طرز تهیه چای ماسالا ، یک نوشیدنی هندی
نوشیدن چای ماسالا، نگاه شما را کاملاً نسبت به چایهایی که تا به حال مصرف نمودهاید تغییر خواهد داد. هنگامیکه شما طرز تهیه چای ماسالا را جستوجو میکنید، با دستورالعملهای متفاوتی روبهرو میشوید. طبع این چای گرم بوده و برای افرادی با طبع سرد بسیار مفید است. در این مقاله از مجله آشپزی مامی کوکینگ شما را با طرز تهیه چای ماسالا آشنا خواهیم کرد.
فهرست محتوا
- 1 چای ماسالا؛ نوشیدنی بکر زمستانی
- 2 مواد لازم برای تهیه چای ماسالا
- 3 طرز تهیه چای ماسالا
- 4 مواد لازم برای تهیه چای ماسالا بدون لبنیات
- 5 طرز تهیه چای ماسالا بدون لبنیات
- 6 مواد لازم برای تهیه چای ماسالا به همراه قهوه
- 7 طرز تهیه چای ماسالا به همراه قهوه
- 8 مواد لازم برای تهیه چای ماسالا با شیر خشک
- 9 طرز تهیه چای ماسالا با شیر خشک
- 10 کلام آخر
چای ماسالا؛ نوشیدنی بکر زمستانی
چای ماسالا از یک چای خامهای و ادویهدار تشکیل شده که ادویه این چای ترکیبی از ادویههای محبوب هندی بوده بهطوری که در سراسر جهان مورد محبوبیت واقع شدهاند. اگر بخواهیم تفاوت چای سیاه معمولی که روزانه مصرف مینمایید را با چای ماسالا بیان کنیم، میتوان گفت پایه اصلی آن همان چای سیاه و شیر است اما تفاوت اساسی چای ماسالا را وجود ادویهجات هندی در آن میدانند. چای ماسالا چهار جزء اصلی دارد:
- چای سیاه
- شیرینکننده (شربت افرا)
- شیر غیرلبنی مانند (شیر نارگیل، شیر بادام و …)
- ادویهجات (میخک، هل، فلفل سیاه، زنجبیل، دارچین)
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا
- چای سیاه دو قاشق غذاخوری
- آب یک لیوان
- زنجبیل تازه
- شیر لبنی یک لیوان (بسته به طبع خودتان)
- شیرینکننده (شربت افرا، شکر، عسل)
- ادویهجات هندی (میخک، هل، زنجبیل، دارچین، رازیانه، جوز هندی، بادیان ختایی، فلفل سیاه)
طرز تهیه چای ماسالا
مرحله اول: در ابتدا شما باید ادویهجات خود را به کمک هاون یا آسیابکن پودر کنید. این کار باعث پخش بوی قوی این ادویهها شده، همچنین باعث ایجاد طعم هرچه بهتر در چای ماسالا میشود. ادویهجات را به همراه آب و زنجبیل تازه که با کمک رنده آن را تراش دادهاید درون یک قوری ریخته و تقریباً آنها را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید.
مرحله دوم: اگر به زنجبیل علاقه نداشته یا حساسیت دارید میتوانید مقدار آن را کم کنید یا آن را به صورت حلقهای برش دهید و درون قوری بریزید. سپس چای سیاه و شیر لبنی مورد دلخواهتان را به قوری اضافه کنید و بگذارید تا به آرامی گرم شوند. بعد از این مراحل، شیرینکننده را به قوری اضافه نمایید و اجازه دهید تا دم بکشد.اکنون چای ماسالا شما آماده است، این چای جزء بهترین چایی برای فصل سرد سال به حساب میآید.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا بدون لبنیات
- چای سیاه دو قاشق غذاخوری
- یک لیوان آب
- زنجبیل تازه
- ادویهجات هندی (هل ۳,۴ عدد، یک چوب دارچین کامل، میخک ۳,۴ عدد، فلفل سیاه یک قاشق چایخوری)
- شیر غیرلبنی مانند (شیر بادام، شیر نارگیل، شیر جو و …)
- شیرینکننده طبیعی (عسل، شربت افرا، نیشکر و …)
طرز تهیه چای ماسالا بدون لبنیات
مرحله اول: هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه را روی تخته بریزید و به کمک چاقو آنها را خرد کنید اما نیاز نیست که پودر شوند فقط کافیست ادویهجات را به قطعات کوچک درآورید.
مرحله دوم: ادویهجات خرد شده را به همراه آب و زنجبیل که با کمک رنده آنها را تراش دادهاید درون قوری ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید. چای سیاه و شیر غیرلبنی (شیر بادام، شیر نارگیل و …) را درون قوری بریزید و اجازه دهید تا چای و شیر با شعله ملایم گرم شوند. سپس شیرینکننده طبیعی خود را (عسل، شربت افرا، نیشکر و …) به قوری اضافه کنید. چای ماسالای بدون لبنیات شما آمده میل کردن بوده است.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا به همراه قهوه
- چای سیاه دو قاشق غذاخوری
- قهوه دو شات
- آب دو لیوان
- زنجبیل تازه
- ادویهجات هندی (میخک، دارچین، فلفل سیاه، رازیاته، جوز هندی و …)
- شیرینکننده (نیشکر، عسل، شکر قهوهای و …)
طرز تهیه چای ماسالا به همراه قهوه
مرحله اول: در ابتدای تهیه چای ماسالا به همراه قهوه لازم است دو شات قهوه را با کمک دستگاه قهوهساز یا روی گاز آماده کنید. ادویهجات هندی را روی تختهای بریزید و با یک چاقو به قطعات کوچک خرد نمایید، نیاز به پودر شدن نیست.
مرحله دوم: ادویهجات هندی را به همراه آب، چای سیاه و دو شات قهوه درون قوری ریخته و به آن زنجبیلی که با کمک رنده آن را تراش دادهاید اضافه کنید؛ سپس به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم قرار داده تا بجوشند. هنگامیکه به نقطه جوش رسیده شیرینکننده مورد نظر خود را به چای ماسالا به همراه قهوه اضافه کنید. این چای را میتوانید به دو صورت داغ و خنک میل نمایید.
مواد لازم برای تهیه چای ماسالا با شیر خشک
- چای سیاه دو قاشق غذاخوری
- شیر خشک یک قاشق غذاخوری
- آب دو لیوان
- زنجبیل تازه
- شیرینکننده (شکر، شکر قهوهای، عسل، شربت افرا و…)
- ادویهجات هندی (میخک، دارچین، فلفل سیاه، رازیاته، جوز هندی و …)
طرز تهیه چای ماسالا با شیر خشک
مرحله اول: برای تهیه چای ماسالا با شیر خشک در ابتدا، ادویهجات هندی مخصوص را روی تختهای بریزید و با کمک چاقو آنها را به قطعات کوچک خرد کنید. یک لیوان آب را بجوشانید و شیر خشک را با آب ترکیب نمایید و سپس مخلوط را به خوبی تکان دهید تا دانه بازنشدهای درون آن قرار نداشته باشد.
مرحله دوم: بعد از آنکه ادویهجات هندی را که خرد کردید، آن را همراه با زنجبیل رنده شده، چای سیاه و شیر خشک درون قوری بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشند. سپس شیرینکننده دلخواه خود را به چای اضافه کنید، اکنون چای ماسالا با شیر خشک شما آماده است.
کلام آخر
چای ماسالا، چای هندی است که برای سلامت قلب، کاهش قند خون، رفع حالت تهوع در دوران بارداری، یبوست، کاهش قند خون و … مفید بوده و آماده کردن آن زمان زیادی را لازم نخواهد داشت. همچنین چای ماسالا کافئین به شدت پایینی دارد و اختلالی در ساعت خواب شما ایجاد نمیکند. نوشیدن این چای در زمستان را فراموش نکنید.
مقالات بیشتری بخوانید