طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه | کاپ کیک بدون فر
کیک فنجانی یکی از کیکهای بسیار خوشمزه و سادهای است که شما میتوانید برای مهمانی و بهعنوان یک عصرانه خوشمزه تهیه کنید. همچنین اگر طرفدار کاپ کیک بدون فر با طعم های مختلف هستید، میتوانید کیکهای فنجانی را با طعم و اسانسهای مختلف بپزید. این کیکها در قالبهای کوچک مانند لیوان یا فنجان تهیه و بهصورت تکنفره سرو میشوند. بافت و عطر کیکهای فنجانی بینظیر بوده و روش پخت سادهای دارند. شما میتوانید این کیکها را بهصورت ساده، با شکلات، پودرکاکائو یا با استفاده از میوههایی مانند موز در منزل درست کنید و در مراسمها و دورهمیهای خود در کنارش چای و شربت سرو نمایید. در این مقاله از مجله مامی کوکینگ قصد داریم به آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه کیک فنجانی در قابلمه (4 نفر)
- آرد شیرینیپزی 8 قاشق غذاخوری
- شیر 10 قاشق غذاخوری
- شکر 6 قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
- بیکینگپودر 2 قاشق مرباخوری
- تخممرغ 2 عدد
- وانیل 1 پنس
عصرونه چی بخوریم؟! طرز تهیه كوكو سبزي با سیب زمینی
طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه
- در اولین مرحله از طرز تهیه کیک فنجانی برای ۴ نفر ابتدا باید تخممرغها را از درون یخچال بیرون آورید تا با دما محیط سازگار شوند. سپس تخممرغ ها را به همراه وانیل درون یک کاسه گود بریزید و با استفاده از همزن برقی یا دستی مخلوط کنید تا کاملا پف کند.
- روغن مایع را اضافه کنید و مواد را مجدد حدود 1 دقیقه هم بزنید. درنهایت شیر را درون کاسه بریزید و بار دیگر مواد را با یکدیگر کاملا مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- پودر کاکائو و بیکینگپودر را بههمراه آرد 3 بار الک کنید و درنهایت در کاسه حاوی مواد بریزید.
- در مرحله بعد از طرز تهیه کیک فنجانی فوری یک قابلمه که گنجایش 6 فنجان را داشته باشد انتخاب کنید و فنجانی درون آن قرار دهید. سپس تا نصفه فنجان، آب درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
- فنجانها را با استفاده از یک لیسک یا قلمو با کمی روغن چرب کنید. سپس مقداری از مایه کیک را بردارید و تا نصفه درون فنجانها پر کنید. درنهایتآنها را در قابلمه موردنظر قرار دهید.
- زمانیکه تمام فنجانها را درون قابلمه چیدید، روی درب قابلمه یک دمکنی قرار دهید و درب آن را بگذارید. سپس حرارت گاز را روی شعله ملایم قرار دهید؛ اما توجه داشته باشید که در زمان پخت کاپ کیک بدون فر با طعم های مختلف نباید درب قابلمه را بردارید؛ چراکه آنها درحال پف کردن هستند.
- پس از گذشت 15 الی 20 دقیقه، با استفاده از خلال دندان پخته شدن کیک را بررسی کنید. اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید، بهمعنا پخته شدن کیک است. دراینصورت درب قابلمه را مجدد بگذارید و شعله زیر قابلمه را خاموش کنید.
- مجددا 15 دقیقه صبر کنید تا از دما بیفتد و سپس درب قابلمه را بردارید. کیکها را از درون قابلمه خارج و دور آنها را با چاقو آزاد کنید تا بهراحتی از فنجانها خارج شوند. کیکهای فنجانی را میتوانید با سس شکلات، انواع میوهها یا خامه تزیین و سپس نوش جان کنید.
صبحانه چی بخوریم؟! طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک و تازه به 2 روش
نکات مهم در طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه
- شما میتوانید بهجای استفاده از لیوانهای معمولی به پخت کاپ کیک بدون فر با لیوان کاغذی اقدام کنید. همچنین استفاده از طرز تهیه کاپ کیک بدون فر با کپسول نیز بسیار رایج و پرطرفدار است.
- یکی از مواردی که باعث خوشمزهتر شدن کیک فنجانی میشود، اضافه نمودن مقدار کمی کشمش است. شما میتوانید به میزان دلخواه در طرز تهیه کیک فنجانی وانیلی در قابلمه، کشمش یا مغزهای مختلف اضافه کنید.
- در طرز تهیه کیک فنجانی ساده حتما از دمکنی ضخیم استفاده کنید تا بخار ناشی از قابلمه بخار درون قابلمه را به خود جلب کند. درغیراین صورت بخار به درون قابلمه بازگشته و باعث خمیر شدن کاپ کیکها میشود.
- برای هم زدن مایه کیک فنجانی میتوانید از همزن دستی بهجای همزن برقی نیز استفاده نمایید؛ اما مرحله همزدن تخممرغها کمی طول کشیده و باید مدت زمان بیشتری را صرف تهیه کیک فنجانی در قابلمه برای 6 نفر کنید.
- اگر کاپ کیکها را داغ از فنجانها خارج کنید، به احتمال زیاد خرد و له میشوند. بنابراین یکی از مهمترین نکات در طرز تهیه کیک لیوانی سه دقیقه ای این است که بعد از پخته شدن اجازه دهید کیکها کمی خنک شوند.
- مواد لازم گفتهشده در این دستور پخت برای 4 نفر مناسب است. بنابراین در طرز تهیه کیک فنجانی برای 10 نفر بدون فر باید مواد اولیه را به میزان لازم افزایش دهید.
- در طرز تهیه کیک فنجانی در قابلمه بدون شیر میتوانید از یک لیوان ماست کمچرب یا نصف لیوان ماست پرچرب بهجای شیر استفاده کنید.
- فنجانهایی که قصد تهیه کاپ کیک در آنها را دارید، باید کاملا تمیز و خشک باشند و پیش از استفاده در دما محیط قرار بگیرند. همچنین توجه کنید هنگامیکه داخل قابلمه آب جوش میریزید، داخل فنجانها باید کاملا خشک بماند.
برای پذیرایی از مهمونا چی درست کنم؟! طرز تهیه کیک یخچالی با بیسکوییت فوری و بدون فر
جمع بندی
کیک فنجانی در قابلمه سادهترین یکی از انواع کیکهایی است که میتوانید در مدت زمان کوتاه تهیه کنید. مزه و عطر این کیکهای فنجانی منحصربهفرد بوده و تقریبا مورد پسند هر فرد با هر ذائقهای است. شما میتوانید متناسب با علایق خود این کیک را بهصورت ساده، وانیلی، شکلاتی، میوهای، زعفرانی و.. در منزل تهیه و برای عصرانه، صبحانه یا برای پذیرایی از میهمانان خود استفاده نمایید.
سوالات متداول
- چرا کیک فنجانی یا کاپ کیک خمیر میشود؟
عدم استفاده از دمکنی، رعایت نکردن نکات پخت کیک فنجانی و عدم انجام تست پخته بودن کیک ازجمله علل اصلی خمیر شدن کاپ کیک یا کیک فنجانی محسوب میشوند.
- چرا کیک فنجانی پف نکرد؟
یکی از مهمترین علل پف نکردن کیک فنجانی این است که آرد را به میزان کافی الک نمیکنید. همچنین اگر در حین پخت کیک فنجانی، درب قابلمه را بردارید، باعث پف نکردن کیک میشود.
- چرا پف کاپ کیک میخوابه؟
اگر حرارت زیر قابلمه خیلی زیاد یا کم باشد، مواد بهترتیب اضافه نشود و از بیکینگپودر کمتر یا بیشتر از اندازه استفاده شود، پف کاپ کیک میخوابد.
- چرا کاپ کیک خشک میشود؟
عدم استفاده کافی از مایعات، اعمال دما بسیار بالا یا بسیار پایین برای پخت کاپ کیک، زمان پخت طولانی، استفاده از تخممرغهای کوچک و استفاده از بیکینگپودر و آرد زیاد باعث خشک شدن کاپ کیک میشوند.
- چرا کاپ کیک سفت می شود؟
پر کردن قالب کاپ کیک به گونهای که تا لبه پر شود، تنظیم نکردن حرارت زیر قابلمه بهطور صحیح، بیکیفیت بودن قالب کاپ کیک و یکدست نشدن مایع کیک باعث سفت شدن کاپ کیکها خواهد شد.