لیست انواع غذای مادر شوهر پسند برای تازه عروس ها
یکی از سختترین مراحل برگزاری هر مهمانی، انتخاب غذایی مناسب برای ناهار یا شام است. از گذشته تا به امروز در فرهنگ ایرانی، مهمانان نزد صاحبخانه ارزش ویژهای دارند. درنتیجه انتخاب غذا یک چالش مهم برای برگزاری مجالس رسمی یا مهمانیها محسوب میشود. خوشبختانه تنوع غذاهای سنتی ایرانی کم نبوده و انواع غذاهای ایرانی با عطر و طعم بینظیر خود به شما کمک میکنند تا پذیرایی مناسبی داشته باشید. برای اینکه یک مهمانی خوب و بهیادماندنی داشته باشید، باید علاوهبر کیفیت مواد اولیه، از دستورات پخت مناسبی نیز استفاده کنید تا موردپسند مهمانان واقع شود. اگر تازه عروس هستید و دغدغه پخت غذا برای مهمانان خود را دارید، در این مقاله از مجله مامی کوکینگ قصد داریم به معرفی چند نوع غذای مادر شوهر پسند بپردازیم؛ تا انتها با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
خورشت فسنجان مجلسی
یکی از انواع غذای مجلسی با مرغ، خورشت فسنجان است که با گردوی چرخ شده تهیه میشود. در این خورشت مرغ با رب انار و گردو پخته میشود و طعم عالی را ایجاد میکند. شما میتوانید طعم خورشت فسنجان را با انتخاب مقدار شکر، متناسب با ذائقه خود تغییر دهید.
فسنجان شمالی معمولا خیلی ترش است؛ درحالیکه در سایر نقاط ایران فسنجان را اغلب با طعم ملس درست میکنند. بهمنظور تهیه این غذا برای مهمانی خانواده شوهر طبق دستورالعمل زیر پیش بروید.
مواد اولیه برای تهیه خورشت فسنجان مجلسی
- گردوی ساییده شده 300 گرم
- پیاز متوسط 2 عدد
- مرغ 500 گرم
- رب انار یکسوم لیوان
- آب سرد 4 لیوان
- آب سرد بهمنظور مخلوط کردن با رب انار دو سوم لیوان
- روغن مایع به میزان لازم
- نمک و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی
- برای تهیه این غذا ابتدا تکههای مرغ را به نمک، فلفل و زعفران دم کرده آغشته کنید و سپس با روغن درون ماهیتابه تفت دهید.
- پیازها را ریز رنده کنید، درون یک قابلمه بریزید و با مقداری روغن تفت دهید. به قابلمه حاوی پیازهای رنده شده، مقداری زردچوبه اضافه کنید.
- گردوها را چرخ نمایید و آنها را نیز به قابلمه اضافه کنید. بعد از گذشت 5 دقیقه رب انار بریزید و مجدد مواد درون قابلمه را تفت دهید. به مخلوط پیاز و گردو، تکههای مرغ را اضافه کنید و چند لیوان آب روی مواد بریزید. اگر میخواهید فسنجان شیرین شود، 2 قاشق غذاخوری شکر به قابلمه بیفزایید و اگر میخواهید طعم خورشت، ملس شود، 1 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
- شعله گاز را افزایش دهید تا خورشت به جوش بیاید و پس از به جوش آمدن، شعله را کم کنید. هرازگاهی خورشت را هم بزنید و 3 الی 4 ساعت صبر کنید تا خورشت فسنجان بهخوبی جا بیفتد و روغن بیندازد.
اگه عاشق غذاهای کرهای هستی، این رسپیها رو از دست نده: طرز تهیه غذای ساده کره ای | آماده سازی در 10 دقیقه
خورشت مسما بادمجان
خورشت مسما بادمجان یکی دیگر از انواع غذای مادر شوهر پسند است که اغلب افراد به ویژه طرفداران بادمجان عاشق آن هستند. در آشپزی ایرانی غذاهای زیادی با بادمجان پخته میشود؛ اما خورشت مسما بادمجان در کنار برنج طعم بینظیر و منحصربهفردی را ایجاد میکند. در شمال کشور، خورشت مسما بادمجان را با مرغ تهیه میکنند؛ اما بهطورکلی هرکس متناسب با سلیقه خود میتواند این خورش را با مرغ یا گوشت تهیه کند.
طعمدهنده اصلی خورشت مسما بادمجان، غوره است. طعم بادمجان در کنار هر غذا، ترکیب بسیار لذیذ و خوبی را ایجاد میکند. بنابراین پخت این غذا برای مهمانی دوستانه یا خانوادگی گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.
مواد اولیه خورشت مسما بادمجان
- مرغ 2 تکه
- بادمجان قلمی 4 عدد
- پیاز 1 عدد
- گوجهفرنگی 2 عدد
- غوره نصف پیمانه
- زعفران دمکرده به میزان لازم
- زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم
- فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
طرز تهیه خورشت مسما بادمجان
- در مرحله اول از طرز تهیه این غذا ابتدا پوست بادمجانها را بگیرید؛ اما توجه داشته باشید که قسمت سر آنها را جدا نکنید. یک برش کوچک عمودی روی هر بادمجان ایجاد کنید و به مدت 1 ساعت بادمجانها را در آب نمک غلیظ قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. سپس آنها را با آب گرم بشویید و خشک کنید و در ماهیتابه حاوی روغن بیاندازید تا سرخ شوند.
- بعد از سرخ شدن بادمجانها، آنها را از ماهیتابه خارج و مرغ را بههمراه نمک و زردچوبه درون همان تابه سرخ کنید.
- مرغ را نیز بعد از سرخ شدن از تابه خارج نمایید. پیاز را بهصورت نگینی خرد کنید و در تابه تفت دهید. ادویههای مورد نیاز را بههمراه رب گوجهفرنگی به پیاز اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز را بههمراه رب تفت دادید، 3 پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید و بعد از به جوش آمدن، نمک آن را تنظیم نمایید. بعد از غلیظ شدن سس، تکههای مرغ را درون آن قرار دهید و منتظر بمانید که دو ساعت با حرارت کم بپزد.
- در این حین چندینبار مرغها را پشتورو کنید تا هر دو طرف آن کاملا پخته شود. زمانیکه خورشت به روغن افتاد، بادمجانهای سرخشده، غورهها و گوجهفرنگیها را کنار مرغها قرار دهید. در این مرحله توصیه میکنیم مقدار کمی آبغوره نیز به خورش اضافه کنید و نیمساعت صبر کنید تا همه مواد به خورد یکدیگر بروند.
اگه حوصله و فرصت زیادی برای پخت غذا نداری، این رسپیها رو امتحان کن: طرز تهیه غذای ساده و فوری با کمترین مواد
باقالی پلو با گوشت
یکی از بهترین انتخابها در لیست غذا برای مهمانی شام ، باقالیپلو با گوشت است؛ چراکه این غذا از جایگاه ویژهای در میان ایرانیان برخوردار است. باقالیپلو با گوشت یکی از غذاهای مجلسی ایرانی محسوب شده که برای مهمانیهای خاص تهیه میشود.
مواد مورد نیاز برای تهیه باقالی پلو با گوشت
- ماهیچه با استخوان گوسفندی 3 عدد
- برنج 3 پیمانه
- شوید تازه خرد شده 2 پیمانه
- باقالی سبز 2 پیمانه
- سیر رنده شده 3 حبه
- پیاز خلالی شده 2 عدد
- برگ مو 3 عدد
- کره 50 گرم
- زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
- پودر پاپریکا 1 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
- جوز هندی نصف قاشق چایخوری
- سیبزمینی، نان لواش یا کاهو برای تهدیگ به میزان لازم
- پودر هل به میزان لازم
- زردچوبه به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت
- در اولین مرحله از طرز تهیه این غذای مجلسی با گوشت، ابتدا باقالیها را پوست بگیرید و آبکش کنید. سپس آنها را از وسط نصف نمایید و کناری قرار دهید.
- در یک قابلمه آب بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت بالا قرار دهید تا آب به جوش بیاید. برنج را داخل آب درحال جوش بریزید. بعد از اینکه برنج را درون قابلمه ریختید، صبر کنید تا مجدد آب به جوش بیاید و باقالیها را به آن اضافه کنید. پس از اینکه برنج مغزپخت شد، برنج و باقالی را با یکدیگر آبکش کنید.
- برای تهیه تهدیگ باقالیپلو، سیبزمینی را پوست بگیرید و حلقه حلقه برش دهید. سپس مقداری روغن کف قابلمه بریزید و سیبزمینیها را روی روغن بچینید. یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده روی سیبزمینیها بریزید.
- مقدار کمی از برنج را با کفگیر روی سیبزمینیها بریزید و شوید خشک را نیز روی برنج بپاشید. یک قاشق چایخوری هل و در صورت نیاز مقداری دارچین و پودر گل محمدی روی برنج بریزید و مجدد لایحه بعدی را نیز به شیوه قبلی انجام دهید.
- بعد از اینکه لایههای برنج را ریختید، کره را بهصورت ورقههای نازک روی برنج بچینید تا به خورد برنج برود و برنج چرب و طعمدار شود. سپس نصف استکان آب دور قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا با حرارت متوسط بپزد.
- بعد از بخار کردن برنج حرارت را کم کنید و پس از گذشت 15 دقیقه، در صورت پخته شدن پلو، زیر شعله را خاموش کنید.
- در همین حین برای پخت ماهیچه، پیازها را پوست بگیرید و آبکش کنید. سپس روی تخته پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهیتابه مقداری روغن بریزید.
- گوشت ماهیچه را بههمراه پیاز درون ماهیتابه قرار دهید و یک قاشق مرباخوری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه نمایید. سپس مواد درون ماهیتابه را به مدت 15 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و پیاز نرم شود.
- پس از سرخ شدن ماهیچهها روی آن مقداری آب جوش بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به مدت 3 الی 4 ساعت کاملا پخته شود. درنهایت زمانیکه آب ماهیچهها غلیظ شد، مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- پیش از آنکه باقالیپلو را در دیس بکشید، برنج را بهخوبی زیرورو کنید تا لایههای آن با یکدیگر ترکیب شوند. ماهیچه را نیز درون ظرفی قرار دهید و بههمراه زرشک تزئین کنید.
تو مدرسه و دانشگاه چی بخوریم؟! لقمه های سالم برای مدرسه | انواع ساندویچ برای مدرسه
آلبالو پلو با گوشت
آلبالو پلو با گوشت یکی از انواع غذای مادر شوهر پسند بوده که بهدلیل استفاده از آلبالو در آن، بهعنوان یکی از غذاهای فصلی شناخته میشود. این غذا اصالتا شیرازی بوده؛ اما امروزه در سراسر کشور بهعنوان یکی از غذاهای جدید برای مهمانی محسوب شده و پخت آن فراگیر است.
شما میتوانید در تابستان مقداری آلبالوی تازه بگیرید و هسته آنها را خارج کنید. سپس در فریزر نگهداری نمایید تا در هر زمان بتوانید آلبالو پلویی خوشمزه داشته باشید.
مواد مورد نیاز برای تهیه آلبالو پلو با گوشت
- برنج 4 لیوان
- گوشت چرخکرده 500 گرم
- آلبالو 500 گرم
- پیاز 1 عدد
- شکر 250 گرم
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- کره به میزان لازم
- نمک، فلفل و پاپریکا به میزان لازم
طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت
- برنج را حدود 30 دقیقه در مقداری آب و نمک بخیسانید و سپس با چند لیوان آب و نمک روی حرارت گاز قرار دهید تا بجوشد. بعد از اینکه برنج بهاندازهای جوشید که اطراف آن نرم و مغز آن مقداری خام شده باشد، آن را با آب ولرم آبکشی کنید.
- در مرحله بعد آلبالوی تازه را بشویید و هسته و دم آن را خارج کنید. آلبالوها را درون یک قابلمه بریزید و مقداری شکر روی آنها بپاشید. چند دقیقه آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلبالوها نرم شوند.
- پس از نرم شدن آلبالوها، آنها را از روی حرارت بردارید و آبکشی کنید. مجددا آب اضافی را روی حرارت گاز قرار دهید تا مقداری غلظت پیدا کند.
- درون یک ظرف مناسب گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط و مقداری پاپریکا به ترکیب اضافه کنید. سپس با مخلوط تهیه شده کوفته قلقلی تهیه و در روغن سرخ نمایید.
- یک قابلمه بردارید، مقداری روغن اضافه کنید و نان لواش را درون آن قرار دهید.
- سپس بهصورت لایه لایه برنج آبکش شده و آلبالوها را درون قابلمه بریزید. حرارت گاز را افزایش دهید تا برنج شروع به بخار کردن کند و سپس حرارت را کاهش دهید. از دم کنی استفاده کنید تا آلبالو پلو دم بکشد.
- در اواسط پخت این غذا، یک لیوان شربت آلبالو را با مقداری کره ترکیب و روی برنج قرار دهید. پس از پخت آلبالو پلو را در ظرفی بریزید و روی آن را با کوفتههای سرخ شده، برنج زعفرانی و آلبالو تزئین کنید.
جمع بندی در رابطه با لیست انواع غذای مادر شوهر پسند
انتخاب غذایی مجلسی و رسمی یکی از مهمترین مراحل برگزاری هر مهمانی محسوب میشود. انتخاب یک غذای شیک و جدید باعث جذابتر شدن مهمانی میشود. شما میتوانید از انواع غذای گرم یا غذای سرد برای مهمانی و مجالس خود استفاده کنید؛ اما توجه داشته باشید که تهیه دسر و پیش غذای ایرانی برای مهمانیهای خانوادگی یا دوستانه در کنار غذای اصلی نیز یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن توجه لازم را داشته باشید تا مهمانان از پذیرایی شما رضایت کامل را داشته باشند.
در این مقاله به معرفی چند مورد از انواع غذای مادر شوهر پسند پرداختیم؛ اما غذاهای ایرانی به این موارد ختم نشده و انواع متنوعی دارند. شما نیز میتوانید باتوجه به مواد اولیه در دسترس و سلیقه خود هریک از این غذاها را برای مهمانان آماده کنید.