دسرکیک و شیرینی

طرز تهیه پودینگ برنج به 3 روش

یک دسر خوشمزه و بی‌نظیر ترکی که تنها تفاوت کمی با شیربرنج ایرانی دارد، پودینگ برنج است. اگر از آن دسته از افرادی هستید که بو و طعم خام برنج خیلی به مزاج شما خوش نیست، این غذا می‌تواند گزینه‌ای عالی برای شما باشد. پودینگ برنج به علت وجود نشاسته و خامه، طعم و بوی خامی نمی‌دهد و بسیار خوشمزه‌تر از شیر برنج است.در ادامه مجلخ آشپزی مامی کوکینگ طرز تهیه پودینگ برنج را به ۳ روش آموزش خواهد داد.

مواد لازم برای تهیه یک پودینگ خوشمزه

  • برنج یک پیمانه
  • هل 3 عدد
  • گلاب 2 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 1/2 پیمانه
  • خامه 100 گرم
  • شیر یک لیتر
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • وانیل نوک قاشق چایی خوری
  • پودر ژلاتین 3.5 قاشق مرباخوری
  • خلال بادام و پسته 1/4 پیمانه
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه پودینگ برنج

گام به گام طرز تهیه پودینگ برنج

  1. برنج را به حالت کته دم می‌گذاریم. توجه کنید، برنج باید پخته‌تر از حالت کته شود.
  2. در مرحله دوم باید شکر و شیر را به برنج اضافه کنیم. سپس می‌بایست به برنج و شیر و شکر گلاب را اضافه کرده و اجازه دهیم تا با هم حسابی مخلوط شوند؛ به عبارتی برنج به همراه شیر باید شفته شود.
  3. در صورت لزوم بهتر است مخلوط برنج، گلاب، شیر و شکر با یک‌دیگر میکس شوند.
  4. در این مرحله باید شروع به آماده کردن کرم پودینگ برنج کنیم. ژلاتین را به همراه 3/1 پیمانه آب روی بخار کتری یا سماور قرار می‌دهیم. باقی مانده شیر را هم باید روی حرارت زیاد بگذاریم تا کامل جوش بیاید.
  5. باقی مانده شکر را به همراه دو زرده تخم مرغ، وانیل و نشاسته حسابی با همزن، هم می‌زنیم. تا جایی ‌که مواد کرم رنگ شوند.
  6. شیر جوشیده را آرام آرام به مخلوط تخم مرغ، شکر، وانیل و نشاسته اضافه می‌کنیم. سپس روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و تندتند هم می‌زنیم تا مواد گوله گوله نشود.
  7. قبل از اینکه مخلوط مواد به نقطه جوش برسند، از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شوند.
  8. در این مرحله، بعد از خنک شدن مواد باید مخلوط برنج و ژلاتین، خامه و آبلیمو را اضافه کنیم و کامل مخلوط کنیم.
  9. قالب مورد نظر را انتخاب کرده و کف آن را با کره آب شده چرب می‌کنیم و مواد را داخل آن می‌ریزیم. به مدت 7 الی 8 ساعت مواد باید داخل یخچال استراحت کنند تا کامل بسته شوند و شکل بگیرند.
  10. در صورت تمایل می‌توانید، پودینگ برنج را با پودر پسته، خلال بادام، گردو و یا انواع شیره تزیین کنید.
طرز تهیه پودینگ برنج خوشمزه

دستور پخت دوم پودینگ برنج

  • آب 2 لیوان
  • شیر 2 لیوان
  • شکر 1/4 لیوان
  • نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
  • وانیل 1/2 قاشق مرباخوری
  • زرده تخم مرغ یک عدد

گام به گام طرز تهیه پودینگ برنج

  1. ابتدا برنج را به مدت دو ساعت خیس کنید. سپس در قابلمه‌ای که آب آن در حال جوشیدن است؛ بریزید. با قاشق چوبی هم بزنید تا برنج حسابی قد بکشد و کامل پخته شود و آب آن کاملا گرفته شود.
  2. اکنون باید شیر و شکر را به برنج پخته اضافه کنید و مواد را هم بزنید. مقدار کمی از شیر را نگه دارید تا با نشاسته ذرت ترکیب کنید. بعد از ترکیب نشاسته ذرت و شیر، باید آن را به مواد اضافه نمایید و تندتند هم بزنید تا مواد ته نگیرد.
  3. وقتی پودینگ برنج آماده شد، باید وانیل را به آن اضافه کنید و کمی روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب جا بیفتد. پس از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید تا سرد شود.
  4. در این مرحله زرده تخم‌مرغ را روی پودینگ برنج سرد شده بریزید، و حدود 3 دقیقه درون فر قرار دهید تا روی آن قهوه‌ای رنگ شود.
پودینگ برنج

دستور پخت سوم پودینگ برنج

  • شیر 5 لیوان
  • پودر پسته به مقدار لازم
  • برنج یک لیوان
  • شکر 1 لیوان
  • عرق بهار نارنج 5 قاشق غذاخوری

گام به گام تهیه پودینگ برنج

  1. برنج را باید چندبار با آب سرد بشورید.
  2. شیر، شکر و برنج را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و حدود نیم ساعت هم بزنید تا ته نگیرد.
  3. حال باید عرق بهار نارنج را به مواد اضافه کنید و تا 2 دقیقه دیگر هم بزنید که حسابی عطر خوش بهار نارنج با پودینگ برنج شما مخلوط شود.
  4. حال پودینگ برنج خود را از روی حرارت بردارید. درون قالب خود را چرب کنید و پودینگ برنج را درون آن بریزید و اجازه دهید تا سرد شود.
  5. بعد از سرد شدن پودینگ برنج پسته‌های پودر شده را روی آن ریخته و تزیین کنید.
طرز تهیه پودینگ برنج مجلسی

نکاتی برای خوشمزه تر شدن پودینگ برنج

  1. برای خوش طعم و عطر بودن پودینگ بهتر است از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید.
  2. ترکیب دارچین، میخک و شیر طعم فوق العاده‌ای به پودینگ برنج شما می‌دهد.
  3. کره نیز برای خوشمزگی و از بین بردن چسبندگی پودینگ به قالب کمک زیادی می‌کند.
  4. برای از بین بردن بوی زخم تخم مرغ بهترین راه اضافه کردن وانیل است.
  5. اگر در زمان پخت برنج کامل له نشد بهتر است از میکسر یا گوشت کوب استفاده کنید.
  6. برای خوش طعم و عطرتر شدن پودینگ برنج از عرق هل استفاده کنید.
طرز تهیه پودینگ برنج دارچینی

جمع بندی

پودینگ برنج علاوه‌بر خوشمزگی بالا و دلچسب بودن، خواص متعددی هم برای کودکان دارد. حفظ سلامت دندان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان به علت وجود کلسیم و مقدار زیادی ویتامین A باعث شده تا پودینگ برنج یک غذای محبوب و پرخاصیت در منطقه خاورمیانه به ویژه کشور ترکیه شود. درست کردن این دسر فوق‌العاده تنها یک ساعت زمان بر است و به 8 ساعت استراحت مطلق برای تکمیل نیاز دارد. بدون شک بعد از درست کردن و امتحان یک پودینگ برنج خانگی، حسابی عاشق آن خواهید شد.

مقالات بشیتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا