رژیم غذایی در بیماری هاسلامت غذایی

برای دیابت چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای دیابتی ها

دیابت ازجمله بیماری هایی بوده که ممکن است برای هر فرد و در سطوح مختلف رخ دهد. این بیماری به‌دلیل کمبود انسولین در بدن ایجاد شده و نشانه‌هایی همچون کاهش وزن و پرخوری دارد. یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که افراد مبتلا به این بیماری با آن سروکار دارند، غذا است. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت همواره برایشان سوال است که برای دیابت چی بخوریم؟ و کسانی که قند دارند چه چیزهایی نباید بخورند؟ در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین غذا برای دیابتی‌ها بپردازیم. اگر شما نیز علاقه‌مند هستید که بدانید برای دیابت چی بخوریم؟ تا انتها با مجله مامی کوکینگ همراه باشید.

برای دیابت چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای دیابتی ها

املت سبزیجات

املت سبزیجات یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین‌المللی است که با مواد متنوعی تهیه می‌شود. این غذا گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که همواره می‌پرسند، دیابتیها صبحانه چه بخورند؟ املت سبزیجات یک شام مناسب برای دیابتی ها نیز محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه املت سبزیجات

  • قارچ 4 عدد
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • فلفل دلمه 1 عدد
  • هویج 1 عدد
  • گوجه‌فرنگی 2 عدد
  • کدو سبز 1 عدد متوسط
  • تخم‌مرغ 4 عدد
  • عصاره سبزیجات نصف بسته
  • کره 50 گرم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه املت سبزیجات

  1. برای تهیه این غذا ابتدا پیاز را به‌صورت نگینی خرد کرده و همراه یک‌چهارم کره درون یک ماهیتابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرارداده و پیاز را تفت دهید تا شیشه‌ای و سبک شود.
  2. در مرحله بعد قارچ، هویج، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و کدو سبز را به‌صورت نگینی خرد کرده و به ماهیتابه اضافه کنید. سبزیجات را مقداری تفت دهید تا آب بیندازند. سپس عصاره سبزیجات را در مقداری آب حل و به تابه اضافه کنید. سپس درب تابه را قرار داده تا سبزیجات به‌طور کامل بپزند.
  3. پس‌ از نرم و پخته شدن سبزیجات صبر کنید تا آب موجود در ماهیتابه کشیده شود و مواد به روغن بیفتند. سبزیجات را از روی حرارت بردارید و کناری قرار دهید تا خنک شود. پس‌ از خنک شدن سبزیجات آن‌ها را با مقداری تخم‌مرغ، نمک و فلفل درون یک کاسه مناسب ترکیب کنید تا یکدست شوند.
  4. یک ماهیتابه متوسط روی حرارت قرار دهید و باقی‌مانده کره را به آن اضافه نمایید. پس‌ از داغ شدن کره، مایه املت را درون تابه بریزید و صبر کنید تا خودش را بگیرد. حرارت زیر تابه را کمی کاهش دهید و درب تابه را قرار دهید تا املت به‌طور کامل بپزد و آماده شود. پس‌ از آماده شدن املت سبزیجات، آن را درون ظرف مورد نظر خود بکشید و به‌همراه نان سرو کنید.

برای کبد چرب چی بخوریم؟ بهترین غذا برای کبد چرب

املت سبزیجات

سوپ دال عدس

سوپ دال عدس از انواع سوپ‌های خوشمزه ایرانی بوده که خواص بسیاری را برای سلامت بدن به‌همراه خواهد داشت. بنابراین این سوپ انتخاب بهترین انتخاب برای افرادی است که می‌خواهند بدانند برای دیابت چی بخوریم؟ سوپ دال عدس یکی از مناسب‌ترین غذاهای موجود در لیست غذای دیابتی‌ ها محسوب می‌شود؛ چراکه در کنترل دیابت بسیار موثر بوده و قویترین پایین اورنده قند خون است. سوپ دال عدس ازجمله اصلی‌ترین آیتم‌ها در رژیم غذایی 15 روزه برای دیابتی ها به‌شمار می‌آید.

مواد لازم برای تهیه سوپ دال عدس

  • دال عدس 1 لیوان
  • برنج نیم دانه نصف لیوان
  • پیاز 1 عدد بزرگ
  • سیب‌زمینی 1 عدد بزرگ
  • هویج 1 عدد متوسط
  • سیر 1 الی 2 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی 4 قاشق چای‌خوری
  • آب لیمو ترش 2 قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه 3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه سوپ دال عدس

  1. برای تهیه سوپ دال عدس ابتدا دال عدس و برنج نیم دانه را به‌صورت جداگانه از یک ساعت قبل در آب بخیسانید. سپس آن‌ها را آبکشی کنید و درون یک قابلمه متوسط بریزید.
  2. حدود 1 تا 2 لیوان آب به قابلمه حاوی برنج و دال عدس اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. پس‌ از گذشت حدود 1 ساعت برنج و دال عدس پخته می‌شوند.
  3. در مرحله بعد پیاز را به‌صورت نگینی خرد کرده و به‌همراه مقداری روغن درون یک قابلمه مناسب تفت دهید تا پیاز سبک شود. مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و مجدد آن‌ها را تفت دهید تا یکدست شوند.
  4. سیر را نیز رنده کنید و به قابلمه اضافه نمایید. سیر را فقط به اندازه‌ای که عطر آن بلند شود، تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی را نیز اضافه کنید و برای‌ اینکه خامی آن گرفته شود، به‌خوبی تفت دهید.
  5. در این مرحله سیب‌زمینی و هویج را به‌صورت نگینی خرد و به قابلمه اضافه نمایید. پس‌ از تفت دادن سیب‌زمینی و هویج، برنج و دال عدس پخته شده را نیز درون قابلمه بریزید. نمک، فلفل سیاه و دیگر ادویه‌های دلخواه خود را به قابلمه حاوی مواد سوپ اضافه نمایید و چند لیوان آب دیگر درون آن بریزید. سپس اجازه دهید که مواد سوپ کاملا بپزند.
  6. بعد از اینکه غذا به‌خوبی لعاب انداخت و تمام مواد آن پخت، سوپ را با گوشت‌کوب برقی یا مخلوط‌کن به شکل پوره درآورید.
  7. درنهایت سوپ را از روی حرارت بردارید و به آن مقداری خامه صبحانه اضافه نمایید. درنهایت سوپ دال عدس را به‌ همراه لیموی ترش سرو کنید.

در بارداری چی بخوریم؟ بهترین غذاهای دوران بارداری

سوپ دال عدس

بلغور پلو با گوجه‌ فرنگی

یکی دیگر از انواع غذاهای ساده و سنتی ایرانی که با رسپی‌های متنوعی تهیه می‌شود، بلغور پلو است. اگر برای شما نیز سوال است که برای دیابت چی بخوریم؟ ما به شما بلغور پلو را پیشنهاد می‌کنیم. بلغور منبع غنی از فیبر بوده و بهبود کنترل قند خون شما کمک می‌کند. همچنین در جلوگیری از افزایش قند خون برای افراد مبتلا به دیابت بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه بلغور پلو

  • بلغور 1 لیوان
  • لوبیای سبز 250 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • فلفل سبز 2 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی 2 عدد
  • رب فلفل 1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع نصف استکان
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • آب به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه بلغور پلو با گوجه‌ فرنگی

  1. در ابتدا پیاز را به همراه لوبیا سبز، گوجه‌فرنگی و فلفل به‌صورت دلخواه خرد نمایید. سپس یک قابلمه با اندازه متوسط روی حرارت ملایم قرار داده و مقداری روغن مایع به آن بیفزایید. پیاز را به ماهیتابه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شیشه‌ای شود. فلفل سبز را نیز اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید تا سرخ شود. لوبیا سبز را به قابلمه بیفزایید و مجدد تفت دهید.
  2. گوجه‌فرنگی خرد شده را به‌همراه رب گوجه‌فرنگی و مقداری نمک و فلفل سیاه درون قابلمه بریزید و به تفت دادن ادامه دهید تا ادویه‌ها و رب گوجه‌فرنگی سرخ شوند.
  3. در مرحله بعد رب فلفل را به قابلمه اضافه و مواد درون قابلمه را مخلوط نمایید. سپس آب را به‌اندازه‌ای که یک‌بند انگشت روی مواد را بگیرد، درون قابلمه بریزید و اجازه دهید که مواد بپزند.
  4. بلغور را نیز بشویید و به قابلمه بیفزایید. حال اجازه دهید آب اضافی درون قابلمه تبخیر شود و حرارت را کاهش دهید. درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید تا بلغور کاملا دم بکشد.
  5. پس‌ از گذشت 45 دقیقه بلغورپلو با گوجه‌فرنگی آماده خواهد بود.

برای کم خونی چی بخوریم؟ بهترین غذا برای کم خونی

بلغور پلو با گوجه‌ فرنگی

پیتزا گل کلم

پیتزا گل‌کلم غذایی خوشمزه و سرشار از فیبر است. همچنین این غذا به‌دلیل داشتن گل‌کلم در مواد اولیه خود، به تنظیم متابولیسم گلوکز کمک کرده و در افزایش ترشح انسولین موثر خواهد بود. در نتیجه پیتزا گل‌کلم برای افرادی که همواره می‌خواهند بدانند برای دیابت چی بخوریم؟ بهترین انتخاب است. در تهیه این غذا علاوه‌بر گل‌کلم، سیر و جعفری تازه نیز استفاده می‌شود که هرکدام طعم و مزه‌ای بی‌نظیر به غذا می‌بخشند.

مواد لازم برای تهیه پیتزا گل کلم

  • گل کلم خرد شده 1 عدد
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • پنیر موزارلا خرد شده سه چهارم پیمانه
  • پنیر پارمزان رنده‌ شده یک چهارم پیمانه
  • سس قرمز نصف پیمانه
  • آرد نارگیل 1 قاشق غذاخوری
  • اورگانو نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه پیتزا گل کلم

  1. ابتدا گل‌‌کلم‌ها را خرد کرده و نصف آن‌ها را درون غذاساز بریزید. سپس غذاساز را شروع کنید و حدود 30 ثانیه منتظر بمانید تا به‌اندازه دانه برنج درآیند. همین کار را برای نصف دیگر گل کلم‌ها نیز انجام دهید تا ریز شوند.
  2. گل‌کلم‌های خرد شده را به مدت 5 دقیقه درون مایکروفر قرار دهید. همچنین می‌توانید آن‌ها را درون قابلمه‌ای با ارتفاع آب 3 سانتی‌متری بریزید. درب قابلمه را قرار دهید و صبر کنید که 5 دقیقه بجوشد.
  3. فر را در دما 220 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا درون آن گرم شود. سپس روی سینی فر با کاغذ روغنی بپوشانید و کناری قرار دهید.
  4. زمانی‌که گل‌کلم‌ها به‌اندازه کافی سرد شدند، آن‌ها را به یک تنظیف فشار دهید تا رطوبت اضافی به‌طور کامل خارج شود.
  5. گل‌کلم‌ها را درون یک کاسه بزرگ بریزید و تخم‌مرغ، پنیر پارمزان، پنیر موزارلا، پودر سیر، آرد نارگیل، اورگانو، نمک و فلفل سیاه را به آن بیفزایید. مواد درون کاسه را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند و خمیری نرم به وجود آید.
  6. خمیر را در وسط کاغذ روغنی که از پیش در سینی قرار داده‌اید، بگذارید و آن را پهن کنید تا یک دایره بزرگ با ضخامت حدود نیم سانتی متر تشکیل شود. خمیر را به مدت 20 دقیقه بپزید تا لایه رویی آن برشته شود. پنیر پیتزا و سس را بر روی خمیر طلایی شده پخش کنید و اجازه دهید که 10 دقیقه دیگر بپزد و پنیر کاملا آب شود.
  7. درنهایت پیتزا گل‌کلم را از فر خارج کنید و چند دقیقه صبر کنید تا خنک شود. سپس آن را به تعداد برش‌های دلخواه خود تقسیم و سرو نمایید.

پیتزا گل کلم

جمع بندی در رابطه با اینکه برای دیابت چی بخوریم؟

یکی از اصلی‌ترین سوالات افراد مبتلا به دیابت این است که چگونه دیابت را از بین ببریم؟ درواقع هنوز کسی نتوانسته راهی قطعی برای درمان دیابت پیدا کند. البته شما به‌راحتی می‌توانید با استفاده از برخی روش‌های پیشگیرانه از پیشرفت و بروز آن جلوگیری کنید. یکی از مهم‌ترین این روش‌ها، برخورداری از یک برنامه غذایی سالم و استفاده از غذاهایی فیبردار مانند غذاهای معرفی‌شده در این مطلب است.

در کنار استفاده از این دسته غذاها در وعده‌های مختلف، توصیه می‌کنیم از انواع دمنوش برای پایین آوردن قند خون نیز بهره بگیرید. در این مطلب به سوال مهم برای دیابت چی بخوریم؟ پاسخ دادیم و غذاهای مختلفی را معرفی کردیم.

به یاد داشته باشید استفاده از غذاهایی که در کنترل قند خون و انسولین موثر هستند، خطر ابتلا به عوارض ناشی از دیابت را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهند. حال که به پاسخ سوال برای دیابت چی بخوریم؟دست یافتید، با پیروی از یک رژیم غذایی مغذی و متعادل، قند خون خود را مدیریت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا