کشدار، سفت و لاستیکی خود خارج شوند، آنها را به مدت چند دقیقه تفت دهید.
سپس اجازه دهید گلبرگهای گل سرخ خنک شوند و بعد از خنکشدن نیز، آنها را با دستتان کمی خرد کنید. بعد گلبرگها را داخل یک ظرف ریخته و ۲ لیوان آب جوش به آنها اضافه کنید. پس از گذشت حدود یک ساعت، گلبرگها را آبکش نمایید. انجام این کار منجر میشود تا به گلبرگهای گل محمدی شوک وارد شود و آنها عطر و بوی خود را به خوبی پس بدهند.
- مرحله دوم، آمادهکردن شهد مربا
۲ لیوان آب جوش را به همراه شکر در یک قابلمه مناسب ریخته و آن را بر روی شعله متوسط گاز قرار دهید و اجازه دهید تا یک شهد قوامیافته و غلیظ درست شود. لازم به اشاره است که باید در اواسط غلیظ شدن شهد، دانههای هل را هم اضافه کنید.
هنگامی که شهد مربا به غلظت و قوام مناسب رسید، باید گلبرگها را آبکش و به درون قابلمه حاوی شهد اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید تا گلبرگها در شهد بجوشند.
- مرحله سوم، پختن مربای گل محمدی
در این مرحله از طرز تهیه مربای گل محمدی، باید مربا را از روی حرارت برداشته و روی آن را با دمکنی بپوشانید تا سرد شود. سپس مربا را یک شب تا صبح در درون یخچال قرار دهید. روز بعد نیز مربای گل محمدی خود را در شیشههای خشک دربدار، تمیز و بدون لک و چربی بریزید و در یخچال قرار دهید.
خودت تو خونه نوتلا درست کن: طرز تهیه نوتلا خانگی ساده با مواد در دسترس
نکات طرز تهیه مربای گل سرخ
- در صورت تمایل برای آموزش طرز تهیه مربای گل محمدی با گردو باید بگوییم که مربا را طبق روشی که در قسمت قبل گفته شد و با استفاده از گلبرگهای خشک یا تازه گل سرخ، آماده کنید. بعد در مرحله پایانی پخت مربا، گردوهای خرد شده را نیز بیفزایید.
- برای تهیه مربا با گلبرگ خشک گل محمدی، توجه داشته باشید که بیشتر از ۵ دقیقه جوشیدن گلبرگها ممکن است منجر به تلخ شدن مربای شما شود.
- یک روش مناسب برای تست مقدار مناسب قوام و غلظت شهد برای تهیه همهٔ انواع مربا این است که یک ظرف یا بشقاب را از همان ابتدای کار در داخل فریزر قرار دهید تا کاملاً سرد شود. بعد یک قاشق غذاخوری از شهد مربا را پشت بشقاب یا ظرف خنک بریزید، در صورتی که شهد از پشت بشقاب چکه نکرد و سفت بود، شهد شما قوام مناسبی دارد.
جمع بندی
در این مطلب از آموزش آشپزی، روش تهیه مربای گل سرخ یا گل محمدی را در دو نوع برای شما عزیزان آموزش دادیم تا با استفاده از این روشها بتوانید این مربای بسیار خوشمزه و خوشعطر را تهیه کرده و در وعدهٔ صبحانه خود به همراه عزیزانتان نوش جان کنید. از این که تا انتهای مقاله طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک و تازه به 2 روش همراه ما بودید، از شما سروران سپاسگزاریم.
سؤالات متداول
- چرا مربای گل محمدی تلخ میشه؟
عوامل زیادی در تلخ شدن مزه مربای گل محمدی دخیل هستند. اگر از گلبرگ خشک استفاده کردهاید، نباید آن را بیش از 5 دقیقه بجوشانید. همچنین باید بدانید که اغلب گلبرگهای گل محمدی که در مناطق خشک و کویری روییدهاند، مزه تلخی دارند و مناسب برای تهیه مربا نیستند.
بنابراین برای تهیه این مربا باید از گلبرگهای مناطق کوهستانی مانند آذربایجان استفاده نمایید. به یاد داشته باشید که بیشتر گلهای قرمز رنگ و تیره مزه تلخی دارند و معمولاً گلهایی برای درست کردن مربا مناسبتر هستند که گلبرگهای صورتی دارند.
- چرا مربای گل محمدی شکرک میزند؟
مناسب نبودن غلظت شهد آماده شده برای تهیه مربا، عامل اصلی شکرک زدن مربای گل محمدی است.
- چرا مربای گل محمدی لاستیکی میشود؟
علت سفت و لاستیکی شدن مربای گل محمدی این است که مربا به خوبی نپخته است.
- چرا مربای گل محمدی سفت میشود؟
غلظت بیش از حد شهد مربا ممکن است عامل سفت شدن آن باشد.
- چرا مربای گل محمدی باعث اسهال میشود؟
از آنجایی که گل محمدی برای درمان یبوست کاربرد دارد، مصرف بیش از حد گلبرگهای گل محمدی بهصورت خام یا حتی مربا، ممکن است منجر به بروز اسهال شود.
- چرا مربای گل محمدی تلخ میشود؟
اگر گلبرگهای گل سرخ بیش از مدتزمان گفته شده در این مطلب بجوشند یا تفت داده شوند، باعث تلخ شدن مزه مربا خواهند شد. علاوه بر این، اضافه کردن رنگ مصنوعی به مربای گل محمدی نیز ممکن است عامل تلخ شدن آن باشد.
- وقتی مربای گل محمدی تلخ شده چیکار کنم؟
با ۲ بار جوشاندن گلبرگهای گل سرخ میتوانید تلخی آنها را بگیرید.
- اگر مربای گل محمدی شکرک زده چیکار کنم؟
جوهر لیمو مانع از شکرک زدن مربای گل محمدی میشود. توصیه میکنیم که در تهیه مربا حتماً از جوهرلیمو استفاده نمایید و هرگز آبلیمو را جایگزین آن نکنید.
- چیکار کنم مربا کپک نزنه؟
برای این که مربای گل سرخ شما کپک نزند باید آن را به اندازه لازم بجوشانید؛ زیرا مهمترین دلیل کپک زدن مربا رقیق بودن آن است.
- چیکار کنم مربام غلیظ بشه؟
شما با استفاده از روشها و نکات ارائه شده در این مقاله، میتوانید یک مربای گل محمدی با غلظت مناسب تهیه کنید.
- چیکار کنم مربا کپک نزند؟
برای جلوگیری از کپک زدن مربای گل محمدی، باید حتماً شهد مربا به غلظت و قوام مناسب برسد و رقیق نباشد.