غذای اصلی

طرز تهیه 5 غذای دانشجویی سریع و آسان | غذای مجردی

غذای دانشجویی به سریع و ارزان بودن معروف است؛ به همین دلیل قصد داریم تا در این نوشتار 5 غذای دانشجویی و مجردی را به شما معرفی کنیم که با ساده‌ترین و در دسترس‌ترین موادغذایی می‌توانید آن را تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.

نه تنها دانشجویان؛ بلکه هر کسی در یک سری از مواقع نیاز به طرز پخت غذایی دارد که بتوان با ساده‌ترین مواد اولیه و در سریع‌ترین زمان آن را آماده کرد. پس با مامی کوکینگ همراه باشید. طرز پخت تمامی این غذاها به صورت مرحله به مرحله درج شده تا بتوانید بدون هیچ دانش آشپزی غذایی سریع و آسان درست کنید.

طرز تهیه واویشکا پلو

واویشکا یکی از غذاهای گیلانی است که می‌توانید آن را با نان یا برنج سرو کنید. در صورتی که تمایل دارید آن را با نان سرو کنید، بر اساس دستور زیر مواد آن را تهیه کرده و تنها از مرحله پخت برنج صرف نظر کنید.

طرز تهیه واویشکا پلو

مواد لازم واویشکا پلو

  • 2 پیمانه برنج
  • 500 گرم گوشت چرخ کرده (میتوانید از گوشت چرخ کرده گوسفندی یا گوشت چرخ کرده مرغ استفاده کنید)
  • 3 عدد سیب زمینی متوسط، پوست کنده و خرد شده
  • 1 عدد پیاز متوسط، خرد شده
  • 4 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • 1 قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم

ناهار چی بپزم؟! طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانی

مراحل پخت واویشکا پلو

  1. در یک قابلمه، پیاز را با روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود.
  2. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا رنگش تغییر کند و کمی در آب گوشت بجوشد.
  3. به گوشت تفت داده شده نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا گوشت کاملاً پخته شود.
  4. سیب زمینی‌ها را در یک قابلمه جداگانه تفت می‌دهیم تا کمی طلایی شوند.
  5. در همین حین، برنج را با آبی که به مقدار دو برابر حجم برنج است، خیس می‌کنیم و به همراه نمک می‌پزیم تا نیم‌پخته شود.
  1. برنج را آبکش می‌کنیم و نصف آن را در قابلمه‌ای با اندازه مناسب می‌ریزیم.
  2. روی برنج گوشت چرخ کرده پخته شده و سیب زمینی سرخ شده را می‌چینیم و سپس لایه دیگری از برنج را روی آن قرار می‌دهیم.
  3. قابلمه را با دم‌کنی محکمی می‌پوشانیم و روی حرارت بسیار کم قرار می‌دهیم تا واویشکا پلوی گیلانی آماده شود. این غذا حدود 45 تا 60 دقیقه زمان می‌برد تا به طور کامل دم بکشد.

طرز تهیه املت گوجه و بادمجان

املت یکی از غذاهای فوری و محبوب است که طرفداران خاص خود را دارد. اما اگر دوست دارید که املت متفاوتی را تجربه کنید و از عاشقان بادمجان هستید، این غذای ارزان و خوشمزه را امتحان کنید. البته! در زیر دستور تهیه املت گوجه و بادمجان را برای شما آورده‌ام:

طرز تهیه املت گوجه و بادمجان

مواد لازم املت گوجه و بادمجان

  • 2 عدد گوجه‌فرنگی بزرگ
  • 1 عدد بادمجان متوسط
  • 1 عدد پیاز متوسط، خرد شده
  • 4 عدد تخم مرغ
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن مایع
  • پیازچه یا تره (اختیاری)

مراحل پخت املت گوجه و بادمجان

  1. گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کرده و در یک ظرف قرار دهید.
  2. بادمجان را شسته، پوست بکنید و آن را به صورت دایره‌ای برش بزنید.
  3. بادمجان خرد شده را در ظرف آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن خارج شود. سپس آن را برای ۱۵-۲۰ دقیقه کنار بگذارید.
  4. در یک تابه، روغن را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز خرد شده را اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
  1. گوجه‌فرنگی خرد شده را به پیاز اضافه کنید و با هم سرخ کنید تا آب گوجه‌فرنگی تبخیر شود و غلظتی همانند سس پیدا کند.
  2. بادمجان‌ها را از آبکش عبور دهید و به تابه اضافه کنید. آن‌ها را همراه گوجه‌فرنگی و پیاز سرخ کنید تا رنگ بادمجان هم تغییر کند.
  3. به مواد بالا، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و همه مواد را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا چند دقیقه بپزد.
  4. در یک ظرف دیگر، تخم مرغ‌ها را شکسته و آن را به مواد قبلی اضافه کنید. سپس هم بزنید تا تخم مرغ با بقیه مواد کاملا مخلوط شود.
  5. همه مواد را با قطری یکنواخت پخش کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و املت را در حدود ۱۰-۱۵ دقیقه بپزید تا تخم مرغ هم سفت شود.
  6. املت را از روی حرارت بردارید و می‌توانید آن را با پیازچه، تره و یا چاشنی مورد علاقه خود تزیین کنید.

طرز تهیه دمی گوجه

دمی گوجه از آن دسته غذاهای دانشجویی است که نیزا به صرف زمان نیاز برای طبخ آن ندارید. البته این غذا را با گوشت چرخ کرده هم می‌توان درست کرد اما ما نسخه دانشجویی و ارزان آن را آموزش می‌دهیم.

اگه هوس نون خونگی کردی، اینو از دست نده:
طرز تهیه نان کلانه کردستان

طرز تهیه دمی گوجه

 

مواد لازم دمی گوجه

  • 2 پیمانه برنج
  • 4 عدد گوجه‌فرنگی متوسط، خرد شده
  • 2 عدد سیب‌زمینی متوسط، خرد شده
  • 1 عدد پیاز متوسط، خرد شده
  • 3 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم

مراحل پخت دمی گوجه

  1. برنج را با با 4 پیمانه آب و مقداری نمک خیس کنید.
  2. سیب‌زمینی‌های خرد شده را به صورت جداگانه در تابه‌ای تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود.
  3. سپس در قابلمه‌ای دیگر پیازهای خرد شده را سرخ کنید تا سبک شود. سپس گوجه‌فرنگی‌های خرد شده و یا رنده شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که اب اضافی گوجه‌ها تبخیر شود و به غلظت مناسب برسد.
  4. سپس سیب‌زمینی‌های سرخ شده را به این ترکیب اضافه کنید و سپس برنج را به همراه آب، داخل قابلمه بریزید. آب برنج باید یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد.
  5. سپس آن را همانند کته معمولی، بپزید و به مدت 45 الی 60 دقیقه به آن فرصت دهید تا به طور کامل دم بکشد.
  6. در صورتی که می‌خواهید پروتئین را نیز به این وعده غذایی اضافه کنید، می‌توانید نیمرو درست کرده و به همراه آن میل کنید.

طرز تهیه سوسیس بندری

سوسیس بندری یک غذای دانشجویی ارزان است که نه تنها زمان درست کردن آن؛ بلکه زمان پخت آن نیز بسیار کوتاه است. در برخی از دستورهای پخت سوسیس بندری، سیب زمینی وجود ندارد؛ به همین دلیل می‌توانید آن را نیز از دستور پخت حذف کنید.

یه غذای شیرین و ملس بپز: کوکو زردک خوشمزه

طرز تهیه سوسیس بندری

مواد لازم سوسیس بندری

  • 4 عدد سوسیس حلقه‌ای خرد شده
  • 2 عدد سیب‌زمینی متوسط، خرد شده
  • 1 عدد پیاز متوسط، خرد شده
  • 2 عدد گوجه‌فرنگی، رنده‌شده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • فلفل قرمز، ادویه کاری، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

مراحل پخت سوسیس بندری

  1. پیاز را در یک تابه با روغن مایع تفت دهید تا سبک و سرخ شود.
  2. گوجه‌فرنگی رنده‌شده، رب گوجه‌فرنگی، ادویه‌های دلخواه را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب گوجه‌فرنگی کمی تغییر رنگ داده و آب گوجه تبخیر شود.
  3. سیب‌زمینی‌ها را در تابه دیگری سرخ کنید تا کاملا طلایی و ترد شوند.
  4. سوسیس‌های ورقه‌شده را به تابه اضافه کنید و همه مواد را همزمان تفت دهید تا سوسیس‌ها سرخ شده و با سس گوجه به خوبی مخلوط شوند.
  5. پس از چند دقیقه که سوسیس‌ها به طور کامل سرخ شدند، می‌توانید آن را با نان موردعلاقه خود میل کنید.

طرز تهیه دمپختک

دمپختک به عنوان یک غذای دانشجویی محسوب می‌شود؛ زیرا بسیار ارزان و در دسترس است و تنها چند دقیقه از شما زمان می‌گیرد. تنها باید حدود 60 دقیقه صبر کنید تا کاملا دم بکشد.

طرز تهیه دمپختک

مواد لازم دمپختک

  • 2 پیمانه برنج
  • 1 پیمانه لپه باقالا (باقالی زرد)
  • 2 عدد پیاز متوسط، خرد شده
  • نمک، زردپوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

مراحل پخت دمپختک

  1. ابتدا پیازها را ریز خرد کنید و آن را در تابه‌ای با روغن تفت دهید تا طلایی شود.
  2. لپه باقالی را بشویید؛ البته بهتر است آن را از 2 ساعت قبل خیس کنید. سپس آن را به پیاز اضافه کنید. سپس به مدت خیلی کوتاهی آن را تفت دهید؛ زیرا با تفت بیش از حد لپه باقالا سفت می‌شود و یا در هنگام دم کشیدن له خواهد شد.
  3. در این مرحله ادویه‌های مذکور را به آن اضافه کنید و برنج را به همراه آب به این مخلوط اضافه کنید. میزان آب باید یک یک بند انگشت از سطح برنج بالاتر باشد.
  4. کمی روغن مایع به برنج اضافه کنید و همانند کته اجازه دهید آب آن تبخیر شود.
  5. سپس دم‌کنی را بر روی درب قابلمه قرار داده و اجازه دهید به مدت 40 الی 60 دقیقه دم بکشد.
  6. در صورت تمایل می‌توانید در کنار این غذا از نیمرو نیز استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مطلب از مامی کوکینگ 5 غذای دانشجویی فوری و ارزان را به شما آموزش دادیم تا در مواقعی که زمان زیادی ندارید، بتوانید با حداقل مواد غذایی، غذایی خوشمزه و با ارزش غذایی بالا درست کنید. اگر شما هم غذای دانشجویی دیگری را می‌شناسید، در بخش کامنت‌های همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا