غذای محلیغذای اصلی

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی به روش اصیل و مجلسی

خطه سر سبز شمال کشورمان غذاهای بسیار خوشمزه‌ای دارد که یکی از آن‌ها باقلا قاتق است. این غذا برای بدن فواید بسیار دارد و طرز تهیه آن بسیار ساده است. باقلا قاتق یک خورشت بسیار خوشمزه است که می‌تواند یک غذای لذیذ برای گیاه خواران به حساب بیاید. ما در ادامه شما را با طرز تهیه باقلا قاتق آشنا می‌کنیم. پس تا پایان با ما همراه شوید.

مواد لازم باقلا قاتق برای ۴ نفر

  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • پاچ باقلا: ۳۰۰ گرم
  • سیر: ۴ حبه
  • آب: ۱ لیتر
  • شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • کره یا روغن زیتون: ۵۰ گرم
  • زرد چوبه: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • دارچین: به میزان دلخواه

برای کبد چرب چی بخوریم؟! بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب

مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق گیلانی به روش اصیل و مجلسی

طرز تهیه باقلا قاتق

  1. ابتدا لازم است پوست باقلاها را جدا کنید و در قابلمه یا تابه‌ای مناسب به همراه مقداری کره یا روغن تفت دهید. بعد از اینکه باقلاها را تفت دادید، سیرها را پوست گرفته و بشورید. در ادامه نیاز است سیرها را رنده کنید و به باقلاها اضافه نمایید تا بوی سیر بلند شود.
  2. در این مرحله لازم است شوید خشک را کم کم به باقلاها اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. به این نکته توجه کنید که مقدار شویدی که اضافه می‌کنید به اندازه باشد. شوید زیاد باعث تلخی غذای شما می‌ شود. در ادامه زردچوبه و نمک را نیز به مواد باقالا قاتق اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی تفت بخورند. سپس دارچین و فلفل سیاه را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید. اضافه کردن دارچین کاملاً اختیاری است و شما می‌توانید آن را نادیده بگیرید.
  3. در مرحله بعدی نیاز است یک لیتر آب را بر روی آن‌ها بریزید تا باقلا نیم پز شود و آب به جوش بیاید. در ادامه وقتی آب باقلا جوش آمد، زمان اضافه کردن تخم مرغ‌ها می‌رسد. تخم مرغ‌ها باید کاملا پخته شوند و نباید آن‌ها را در غذا هم بزنید. اگر به هر دلیلی نتوانستید از تخم مرغ استفاده کنید، این امکان وجود دارد که آن را به غذا اضافه نکنید.
  4. بعد از اینکه باقلا قاتق به روغن افتاد، تخم مرغ‌ها را به داخل قابلمه ریخته و چند دقیقه زمان دهید تا به خوبی بپزند. در پایان آن را در ظرف مناسبی بکشید. باقلا قاتق شما آماده است. می‌توانید آن را با ماهی شور، زیتون پرورده، سیر ترشی، ماست و خیار سرو نمایید. نوش جان!

اگه فرصتشو داری، این شیرینی لذیذ رو از دست نده: طرز تهیه لوز زعفرانی بدون فر برای عید نوروز

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی به روش اصیل و مجلسی

نکات مهم طرز تهیه باقلا قاتق

  • اصل این غذا با پاچ باقلای سبز و تازه تهیه می‌شود. شما می‌توانید پاچ باقلای خشک را از فروشگاه‌های خواربار تهیه نمایید.
  • اگر به هر دلیلی به پاچ باقلا دسترسی ندارید، می‌ توانید از لوبیای کشاورزی خشک نیز استفاده کنید.
  • پاچ باقلا در دو نوع محلی و کشاورزی در بازار موجود اند. پاچ باقلای محلی پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می‌کند. در آن طرف، پاچ باقلای کشاورزی زودپز بوده و اگر آن را زیاد بپزید له می‌شود.
  • باقلای تازه محلی به خیس خوردن نیازی ندارد اما نوع خشک آن باید خیس بخورد. حتماً به این نکته توجه کنید که باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود و مشکلی از این بابت نداشته باشید.
  • بهتر است از باقلای مازندرانی استفاده نکنید زیرا از آن برای تهیه باقلا وابیج استفاده می‌شود.
  • اگر بوی سیر شما را اذیت می‌کند، می‌توانید از پودر سیر استفاده کنید. هر چند پیشنهاد می‌کنیم با تمام حس ناخوشایندی که دارد، استفاده از سیر را برای این غذا درنظر بگیرید تا نتیجه کار مطلوب باشد.
  • استفاده از روغن محلی به جای کره یا روغن می‌تواند غذای شما را لذیذتر کند.
  • زمان پخت باقلا قاتق حدود ۲۰ دقیقه است.
  • توصیه می‌شود برای اینکه ظاهر باقلا قاتق به هم نخورد، آن را در ظرفی بپزید که بتوانید بعد از آماده شدن در همان ظرف سرو نمایید.
  • باقلا قاتق را می‌توانید برای نهار، شام و پیش غذا سرو کنید. همچنین می‌توانید این غذای خوشمزه را برای افطار نیز میل نمایید.

برای وقتایی که حوصله آشپزی نداری، این غذاهای فوری چاره کاره: طرز تهیه غذای ساده با کمترین مواد | 7 غذای فوری

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی به روش اصیل و مجلسی

جمع‌بندی

باقلا قاتق یک غذای خوشمزه شمالی است که اهالی گیلان در تهیه آن از مهارت خاصی برخوردار هستند. ما در این مطلب از مجله مامی کوکینگ طرز تهیه باقلا قاتق را برای شما بیان نمودیم. امیدواریم مطالب فوق برای شما مفید بوده باشد. چنانچه قصد دارید از طرز تهیه دیگر غذاها و دسرهای خوش طعم و لذیذ اطلاع یابید، مطالعه دیگر مقالات آشپزی مامی کوکینگ را فراموش نکنید. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید متشکریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا