طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی – 6 غذای ایرانی پرطرفدار
غذاهای ایرانی از تنوع و طعم فوقالعادهای برخوردار هستند و طرفداران زیادی را در سراسر جهان دارند. این غذاها ریشه در تاریخ و فرهنگ غنی ایران داشته و از مواد اولیه تازه و مرغوبی تهیه میشوند. غذاهای ایرانی را معمولاً از گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و حبوبات تهیه میکنند؛ همچنین ادویهجات متنوعی نیز در تهیه بسیاری از غذاهای ایرانی به کار میروند. در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ میخواهیم طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی را برای شما عزیزان آموزش دهیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا ضمن آشنایی با این غذاها، طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی را نیز بیاموزید.
فهرست محتوا
زرشکپلو با مرغ
در صورتی که اهل دورهمیها و مهمانیهای رسمی باشید، میدانید که زرشکپلو با مرغ یکی از بهترین غذاهای ایرانی جدید و خوشمزه به حساب میآید. در ادامه، طرز تهیه این غذا را برایتان آموزش دادهایم.
مواد لازم برای 4 نفر
- برنج: 4 پیمانه
- ران یا سینه مرغ:2 عدد
- زرشک: 1 پیمانه
- پیاز:1 عدد
- رب گوجهفرنگی:2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده:1 قاشق غذاخوری
- روغنمایع:1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برنج را از چند ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید.
- پیاز را خرد و در روغن تفت دهید تا نرم و طلاییرنگ شود.
- مرغ را به تکههای دلخواه خردکرده و به پیاز اضافه کنید؛ بعد آن را کمی تفت دهید تا رنگش عوض شود.
- رب گوجه فرنگی را به مرغ بیفزایید و مجدداً مواد را تفت دهید.
- مقداری آب به مواد مرغ اضافه کنید تا مرغ بهخوبی بپزد.
- در حین پخت مرغ، زرشک را پاک کنید و آن را بشویید؛ بعد زرشک را با کمی روغن تفت دهید تا کمی نرم شود.
- در ادامه زعفران دمکرده را به زرشک بیفزایید و آنها را تفت دهید تا زرشک خوشرنگ شود.
- الگوهای اسکیما
- پس از این که مرغ پخت، آن را از قابلمه خارج کنید و آب مرغ را صاف کنید.
- برنج را آبکش کرده و آن را دم کنید و در آخر، برنج دم کشیده را با مرغ و زرشک مخلوط کرده و سرو نمایید.
نکات:
- برای اینکه برنج شما خوشمزهتر شود، میتوانید کمی خلال پسته و بادام به آن بیفزایید.
- اگر میخواهید مرغ شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید کمی ادویهجات مانند دارچین، زنجبیل و زیره سبز به آن اضافه کنید.
- برای اینکه برنج شما بهخوبی دم بکشد، باید نسبت آب به برنج را بهدرستی رعایت کنید. به طور معمول، برای هر پیمانه برنج، باید 2 پیمانه آب بریزید.
- برای اینکه مرغ شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید آن را قبل از پخت با کمی نمک، فلفل و ادویهجات دیگر مزهدار کنید.
قرمهسبزی
نمیشود که سخن از طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی به میان آورد و حرفی از قرمهسبزی نزد. قرمهسبزی یکی از انواع غذاهای ایرانی با برنج است که بسیاری از افراد آن را بهعنوان بهترین غذای ایرانی برای مهمان خارجی تهیه میکنند.
مواد لازم برای 6 نفر
- گوشت گوسفندی بدون چربی: 500 گرم
- پیاز بزرگ: 2 عدد
- روغنمایع: 2 قاشق غذاخوری
- لوبیاقرمز: 300 گرم
- سبزی قورمه (تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله): 200 گرم
- لیموعمانی: 2 عدد
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- لوبیاقرمز را از یک شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض نمایید.
- پیازها را بهصورت نگینی خردکرده و در روغن تفت دهید تا نرم شوند؛ سپس گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.
- لوبیاقرمز خیس شده را نیز به گوشت بیفزایید و مواد را کمی تفت دهید.
- در ادامه 3 تا 4 لیوان آب به قابلمه خورشت اضافه کنید و بگذارید تا گوشت و لوبیا به خوبی بپزند.
- سپس سبزی قورمه را پاک کنید و بشویید. بعد سبزی را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا خورش جا بیفتد.
- در حین پخت خورش، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به همراه لیموعمانی به آن اضافه کنید.
- پس از این که خورش قرمهسبزی شما جا افتاد، آن را سرو کنید.
نکات:
- برای اینکه خورش قورمه سبزی شما خوشمزهتر شود، میتوانید از گوشت گوسفندی مغزران استفاده کنید.
- بهمنظور اینکه گوشت قورمه سبزی شما زودتر بپزد، بهتر است آن را از قبل با کمی پیاز و ادویهجات تفت دهید.
- اگر میخواهید خورش قورمه سبزی شما بهخوبی جا بیفتد و روغن بیندازد، باید آن را با حرارت ملایم بپزید.
با این دسر لذیذ، شب یلدا از مهمونات پذیرایی کن: طرز تهیه دسر پان اسپانیا | بهترین دسر مجلسی ساده
آش رشته
آش رشته جزو سنتیترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در ادامه مقاله طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی، آن را آموزش دادهایم.
مواد لازم برای 4 نفر
- سبزی آشی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): 500 گرم
- رشته آشی: 200 گرم
- پیاز: 1 عدد
- نخود: نصف پیمانه
- لوبیاچیتی: نصف پیمانه
- عدس: نصف پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برای تهیه قدیمی ترین غذای ایرانی باید نخود، لوبیاچیتی و عدس را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید.
- سبزی آشی را پاک کنید و بشویید.
- پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود و بعد سبزی آشی را به پیاز اضافه نمایید و تفت دهید تا سبزی کمی نرم شود.
- بعد نخود، لوبیاچیتی و عدس را هم به قابلمه بیفزایید و 2 لیتر آب به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید تا حبوبات آش بر روی حرارت ملایم بپزند.
- در حین پخت آش، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید.
- پس از اینکه حبوبات پختند، رشته آشی را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا رشتهها بپزند؛ پس از این که آش جا افتاد، آن را سرو کنید.
نکات:
- برای اینکه آش رشته شما خوشمزهتر شود، میتوانید به آن کمی سیرداغ، پیازداغ یا نعناع داغ اضافه کنید.
- برای اینکه آش رشته شما بهخوبی جا بیفتد، باید آن را با حرارت ملایم بپزید.
با این پیش غذاهای ایرانی، سفرهات رو رنگینتر کن: طرز تهیه انواع پیش غذای ایرانی سنتی مجلسی برای مهمانی و دورهمی
باقالیپلو با ماهیچه
باقالیپلو با ماهیچه نیز در لیست غذاهای ایرانی برای مهمانی قرار میگیرد که در ادامه روش تهیه آن را برایتان بیان کردهایم.
مواد لازم برای 4 نفر
- برنج: 4 پیمانه
- باقالی: 2 پیمانه
- پیاز: 2 عدد
- ماهیچه: 2 عدد
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
- روغنمایع: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید.
- باقالی را پاککرده و بشویید.
- پیازها را بهصورت نگینی خرد کنید و آنها را در روغن تفت دهید تا نرم شوند.
- در ادامه ماهیچه را به پیاز اضافه کنید و مواد را تفت دهید.
- سپس رب گوجهفرنگی را نیز به ماهیچه اضافه کرده و مقداری آب هم به آن بیفزایید تا ماهیچه بهخوبی بپزد.
- در حین پخت ماهیچه، باقالی را نیز به آنها اضافه نمایید.
- پس از این که ماهیچه پخت، آن را از قابلمه خارج نمایید و آب باقالی را صاف کنید.
- بعد برنج را آبکش و آن را دم کنید.
- در آخر، برنج دم کشیده را با ماهیچه و باقالی مخلوط و سرو کنید.
نکات:
- برای اینکه برنج شما خوشعطر شود، بهتر است کمی زعفران دمکرده به آن اضافه کنید.
- برای اینکه ماهیچه شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید آن را قبل از پخت با کمی نمک، فلفل و ادویهجات دیگر مزهدار کنید.
فسنجان
در ادامه مقاله طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی، روش پخت فسنجان را به شما یادآور شدهایم.
مواد لازم برای 4 نفر
- گردو: 500 گرم
- پیاز: 2 عدد
- 2 عدد مرغ یا مقداری گوشت چرخ کرده
- رب انار: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
- روغنمایع: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- در وهله اول باید گردو را آسیاب کنید.
- سپس پیازها را بهصورت ریز رنده کرده و آنها را در روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شوند.
- مرغ یا گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و کمی مواد را تفت دهید.
- رب انار را نیز به مواد بیفزایید و بعد از کمی تفتدادن، گردو آسیاب شده را هم به مواد خورش اضافه کنید.
- سپس مقداری آب داخل خورش بریزید تا خورش شما جا بیفتد.
- در حین پخت خورش، نمک، فلفل سیاه و زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.
- پس از آن که خورش جا افتاد، آن را سرو کنید.
نکات:
- برای تهیه فسنجان با مرغ، میتوانید از سینه یا ران مرغ استفاده کنید.
- برای تهیه فسنجان با گوشت چرخکرده نیز بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده نمایید.
- برای اینکه گردو بهتر در فسنجان بپزد، میتوانید آن را چند بار آسیاب کنید. همچنین بهتر است گردو را قبل از آسیابکردن، کمی تفت دهید.
میرزاقاسمی
میرزاقاسمی یکی از بهترین گزینهها در لیست غذاهای ایرانی بدون برنج است. در این بخش از مطلب طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی، آموزش این غذای نونی را برایتان آورده ایم.
مواد لازم برای 4 نفر
- بادمجان: 4 عدد
- گوجهفرنگی: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 5 حبه
- رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- بادمجانها را پوست بگیرید و آنها را به صورت حلقهای خرد کنید؛ سپس آنها را روی یک سینی قرار دهید و رویشان نمک بپاشید.
- در ادامه بادمجانها را به مدت 30 دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا آب اضافیشان خارج شود.
- بادمجانها را با دستمال خشک کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود؛ بعد سیر را نیز رنده و به پیاز بیفزایید.
- گوجهفرنگیها را هم رنده و به همراه رب گوجهفرنگی به پیاز اضافه نمایید و آنها را تفت دهید.
- بادمجانهای سرخ شده، نمک و فلفل سیاه را نیز به مواد میرزاقاسمی بیفزایید.
- اجازه دهید تا میرزاقاسمی با حرارت ملایم بپزد تا به روغن بیفتد. سپس میرزاقاسمی را سرو کنید.
نکات:
- اگر طعم بادمجان کبابی را میپسندید، میتوانید بهجای سرخکردن بادمجانها، آنها را کبابی کنید.
- برای اینکه میرزاقاسمی شما بهخوبی جا بیفتد، باید آن را با حرارت ملایم بپزید.
- در صورت تمایل میتوانید میزان سیر بهکاررفته را بیشتر کنید؛ این کار عطر و طعم میرزا قاسمی شما را بهبود میدهد.
اگه وجترین هستی، این غذاهای ایرانی رو از دست نده: غذای ایرانی برای گیاهخواران | انواع غذای ایرانی بدون گوشت
جمعبندی
در این مطلب به آموزش طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی پرداختیم و نکاتی را برای طبخ بهتر این غذاها مطرح کردیم. شما میتوانید با استفاده از این دستورها، اقدام به تهیه و سرو این غذاها نمایید. امیدواریم که مطالعه مقاله طرز تهیه بهترین غذاهای ایرانی برای شما مفید واقع شده باشد.