گیلان از لحاظ تنوع غذا بسیار معروف است. کوکوی گوشت و سبزیجات یکی از کوکوهای خوشمزه این شهر است که با روشهای مختلفی میتوانید آن را آماده کنید. ما در این مقاله از مجله آشپزی مامی کوکینگ، طرز تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات را به صورت مرحله مرحله برای شما بیان کرده ایم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای پخت کوکوی گوشت و سبزیجات
- ۲ عدد پیاز نگینی متوسط
- ۲۰۰ گرم چرخ کرده
- ۲ عدد سیب زمینی متوسط
- یک عدد فلفل دلمهای سبز یا قرمز
- یک عدد هویج متوسط
- ۴ یا ۵ عدد تخم مرغ
- آویشن یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل قرمز به مقدار کافی
مراحل تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات
- ابتدا هویج را پوست گرفته و آن را به صورت نگینی ریز کنید. در ادامه سیب زمینیها را پوست بگیرید و بشویید. سپس سیب زمینیها را اندازه هویج به صورت نگینی خرد کنید.
- در مرحله بعدی در یک تابه مقداری روغن ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. سیب زمینی و هویجهای خرد شده را در تابه ریخته و کمی تفت دهید. نیازی نیست سیب زمینیها بسیار سرخ شوند، کمی رنگ آنها تغییر کند کافی است.
- یک فلفل دلمهای سبز یا قرمز را شسته و اجازه دهید خشک شود. در ادامه فلفل دلمهای را به صورت نگینی خرد کرده و به سیب زمینی و هویج در تابه اضافه کنید. سپس مواد کلی را تفت دهید تا عطر آنها را حس کنید. تابه را از روی حرارت بردارید، مواد را داخل ظرف جداگانه ریخته و اجازه دهید تا خنک شود.
- در مرحله بعدی یک پیاز با اندازه متوسط را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه مقداری روغن را در یک تابه ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود. گوشت چرخ کرده و پیازهای نگینی شده را به طور همزمان داخل تابه بریزید و سپس تفت دهید. زمانی که گوشت چرخ کرده سرخ و پیازها طلایی شدند، مخلوط هویج، سیب زمینی و فلفل دلمهای را بر روی آنها بریزید و مخلوط کنید تا عطر و طعم آنها یکی شود.
- در این مرحله نمک و فلفل سیاه را با اندازه کافی بر روی مواد بریزید و هم بزنید تا ترکیب شوند و ظاهر یکدستی به خود بگیرند. سپس تخم مرغها را داخل ظرف ریخته و هم بزنید تا حالت لختگی آنها از بین برود و کمی پف کنند. نیاز است در این مرحله حجم تخم مرغها کمی زیاد شود. مقداری نمک و فلفل سیاه بر روی تخم مرغها بریزید و هم بزنید تا به طور کامل مخلوط شوند. حالا میتوانید به دلخواه مقداری آویشن و کمی فلفل قرمز به تخم مرغها اضافه نمایید. آنها را خوب هم بزنید تا ادویه ها به خوبی با تخم مرغها ترکیب شوند و عطر آنها را احساس کنید.
- حالا نوبت آن رسیده مقداری از مواد داخل تابه را بر روی تخم مرغها ریخته و مخلوط کنید. همه مواد را ترکیب کنید و به داخل تابه برگردانید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و بر روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود. در ادامه همه مواد را داخل قابلمه ریخته، حرارت را کم کرده، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا کوکو به آرامی بپزد و آماده شود.
- زمانی که کوکو آماده شد، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. حالا کوکو را به آرامی و به شکل قالبی از داخل قابلمه خارج کرده و یک ظرف جداگانه قرار دهید. در ادامه میتوانید به دلخواه کوکو را برش دهید.
- در مرحله آخر طرز تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات، به تزئین کردن غذا میرسیم. چند عدد کوکو را در ظرف مناسب بچینید و با نعناع و ریحان و چند عدد برش لیمو تازه تزئین کنید. حالا میتوانید از طعم و عطر کوکوی گوشت و سبزیجات لذت ببرید. نوش جان
اگه فرصت آشپزی نداری، این غذاهای فوری رو امتحان کن: طرز تهیه 5 غذای دانشجویی سریع و آسان | غذای مجردی
طرز تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات با فر
مواد لازم جهت پخت کوکوی گوشت و سبزیجات برای ۴ نفر:
- هویج خرد شده یک عدد
- پیاز خرد شده یک عدد
- آب گوشت ½ فنجان
- ذرت ½ فنجان
- نخود فرنگی ½ فنجان
- ۳ عدد سیب زمینی بزرگ
- یک قاشق چایخوری سس ورستر شایر
- ۸ قاشق غذاخوری کره
- گوشت چرخ کرده ۶۸۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات با فر
- ابتدا نیاز است فر را روشن کنید و آن را بر روی دمای ۲۱۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. سیب زمینیها را بشویید، پوست گرفته و به ۴ قسمت تقسیم کرده و به مدت ۲۰ دقیقه داخل آب جوش و نمک بر روی حرارت قرار دهید تا نرم شوند.
- در این زمان ۴ قاشق غذاخوری کره را داخل تابه بر روی حرارت متوسط آب کنید. در ادامه هویج و پیاز را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا نرم شوند. سپس هویج، ذرت و نخود فرنگی را اضافه نمایید.
- در این مرحله باید گوشت چرخ خورده، نمک و فلفل را اضافه کنید. زمانی که گوشت کمی پخته شد، سس ورستر شایر و نصف لیوان آب گوشت را اضافه کرده و بدون اینکه در ظرف را بزارید اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه بر روی حرارت ملایم کاملاً بپزد. زمانی که نیاز بود، مقداری بیشتری آب گوشت اضافه کنید.
- در این مرحله نیاز است سیب زمینیها را در یک کاسه له کرده و با کمی کره باقی مانده و مقدار کمی نمک و فلفل ترکیب کنید. حالا میتوانید مخلوط گوشت را ته ظرف پیرکس مخصوص بریزید و سیب زمینی را بر روی مواد بریزید.
- در پایان کوکو را در مدت زمان ۳۰ دقیقه یا کمی بیشتر داخل فر بگذارید تا آماده شود و سطح آن رنگ قهوهای به خود بگیرد. بعد از گذشت این مدت زمان و آماده شدن کوکوی گوشت و سبزیجات، آن را خارج کرده و برش دهید و سپس در ظرف جداگانهای بریزید. کوکوی خوشمزه گیلانی شما آماده است. شما میتوانید این غذا را با برنج یا نان سرو کنید. از طعم و عطر کوکوی گوشت و سبزیجات لذت ببرید. نوش جان
شام چی بپزم؟ طرز تهیه سیرابیج | غذای سنتی شمالی
مهمترین نکات طرز تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات
- اگر از فر برای تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات استفاده میکنید، باید دمای آن ۲۱۰ درجه سانتی گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت باشد.
- بهتر است کوکوی گوشت و سبزیجات شما بیش از حد سرخ نشود، زیرا طعم آن تلخ میشود.
- شما میتوانید مقداری زرشک نیز را نیز به مواد طرز تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات اضافه کنید. برای این منظور مقداری زرشک را به همراه تخم مرغ به مواد اضافه کنید. دو قاشق غذاخوری زرشک میتواند کافی باشد.
- شما میتوانید برای تزئین کوکوی از نعناع، شوید و ریحان تازه و همچنین چند عدد برش لیمو ترش استفاده کنید.
جمعبندی
ما در این مقاله طرز تهیه کوکوی گوشت و سبزیجات را به صورت مرحله مرحله برای شما بیان کردیم. این غذای محلی بسیار خوشمزه و لذیذ بوده و طرفداران بسیاری دارد. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد. برای دسترسی به طرز تهیه سایر غذاها، پیشنهاد میکنیم سری به بخش مقالات مجله آشپزی مامی کوکینگ بزنید.