طرز تهیه حلوا زعفرانی و حلوای رولی
حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایران است که در دسته محبوب ترین دسرهای غذایی به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا نیز میباشد به همین علت بیشترین شیرینی ایست که هر یک از افراد چندین بار آن را چشیده و مزه آن را میپسندد. حلوا ی ساده از جمله دسرهای محبوب شبهای ماه رمضان نیز محسوب میشود. حلوا همانند اکثر غذاها چندین نوع مختلف دارد که از این انواع علاوه بر حلوا ی ساده و مجلسی میتوان به حلوای شیر و حلوای هویج اشاره کرد.
طرز تهیه حلوا زعفرانی
مواد لازم
- 2 لیوان آرد سفید
- 1/4 لیوان زعفران دم کرده
- 1 لیوان شکر
- 100 گرم کره
- نصف لیوان روغن مایع
- 1/4 لیوان گلاب
- 1/5 لیوان آب
- پودر هل در صورت تمایل مقداری
مراحل پخت
مرحله اول :
برای درست کردن حلوا زعفرانی ابتدا باید شربت را درست کنیم و برای اینکار آب و زعفران دم کرده را به همراه شکر مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا مواد با هم حل شوند و چند دقیقه ای بجوشند. بعد حرارت را خاموش میکنیم.
مرحله دوم :
در مرحله بعد آرد را چند بار الک میکنیم و در یک قابلمه مناسب بر روی حرارت کم تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آرد تغییر کند. این کار را حدود 40 تا 30 دقیقه ادامه می دهیم و مرتب آردها را هم میزنیم تا نسوزد.
مرحله سوم :
وقتی رنگ آرد کاملا تغییر کرد میتوانید روغن و کره را اضافه کنید و همچنان تفت دهید تا به رنگ قهوه ای کمرنگ در بیاید. بعد از این مرحله آرد را از روی حرارت برمیداریم و شربت آماده شده را به آن اضافه می کنیم و خوب با هم مخلوط میکنیم تا حلوا از گلوله گلوله بودن و شل بودن در بیاید.
مرحله چهارم :
تقریبا 10 تا 5 دقیقه طول می کشد تا حلوا سفت و یکدست شود.ولی اگر باز هم احساس کردید حلوایتان شل است 3-2 دقیقه دیگر هم روی حرارت تفت دهید.در مرحله آخر گلاب و هل را به حلوا اضافه کنید تا عطر گلاب در اثر حرارت از بین نرود. بهتر است مراحل درست کردن حلوا بر روی شعله پخش کن انجام شود تا حرارت بهصورت یکنواخت پخش شود و آرد یکدستتر تفت داده شود
مرحله پنجم :
نکته : برای درست کردن حلوای زعفرانی میتوانید از آرد برنج و آرد سنگک هم استفاده کنید و تنها فرقش این است که رنگ حلوا با آرد سنگک تیرهتر و با آرد برنج روشنتر و چسبندگی کمتری دارد.
مرحله ششم :
نکات تکمیلی در مورد حلوا زعفرانی: زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 50دقیقه میباشد. حلوا زعفرانی را می توانید در وعده دسر – سرو کنید. توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد.
طرز تهیه حلوا رولی
مواد لازم
- 1 لیوان آرد
- نصف لیوان روغن مایع
- 1 لیوان آب
- نصف لیوان گلاب
- نصف لیوان شکر
- زعفران به اندازه لازم
- نان میکادو
مراحل پخت
مرحله اول :
شهد حلوا رو درست میکنیم آب وشکر وگلاب وزعفران رو روی گاز میذاریم تا جوش بیاد بعد اینکه یه جوش خورد خاموش میکنیم. روغن مایع رو به آرد اضافه میکنیم وخوب هم میزنیم و روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم میزنیم تا آرد کاملا سرخ بشه و تغیر رنگ بده هر چه آرد بیشتر سرخ بشه رنگ حلوا تیره تر میشه بعد شهدی که آماده کرده بودیم رو به آرد کم کم اضافه وخوب هم میزنیم وشعله گاز رو خاموش میکنیم.
مرحله دوم :
روی سطح صاف پلاستیک فریزر رو پهن میکنیم و نون میکادو رو میذاریم روش و مواد رو روی نان میکادو میریزیم و خوب پخش میکنیم تا حلوا سطح نان رو بپوشونه و بعد به کمک پلاستیک فریزر رول می کنیم اینکار رو خیلی آروم انجام میدیم تا نون نشکنه. بعد رول حلوا رو به مدت یکساعت داخل یخچال گذاشته و بعد با یه چاقوی تیز برش میزنیم
مرحله سوم :
نکته مهم اینکه حلوا باید داغ باشه وقتی توی نون میکادو میریزیم چون باعث نرم شدن نون میشه که نون بهتر رول بشه.