طرز تهیه ۷ مدل ترشی خانگی به روش بازاری | چرا ترشی کپک میزند؟
ما ایرانیها علاقه بسیاری به انواع ترشی داریم، به همین دلیل وجود ظرف ترشی در کنار اکثر غذاهایمان احساس میشود. اما آیا به نظر شما همیشه باید ترشی را از بیرون تهیه کرد؟ امکان تهیه ترشی خانگی وجود ندارد؟ در پاسخ به این سوالات مهم باید بگوییم که قطعا میتوان ترشی را در خانه نیز تهیه کرد اما به شرطی که اطلاعات کافی در این باره داشته باشید. در این بخش از مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم به شما عزیزان آموزش دهیم که چگونه پرطرفدارترین ترشیهای بازار را در خانه تهیه کنید.
فهرست محتوا
- 1 مواد اولیه ترشی هفت بیجار
- 2 نحوه درست کردن ترشی هفت بیجار
- 3 مواد لازم ترشی کلم قرمز
- 4 روش درست کردن ترشی کلم قرمز
- 5 مواد لازم ترشی شور
- 6 روش درست کردن ترشی شور
- 7 مواد لازم ترشی بادمجان
- 8 روش درست کردن ترشی بادمجان
- 9 مواد ترشی لیته
- 10 روش درست کردن ترشی لیته
- 11 مواد لازم ترشی انبه
- 12 روش تهیه ترشی انبه
- 13 مواد لازم ترشی سیر
- 14 روش درست کردن ترشی سیر
- 15 مشکلات رایج ترشی انداختن
- 16 تمام فوت و فنهای مهم و نکات ترشی انداختن
- 17 سوالات متداول
- 18 جمع بندی
مواد اولیه ترشی هفت بیجار
ترشی هفت بیجار یک ترشی بسیار خوشمزه است که با استفاده از مواد زیر درست میشود:
- دو کیلوگرم کلم
- یک کیلوگرم هویج
- سرکه سفید تقریبا یکونیم لیتر
- ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیز
- فلفل دلمهای و سیر
- یک کیلوگرم لوبیا سبز
- سیب زمینی ترشی و خیار به میزان لازم
نحوه درست کردن ترشی هفت بیجار
- برای تهیه ترشی هفت بیجار لازم است تا در ابتدا بادمجانها، خیار، کلم، لوبیا سبز و فلفل سبز و فلفل دلمهای را بشویید.
- کلمها را با دست تکه تکه کنید و سپس با آب و نمک شستوشو دهید.
- سبزیهای ترشی را پس از شستوشو خورد کنید.
- تمامی مواد آماده شده را درون ظرفی بزرگ بریزید و ادویه و نمک اضافه کنید، سپس این مواد را به دبهای تمیز منتقل کنید و سیر و فلفل اضافه کنید. در مرحله آخر لازم است دبه را از سرکه پر کنید.
مواد لازم ترشی کلم قرمز
ترشی کلم قرمز یکی از پرطرفدارترین ترشیهایی است که به راحتی آماده میشود. در ابتدا لازم است تا مواد زیر را آماده کنید:
- مقداری کلم
- سرکه
- نمک و شکر
چطور پنیر خانگی درست کنم؟! طرز تهیه پنیر سنتی تبریز در خانه
روش درست کردن ترشی کلم قرمز
- برای آماده سازی این ترشی کافی است تا کلمهای قرمز را شستوشو دهید، خورد کنید و سپس به همراه نمک و شکر در ظرفی شیشهای بریزید.
- در مرحله آخر نیز سرکه را اضافه کنید و منتظر رسیدن ترشی بمانید.
مواد لازم ترشی شور
ترشی شور یک ترشی بسیار محبوب است که برای آمادهسازی به مواد زیر احتیاج دارد:
- کلم
- هویج
- خیار و ساقه کرفس
- نمک
- سرکه
روش درست کردن ترشی شور
- برای تهیه ترشی شور لازم است تا ابتدا کلم، هویج، خیار و ساقه کرفس را ابتدا شستوشو دهیم و سپس ریز ریز کنیم.
- چند حبه سیر میشوییم و خشک میکنیم.
- درون یک قابلمه کمی آب میریزیم و به همراه نمک روی شعله قرار میدهیم تا جوش بخورد.
- تقریبا ۴ قاشق سرکه اضافه میکنیم و کلم، هویج، خیار و ساقه کرفس را درون ظروف شیشهای میریزیم و آبی را که به همراه سرکه جوشاندهایم پس از سرد شدن به ظرف اضافه میکنیم.
- دو هفته بعد ترشی شما آماده استفاده خواهد بود.
مواد لازم ترشی بادمجان
بسیاری از افرادی که دوست دارند از طرز تهیه ترشی خانگی اطلاع یابند، به دنبال درست کردن ترشی بادمجان هستند و میخواهند خودشان در خانه این ترشی فوقالعاده را تهیه کنند. لازم است تا مواد زیر را ابتدا آماده کنند:
- بادمجان حداقل ۲ کیلوگرم
- چند حبه سیر
- فلفل سبز تند چند عدد
- نمک و نعنا
روش درست کردن ترشی بادمجان
- برای تهیه این ترشی فوقالعاده کافی است که بادمجان تهیه شده را شستوشو دهید و خورد کنید.
- چند حبه سیر، فلفل سبز تند، نمک و نصف یک لیوان نعنا درون یک دبه بریزید.
- دبه را از سرکه پر کنید.
مواد ترشی لیته
برای تهیه ترشی لیته لازم است تا ابتدا مواد لازم زیر را آماده کنید:
- ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیز یا به عبارت دیگر ترشی سبزی
- بادمجان
- سیر
- کلم و هویج
- زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
بهترین روش نگهداری آبغوره میدونی چیه؟! بهترین روش نگهداری آبغوره خانگی با ماندگاری بالا
روش درست کردن ترشی لیته
- بادمجان را به صورت کبابی بپزید و پوستاش را جدا کنید.
- چند حبه سیر را پوست بگیرید و خشک کنید.
- بادمجان پخته و سیر را داخل غذاساز بریزید تا پوره شود.
- سبزیهای ترشی را ابتدا خیس کرده و سپس اضافه میکنیم.
- هویج و کلم را بشویید، خورد کنید و سپس اضافه کنید.
- پوره را به همراه زردچوبه و نمک اضافه کنید.
مواد لازم ترشی انبه
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما با در اختیار داشتن مواد زیر میتوان یک ترشی خوشمزه درست کرد:
- انبه حداقل دو کیلوگرم
- رب انار به میزان کافی
- سرکه حداقل ۱/۵ لیتر
- سیاهدانه، نمک و فلفل به میزان لازم
روش تهیه ترشی انبه
- برای تهیه ترشی انبه در ابتدا لازم است تا انبهها را شستوشو دهید و هستهشان را در آورید.
- سپس انبه را به همراه رب انار، سیاه دانه، نمک و فلفل در دبهای تمیز بریزید و با سرکه دبه را پر کنید.
- ترشی شما با قرارگیری در جای خنک در مدت زمانی کوتاه خواهد رسید.
مواد لازم ترشی سیر
اگر به دنبال یک ترشی خانگی فوقالعاده هستید، ترشی سیر گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. آنچه که باعث شده است تا این ترشی محبوبیت چندانی داشته باشد، نیاز به مواد کم برای آمادهسازی است. مواد لازم برای تهیه این ترشی عبارتند از:
- مقداری سیر
- سرکه
- نمک و فلفل این ترشی
این غذا با سیر ترشی میچسبه: طرز تهیه چرتمه پلو ؛ غذای لذیذ و مقوی سمنانی ها
روش درست کردن ترشی سیر
- برای تهیه این ترشی لازم است تا سیرها را شستوشو دهید و به همراه نمک و فلفل درون دبهای تمیز بریزید و دبه را از سرکه پر کنید.
- اینگونه با گذشت زمان یک ترشی فوقالعاده خواهید داشت.
مشکلات رایج ترشی انداختن
ترشی انداختن با اینکه میتواند برای بسیاری از افراد بسیار لذت بخش باشد اما گاهی چالش برانگیز است. تلخ شدن، نرم شدن و کپک زدن ترشی از مهمترین و رایجترین مشکلاتی است که قبل از ترشی انداختن باید به آن توجه داشته باشید. البته این نکته را در نظر بگیرید که تمامی این مشکلات را میتوان حل کرد.
به عنوان مثال اگر هنگام تهیه ترشی تمامی هستههای مواد را خارج کنید، احتمال تلخ شدن آن کاهش مییابد. همچنین اگر مواد ترشی را به اندازه بجوشانید هیچگاه نرم شدن ترشی دیده نمیشود. استفاده از سرکه خالص و جوشاندن مواد از مهمترین راهکارها برای کاهش کپک زدن است.
تمام فوت و فنهای مهم و نکات ترشی انداختن
برای تهیه ترشی خانگی نیاز است تا چندین نکته مهم را در نظر داشته باشید. در واقع با توجه به این نکات مهم میتوانید ترشیهای خوشمزهتری را تهیه کنید. برخی از این نکات به شرح زیرند:
- ظرفهای سفالی، بلوری و چوبی بهترین ظروف برای تهیه ترشی هستند.
- قبل از قرار دادن میوهها در ترشی حتما باید آنها را بجوشانید.
- ترشی باید حتما در جای خنک و به دور از آلودگیها نگهداری شود.
- سرکه منتخب برای ترشی انداختن باید خالص و بدون آلودگی باشد.
سوالات متداول
چرا ترشی کپک میزند؟
کمبود سرکه مهمتری دلیلی است که باعث میشود تا ترشی کپک بزند. بنابراین اگر فکر میکنید، میزان سرکه ترشیتان کم شده است، به ظرف ترشی سرکه اضافه کنید تا بتوان از کپک زدن جلوگیری کرد.
چرا ترشی تلخ میشود؟
تلخ شدن ترشی بیشتر به دلیل وجود هسته موادی است که برای تهیه ترشی مورد استفاده قرار گرفته است.
چرا ترشی را نباید در ظرف فلزی نگه داشت؟
به دلیل اینکه مواد موجود در سرکه و ظرف ممکن است با یکدیگر واکنش دهند و مواد مضری را تولید کنند.
چرا ترشی کف میکند؟
هنگامی که ترشی کپک میزند، این کپکها بر سطح ترشی به شکل کف دیده میشوند. به عبارت دیگر میتوان گفت که کف کردن ترشی نشانه کپک زدن آن است.
چرا ترشی سیر سبز میشود؟
آسیب غشایی در سلولهای سیر باعث سبز رنگ شدن ترشی سیر میشود.
چرا ترشی نرم میشود؟
جوشاندن زیاد مواد ترشی از مهمترین دلایلی است که باعث نرمی ترشی میشود.
جمع بندی
در این مقاله در رابطه با طرز تهیه ترشی خانگی صحبت شد و گفتیم که چگونه میتوان ترشیهای خانگی دوست داشتنی را درست کرد. با توجه به سلیقه خود میتوانید تصمیم بگیرید که کدام یک از این ترشیها برای شما گزینه بهتری است و میخواهید آن را تهیه کنید. قطعا با درست کردن یک ترشی خانگی میتوانید از آنچه که درست کردهاید نهایت لذت را ببرید.