سسپیش غذا

طرز تهیه سس گوجه‌ فرنگی مارینارا ایتالیایی به 3 روش

سس گوجه ‌فرنگی مارینارا ایتالیایی، با طعم بی‌نظیر خود شما را به خیابان‌های ایتالیا می‌برد. اضافه‌کردن این سس کلاسیک ایتالیایی خوشمزه به هر غذایی، آن را بسیار خوش‌طعم می‌کند.

سس مارینارا یک سس بر پایه گوجه‌فرنگی است که با مجموعه‌ای از مواد ساده دیگر درست می‌شود.

در این مقاله از مجله آشپزی مامی کوکینگ، شما را با طرز تهیه سس گوجه ‌فرنگی مارینارا ایتالیایی آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید تا بتوانید از این به بعد یک طعم کلاسیک ایتالیایی به غذاهایتان اضافه کنید.

سس مارینارا ایتالیایی چیست؟

منشأ سس مارینارای ایتالیایی، شهر ناپل – ایتالیا است و از کلمه ایتالیایی marinara یا دریانوردی گرفته شده است. سس کلاسیک مارینارا در زبان ایتالیایی، sugo یا سوگو دارد که به معنای استفاده از گوجه‌فرنگی‌های آخر فصل (رسیده‌ترین گوجه فرهنگی‌ها) است.

طرز تهیه سس گوجه‌ فرنگی مارینارا ایتالیایی، بسیار آسان و خوشمزه است و به همین علت آن را در ایتالیا “خورشید و عطر ایتالیا در زمین” توصیف می‌کنند.

طرز تهیه سس گوجه‌ فرنگی مارینارا ایتالیایی

حتماً باید از کنسرو گوجه‌فرنگی استفاده کنیم؟

اگرچه راه‌های زیادی برای تهیه سس مارینارا وجود دارد اما در دستور تهیه اصلی آن، معمولاً از کنسرو گوجه استفاده می‌شود. در غذاهای ایتالیایی، کیفیت غذا بسیار مهم است؛ بنابراین برای افزایش کیفیت سس‌های خود سعی می‌کنند از کنسرو استفاده کنند.

گوجه‌فرنگی کنسروی باکیفیت بالا می‌تواند به شما کمک کند که سسی با طعم و ماندگاری بهتری تهیه کنید.

همچنین گوجه‌فرنگی‌های بسته‌بندی نیز گزینه مناسبی هستند؛ زیرا کیفیت بالایی دارند. گوجه‌فرنگی‌های بسته‌بندی‌شده در تمام طول سال در دسترس هستند و کیفیت بسیار خوبی دارند.

در ادامه برای شما 3 طرز تهیه متفاوت از سس گوجه ‌فرنگی مارینارا ایتالیایی را نوشتیم تا بتوانید حتماً از یکی از آنها استفاده کنید.

روش اول تهیه سس گوجه‌ فرنگی مارینارا ایتالیایی

مواد لازم:

  • سیر ۴ حبه
  • روغن زیتون ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • قارچ خرد شده ۲۵۰ گرم
  • نعنا، جعفری و ریحان خرد شده هرکدام ۵۰ گرم
  • پوره گوجه‌فرنگی ۵۰۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه و یا کمی فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتدا سیرها را بسیار ریز یا رنده کنید و کمی در روغن زیتون آنها را تفت دهید. قارچ خرد شده را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا قارچ‌ها آب نیندازند. سپس قارچ و سیر را به همراه سبزی‌ها داخل میکسر بریزید و کاملاً میکس کنید تا هنگامی که یکدست شوند.

پوره گوجه‌فرنگی را روی حرارت قرار دهید تا کمی بجوشد. همان طور که ذکر کردیم بهتر است از گوجه‌های داخل کنسروهای آماده استفاده کنید تا کیفیت سس بهتر شود.

مواد میکس شده را به آن اضافه کنید و روی شعله خیلی کم قرار دهید تا سس جا بیفتد. نمک و فلفل نیز به آن بزنید. هرازگاهی سس را هم بزنید که ته نگیرد. وقتی سس مارینارا غلیظ شد، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود.

طرز تهیه سس گوجه‌ فرنگی مارینارا ایتالیایی
طرز تهیه سس گوجه‌ فرنگی مارینارا ایتالیایی به 3 روش 5

روش دوم تهیه سس گوجه ‌فرنگی مارینارا ایتالیایی

مواد لازم:

  • رب گوجه‌فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی ۴ پیمانه (چرخ شده)
  • روغن زیتون ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • کره ۱ قاشق سوپخوری
  • ریحان ۲ قاشق غذاخوری (تازه و کاملاً ریز شده)
  • پونه کوهی ۳ قاشق غذاخوری (ریز شده)
  • پیاز ۱ عدد
  • پودر موسیر ۱ قاشق مرباخوری
  • سیر ۴ حبه
  • پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
  • پاپریکا ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر انبه 1 قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا پیاز را به‌صورت خیلی ریز خرد یا رنده کنید. تابه‌ای نچسب انتخاب و کره و روغن زیتون را داخل آن کمی داغ کنید. پیازها را داخل تابه کمی سرخ کنید تا کمی سبک شوند.

سیر نیز به‌صورت خیلی ریز باید خرد شود و به پیاز نیمه سرخ شده اضافه شود. حدود ۱ دقیقه آنها را با یکدیگر تفت دهید. گوجه‌فرنگی کنسروی یا تازه خود را به مواد افزوده و کمی تفت دهید تا آب آنها تبخیر شود. گوجه فرهنگی‌های تازه آب بیشتری دارند؛ بنابراین باید بیشتر تف داده شوند.

پونه کوهی، نمک و فلفل، پودر سیر، پودر موسیر، پاپریکا، پودر انبه و غیره را به جز ریحان به سس اضافه کنید. شعله را زیادتر کرده و مرتب سس را هم بزنید تا سس به جوش بیاید. هنگامی که سس چند تا قول زد؛ حرارت را کمتر کنید تا سس برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد.

سس را از روی حرارت بردارید، میزان ادویه آن را تنظیم کنید و حالا ریحان را اضافه کنید.

روش سوم تهیه سس گوجه ‌فرنگی مارینارا ایتالیایی

مواد لازم:

  • گوجه‌فرنگی ۸ عدد
  • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
  • آویشن ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • جعفری تازه ۱ قاشق غذاخوری
  • ریحان تازه ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

روغن زیتون، پیاز و سیر بسیار خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید و با حرارت ملایم تفت دهید تا هنگامی که خیلی نرم شوند.

سپس گوجه‌فرنگی‌های ریز را همراه آبلیمو، نمک و فلفل به آنها اضافه کنید. سس حدود ۴۰ دقیقه باید با حرارت کم به‌آرامی بجوشد. پس از آن، آویشن، ریحان و جعفری ریز شده را داخل میکسر بریزید تا یکدست شوند. مواد میکس شده را به سس اضافه کنید و صبر کنید تا با یکدیگر مخلوط شوند. سس شما آماده شد.

طرز تهیه سس گوجه‌ فرنگی مارینارا ایتالیایی

در آخر

طرز تهیه سس گوجه ‌فرنگی مارینارا ایتالیایی، بسیار آسان است و می‌توانید آن را برای هر غذایی استفاده کنید. مطمئن باشید که طعم کلاسیک ایتالیایی این سس را هرگز فراموش نخواهید کرد. همچنین برای دریافت طرز تهیه‌های بیشتر می‌توانید از دیگر صفحات سایت مامی کوکینگ استفاده کنید. امید است به شما در تهیه غذاهای خوشمزه، کمک شایانی بکنیم.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا