کوکوغذای اصلی

طرز تهیه کوکو باقلا سبز خوشمزه

کوکو از غذاهای معروف ایرانی است که با ترکیب تخم مرغ و سبزی‌های مختلف آماده می‌شود. این غذا، زمان کوتاهی برای آماده سازی دارد و معمولاً همراه با نان یا حتی برنج نیز میل می‌شود. کوکو باقلا سبز نیز یکی از کوکوهای خوشمزه مربوط به شهرهای شمالی کشور است.این غذا همراه با ترشی، سبزی خوردن و سیرترشی ترکیب بی نظیری دارد. پیشنهاد می‌شود، بعد از مطالعه این آموزش از مجله آشپزی مامی کوکینگ، آن را با طرز تهیه کوکو باقلا سبز آماده کنید.

معرفی کوکو باقلا سبز

باقلا سبز همان باقالی تازه پوست کنده است که همراه با تخم مرغ و چند سبزی معطر ترکیب می‌کنند و در نهایت، کوکو باقلا سبز درست می‌شود. این کوکو می‌تواند یک انتخاب خوب به عنوان پیش غذا در میهمانی‌هایتان باشد. حتی وقتی که یک ساده و سریع می‌خواهید، کوکو باقلا سبز انتخاب خوبی است.

در کل کوکو یک غذای ساده و سریع است. همچنین، تنوع بالایی دارد. یعنی شما می‌توانید هر چیزی را با تخم مرغ ترکیب کنید تا آن، به کوکو تبدیل شود. در نهایت، کوکو را با خیارشور، گوجه فرنگی و سبزی خوردن میل کنید. استفاده از انواع سبزی‌های محلی و معطر در این غذا مجاز است. حتی ترکیب ادویه‌های مورد علاقه خود در این کوکو ایده جالبی است. کوکو باقلا سبز در کنار برنج یا سبزی پلو هم میل می‌شود.

مواد مورد نیاز در طرز تهیه کوکو باقلا سبز

  • باقلا سبز خلالی برش خورده 250 گرم
  • تخم مرغ 4 الی 5 عدد
  • پیاز داغ یک چهارم پیمانه
  • سیر 2 حبه
  • شوید 75 گرم یا یک دسته
  • تره 75 گرم یا یک دسته
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دیگر ادویه‌های دلخواه به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
  • آرد نخودچی 1 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه کوکو باقلا سبز

در ادامه، طرز تهیه این کوکو خوشمزه را در طی چند مرحله کوتاه به شما آموزش خواهیم دادیم.

باقلا سبز

مرحله اول

باقلاهای سبز را خلالی برش دهید و آنها را در آب جوش به مدت 10 دقیقه بپزید. سپس، باقلاها را آبکش کرده و کنار بگذارید.

مرحله دوم

تخم مرغ، آرد نخودچی و ادویه‌های مورد نظر را با یکدیگر ترکیب و آنها را قاشق یا چنگال هم بزنید.

مرحله سوم

حالا باقلاهای آبکش شده را به پیاز داغ، سیر کوبیده شده، تره و شوید خرد شده بیفزاید.

مرحله چهارم

تمامی این مواد را به ترکیب تخم مرغ افزوده و آنها را با یکدیگر مخلوط کنید.

مرحله پنجم

در نهایت، روغن را در تابه داغ کنید. سپس، تمامی مواد کوکو را داخل تابه ریخته و با پشت قاشق، سطح آن را صاف کنید. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید تا 40 الی 45 دقیقه با حرارت ملایم سرخ شود. کوکو را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگر آن هم سرخ شود. در نهایت، کوکو را برش داده و با گوجه، خیارشور آن را تزئین کنید. ترکیب این غذا همراه‌ با ترشی و سیرترشی بسیار لذیذ می‌شود.

نکات مهم در طرز تهیه کوکو باقلا سبز

برای آماده سازی یک کوکو باقلا خوش طعم و عطر باید به نکات زیر دقت کنید.

  • به جای باقلا سبز می‌توانید از باقالی خشک هم استفاده کنید. فقط باید آنها را از 4 ساعت قبل در آب بخیسانید.
  • بهترین نوع باقلا سبز، باقلا کوچک کاشان است.
  • کوکو باقلا سبز را در فر هم می‌توانید آماده کنید. تنها کافی است که تابه حاوی کوکو را در فر با دمای 175 درجه قرار دهید.
  • باقلا سبز را تنها به مدت 8 الی 12 ماه می‌توانید فریز کنید. برای نگه آن در فریزر، تاریخ انقضای آن را درج کنید.
  • باقلایی همراه با پوست دانه سفید، زرد یا سفت را خریداری نکنید.
  • باقلا سبز مرغوب دارای لک سیاه نبوده و به رنگ سبز تند است.
  • معمولاً افرادی که دارای کم خونی هستند یا به باقلا حساسیت دارند، نباید از این غذا بخورند.
طرز تهیه کوکو باقلا سبز

دیگر روش‌های تهیه کوکو باقلا سبز

کوکو باقلا سبز به دو روش دیگر نیز تهیه می‌شوند که در ادامه، آن دو روش را هم به شما آموزش می‌دهیم.

کوکو باقلا سبز پوره شده

باقلا سبز را بدون نمک، بپزید. آبکش کرده و سپس، آن را با غذا ساز یا گوشت کوب برقی پوره کنید. در نهایت، دیگر مواد مانند تخم مرغ، ادویه‌ها، سیر، پیاز و سبزی‌ها را به باقلا بیفزایید.

در این نوع طرز تهیه کوکو باقلا سبز از آرد نخودچی استفاده نمی‌شود.

کوکو باقلای خشک

  • باقلای خشک 2 پیمانه
  • سیب زمینی 1 عدد متوسط
  • تخم مرغ 2 الی 3 عدد
  • سبزی کوکویی به مقدار دلخواه
  • سیر 3 حبه
  • پیاز 1 عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه و دیگر ادویه‌های دلخواه به مقدار لازم

باقلا خشک شده را به مدت 24 ساعت در آب بگذارید تا خیس خورده و نرم شود. سپس، سیب زمینی، پیاز و سیر را برش داده و به همراه باقلا، داخل غذاساز بکوبید. در این مرحله از گوشت کوب برقی هم می‌توانید استفاده کنید. حالا سبزی کوکو، تخم مرغ و ادویه‌ها را به ترکیب بیفزایید. در نهایت، در روغن داغ آن را سرخ کنید.

اگر به زیبایی کوکوها اهمیت می‌دهید، می‌توانید از قالب‌های کوکو استفاده کنید. آنها را داخل قالب سرخ کنید تا اشکال زیبا و یکدستی به دست آورند.

در آخر

کوکو باقلا سبز در غذاهای معروف شمال کشور محسوب می‌شود. از همین رو، می‌توانید در این غذا از انواع سبزی‌های کوهی و معطر هم استفاده کنید. باقلا سبز دارای خواص به سزایی است که به تمام افراد توصیه می‌شود تا این غذا را امتحان کنند. همچنین، طرز تهیه کوکو باقلا سبز بسیار ساده است و تنها در چند دقیقه برای سرو آماده می‌شود.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا