غذای اصلی

لیست غذا برای مهمانی شام

تهیه غذا برای مهمانی شام برای بسیاری از ما یک چالش بزرگ و دشوار محسوب می‌شود؛ اما اگر یک لیست غذا برای مهمانی شام داشته باشید که از انواع غذاهای مختلف تشکیل شده باشد، متوجه خواهید شد که انتخاب غذاهای شیک و ساده برای مهمانی کار چندان سختی نبوده و شما به‌سادگی می‌توانید با انتخاب یکی از این غذاها یک پذیرایی ویژه و مجلل از مهمانان خود داشته باشید. به‌همین منظور ما در این مقاله از مجله مامی کوکینگ تصمیم داریم به معرفی یک لیست غذا برای مهمانی شام که از غذاهای ساده مقوی و سریعی تشکیل‌شده‌ باشد، بپردازیم. اگر شما نیز به‌دنبال تهیه غذاهای جدید برای مهمانی هستید؛ اما نمی‌دانید که چه غذایی درست کنید، در این مقاله با ما همراه باشید.

خاویار بادمجان

خاویار بادمجان یکی از غذاهای پرطرفدار در لیست غذا برای مهمانی شام بوده که در ایران با نام خوراک بادمجان یا کنسرو بادمجان نیز شناخته می‌شود. این غذا ارزان و ساده مربوط به کشور روسیه بوده؛ اما در بین اقوام مختلف از محبوبیت بالایی برخوردار است. برای تهیه این غذا به مدت زمان کمی نیاز خواهید داشت و تنها لازم است که برخی مواد اولیه در دسترس را در منزلتان داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه خاویار بادمجان

  • بادمجان 3 عدد
  • گوجه‌فرنگی 7 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 4 حبه
  • آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی به میزان لازم
  • جعفری به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خاویار بادمجان

  1. در مرحله اول از تهیه این غذا برای مهمانی دوستانه ابتدا باید بادمجان‌ها را به شکل دلخواه خود آماده کنید. شما می‌توانید در این مرحله بادمجان‌ها را بر روی زغال کباب یا آن‌ها را آب‌پز نمایید.
  2. پس‌ از کباب یا آب‌پز کردن بادمجان‌ها، اجازه دهید کمی خنک شوند و سپس پوست آن‌ها را جدا کنید. توجه داشته باشید که پوست بادمجان‌ها را به‌صورت کامل و با دقت جدا نمایید؛ چراکه در شکل و طعم نهایی خاویار بادمجان تاثیر قابل‌توجهی خواهد داشت.
  3. در ادامه پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بگیرید و به‌همراه پیاز و سیر خرد کنید. سیر، پیاز و گوجه‌فرنگی خرد شده را با روغن سرخ کرده کمی تفت دهید. سپس نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن‌ها بیفزایید.
  4. پس‌ از طلایی شدن پیاز و سیرها، بادمجان‌های له شده را به آن‌ها اضافه نموده و کمی رب گوجه‌فرنگی برای خوش‌رنگ‌تر شدن غذایتان استفاده کنید. در ادامه نمک، آب‌لیمو تازه و جعفری خرد شده را نیز به ظرف حاوی خاویار بادمجان بیفزایید و درب ماهیتابه را ببندید تا طعم مواد به خورد بادمجان‌ها برود. زمانی‌که آب بادمجان به‌طور کامل تمام شد، زیر آن را خاموش کنید و به‌همراه نان یا برنج نوش جان کنید.

خاویار بادمجان

پیده

پیده یکی از غذاهای معروف ترکیه ای بوده که پایه اصلی آن خمیر و مواد درونی آن شامل گوشت، مرغ و دیگر مواد اولیه دلخواه شما است. پیده به عنوان پیتزا ترکی نیز مشهور بوده و خمیر آن مثل قایقی تهیه می‌شود. شما می‌توانید مواد پیده را به‌دلخواه خود تغییر دهید و از قارچ، فلفل دلمه‌ای. گوجه‌فرنگی، پنیر پیتزا و… در تهیه آن استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه پیده

  • آرد 400 گرم
  • خمیر مایه فوری 1 قاشق سوپ‌خوری
  • زرده تخم‌مرغ 1 عدد
  • روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق غذاخوری سر خالی
  • شیر 2 قاشق غذاخوری
  • آب ولرم 1 پیمانه
  • سینه مرغ 1 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • فلفل دلمه‌ای خرد شده 3 قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
  • ذرت 3 قاشق غذاخوری
  • رب 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه و آویشن به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه پیده

  1. در مرحله اول از تهیه این غذا از لیست غذا برای مهمانی ناهار یا شام ابتدا باید برای آماده‌سازی خمیر اقدام کنید. به‌همین منظور خمیر مایه را درون ظرفی بریزید و به آن شکر و آب ولرم اضافه کنید. توجه داشته باشید که دما آب باید حدود 40 درجه سانتی‌گراد باشد.
  2. درادامه روغن مایع را نیز درون ظرف بریزید و تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. پس‌ از اضافه نمودن روغن مایع، آرد را به‌آرامی و کم‌کم اضافه کنید. زمانی‌که مایه پیده کمی حالت خمیری به خود گرفت، نمک را نیز بیفزایید. مجدد آرد را کم‌کم اضافه نمایید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
  3. پس‌ از آماده شدن خمیر، آن را روی صفحه کار به مدت 10 دقیقه ورز دهید. همچنین فراموش نکنید که خمیر را نباید چنگ بزنید؛ چراکه باعث چسبنده شدن خمیر می‌شود. در ادامه خمیر را پس‌ از ورق زدن درون ظرفی قرار دهید و روی آن سلفون بکشید.
  4. سپس ظرف را در یک پارچه ضخیم قرار داده و حدود 1 ساعت در محیط استراحت دهید تا حجم خمیر دوبرابر شود. پس ‌از اینکه خمیر به مدت کافی استراحت کرد، سلفون را بردارید و پف خمیر را با دستتان بگیرید.
  5. روی صفحه کار کمی آرد پاشی کنید و خمیر را به‌خوبی ورز دهید تا تمام هوای درون آن خارج شود. در مرحله بعد از تهیه پیده، خمیر را به 3 قسمت تقسیم نموده و هر قسمت را چونه کنید.
  6. مجدد روی سطح کار آرد پاشیده و چونه خمیرها را با وردنه به شکل بیضی با ضخامت نیم سانت درآورید. در ادامه باید مواد درونی پیده را آماده‌ سازید. به‌همین منظور سینه مرغ را با پیاز، نمک، فلفل و آب بپزید و ریش ریش کنید.
  7. سپس در همین حین درون یک تابه جداگانه پیاز نگینی خردشده را به‌همراه روغن تفت دهید و مرغ پخته را به آن اضافه کنید. سپس نمک و ادویه دلخواه خود را به ترکیب مرغ و پیاز اضافه نمایید. فلفل دلمه‌ای نگینی خردشده را به همراه ذرت و یک قاشق رب به مواد درون ماهیتابه بیفزایید و به‌خوبی تفت دهید تا مواد کاملا رنگ بگیرند و یک دست شوند.
  8. در نهایت نیز زیر حرارت را خاموش کنید و جعفری را به ترکیب تهیه شده اضافه نمایید. سپس درون سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و کاغذ را با کمی روغن چرب کنید. سپس خمیر پیتزا را روی آن قرار داده و از مواد میانی تهیه‌شده روی خمیر بگذارید. توجه داشته باشید که مواد پیده باید از کناره‌های خمیر کمی فاصله داشته باشند.
  9. روی مواد میانی خمیر مقداری پنیر پیتزا ریخته و حال کناره‌های خمیر را روی آن برگردانید. گوشه‌های خمیر را به طوری‌که شکلی قایق به خودش بگیرد به‌هم بچسبانید. سپس برای رومال کردن خمیر، یک عدد زرده تخم‌مرغ را با چنگال بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
  10. در ادامه به آن 2 قاشق شیر اضافه نموده و ترکیب کنید. حال با قلم مو از مواد رومال به کناره‌های خمیر بمالید و سپس پیده را به مدت 30 دقیقه در فر با دما 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. در چند دقیقه پایانی پخت نیز گریل را روشن کنید تا روی پنیر طلایی شود.
  11. درنهایت نیز پیده را از فر خارج نموده و درون ظرف برش سرو برش بزنید. سپس به‌همراه سبزیجات مختلف سس کچاپ و دیگر انواع سس‌های دلخواه خود را سرو کنید.

بیشتر بخوانید:

پیده

کومپیر ترکیه‌ ای

کومپیر یکی از غذاهای معروف و محبوب ترکی بوده که طی سال‌های اخیر بین مردم ایران طرفداران خاص خودش را پیدا کرده‌ است. این غذا از لیست غذا برای مهمانی شام مقوی در حقیقت یک سیب‌زمینی شکم‌پر بوده که شما می‌توانید آن را با انواع سبزیجات و دیگر مواد دلخواه خود پر کنید. همچنین کومپیر ترکیه‌ای علاوه‌بر غذا اصلی، به‌عنوان میان وعده نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مواد لازم برای تهیه کومپیر ترکیه‌ ای

  • سیب‌زمینی بزرگ 1 عدد
  • سوسیس خرد شده 1 لیوان
  • خیارشور 1 لیوان
  • کنسرو نخودفرنگی نصف لیوان
  • کنسرو ذرت نصف لیوان
  • خیارشور یک لیوان
  • فلفل شیرین نصف لیوان
  • پنیر پیتزا رنده شده نصف لیوان
  • کره به میزان لازم
  • سس کچاپ و مایونز به میزان لازم

طرز تهیه کومپیر ترکیه‌ ای

  1. به‌منظور تهیه کومپیر ترکیه‌ای که یکی از بهترین غذاها در لیست غذا برای مهمانی شام محسوب می‌شود، ابتدا باید فر را روشن کنید و در دمای 250 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا گرم شود. سپس سیب‌زمینی‌ها را درون فویل بپیچید و داخل سینی قرار دهید.
  2. بعد از گذشت 15 دقیقه سینی را درون فر بگذارید و حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت صبر کنید تا سیب‌زمینی‌ها کاملا پخته شوند. در ادامه برای اطمینان از پختن سیب‌زمینی‌ها، یک چنگال به بدنه سیب‌زمینی فرو کنید تا اگر نپخته بودند، مجددا آن‌ها را درون فر قرار دهید.
  3. در ادامه بعد از پختن سیب‌زمینی‌ها، سوسیس تفت داده‌شده را به‌همراه خیارشور، کنسرو نخودفرنگی، کنسرو ذرت و فلفل را به‌صورت نگینی خرد نموده و با یکدیگر مخلوط کنید. سپس سیب‌زمینی پخته شده را از فر بردارید و با چاقو برشی روی آن ایجاد کنید. توجه داشته باشید برشی که می‌زنید باید به‌گونه‌ای باشد که بتوانید درون آن را پر کنید. بعد از برش به‌اندازه چند قاشق شکم سیب‌زمینی را خالی کنید تا بتوانید مواد میانی را درون سیب‌زمینی بریزید.
  4. پوره‌های سیب‌زمینی که از درون شکمی سیب‌زمینی برداشته‌اید را با نمک، کره و پنیر پیتزا مخلوط نموده و مجددا درون سیب‌زمینی برش داده قرار دهید. حال مواد و سبزیجات تهیه شده را درون سیب‌زمینی بریزید و سطح آن را با سس مایونز یا سس کچاپ تزئین کنید. درنهایت نیز می‌توانید کومپیر ترکیه‌ای را در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.

بیشتر بخوانید:

کومپیر ترکیه‌ ای

کوکو ماهی

کوکو ماهی یکی از لذیذترین روش‌های طبخ ماهی بوده که شما می‌توانید آن را با برنج یا نان در مورد علاقه‌تان سرو کنید. این کوکو به‌دلیل برخورداری از سبزیجات معطر یک گزینه منحصربه‌فرد برای افرادی است که طعم ماهی را به‌تنهایی دوست ندارند. اگر شما نیز به‌دنبال یک غذا برای مهمانی خانواده شوهر هستید که خوش‌طعم و لذیذ باشد، کوکو ماهی بهترین انتخاب در لیست غذا برای مهمانی شام خواهد بود. همچنین توصیه می‌کنیم در کنار کوکو ماهی یک پیش غذای ایرانی برای مهمانی نیز تدارک ببینید تا سفره غذا شما خوش‌ آب و رنگ‌تر شود.

مواد لازم برای تهیه کوکو ماهی

  • فیله ماهی 300 گرم
  • سیب‌زمینی 1 عدد
  • پیاز 1 عدد
  • تخم‌مرغ 1 عدد
  • آرد 1 پیمانه
  • گشنیز ساطوری شده نصف پیمانه
  • شوید ساطوری شده نصف پیمانه
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • پاپریکا و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه کوکو ماهی

  1. برای تهیه کوکو ماهی از لیست غذا برای مهمانی شام ابتدا باید ماهی را آب‌پز نموده و در یک ظرف جداگانه استخوان‌های آن جدا نمایید. سپس در یک ظرف دیگر پیاز و سیب‌زمینی را رنده نموده و آب آن‌ها را بگیرید. پیاز و سیب‌زمینی رنده شده را به ظرف ماهی اضافه نموده و گشنیز، شوید، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا را به همراه آرد و تخم‌مرغ به مواد درون ظرف بیفزایید.
  2. در مرحله بعد از تهیه کوکو ماهی یک ماهیتابه مناسب روی حرارت قرار داده و به آن مقداری روغن اضافه کنید. پس‌ از اینکه روغن به دمای مناسب رسید و داغ شد، مواد کوکو را در ماهیتابه سرخ کنید. شما می‌توانید برای خوش‌طعم‌تر شدن طعم کوکو، پس‌ از پخت روغن را از ماهیتابه خارج نمایید.
  3. مجددا کوکوها را در ماهیتابه بچینید و مقداری آب نارنج نیز به آن‌ها بیفزایید. سپس درب ماهیتابه را ببندید تا کوکو ماهی به مدت 5 دقیقه روی حرارت باقی بماند. بعد از گذشت این مدت ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و کوکوها را در ظرف سرو بچینید. سپس کوکو ماهی را به همراه ترشی و مخلفات دلخواه خود سرو کنید.

کوکو ماهی

سخن پایانی

در این مطلب به معرفی بهترین لیست غذا برای مهمانی شام پرداختیم. تهیه شام و فکر کردن به اینکه شام مهمانی رسمی یا دوستانه چی بپزم؟ در نگاه اول کمی سخت و دشوار است؛ اما هر زمان که برای تهیه غذا برای مهمانی سردرگم شدید، می‌توانید از غذاهای معرفی شده در این مقاله بهره بگیرید و با یک وعده غذایی بی‌نظیر از مهمانان خود پذیرایی نمایید. درنتیجه شما می‌توانید از این لیست غذا برای مهمانی شام به‌منظور تهیه انواع غذا لذیذ و خوشمزه ایرانی و فرنگی ایده بگیرید و با مواد اولیه در دسترس خود یک غذا راحت، مقوی و سبک برای این وعده تهیه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا