خورش قیمه با مرغ یکی از خورشهای سنتی و محبوب ایرانی است که از گوشت مرغ، لپه، پیاز، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک تهیه میشود. این خورش به دلیل طعم لذیذ و خواص مفید مواد تشکیلدهنده آن، یکی از گزینههای محبوب برای وعدههای غذایی و حتی مهمانی ها محسوب میشود. همانطور که مستحضرید در این مطلب قصد داریم طرز تهیه خورش قیمه با مرغ را برایتان آموزش دهیم تا بتوانید این خورش را برای خانواده و مهمانان خود بپزید و سرو کنید. از این که تا انتهای مقاله آموزش خورش قیمه با مرغ، ما را همراهی میکنید از شما عزیزان سپاسگزاریم.
مواد لازم:
- گوشت مرغ (سینه یا ران): 500 گرم
- لپه: 200 گرم
- پیاز: 1 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- سیبزمینی: 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- لیموعمانی: 2 عدد
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
بهترین ادویه برای خورش قیمه چیه؟ ادویه خورشت قیمه + ترکیب های متنوع برای انواع قیمه
طرز تهیه خورش قیمه با مرغ
- در مرحله نخست طرز تهیه قیمه مجلسی برای 5 نفر؛ باید لپه را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید.
- سپس گوشت مرغ را بهصورت مکعبی خرد کنید.
- در ادامه پیاز را بهصورت نگینی ریز خردکرده و در یک قابلمه با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
- حال زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به قابلمه بیفزایید و تفت دهید تا بوی ادویهها بلند شود. رب گوجه فرنگی را هم به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب در مواد شما باز شود.
- در ادامه تهیه قیمه با مرغ مجلسی و نذری، باید گوشت مرغ را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- لپه را نیز به مواد خورش اضافه کنید و با گوشت تفت دهید.
- گوجهفرنگیها را رنده کرده و به قابلمه بیفزایید.
- سپس مقدار کافی از آب را تا جایی به قابلمه بریزید که آب روی مواد را بپوشاند؛ بعد در قابلمه را بگذارید و حرارت گاز را کم کنید.
- اجازه دهید تا خورش قیمه مرغ شما به مدت 1 تا 1.5 ساعت بپزد و لپه و گوشت کاملاً پخته شوند. در این مدت سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد و آنها را در روغن داغ سرخ کنید.
- در 10 دقیقه آخر طبخ خورش، لیموعمانی ها را به خورش اضافه کرده، نمک خورش را اندازه کنید و آن را در ظرف سرو بکشید. خورشت را به همراه برنج زعفرانی، سیب زمینی سرخ کرده و سالاد شیرازی یا هرنوع سالاد دلخواه خود سرو و نوش جان کنید.
این خورش برای مهمونی عالیه: طرز تهیه خورش آلو شوشتری
فوت و فن قیمه با مرغ
- برای اینکه خورش قیمه شما جا افتاده و خوشمزه شود، بهتر است لپه را از یک شب قبل خیس کنید.
- برای تزیین خورش قیمه یا برنج میتوانید از خلال بادام و یا خلال پسته استفاده نمایید.
- برای اضافهکردن آب به خورش در حال جوش بهتر است که از آب داغ یا ولرم استفاده کنید؛ زیرا ریختن آب سرد بر روی حبوبات در حال جوش، آنها را سفت خواهد کرد.
- چوب دارچین یکی از موادی است که برای تهیه خورش قیمه با مرغ، بهمنظور طعمدار کردن قیمه مورداستفاده قرار میگیرد؛ پیشنهاد میکنیم که برای طعم بهتر گوشت از آن استفاده نمایید.
- خورش قیمه با مرغ و آلو نوع دیگری از انواع این خورش است؛ برای تهیه آن میتوانید آلوبخارا را آبپز کرده و در مراحل انتهایی پخت به آن بیفزایید.
- اگر تمایل به آموزش طرز تهیه خورش قیمه با مرغ در زودپز را دارید، باید بگوییم در صورتی که برای پخت خورش عجله دارید میتوانید مراحل بالا را انجام داده و مواد خورش را در زودپز بریزید تا زمان پخت خورش شما کوتاهتر شود.
- طرز تهیه قیمه با مرغ دونفره نیز به همین روش میباشد؛ تنها کافی است که نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.
با این ترفند یه خورش عالی تدارک ببین: آموزش ۵ ترفند روغن انداختن انواع خورش قیمه، قورمه، فسنجان و…
جمعبندی
در این مطلب به آموزش طرز تهیه خورش قیمه با مرغ پرداختیم و اطلاعات مفیدی را درباره فوت و فن پخت این خورش بیان کردیم. شما میتوانید با استفاده از دستور طرز تهیه خورش قیمه با مرغ برای 6 نفر، این خورش را بهراحتی و در خوشمزهترین حالت بپزید. در نظر بگیرید که اگر تمایل به آموزش طرز تهیه خورش قیمه با مرغ برای 10 نفر را دارید، تنها کافی است مواد اولیه را نسبت به تعداد مهمانان خود افزایش دهید. امیدواریم که مطالعه مقاله طرز تهیه خورش قیمه با مرغ برایتان مفید واقع شود.
سؤالات متداول
- آیا طبع قیمه سرد است؟
طبع قیمه معتدل است و افراد با هر طبعی میتوانند آن را مصرف کنند.
- چرا خورش قیمه کف میکنه؟
در برخی از حبوبات مانند نخود، عدس، لوبیا، جوی دو سر، و سبزیجاتی مانند اسفناج، چغندر و… مادهای به نام ساپونین وجود دارد. این ترکیب که مزه تلخی نیز دارد عامل ایجاد کف روی خوراک است.
- چرا خورشت قیمه ابکی میشه؟
دلایل مختلفی در آبکی شدن خورش شما دخیل هستند. مهمترین عامل، کمبودن مدت زمان پخت است؛ بنابراین اجازه دهید تا خورش قیمه با مرغ شما کاملاً جا بیفتد.
- چرا خورشت قیمه تلخ میشه؟
لیموعمانی یکی از مواد اصلی خورشت قیمه است که طعم و عطر خوبی به آن میدهد. اما اگر بیش از حد از لیموعمانی استفاده کنید و یا لیموعمانی شما مانده باشد، خورشت شما تلخ خواهد شد.
- چرا خورشت قیمه غلیظ نمیشه؟
برای غلیظ شدن خورش قیمه باید اجازه دهید تا خورش شما روی چند ساعت روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ و لعابدار شود.
- چرا رنگ خورش قیمه سیاه میشود؟
رنگ خورش قیمه میتواند به دلایل مختلفی سیاه شود، از جمله:
- استفاده از رب گوجه فرنگی تیره: رب گوجه فرنگی یکی از مواد اصلی خورش قیمه است که به رنگ آن کمک میکند. اگر از رب گوجه فرنگی تیره استفاده کنید، خورش شما نیز تیره خواهد شد.
- سوختن پیاز: اگر پیاز را بیش از حد سرخ کنید، میسوزد و باعث سیاهشدن خورش میشود.
- استفاده از ادویههای تیره: برخی از ادویهها مانند دارچین، هل و فلفل سیاه میتوانند باعث تیرهشدن خورش شوند.
- سوختن گوشت: اگر گوشت را بیش از حد بپزید، میسوزد و منجر به سیاهشدن خورش قیمه شما میشود.
- استفاده از لیموعمانی مانده: لیموعمانی یکی از مواد اصلی خورش قیمه است که طعم و عطر خوبی به آن میدهد. اما اگر لیموعمانی شما مانده باشد، خورشت شما سیاه خواهد شد.
- برای غلیظ شدن خورش قیمه چیکار کنیم؟
هنگامی که خورش در حال پخت است، حرارت شعله را ملایم کنید. حرارت ملایم موجب جوشیدن و غلیظ شدن غذای شما خواهد شد.