کتلتغذای اصلی

طرز تهیه کتلت بوقلمون مجلسی و خوشمزه 

کتلت یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. امروزه از کتلت به عنوان غذایی با تنوع زیاد یاد می‌کنند؛ کتلت گوشت، کتلت سیب‌زمینی، کتلت مرغ و … . در این مقاله تصمیم داریم کتلت بوقلمون که یکی از سالم‌ترین و خوشمزه‌ترین انواع کتلت است را به شما آموزش دهیم. این کتلت در عین سادگی در روش پخت ولی آنچنان که باید در سفره‌ی غذایی ایرانیان جا نیفتاده است. درحالی که کتلت بوقلمون به دلیل استفاده از گوشت بوقمون که گوشتی سفید و کم چرب است بسیار سالم‌تر از سایر کتلت ها است. این کتلت را معمولا در وعده‌ی شام مصرف می‌کنند اما برای میان‌وعده یا حتی صبحانه نیز گزینه مناسبی است. در این مقاله از مجله آشپزی مامی کوکینگ ما سعی داریم طرز تهیه کتلت بوقلمون را به چند روش ساده به شما آموزش دهیم تا به راحتی آن را درست کنید و از میل کردن آن لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه کتلت بوقلمون با سیب‌ زمینی

  • سینه بوقلمون ۵۰۰ گرم
  • سیب زمینی ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲۰۰ گرم
  • سیر ۲ حبه
  • سس مایونز ۱ قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پودر سوخاری در صورت نیاز ۱ پیمانه
  • روغن به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه کتلت بوقلمون

طرز تهیه کتلت بوقلمون با سیب زمینی

در این قسمت ما سعی داریم یکی از روش‌های تهیه کتلت بوقلمون را به شما آموزش دهیم:

مرحله اول:

ابتدا سینه بوقلمون را چرخ کنید و آن را کنار بگذارد. اگر از قسمت ران آن استفاده می‌‌کنید بهتر است آن را دو بار چرخ کنید. پیازها را نیز رنده کنید فقط در انتها آب آن را بگیرید. سپس سیب زمینی‌ها را پوست کنده و با رنده ریز کنید. در این قسمت می‌توانید ابتدا سیب زمینی‌ها را بشورید، سپس با پوست در قابلمه انداخته و آب‌پز کنید، بعد از آب‌پز شدن پوست آن‌ها را جدا کنید و سپس آن‌ها را رنده کنید.

مرحله دوم:

در صورت تمایل می‌توانید پودر سوخاری به همراه نمک، فلفل و زردچوبه را در این مرحله به پوره‌ی سیب زمینی اضافه کنید. در ظرفی جدا سینه مرغ چرخ شده و سیب زمینی به همراه پیاز را مخلوط کنید، اگر حس می‌کنید نیاز به ادویه بیشتری دارند به آن اضافه کنید و همه‌ی این‌ها را باهم ورز دهید تا کاملاً مخلوط شوند. برای جلوگیری از وا رفتگی مواد در هنگام سرخ شدن بعد از اینکه کاملاً ورز دادید سس مایونز را به آن اضافه کنید و مجدداً مواد را مخلوط کنید.

مرحله سوم:

بهتر است به مدت نیم ساعت مواد را در یخچال بگذارید و روی آن را بپوشانید.

مرحله چهارم:

بعد از اینکه مواد را از یخچال خارج کردید، کمی روغن در تابه بریزید و کمی صبر کنید تا گرم شود. در صورت تمایل می‌توانید قبل از سرخ کردن کتلت‌ها آن‌ها را در تخم مرغ و پودر سوخاری بزنید و بعد در تابه بگذارید. مواد لازم برای کتلت بوقلمون بدون سیب زمینی

مواد لازم برای کتلت بوقلمون بدون سیب زمینی

  • سینه بوقلمون ۳۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • آرد سوخاری ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا ورقه ۴ الی ۵ عدد به دلخواه
  • نمک ۲ قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
  • دارچین نصف قاشق چای خوری
  • روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه کتلت بوقلمون مجلسی

طرز تهیه کتلت بوقلمون بدون سیب زمینی

در اکثر مواقع برای پخت کتلت از سیب زمینی استفاده می‌شود، اما برای همه‌ی ما پیش آمده که گاهی همه‌ی مواد لازم برای درست کردن غذای مد نظرمان را نداریم. در اینجا ما به شما آموزش می‌دهیم چگونه بدون استفاده از سیب زمینی کتلت خوشمزه‌ای درست کنید:

مرحله اول:

سینه بوقمون را چرخ کنید بهتر است گوشت بوقلمون ترکیبی از سینه و ران بوقلمون باشد. سپس پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید تا کتلت عطر بهتری داشته باشد و در هنگام سرخ شدن وا نرود.

مرحله دوم:

در ظرفی جدا سینه بوقلمون چرخ شده را با پیاز مخلوط کرده و سپس نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را در ظرف بریزید و به خوبی ورز دهید.

مرحله سوم:

پس از اینکه مواد را به خوبی مخلوط کردید، آرد سوخاری را اضافه کنید و مجدداً آن‌ها را مخلوط کنید.

مرحله چهارم:

کمی روغن در تابه بریزید. مقداری مایع کتلت را بردارید کمی پنیر در وسط آن بگذارید و با مقداری مایع کتلت دیگر روی آن را بپوشانید و سپس در تابه بگذارید تا سرخ شوند. استفاده از پنیر در این مرحله کاملاً سلیقه‌ای است ولی پیشنهاد می‌کنیم این روش را هم امتحان کنید.

نکاتی در تهیه کتلت بوقلمون

  • در تهیه کتلت می‌توانید از سبزی‌های معطر مانند تخم گشنیز استفاده کنید.
  • اگر متوجه شدید که ممکن است کتلت شما در هنگام سرخ شدن باز شود حتماً قبل از سرخ شدن یک تخم مرغ به آن اضافه کنید.
  • توجه داشته باشید که کتلت‌ها را ضخیم درست نکنید تا کاملاً پخته شوند.
  • قبل از اینکه کتلت‌ها را سرخ کنید بگذارید تا کمی روغن گرم شود تا در هنگام برداشتن کتلت‌ها به راحتی از کف تابه جدا شوند.

کتلت بوقلمون، ساده و خوشمزه

در این مقاله به آموزش طرز تهیه کتلت بوقلمون پرداختیم. توجه داشته باشید که بسته به ذائقه خانوادگی‌تان می‌توانید از ادویه‌های گوناگونی برای این غذای سالم و خوشمزه استفاده کنید. در صورتی که علاقه دارید که کتلت سالم‌تری درست کنید، می‌توانید از روغن زیتون برای سرخ کردن کتلت‌ها استفاده کنید و یا کتلت‌ها را در تابه‌های نچسب و بدون روغن سرخ کنید.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا