رژیم غذایی در بیماری هاسلامت غذایی

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی

داشتن یک رژیم غذایی مناسب و مصرف غذاهای مفید و مقوی در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر است. همین موضوع باعث می‌شود تا افراد در هنگام ابتلا به کم خونی معمولا این سوال را مطرح کنند که برای کم خونی چی بخوریم؟ اگر شما نیز دوست دارید به پاسخ این سوال دست یابید و بدانید که کدام مواد غذایی برای کم خونی مفید هستند، مطالعه این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی

بهتر است برای کم خونی چی بخوریم؟

تحقیقات گسترده انجام‌ شده بر روی بیماری کم خونی و انواع آنمی‌ها نشان داده است که مصرف برخی از مواد غذایی می‌تواند در کاهش اثرات این بیماری و همچنین درمان سریع آن کمک‌کننده باشد. توصیه ما به آن دسته از دوستانی که می‌پرسند برای کم خونی چی بخوریم، این است که سعی کنند مصرف انواع گوشت قرمز و سفید، سبزیجات به‌ خصوص آن دسته از سبزیجاتی که رنگ تیره دارند مانند اسفناج، گشنیز، ترخون و غیره را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

این افراد همچنین باید توجه زیادی به میوه‌ها داشته باشند و از مصرف انواع نوشیدنی غافل نشوند. در ادامه به معرفی چند غذای خوش‌مزه برای درمان کم خونی خواهیم پرداخت. بنابراین اگر خود یا یکی از اطرافیانتان با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کند، تهیه و مصرف این غذاها می‌تواند گزینه مناسبی برای درمان سریع‌تر این بیماری باشد.

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی

عدسی

اگر به دنبال یک صبحانه برای کم‌ خونی هستید، بهترین گزینه برای شما عدسی است. عدسی یک غذای بسیار مفید است که به دلیل برخورداری از آهن می‌تواند در درمان سریع کم خونی شدید موثر باشد. توصیه متخصصان به تمامی کسانی که از آنمی رنج می‌برند این است که مصرف این غذا را جدی بگیرند تا بتوانند هر چه سریع‌تر بر بیماری خود غلبه کنند.

مواد لازم برای تهیه عدسی

  • ۲ پیمانه عدس
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • یک قاشق مربا خوری گل پر، فلفل و نمک
  • ۱ قاشق چایخوری آویشن
  • ۱ عدد سیب زمینی بزرگ
  • ۴ لیوان آب
  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • ۳۰ گرم کره

طرز تهیه عدسی

 برای تهیه‌ی عدسی خوش‌مزه لازم است طبق مراحل زیر عمل کنید:

  1.  در ابتدا ۱ کاسه مناسب را انتخاب و درون کاسه کمی آب بریزید. عدس شسته شده را به کاسه اضافه کنید و به مدت ۴ ساعت صبر دهید تا عدس خیسانده شود.
  2.  پس‌ از خیسانده شدن عدس آن را آبکشی کنید و سراغ پیاز بروید.‌
  3. پیازها باید به‌ صورت حلقه‌های درشت خرد شود. البته این نکته را در نظر داشته باشید که اگر علاقه‌ای به پیاز ندارید، می‌توانید پیازها را در اندازه‌های کوچک‌تر خرد کنید.
  4. یک قابلمه انتخاب و روغن یا کره را اضافه کنید. سپس برای تفت دادن پیاز آن را به قابلمه اضافه کنید.
  5. حالا زمان اضافه کردن زردچوبه و فلفل به پیاز است.
  6. در مرحله بعدی رب گوجه‌فرنگی را اضافه و تفت دهید. پس‌ از اینکه رب گوجه‌فرنگی شما سرخ شد باید عدس را همراه با ۴ لیوان آب اضافه کنید.
  7. در مرحله بعدی نیاز است سیب‌زمینی‌ها را پوست بگیرید و حبه‌ای خرد کنید.
  8.  پس‌از شستشو دادن سیب‌زمینی با آب سرد آن را به‌همراه آویشن، فلفل و نمک به قابلمه اضافه کنید.
  9. پس‌ از گذشت ۴۵ دقیقه از پخت محتویات درون قابلمه کره و گلپر را اضافه کنید. حالا عدسی شما آماده مصرف است.

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی - عدسی

آش رشته

آش رشته به این دلیل که از حبوبات درست می‌شود، دشمن کم‌ خونی است. افراد کم خون با مصرف آش رشته می‌توانند بهتر بر بیماری خود غلبه کنند.

مواد لازم برای تهیه آش رشته

  • نصف پیمانه عدس
  • نصف پیمانه لوبیا سفید و نصف پیمانه لوبیا چیتی
  • ۵ پیمانه سبزی آش
  • نیم بسته رشته آش
  • کشک، پیاز داغ و نعنا داغ به میزان لازم
  • مقداری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه
  • ۸ پیمانه آب
  • نصف پیمانه عدس

طرز تهیه آش رشته

  1. برای تهیه آش رشته در ابتدا لازم است از یک روز قبل حبوبات را ابتدا بشویید و سپس به خیسانید. این نکته را در نظر داشته باشید که برای تهیه آش رشته پرملات‌‌تر می‌توانید میزان حبوبات را کمی بیشتر کنید.
  2. درون یک قابلمه ۸ پیمانه آب می‌ریزیم و همه حبوبات به غیر از عدس را اضافه می‌کنیم. صبر می‌کنیم تا حبوبات پخته شوند.
  3. سپس مخصوص آش رشته را پس از پاک کردن، می‌شوییم و به صورت درشته خرد می‌کنیم.
  4. در این مرحله سبزی را به همراه ادویه و عدس اضافه می‌کنیم و کمی صبر می‌کنیم تا محتویات داخل قابلمه کمی بجوشد.
  5. در مرحله بعد رشته آش را اضافه می‌کنیم. در این مرحله امکان اضافه کردن نعنا داغ نیز وجود دارد.
  6. پیازها را می‌شوییم نگینی خورد می‌کنیم و سپس سرخ می‌کنیم تا طلایی شوند.
  7. حالا می‌توانید آش رشته را با کشک، نعنا و پیاز داغ تزیین و نوش جان کنید.

با این باقلوای خوشزه، تو دورهمی‌ها از مهمونات پذیرایی کن: طرز تهیه باقلوا با خمیر یوفکا به روش ترکیه ای

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی - آش رشته

باقالی پلو با ماهیچه

اگر این سوال که برای کم خونی چی بخوریم قرص مصرف کنیم یا نه ذهن شما را نیز درگیر کرده است، باید بگوییم که بله شما در کنار داشتن رژیم غذایی باید به توصیه‌های پزشک خود نیز توجه داشته باشید. یکی از بهترین‌ غذاهایی که در پاسخ به این سوال که برای کم خونی چی بخوریم، نام برده می‌شود، باقالی پلو با ماهیچه است.

مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه

  • مقداری روغن و زردچوبه، نمک و فلفل سیاه
  • ۱ قاشق چایخوری پودر هل و پودر دارچین
  • ۵۰ گرم کره
  • ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
  • ۲ عدد پیاز بزرگ
  • ۴ پیمانه برنج
  • ۱ پیمانه شوید خشک
  • ۲ پیمانه باقالا سبز
  • ۲ عدد ماهیچه گوسفندی

طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه

آن دسته از دوستانی که پس از رسیدن به پاسخ این سوال که برای کم خونی چی بخوریم، تصمیم گرفته‌اند باقالی پلو با ماهیچه درست کنند، می‌توانند طبق مراحل زیر عمل کنند:

  1. باقالی سبز را پاک کنید، بشویید و در ظرفی مناسب بریزید تا آب کشی شود.
  2. در یک قابلمه مقداری آب بریزید تا به جوش آید. هم زمان برنج را نیز بخیسانید.
  3. پس از به جوش آمدن آب مقداری نمک اضافه کنید، کمی صبر کنید و سپس باقلا سبز را به همراه برنج به  قابلمه اضافه کنید.
  4. پس از نرم شدن دانه‌های برنج آن را آبکشی می‌کنیم.
  5. مقداری روغن درون قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم. در این مرحله قبل از اضافه کردن برنج به قابلمه برای زیباتر شدن ته دیگ می‌توانید از نان یا سیب زمینی استفاده کنید.
  6. پس از اضافه کردن هر لایه برنج به قابلمه پودر هل، دارچین و شوید خشک اضافه می‌کنیم. این کار را چندین بار تکرار می‌کنیم. در آخرین لایه برنج و باقلا سبز می‌ریزیم و با کفگیر وسط برنج را سوراخ می‌کنیم تا بهتر دم بکشد.
  7. کره را خورد می‌کنیم و به قابلمه اضافه می‌کنیم. مقداری آب نیز اضافه می‌کنیم و ۴۵ دقیقه صبر می‌کنیم تا دم بکشد.
  8. پیازها را می‌شوییم و پس از خلالی کردن تفت می‌دهیم. سپس زعفران دم کرده را به همراه ادویه اضافه می‌کنیم.
  9. ماهیچه را اضافه و سرخ می‌کنیم. سپس مقداری آب اضافه می‌کنیم و صبر می‌دهیم تا محتویات کمی بپزند. در این مرحله برای بهتر شدن طعم ماهیچه می‌توانید دارچین نیز اضافه کنید.
  10. پس از گذشت ۴ ساعت ماهیچه و باقالی پلو را با یکدیگر سرو می‌کنیم.

برای کبد چرب چی بخوریم؟! بهترین غذا برای کبد چرب

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی - باقالی پلو

بورانی اسفناج

اگر قصد دارید از غذاهای مضر برای کم خونی فاصله بگیرید و یک غذا خوشمزه و مفید ایرانی مصرف کنید، ما به شما بورانی اسفناج را توصیه می‌کنیم. این خوراکی ساده و خوشمزه که در کنار سایر غذاهای ایرانی سرو می‌شود یکی از بهترین غذاها برای درمان کم خونی در یک بازه زمانی کوتاه است.

مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج

آن دسته از دوستانی که می‌پرسند برای کم خونی چی بخوریم؟ می‌توانند با آماده کردن مواد زیر یک دسر خوشمزه به نام بورانی اسفناج آماده کنند:

  • ۲۰۰ گرم اسفناج پخته
  • ۴ حبه سیر
  • ۲ لیوان ماست
  • یک قاشق چای‌خوری نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه بورانی اسفناج

  1. برای تهیه بورانی اسفناج در ابتدا اسفناج را پاک می‌کنیم و می‌شوییم. سپس درون آبکش می‌ریزیم تا خشک شود.
  2. یک تابه انتخاب می‌کنیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم. سپس اسفناج را درون تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم.
  3. پس از اینکه اسفنج‌های تفت داده سرد شدن آن‌ها را به صورت ساطوری ریز ریز می‌کنیم.
  4. سیر را پس از شستن و پاک کردن ریز ریز کرده و به ظرف اسفناج اضافه می‌کنیم.
  5. ماست و ادویه را با سیر و اسفناج مخلوط و به مدت ۲ ساعت در یخچال می‌ریزیم. سپس میل می‌کنیم.

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی - بورانی اسفناج

املت قارچ و اسفناج

اگر به دنبال یک غذای مناسب برای درمان کم خونی شدید در بانوان هستید، املت قارچ و اسفناج گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. این غذای فوق‌العاده خوشمزه که با ساده‌ترین مواد تهیه می‌شود می‌تواند در کنار سایر روش‌های درمانی به عنوان یک بمب کم خونی در نظر گرفته شود.

پیشنهاد ما به تمامی کسانی که به دنبال دستیابی به پاسخ این سوال هستند که برای کم خونی چی بخوریم، این است که املت قارچ و اسفناج را نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه املت قارچ و اسفناج

  • ۲ پیمانه اسفناج
  • ۴ عدد تخم مرغ
  • ۵ عدد قارچ تازه
  • ۱ قاشق غذا خوری کره
  • فلفل سیاه، پاپریکا، پودر پیاز و نمک به میزان لازم

طرز تهیه املت قارچ و اسفناج

  1. در مرحله اول لازم است تا برگ اسفناج را جدا کنید، بشویید و آب کشی نمایید.
  2. بدون اینکه روغن یا کره را به تابه اضافه کنید، اسفناج را به منظور جمع شدن آب آن تفت دهید.
  3. قارچ‌ها را پس از شست‌و‌شو خرد کرده و درون تابه‌ای دیگر تفت دهید. سپس اسفناج و قارچ را با یکدیگر مخلوط کنید.
  4. تخم مرغ‌ها را درون کاسه‌ای بشکنید و با هم زن یا قاشق مخلوط کنیم.
  5. در مرحله بعد تخم مرغ‌ها را همراه با ادویه به قارچ و اسفناج اضافه کنید و بگذارید سرخ شوند. توجه داشته باشید که پس از سرخ شدن یک طرف تخم مرغ لازم است طرف دیگر نیز سرخ شود.

این کیک لذیذ با چای می‌چسبه: طرز تهیه کیک ساده خانگی | مخصوص مهمانی و عصرانه

برای کم خونی چی بخوریم؟ | بهترین غذا برای کم خونی - املت قارچ و اسفناج

جمع بندی

در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ به این سوال مهم که برای کم خونی چی بخوریم پاسخ دادیم و گفت که کدام غذاها دشمن کم خونی هستند. همچنین در رابطه با نحوه پخت این غذاهای خوش طعم نیز صحبت کردیم. اگر مبتلا به این بیماری هستید، می‌توانید مصرف این غذاها را در رژیم غذایی خود بیشتر کنید. تا در یک بازه زمانی کوتاه تاثیرات مصرف رژیم غذایی جدید خود را مشاهده کنید.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که به‌ هیچ‌ عنوان نباید داروهایی را که پزشک برای درمان کم خونی شما تجویز کرده‌ است، قطع کنید. شما می‌توانید در کنار مصرف سایر داروها از غذاهای نام‌ برده در این مطلب نیز استفاده کنید تا به روند درمان بیماری خود کمک کرده باشید.

سوالات متداول

  • آیا موز برای کم خونی خوب است؟

موز یک منبع غنی از آهن و فولیک اسید محسوب می‌شود. به‌ همین دلیل متخصصان به بیمارانی که از آنمی رنج می‌برند، توصیه می‌کنند مصرف این میوه خوش‌مزه را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

  • آیا ماهی‌ برای کم‌ خونی خوب است؟

گوشت ماهی سرشار از آهن همی است به همین دلیل در درمان کم‌ خونی‌های شدید بسیار مفید است. به همین دلیل متخصصان در پاسخ به آن دسته از کسانی که می‌پرسند برای کم خونی چی بخوریم، ماهی را نیز پیشنهاد می‌دهند.

  • بهترین نوشیدنی‌ها برای درمان کم‌ خونی کدامند؟

شیر خرما، شیر موز، شیر عسل، هات چاکلت، آب هویج، آب انار، آب آلو، اسموتی هلو و سایر نوشیدنی‌های دارای آهن گزینه برای درمان کم‌ خونی مناسبند.

  • کدام مغزها برای درمان کم‌ خونی خوبند؟

مغزهایی چون پسته، گردو، بادام هندی، بادام شیرین و تلخ و کشمش می‌توانند کم‌ خونی را کاهش دهند. چرا که این مغزها همگی سرشار از آهن، فولیک اسید و ویتامین B12 هستند. آن دسته از دوستانی که می‌پرسند برای کم خونی چی بخوریم، لازم است تا به مصرف مغزها نیز توجه داشته باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا