آشپیش غذا

طرز تهیه عاشوره | آش آشوره – پودینگ حضرت نوح (ع)

عاشوره نوعی آش خوشمزه است که مواد اولیه آن از 12 ماده غذایی مانند عدس، بلغور گندم، نخود، لوبیا، بادام، فندق کشمش، قیسی و انواع ادویه تشکیل شده است. معمولاً مردم ترکیه روزهای 10 ام تا 15 ام محرم آن را تهیه کرده و آن را به‌صورت نذری در بین افراد توزیع می‌کنند.

به اعتقاد اهل‌سنت این کشور، کشتی حضرت نوح (ع) در روز دهم محرم به خشکی رسید، خانواده و پیروان آن حضرت از باقیمانده مواد غذایی که در کشتی وجود داشت، آشی را پخته و در میان سرنشینان این کشتی پخش کردند. اگرچه این سنت به طوفان نوح نسبت داده می‌شود؛ اما با توجه به اسم آش ” عاشوره” و تقارن آن به ایام شهادت امام حسین (ع) و یارانش، چنین برداشت می‌شود که این سنت ارتباط‌هایی هم با واقعه کربلا دارد. به هر حال در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم طرز تهیه عاشوره را برای شما عزیزان آموزش دهیم.

ناهار چی بپزم؟ طرز تهیه خورش آلو شوشتری

طرز تهیه عاشوره | آش آشوره- پودینگ حصرت نوح (ع)

مواد موردنیاز برای تهیه عاشوره

  • گندم:۵۰۰ گرم
  • لوبیا سفید: یک لیوان
  • برنج: نصف لیوان
  • نخود: نصف لیوان
  • کشمش: یک فنجان
  • فندق: نصف لیوان
  • انجیر خشک:10 عدد
  • قیسی: 10 عدد
  • پرتقال: یک عدد
  • سیب: یک عدد
  • انار دان شده: یک عدد
  • شکر: یک ونیم لیوان
  • آب جوش: پنج لیوان
  • شیر: یک لیوان
  • گردو، فندق و پسته: نصف لیوان
  • دارچین: یک قاشق غذاخوری

اگه شیفته سالادهای فرنگی هستی؛ این رسپی‎ها رو از دست نده: طرز تهیه انواع سالاد اندونزی برای مهمانی و دورهمی

طرز تهیه عاشوره | آش آشوره- پودینگ حصرت نوح (ع)

طرز تهیه عاشوره

در ادامه، مراحل تهیه عاشوره را به‌صورت مرحله به مرحله بیان کرده‌ایم.

  1. برای تهیه عاشوره از یک شب قبل همه حبوبات را در آب خیس کنید و چند بار هم آب آن را عوض کنید. در صورتی که می‌خواهید عاشوره شما سفید و براق شود، حتماً برای خیس کردن آن از شیر استفاده کنید. توصیه می‌کنیم که از گردو تنها برای تزیین عاشوره استفاده نمایید.
  2. گندم‌ها را شسته و به داخل یک قابلمه مناسب انتقال دهید؛ سپس به‌اندازه 3 بند انگشت بر روی آنها آب جوش بریزید. برای این که گندم‌ها پس از آزادشدن نشاسته‌ در آب خراب نشوند، باید به صورت مرتب آن را هم بزنید.
  3. در یک قابلمه دیگر لوبیاسفید و نخود را به آب جوش بیفزایید و اجازه دهید تا این مواد روی دمای متوسط بجوشند.
  4. در ادامه طرز تهیه عاشوره قیسی‌ها را شسته، انجیرها و کشمش‌ها را بعد از خردکردن، به مدت ده دقیقه در قابلمه‌های جدا بجوشانید. سیب را نیز به‌صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید. پرتقال‌ را هم به همان شکل خرد کنید.
  5. لوبیا و نخود را بعد از جوشاندن به قابلمه حاوی گندم بیفزایید. سایر حبوبات را نیز به آن قابلمه اضافه کرده، حدود 5 لیوان آب روی آن ریخته و به پختن ادامه دهید.
  6. برنج شسته و آن را به همراه انار، پرتقال و سیب، به قابلمه اضافه کنید. فندق را هم بر روی آن‌ها بیفزایید و صبر کنید تا مواد حدود 20 دقیقه بپزند. سپس شیر را آرام آرام گرم کنید و در حالی که آن را هم می‌زنید شکر را نیز به آن بیفزایید.
  7. مواد عاشوره به دلیل سنگین بودن، تمایل به ته‌نشین شدن دارند؛ بنابراین شما باید به‌صورت مرتب مواد را هم بزنید و 30 دقیقه دیگر هم اجازه دهید تا بپزد. پس از این که مواد قوام آمدند، قابلمه را از روی شعله کنار بگذارید تا حرارت آن کمتر شود. هنگام سرو از موادی که برای تزیین آش عاشوره نام بردیم استفاده کنید.

شام چی بخوریم؟ طرز تهیه بورانی لوبیا سبز

طرز تهیه عاشوره | آش آشوره- پودینگ حصرت نوح (ع)

جمع‌بندی

همان‌طور که متوجه شدید، در این مطلب به آموزش طرز تهیه عاشوره پرداختیم. شما می‌توانید مواد موردنیاز را به دلخواه خود تغییر دهید. برخی از افراد از موادی مثل خرما یا گلاب نیز در تهیه آش استفاده می‌کنند. پیشنهاد می‌کنیم که این آش را پخته و آن را سرو کنید.  از این که تا انتهای این مطلب از آموزش آشپزی همراه ما بودید، از شما تشکر می‌کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا