غذای اصلی

انواع غذای ساده برای مهمانی | پذیرایی کم هزینه

یکی از مهم‌ترین کارهایی باید پس از دعوت مهمان انجام دهید، انتخاب غذا از میان انواع غذای ساده برای مهمانی است. در نظر بگیرید که غذای مهمانی باید خوشمزه، مقوی و مناسب سلیقه مهمانان باشد. همچنین، باید به تعداد مهمانان و بودجه خود نیز توجه کنید. با این وجود، در برخی از موارد نیز ممکن است قصد پذیرایی کم هزینه را داشته باشید و به دنبال روش تهیه انواع غذای ساده برای مهمانی بگردید. در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ فهرستی از غذاهای شیک و ساده برای مهمانی را برایتان آورده ایم. پیشنهاد می‌کنیم که تا انتها ما را همراهی نمایید.

خورشت قیمه

قیمه، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که معمولاً در مراسم‌های رسمی و مهمانی‌ها سرو می‌شود. این غذا، با مواد اولیه‌ای مانند گوشت گوسفندی، لپه، پیاز، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌جات تهیه می‌شود.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم
  • لپه: ۱ پیمانه
  • پیاز: 1 عدد
  • سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده: به مقدار دلخواه
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه قیمه:

۱. ابتدا باید لپه را از یک شب قبل خیس کنید.

۲. پیاز را خرد کرده و در یک قابلمه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند.

۳. گوشت گوسفندی را به پیاز بیفزایید و کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

۴. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به مخلوط گوشت اضافه نمایید.

۵. لپه خیس شده را نیز به مواد خورشت اضافه کنید.

۶.  در ادامه رب گوجه فرنگی را هم به مخلوط گوشت اضافه و تفت دهید تا رنگ باز کند.

۷. سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا مواد کاملاً بپوشانده شوند.

۸. اجازه دهید تا مواد قیمه روی حرارت ملایم به خوبی بپزد.

۹. قیمه را به همراه سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده و برنج در ظرف مناسبی سرو کنید.

غذا برای تولد چی درست کنم؟ انواع غذا برای تولد

خورشت قیمه

سالاد الویه

سالاد الویه،از پرطرف‌دارترین و محبوب‌ترین سالادهای ایرانی است. معمولاً از این سالاد، برای پذیرایی در مهمانی‌ها و مراسم‌های مختلف استفاده می‌شود. در ادامه روش تهیه آن را برایتان بیان کرده‌ایم.

مواد لازم:

  • سیب‌زمینی: ۵ عدد
  • تخم‌مرغ: ۶ عدد
  • خیارشور: ۱ پیمانه
  • نخودفرنگی: ۱ پیمانه
  • مرغ: ۱ عدد
  • سس مایونز: ۱ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه سالاد الویه:

۱. ابتدا سیب زمینی‌ها را بشویید و در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.

۲. پس از اینکه سیب زمینی‌ها پختند، آنها را پوست بگیرید و رنده کنید.

۳. تخم مرغ‌ها را نیز آب پز کرده و آنها را رنده کنید.

۴. خیارشور را به صورت ریز خرد نمایید.

۵. نخود فرنگی را هم آبکش کنید.

۶. مرغ را آب پز و آن را ریش ریش کنید.

۷. در یک کاسه بزرگ همه مواد را با هم مخلوط کنید.

۸. نمک و فلفل سیاه را به مقدار لازم به سالاد بیفزایید.

۹. سس مایونز را به سالاد اضافه نمایید و به خوبی ترکیب کنید.

۱۰. سالاد الویه را در ظرف مناسبی بریزید و به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

نکات:

  • برای تهیه سالاد الویه، می‌توانید از مرغ آب پز یا مرغ سرخ شده استفاده کنید.
  • اگر می‌خواهید سالاد الویه شما طعم بیشتری داشته باشد، می‌توانید از پیازچه، شوید، یا جعفری خرد شده نیز به آن استفاده نمایید.
  • برای تزیین سالاد الویه، از گوجه‌فرنگی، خیارشور یا زیتون استفاده کنید.

سالاد الویه

کشک بادمجان

کشک بادمجان، یکی از محبوب‌ترین انواع غذای ساده برای مهمانی است. این غذا، معمولاً برای شام یا ناهار میل می‌شود.

مواد لازم:

  • بادمجان: ۳ عدد
  • کشک: ۲ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه کشک بادمجان:

۱. ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و آنها را از وسط برش دهید.

۲. بادمجان‌ها را در یک سینی فر چرب شده چیده و روی آنها نمک بپاشید.

۳. سپس سینی فر را به مدت ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا بادمجان‌ها نرم شوند. (در صورت تمایل می‌توانید به‌جای این روش بادمجان‌ها را کبابی کنید.)

۴. پس از اینکه بادمجان‌ها پختند، آنها را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند.

۵. سپس، بادمجان‌ها را با گوشتکوب برقی یا چنگال له کنید.

۶. پیاز را خرد کرده و در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

۷. سیر را  نیز رنده و به پیاز اضافه کنید.

۸. بادمجان له شده را به مخلوط پیاز و سیر بیفزایید.

۹. در ادامه نمک، فلفل سیاه، کشک و نعناع خشک را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود

۱۰.  حال کشک بادمجان آماده شده را در ظرف مناسبی بریزید و با نان یا سبزی خوردن میل کنید.

نکته:

  • برای تزیین کشک بادمجان، می‌توانید از نعناع داغ، پیازداغ، یا گردو استفاده کنید.

ناهار چی بپزم؟ طرز تهیه سالاد ماكارونی مجلسی به روش رستورانی

کشک بادمجان

سمبوسه

سمبوسه، جزو غذای ساده و ارزان برای شام به حساب می آید. این غذا، معمولاً به‌عنوان میان‌وعده یا غذا برای مهمانی دوستانه سرو می‌شود.

مواد لازم:

  • نان لواش: ۴ عدد
  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیب‌زمینی: ۱ عدد
  • جعفری خرد شده: 1 پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

طرز تهیه سمبوسه:

۱. در مرحله نخست باید پیاز را خرد کرده و در یک تابه با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

۲. گوشت چرخ کرده را نیز به پیاز بیفزایید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

۳. سیب زمینی را هم آب پز و رنده کنید.

۴. سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به مخلوط گوشت اضافه نمایید.

۵. در ادامه سیب زمینی رنده شده و جعفری خردشده را هم به مخلوط گوشت بیفزایید و هم بزنید.

۶. حال نان لواش را روی سطح کار پهن کنید.

۷. مقداری از مواد سمبوسه را در نان لواش قرار دهید و نان را به صورت مثلثی برش بزنید.

۸.  به همین ترتیب تعدادی سمبوسه به همین روش تهیه نمایید.

۹.  حال سمبوسه‌ها را در یک تابه با مقداری روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.

۱۰. سمبوسه‌های سرخ شده را از روغن خارج کنید و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. سمبوسه‌های شما آماده سرو است می‌توانید آن را با سس دلخواهتان میل کنید.

سمبوسه

لوبیاپلو

لوبیاپلو نیز از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است. این غذا، معمولاً برای مهمانی‌ها و مراسم‌های مختلف تهیه می‌شود در ادامه مقاله انواع غذای ساده برای مهمانی، به آموزش این غذا پرداخته‌ایم.

مواد لازم:

  • برنج: ۵ پیمانه
  • لوبیاسبز: 1.5  پیمانه
  • گوشت: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن‌مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه لوبیاپلو

۱. برای تهیه لوبیاپلو باید نخست لوبیاسبز را آب‌پز کنید.

۲.  سپس گوشت را چرخ کرده و پیاز را خرد کنید.

۳. در یک تابه با مقداری روغن، پیاز را تفت دهید تا نرم شود.

۴. گوشت چرخ کرده را به پیاز بیفزایید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

۵. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به مخلوط گوشت بیفزایید.

۶.  لوبیاسبز را نیز به مخلوط گوشت اضافه کنید و هم بزنید.

۷. در ادامه برنج را با آب و نمک بپزید و آبکش کنید.

۸. ته قابلمه را با روغن چرب کرده و یک لایه از برنج را کف قابلمه بریزید.

۹. روی لایه برنج، مخلوط لوبیا و گوشت را بریزید.

۱۰. یک لایه دیگر از برنج را روی مواد لوبیا پلو بریزید.

۱۱. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را بگذارید.

۱۲. پس از اینکه برنج دم کشید، آن را در ظرف مناسبی سرو کنید.

لوبیاپلو

پیتزا مرغ

پیتزا مرغ، یکی از محبوب‌ترین انواع پیتزا در جهان است. این پیتزا، با مواد اولیه‌ای مانند خمیر پیتزا، سس گوجه‌فرنگی، پنیر پیتزا و مرغ تهیه می‌شود. این غذا جزو غذاهای جدید برای مهمانی بوده و ما برای افرادی که سؤال می‌کنند چی درست کنم تکراری نباشه؟ پیتزا مرغ را پیشنهاد می‌کنیم.

مواد لازم:

  • خمیر پیتزا: ۱ بسته
  • سس گوجه‌فرنگی: ۱ پیمانه
  • پنیر پیتزا: ۲ پیمانه
  • سینه مرغ: ۲ عدد
  • قارچ: 200 گرم
  • فلفل‌دلمه‌ای: ۱ عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه پیتزا مرغ:

۱. ابتدا سینه مرغ را خرد کنید و با فلفل دلمه‌ای، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، و ادویه کاری مخلوط کنید.

۲. خمیر پیتزا را به شکل دلخواه باز کنید.

۳. سس گوجه فرنگی را روی خمیر پیتزا بمالید.

۴. مخلوط مرغ را به همراه قارچ‌های خرد شده روی سس گوجه‌فرنگی بریزید.

۵. پنیر پیتزا را روی مرغ بریزید.

۶. پیتزا را در فر از قبل گرم شده با دمای 175 درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا پنیر پیتزا آب شده و طلایی رنگ شود.

پیتزا مرغ

کوفته‌تبریزی

کوفته‌تبریزی، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز برمی‌گردد. کوفته به‌عنوان بهترین غذای نونی برای مهمانی شناخته می‌شود که در ادامه مقاله انواع غذای ساده برای مهمانی به آموزش آن پرداخته‌ایم.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • برنج: ۱ پیمانه
  • لپه: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۲ عدد
  • زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: به میزان لازم
  • زرشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • آلو: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن‌مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه کوفته‌تبریزی:

۱. برنج و لپه را از شب قبل خیس کرده و بعد آنها را جداگانه نیم‌پز کنید. در ادامه آنها را با استفاده از گوشت‌کوب بکوبید تا کمی خرد شوند.

۲. پیاز را خردکرده و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

۳. گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

۴. نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به مخلوط گوشت بیفزایید و گوشت را از روی حرارت بردارید.

۵.  پس از این که گوشت کمی خنک شد، برنج و لپه را به آن اضافه کرده و ورز دهید تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.

۶. زعفران دم‌کرده را به مخلوط کوفته اضافه کنید و دوباره ورز دهید.

۷. از مخلوط کوفته، به اندازه یک نارنگی، گلوله‌هایی درست کنید و داخل گلوله زرشک و آلو بگذارید.

۸.  در یک قابلمه مناسب پیاز خرد شده را با روغن تفت داده و ادویه و رب به آن بیفزایید؛ سپس کوفته‌ها را در قابلمه بچینید و روی آنها آب بریزید تا آنها را کاملاً بپوشاند.

۹. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید کوفته‌ها بپزند.

۱۰. پس از اینکه کوفته‌ها پخته شدند، آنها را از قابلمه خارج کرده و در ظرف مناسبی سرو کنید.

کوفته‌تبریزی

دلمه برگ مو

دلمه برگ مو، یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن به مناطق شمالی ایران برمی‌گردد. دلمه یکی از بهترین گزینه‌ها در فهرست انواع غذای ساده برای مهمانی به‌حساب می‌آید.

مواد لازم:

  • برنج: 1 پیمانه
  • لپه: ۱ پیمانه
  • عدس: 1 پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • نمک: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
  • ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری
  • روغن‌مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو:

۱. برنج، لپه و عدس را از شب قبل خیس کنید و بعد آن‌ها را نیم‌پز کنید.

۲. پیاز را خرد و با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی‌رنگ شود.

۳. گوشت چرخ‌کرده را به پیاز بیفزایید و کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.

۴.  در ادامه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به مخلوط گوشت اضافه کنید.

۵. سبزی دلمه را خرد و آنها را به مخلوط گوشت بیفزایید.

۶. برنج، لپه و عدس نیم‌پز شده را نیز به مخلوط گوشت اضافه کنید.

۷.  حال مواد را به‌خوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند.

۸. مقداری از مواد دلمه را داخل برگ‌های مو قرار داده و آنها را تا کنید.

۹. دلمه‌ها را در یک قابلمه بچینید و روی آنها مقداری آب بریزید.

۱۰. قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید دلمه‌ها بپزند.

۱۱. پس از اینکه دلمه‌ها پختند، آنها را از قابلمه خارج کرده و در ظرف مناسبی سرو کنید.

برای قوی شدن بدن چی بخوریم؟ بهترین غذا برای قوی شدن بدن

دلمه برگ مو

ماکارونی

ماکارونی با چرخ‌کرده، یکی از غذاهای محبوب و پرطرف‌دار ایرانی است که به‌راحتی و به‌سرعت تهیه می‌شود. این غذا نیز جزو انواع غذای ساده برای مهمانی محسوب می‌شود و بسیاری از افراد از آن به‌عنوان بهترین غذا برای مهمانی خانواده شوهر یاد می‌کنند.

مواد لازم:

ماکارونی: ۵۰۰ گرم

گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم

سیب‌زمینی: 2 عدد

پیاز: ۱ عدد

سیر: ۲ حبه

رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: به مقدار لازم

فلفل سیاه: به مقدار لازم

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

ادویه کاری: ۱ قاشق چایخوری

روغن‌مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه ماکارونی:

۱.  در مرحله نخست سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت نگینی خرد و آنها را سرخ کنید و کنار بگذارید؛ سپس پیاز و سیر را نیز خردکرده و در یک تابه با مقدار مناسبی روغن تفت دهید تا نرم شوند.

۲. گوشت چرخ‌کرده را به پیاز و سیر اضافه کرده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.

۳. زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری را به مخلوط گوشت بیفزایید.

۴. رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط گوشت اضافه کنید و تفت دهید.

۵. آب جوش را به مخلوط گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا سس غلیظ شود؛ سپس سیب‌زمینی‌های سرخ شده را نیز به مایه ماکارونی بیفزایید.

۶. ماکارونی را طبق دستور روی بسته‌بندی بپزید.

۷. ماکارونی پخته شده را آبکش کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید؛ در صورت تمایل مواد را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا ماکارونی به مدت 20 دقیقه دم بکشد.

۸. سپس مواد را در ظرف مناسبی سرو کنید.

ماکارونی

جمع‌بندی

همان‌طور که متوجه شدید در این مطلب به معرفی انواع غذای ساده برای مهمانی پرداختیم و لیست غذا برای مهمانی شام را برایتان آوردیم. شما با تهیه این غذاها می‌توانید به‌سادگی و با صرف هزینه کم از مهمانان خود به‌خوبی پذیرایی کنید. امیدواریم که مطالعه مقاله انواع غذای ساده برای مهمانی شما را به پاسخ پرسش برای پذیرایی ساده از مهمان چه باید کرد؟ رسانده باشد. از همراهی شما متشکریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا