نان

طرز تهیه نان پیتا روی اجاق گاز | نان بادکنکی لبنانی

نان پیتا نوعی نان خانگی مسطح و نازک است که در مناطق مختلفی از خاورمیانه، مدیترانه و آسیای مرکزی تهیه می‌شود. این نان تابه ای معمولاً به‌عنوان نان ساندویچی استفاده می‌شود و با انواع مواد غذایی مانند گوشت، سبزیجات، پنیر و سس‌های مختلف پر می‌شود. نان پیتا را می‌توان در فر یا روی اجاق گاز تهیه کرد. در این دستور پختاز مجله آشپزی مامی کوکینگ قصد داریم طرز تهیه نان پیتا روی گاز را برایتان آموزش دهیم تا شما عزیزان بتوانید این نان لبنانی را در منزل خود و به‌آسانی تهیه کنید. پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای مقاله طرز تهیه نان پیتا همراه ما باشید.

طرز تهیه نان پیتا روی اجاق گاز | نان بادکنکی لبنانی

مواد لازم برای پخت نان پیتا

  • آرد گندم: 3 پیمانه
  • خمیرمایه فوری: 2 قاشق چای‌خوری
  • شکر: 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • آب گرم: به میزان لازم

برای صبحانه چی بپزم؟ طرز تهیه نان بربری در فر و توستر

طرز تهیه نان پیتا روی اجاق گاز | نان بادکنکی لبنانی

طرز تهیه نان پیتا

  1. ابتدا باید در یک کاسه بزرگ، آرد، مخمر، شکر، روغن زیتون و نمک را با هم مخلوط کنید.
  2. سپس آب گرم را کم‌کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر شما جمع شود.
  3. خمیر را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی سطحی آردپاشی شده ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
  4. در ادامه خمیر را در یک کاسه چرب قرار داده و روی آن را با سلفون بپوشانید.
  5. خمیر را در یک جای گرم به مدت 1 تا 1.5 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
  6. پس از استراحت، خمیر را به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت از خمیر را با استفاده از وردنه به شکل دایره‌ای به قطر حدود 10 سانتی‌متر باز کنید تا خمیر در هنگام پخت به خوبی پف کند.
  7. یک تابه بزرگ چدنی را روی حرارت متوسط قرار دهید و تابه را داغ کنید.
  8. بعد نان پیتا را در تابه قرار دهید و به مدت 2 تا 3 دقیقه از هر طرف بپزید تا پف دار شود.
  9. در انتها نان پیتا را از تابه خارج کرده و روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خنک شود.

با این رسپی میتونی انواع نان خانگی رو بپزی: طرز تهیه خمیر مایه خانگی برای نان و خمیر پیتزا

طرز تهیه نان پیتا روی اجاق گاز | نان بادکنکی لبنانی

نکات تهیه نان سنتی خانگی بدون فر

  • همان‌طور که مطرح شد نان پیتا را می‌توان به‌صورت ساده یا با انواع مواد غذایی مانند گوشت، سبزیجات، پنیر و سس‌های مختلف سرو کرد.
  • برای تهیه نان پیتا می‌توانید از آرد گندم کامل نیز استفاده کنید.
  • اگر خمیر به دستتان می‌چسبد، مقداری آرد به آن اضافه کنید.
  • اگر خمیر بیش از حد سفت باشد، نان پیتا شما خشک می‌شود و در صورتی که خمیر بیش از اندازه نرم باشد، نان پیتا در حین پخت پاره خواهد شد.
  • توجه داشته باشید که خمیر نان پیتا باید حسابی ورز بخورد و یکدست باشد تا نان شما در هنگام پخت پاره نشود.
  • در این دستور روش پخت نان بدون فر را بیان کردیم؛ شما می‌توانید این نوع نان را در فر هم بپزید؛ برای پخت نان پیتا در فر، نان‌ها را روی سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است قرار دهید و به مدت 10 تا 15 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتیگراد (400 درجه فارنهایت) بپزید.

این نان برای عصرانه عالیه: طرز تهیه نان پرتزل آلمانی | رسپی نان پریتزل

طرز تهیه نان پیتا روی اجاق گاز | نان بادکنکی لبنانی

جمع‌بندی

 همان‌طور که مستحضرید در این مطلب طرز تهیه نان پیتا روی اجاق گاز را برای شما سروران آموزش دادیم و نکات مفیدی را برای بهترشدن روش پخت این نان خوشمزه بیان کردیم. پیشنهاد می‌کنیم که این نان را تهیه و آن را سرو کنید. از این که تا انتهای مطلب درباره طرز تهیه نان پیتا روی اجاق گاز همراه ما بودید، از شما عزیزان کمال تشکر و قدردانی را داریم.

سؤالات متداول

  1. نان پیتا برای چی خوبه؟

نان پیتا یک نان سالم و مغذی بوده که دارای مزایای زیر است:

  • منبع خوبی از کربوهیدرات‌های پیچیده است. کربوهیدرات‌های پیچیده انرژی پایدارتر و طولانی‌مدتی را برای افراد فراهم می‌کنند.
  • حاوی فیبر است. این ماده برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است.
  • منبع خوبی از پروتئین است. وجود پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت‌های بدن ضرورت دارد.
  • منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. نان پیتا مقادیری از ویتامین‌های B، آهن، کلسیم و منیزیم دارد.

علاوه بر اینها، نان پیتا یک نان همه‌کاره است که می‌توان آن را با انواع مواد غذایی مختلف سرو کرد. این امر باعث می‌شود که نان پیتا یک انتخاب سالم و خوشمزه برای وعده‌های غذایی و میان‌وعده‌ها باشد.

  1. نان پیتا چیست؟

پیتا یا Pita به‌نوعی نان گرد گفته می‌شود که در هنگام پخت کمی بادکرده و به‌اصطلاح عامیانه شبیه به یک پاکت خمیری می‌شود. به همین علت بسیاری از افراد به آن نان بادکنکی یا نان پاکت خمیری هم می‌گویند. این پاکت خمیری را می‌توانید با بسیاری از مواد غذایی پر کنید با استفاده از آن انواع زیادی از ساندویچ‌های سرد و گرم را تهیه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا