طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی با گوشت
استانبولی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با برنج، گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، لوبیا سبز و رب گوجه فرنگی تهیه میشود. این غذا معمولاً بهعنوان یک غذای مجلسی سرو میشود. استانبولی پلو غذایی مقوی و پرکالری است که منبع خوبی از کربوهیدرات، پروتئین و فیبر است. برنج موجود در استانبولی پلو منبع خوبی از کربوهیدرات بوده که انرژی موردنیاز بدن را تأمین میکند. گوشت چرخ کرده موجود در استانبولی پلو نیز منبع پروتئین میباشد که وجود آن برای رشد و ترمیم بافتهای بدن ضرورت دارد؛ همچنین در نظر بگیرید که لوبیاسبز موجود در استانبولی پلو منبع مناسبی از فیبر است که کمک شایانی به هضم غذا میکند. همانطور که متوجه شدید، در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ میخواهیم طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی را برای شما عزیزان آموزش دهیم.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخی
- برنج: ۳ پیمانه
- گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
- سیب زمینی: ۲ عدد
- لوبیاسبز: ۱ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- روغن مایع: به مقدار لازم
با این پیش غذاها سفرهات رو رنگینتر کن: انواع پیش غذای ایرانی و فرنگی برای مهمانی
طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده
۱. برای تهیه استانبولی پلو با گوشت گوسفندی باید در ابتدا برنج را از چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید.
۲. سیب زمینیها را پوست بگیرید و آنها را بهصورت نگینی خرد و سپس سرخ کنید. لوبیاسبزها را نیز در اندازههای دلخواهتان برش بزنید و آنها را آبپز نمایید.
۳. پیاز را پوست گرفته و بهصورت نگینی خرد کنید.
۴. یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقداری روغنمایع داخل آن بریزید و اجازه دهید تا روغن داغ شود.
۵. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها نرم و طلایی رنگ شوند.
۶. گوشت چرخ کرده را به پیاز بیفزایید و مواد را به خوبی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
۷. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به گوشت اضافه و مجددا تفت دهید تا مواد با هم مخلوط شوند.
۸. سیب زمینی سرخ شده و لوبیاسبز آبپز شده را به گوشت بیفزایید و مواد را کاملا تفت دهید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
۹. در ادامه باید رب گوجه فرنگی را هم به مواد اضافه نمایید و تفت دهید تا رب گوجه فرنگی رنگ باز کند.
۱۰. در یک قابلمه مناسب مقداری آب ریخته و اجازه دهید تا آب بجوشد؛ سپس برنج را به همراه کمی روغن به قابلمه حاوی آب جوش بیفزایید.
۱۱. سپس برنج را آبکش کنید. کف قابلمه را چرب کرده و بعد برنج و مواد استانبولی را بهصورت لایهلایه درون قابلمه بریزید.
۱۲. حال قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را بگذارید تا برنج دم بکشد. استانبولی پلو شما آماده است میتوانید آن را بهصورت گرم با سالاد و ماست سرو کنید.
قبل و بعد باشگاه چی بخوریم برای لاغری؟ بهترین چربی سوز قبل از ورزش
نکات مهم برای پخت استانبولی پلو شیرازی
- برای اینکه استانبولی پلو شما مجلسیتر و خوشعطرتر شود، بهتر است از زعفران دمکرده برای طعمدار کردن آن استفاده کنید.
- میتوانید به استانبولی پلو خود سبزیجات دیگری مانند هویج، نخودفرنگی و قارچ نیز اضافه نمایید.
- برای اینکه استانبولی پلو شما خوشمزهتر شود، توصیه میکنیم که از گوشت چرخ کرده تازه استفاده کنید.
- برای اینکه استانبولی پلو شما خوشعطر شود، میتوانید به آن مقداری دارچین و هل اضافه کنید.
- برای تهیه استانبولی پلو با گوشت قلقلی نیز میتوانید گوشت چرخ کرده را به صورت قلقلی در بیاورید و آنها را سرخ کنید و باقی مراحل فوق را طی کنید.
- این دستور پخت برای تهیه استانبولی پلو با گوشت چرخ کرده دونفره و سه نفره کافی است. در صورتی که میخواهید این غذا را به تعداد بیشتری از افراد تهیه کنید، میتوانید مواد را به نسبت تعداد مهمانان خود بیفزایید.
برای یبوست چی بخوریم؟ بهترین غذا برای درمان یبوست
جمعبندی
همانگونه که متوجه شدید، در این مطلب طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی با گوشت را برای شما سروران آموزش دادیم و نکاتی را برای خوشمزهتر این غذای فوقالعاده بیان کردیم. در نظر داشته باشید که اگر قصد آموزش طرز تهیه استانبولی پلو ساده را دارید، میتوانید مواد اولیه این پلو را بهدلخواه تغییر دهید. امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. از این که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، از شما کمال تشکر و قدردانی را داریم.