دسر

انواع دسر ساده با نشاسته + (دسر فوری و کم هزینه)

نشاسته ازجمله مواد غذایی بوده که نه‌تنها در آشپزی، بلکه در شیرینی‌پزی نیز کاربرد گسترده‌ای دارد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که نشاسته تنها برای غلظت بخشیدن به انواع سس، خورشت و سوپ به‌کار می‌رود؛ درحالی‌که می‌توان از آن در تهیه انواع دسر با شیر و نشاسته و بیسکویت استفاده نمود. انواع دسر ساده با نشاسته تنوع بسیاری داشته و متناسب با اینکه از چه مواد اولیه یا اسانس‌هایی استفاده می‌کنید، طعم‌های متفاوت و تکرار نشدنی خواهند داشت. بنابراین اگر به‌دنبال تهیه دسرهای متنوع برای جلوه بخشیدن به سفره مهمانی یا مراسم‌های خود هستید، این مقاله از مجله مامی کوکینگ را از دست ندهید.

پودینگ شکلاتی

یکی از انواع دسر ساده با نشاسته که بسیار سریع و راحت آماده می‌شود، پودینگ شکلاتی است. درواقع پودینگ شکلاتی یک دسر بسیار محبوب در تمام دنیا محسوب شده که در مهمانی‌ها و جشن‌های مختلف تهیه می‌شود. این پودینگ بافت سبک، نرم و لطیفی داشته و برای افرادی که طرفدار شکلات هستند، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه پودینگ شکلاتی

  • نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری
  • شکر نصف پیمانه
  • نمک 1 پنس
  • شیر 3 پیمانه
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • وانیل شکری 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه پودینگ شکلاتی

  1. در اولین مرحله برای این دسر از انواع دسر ساده با نشاسته ابتدا یک تابه متوسط و نچسب بردارید و نشاسته ذرت را به‌همراه شکر، پودر کاکائو و مقدار کمی نمک درون تابه بریزید. سپس مواد را به‌خوبی ترکیب کنید تا با یکدیگر یکدست شوند.
  2. شیر را از یخچال خارج کنید تا با محیط هم‌دما شود. سپس آن را کم‌کم به مواد درون تابه اضافه و با یکدیگر مخلوط نمایید.
  3. پس‌ از اینکه تمام شیر را به تابه اضافه نمودید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را به‌صورت مداوم هم بزنید. هم زدن مواد درون ماهیتابه را تا زمانی‌که پودینگ شکلاتی به غلظت برسد، ادامه دهید.
  4. پس‌ از اینکه غلظت پودینگ شکلاتی مانند فرنی شد، وانیل را اضافه نمایید. حرارت گاز را کاهش دهید و کره را نیز درون تابه بریزید. سپس آن را با دیگر مواد ترکیب کنید تا یکدست شوند.
  5. تابه را ازروی حرارت بردارید و پودینگ را درون ظرف موردنظر خود بریزید. سپس برای تزئین آن به سلیقه خود از شکلات رنده‌شده، پودر کاکائو و… استفاده نمایید. شما می‌توانید پودینگ شکلاتی را به‌صورت سرد یا به‌صورت گرم سرو کنید.

این برنامه بهت کمک میکنه تا نگران اینکه چی بپزی؛ نباشی! برنامه غذایی هفتگی زنان شاغل و خانه دار

پودینگ شکلاتی

دسر بیسکویت پتی بور به همراه نشاسته

دسر بیسکویت پتی‌بور یکی از انواع دسر با نشاسته ذرت و بیسکویت بوده که با ذائقه ایرانی‌ها بسیار هماهنگ است. همچنین دسر بیسکویت پتی‌بور جزو دسرهای کم‌هزینه‌ای بوده که تنها با چند قلم مواد و در مدت زمان کوتاهی آماده می‌گردد. شما می‌توانید این دسر را از شب قبل تهیه و درون یخچال قرار دهید و روز بعد سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه دسر بیسکویت پتی بور به همراه نشاسته

  • نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
  • بیسکویت پتی بور 2 بسته
  • شیر 1 لیتر
  • شکر 1 لیوان سر خالی
  • آرد 3 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
  • کره نصف قاشق غذاخوری

طرز تهیه دسر بیسکویت پتی بور به همراه نشاسته

  1. ابتدا نشاسته ذرت، شیر، شکر، آرد و پودر کاکائو را درون یک قابلمه بریزید و سپس هم بزنید تا گلوله‌های آرد باز شوند. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و به‌صورت مداوم مواد درون آن را هم بزنید تا بوی خامی آن‌ها گرفته شود و به غلظت برسد.
  2. درنهایت وقتی مایع دسر به غلظت فرنی رسید، کره را اضافه نمایید و مجدد هم بزنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا پودینگ خنک شود.
  3. مقداری از مواد دسر را ته ظرف موردنظر بریزید و یک لایه بیسکوییت پتی‌بور وانیلی یا کاکائویی روی پودینگ قرار دهید. در ادامه باید کمی از مواد پودینگ را اضافه کنید و یک لایه دیگر بیسکویت پتی‌بور روی آن بگذارید. به‌همین ترتیب لایه‌های دسر ادامه دهید تا ظرف پر شود. در انتها برای لایه آخر را باید از مایه پودینگ بریزید و ظرف را درون یخچال قرار دهید.
  4. دسر بیسکویت پتی بور با نشاسته را باید حدود 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. درنهایت برای تزئین آن یک بسته پتی بور وانیلی را پودر کرده و روی دسر بریزید. سپس با میوه‌های دلخواه خود آن را تزئین کنید و برای 2 ساعت دیگر دسر را مجدد درون یخچال قرار دهید.

دسر بیسکویت پتی بور به همراه نشاسته

مسقطی

مسقطی ازجمله انواع دسر با نشاسته و گلاب است که اصالت آن به استان فارس بازمی‌گردد. امروزه مسقطی نیز مانند بسیاری دیگر از دسرها به‌عنوان شیرین در کنار چای استفاده می‌شود. مسقطی یکی از انواع دسر ساده با نشاسته بدون شیر بوده که می‌توانید از آن برای پذیرایی از مهمانان بهره بگیرید. همچنین در صورت تمایل، به این دسر می‌توانید انواع مغزیجات مانند بادام، پسته و گردو را اضافه کنید.

مواد لازم برای تهیه مسقطی

  • نشاسته گل 1 پیمانه
  • روغن یک سوم پیمانه
  • شکر 3 پیمانه
  • گلاب 1 لیوان
  • آب سرد 6 لیوان
  • آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران به میزان لازم
  • خلال پسته و بادام به میزان لازم

طرز تهیه مسقطی

  1. برای تهیه مسقطی ابتدا نشاسته را درون یک ظرف بریزید و 2 پیمانه آب سرد به آن بیفزایید. سپس مدتی را صبر کنید و ظرف را کناری قرار دهید تا نشاسته در آب سرد حل شود. مخلوط آب و نشاسته را از صافی عبور دهید تا کاملا یکدست شود.
  2. در مرحله بعد 4 پیمانه آب را به‌همراه آب‌لیمو و شکر درون یک قابلمه بریزید و با یکدیگر مخلوط نمایید تا شکر حل شود. مخلوط تهیه شده را روی حرارت قرار دهید؛ اما توجه داشته باشید که نباید بجوشد. در ادامه نشاسته حل‌شده را به محتویات درون قابلمه بیفزایید. در این مرحله مدام باید محتویات درون قابلمه را روی حرارت ملایم هم بزنید تا مواد ته نگیرد و نشاسته غلیظ شود.
  3. پس از غلظت یافتن نشاسته، حال باید به میزان دلخواه زعفران اضافه کنید. اگر می‌خواهید مسقطی خوش‌رنگ‌تری داشته باشید، مقدار بیشتری زعفران دم کرده استفاده نمایید. سپس مواد را مجدد هم بزنید تا نشاسته قوام بگیرد و غلیظ شود.
  4. پس‌ از غلیظ شدن نشاسته، روغن و گلاب را به مواد اضافه و مخلوط نمایید تا مواد کاملا منسجم شوند. درنهایت زمانی‌که مسقطی کاملا غلیظ شد، کمی خلال بادام تفت داده‌شده درون آن بریزید.
  5. سپس قالبی که برای مغز مسقطی آماده کرده‌اید را با روغن و قلمو چرب کنید و مایه مسقطی را درون قالب بریزید. روی آن را بادام و خلال پسته ریخته و درون یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
  6. پس‌ از گذشت چند ساعت ظرف را از یخچال بیرون آورده و مسقطی را از قالب خارج نمایید. سپس آن‌ها را به هر مدلی که تمایل دارید، برش بزنید و درون ظرف موردنظر خود بچینید.

با این دسر لذیذ از مهمونا پذیرایی کن: طرز تهیه دسر برفی به 2 روش

مسقطی

پالدا

پالدا یک دسر معروف تبریزی بوده و در لیست انواع دسر ساده با نشاسته قرار می‌گیرد. این دسر با شیر و نشاسته و گلاب تهیه شده؛ اما شما می‌توانید آن را در انواع طعم‌های مختلف و به‌صورت زعفرانی آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه پالدا

  • نشاسته یک دوم پیمانه
  • شکر سه چهارم پیمانه
  • شیر 1 پیمانه
  • گلاب یک دوم پیمانه
  • آب 4 پیمانه

طرز تهیه پالدا

  1. برای تهیه این دسر از انواع دسر ساده با نشاسته، ابتدا نشاسته را درون شیر سرد بریزید و آن را با همزن دستی یا چنگال هم بزنید تا نشاسته کاملا حل شود. 4 پیمانه آب درون قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب به نقطه جوش برسد. پس‌ از به جوش آمدن آب، حرارت را روی درجه متوسط قرار دهید و مخلوط شیر و نشاسته حل شده را درون قابلمه آب جوش بریزید.
  2. در مرحله بعد شیر را کم‌کم اضافه نمایید و هم‌زمان مواد درون قابلمه را مخلوط کنید تا شیر و نشاسته بریده نشوند. به یاد داشته باشید که حتما مواد را در یک جهت هم بزنید و حرارت گاز نیز کاملا ملایم قرار دهید. به‌همین ترتیب مواد را با یکدیگر هم بزنید تا با هم مخلوط شده و شروع به گرم شدن کند.
  3. پس‌ از گذشت حدود 15 دقیقه مواد به نقطه جوش می‌رسد و بخار می‌کند. زمانی‌که مواد دسر به این مرحله رسید، شکر را اضافه کنید و مجددا هم زدن را ادامه دهید تا شکر کاملا حل شود.
  4. زمانی‌که پالدا به غلظت فرنی رسید، گلاب را نیز بیفزایید و مایه دسر را مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس حرارت گاز را خاموش و قالب‌های مورد نظر خود را برای تهیه پالدا آماده کنید.
  5. اگر می‌خواهید دسر خود را به‌صورت قالبی تهیه کنید آن را در همان حالت گرم درون قالب چرب شده بریزید. در غیر این‌ صورت پالدا را درون ظرف‌های تک‌نفره بریزید و در دمای محیط قرار دهید تا پس‌ از گذشت حدود 1 ساعت دسر از حرارت بیفتد. سپس دسرهای خنک شده را به مدت 3 ساعت درون یخچال قرار دهید. پس‌ از گذشت این مدت پالدا را با پودر پسته، گل محمدی، خشک‌شده و… تزئین کنید.

پالدا

پودینگ ژله ‌ای

پودینگ ژله‌ای یکی از انواع دسر با شیر و نشاسته و ژله است که طعم فوق‌العاده‌ای داشته و راحت و سریع آماده می‌شود. اگر برای شما نیز سوال است که با نشاسته ذرت چی درست کنم؟ پودینگ ژله‌ای بهترین انتخاب برایتان خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه پودینگ ژله ‌ای

  • نشاسته ذرت 4 قاشق غذاخوری
  • شیر 3 لیوان
  • شکر نصف لیوان
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق مرباخوری
  • ژله دلخواه 1 بسته

طرز تهیه پودینگ ژله‌ ای

  1. در مرحله اول از طرز تهیه این دسر، ابتدا لیوان شیر را درون یک قابلمه بریزید و به آن نشاسته ذرت و شکر را اضافه کنید. حال آن‌ها را به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و زمانی‌که یکدست شدند روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. پس‌ از قرار دادن مخلوط تهیه شده بر روی حرارت، باید آن را به‌صورت مداوم هم بزنید تا غلظت پیدا کند. پس‌ از غلیظ شدن مواد، وانیل را به همراه گلاب درون قابلمه بیفزایید و مجدد هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد.
  3. بعد از اینکه دسر به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و مواد را درون ظروف سرو بریزید. سپس آن‌ها را درون یخچال قرار دهید تا به‌خوبی خود را بگیرند.
  4. در مرحله بعد بسته ژله دلخواه خود را درون یک ظرف بریزید، 1/5لیوان آب جوش به آن بیفزایید و سپس هم بزنید تا ذرات ژله حل شوند.
  5. پس‌ از اینکه ژله کمی خنک شد، آن را روی پودینگ تهیه شده بریزید و مجدد درون یخچال قرار دهید تا ژله کاملا ببندد. درنهایت به دلخواه خود پودینگ ژله‌ای را تزئین کنید.

اگه عاشق دسرهای ترکیه‎ای هستی، این رسپی رو از دست نده: طرز تهیه سوتلاچ ، دسری ترکی و خوشمزه

پودینگ ژله ‌ای

دسر رومانف

یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب فرانسوی، دسر رومانف است. این دسر با نشاسته ذرت و ژلاتین تهیه شده و شما می‌توانید آن را با موز، آناناس، توت‌فرنگی، انبه، سیب و دیگر میوه‌های دلخواه خود آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه دسر رومانف

  • نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
  • پودر ژلاتین 1/5 قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • موز پوره شده 2 عدد
  • خامه 200 گرم
  • شکر 100 گرم
  • شیر 2 پیمانه
  • آب سرد یک چهارم پیمانه

طرز تهیه دسر رومانف

  1. برای تهیه این دسر ابتدا نشاسته ذرت را درون ظرفی بریزید و مقداری شیر را به آن اضافه نمایید. نشاسته و شیر را به به‌خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا نشاسته کاملا حل شود.
  2. سپس وانیل و شکر را نیز به ترکیب تهیه‌شده بیفزایید. مخلوط را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس تا زمانی‌که شیر به نقطه جوش برسد، آن را به‌صورت مداوم هم بزنید تا گلوله گلوله نشود. پس‌ از گذشت حدود 10 دقیقه مایه دسر غلیظ می‌شود. آن را از روی حرارت بردارید و موز پوره شده را درون آن بیفزایید. خامه را نیز به ترکیب اضافه کنید و به‌خوبی هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
  3. در مرحله بعد ژلاتین را با آب سرد مخلوط کرده و به روش بن ماری تهیه نمایید. سپس آن را به آرامی درون قابلمه اضافه و صبر کنید تا از حرارت بیفتد.
  4. قالب موردنظر خود را چرب کرده و مایه دسر را درون قالب بریزید. سپس به مدت 7 ساعت آن را درون یخچال قرار دهید تا دسر ببندد. پس‌ از گذشت این مدت دسر رومانف را از یخچال خارج کرده و آن را با ژله و میوه‌های مختلف به سلیقه خود تزئین نمایید.

دسر رومانف

جمع بندی

در این مقاله به معرفی انواع دسر ساده با نشاسته پرداختیم. همون‌طور که دیدید دستور پخت اغلب این دسرها تقریبا یکسان بوده؛ اما باید دقت کنید که نشاسته کاملا پخته شود و بوی خامی آن به‌طور کامل از بین برود. دسرهای معرفی شده در این مقاله برای تهیه در مهمانی‌ها و مجالس مختلف نیز کاملا مناسب هستند و شما می‌توانید هرکدام از انواع دسر ساده با نشاسته را کنار غذا اصلی سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا