طرز تهیه پیتزا مخلوط به سبک فست فودی ها + نکات مهم
پیتزا یک غذا با ریشه ایتالیایی بوده و پیتزا مخلوط نیز از جمله پیتزاهای پرطرفدار و معروف در جهان است. طرز تهیه پیتزا مخلوط در هر کشور تفاوتهایی با یکدیگر دارد. ترکیبات اصلی آن هم قارچ، پنیر پیتزا و سس کچاپ هستند. در این دستور، ما از مخلوط گوشت چرخکرده و سینه مرغ استفاده کردهایم تا هم پیتزای شما سالمتر باشد و هم طعم بینظیری داشته باشد. علاوه بر اینها، طرز تهیه خمیر پیتزا را به شما یادآور شدیم و به سؤال شما درباره چگونه پیتزا درست کنیم پاسخ دادیم. پس تا انتهای این مطلب آشپزی مجله آشپزی مامی کوکینگ را همراهی کنید.
فهرست محتوا
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا
- آرد سفید: یک پیمانه
- شکر: نصف قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یا مایع: 1 قاشق غذاخوری
- خمیر مایه فوری: 1 قاشق چایخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- آب ولرم: نصف پیمانه
تو خونه خیلی راحت و با مواد در دسترس؛ زولبیا و بامیه درست کن: طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی به روش بازاری
طرز تهیه خمیر پیتزا ساده
در این بخش از مقاله طرز تهیه پیتزا مخلوط، قدمبهقدم نحوه تهیه خمیر پیتزا را برای شما آموزش دادهایم.
- مرحله اول؛ مخلوطکردن مواد خشک
آرد را الک کرده و داخل ظرف گودی بریزید. بهتر است که از آرد سه صفر یا چهار صفر که در بازار موجود است، استفاده نمایید. سپس پودر خمیرمایه، نمک و شکر را نیز به آرد بیفزایید و با آن مخلوط کنید.
- مرحله دوم؛ اضافهکردن مواد تر
وسط مواد را گود کرده و نصف پیمانه آب ولرم (اصلاً داغ و یا سرد نباشد) را کمکم به مواد خشک اضافه کنید و مواد را با قاشق هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند. سپس روغنزیتون را هم اضافه کرده و باز هم مواد را مخلوط کنید. اگر احساس کردید که میزان آب مواد کم است، یک قاشق آب به خمیر اضافه نمایید.
- مرحله سوم؛ ورز دادن
حال نوبت ورز دادن خمیر است؛ به این منظور، خمیر را بر روی سطح صافی که کمی هم زیر آن را آرد پاشی کردهاید قرار داده و با کف دستتان خمیر را ورز دهید و هر کجا که احساس کردید خمیر به دست شما میچسبد، دست خود را با کمی روغن چرب کرده و به ورز دادن ادامه دهید. حدود 5 دقیقه ورز دادن خمیر کافی است؛ سپس خمیر را داخل کاسهٔ چرب شده قرار دهید و کف و دیوارههای ظرف را با روغنزیتون چرب کنید و بعد روی ظرف را با یک پارچه نمدار و تمیز بپوشانید تا خمیر خشک نشود.
حال ظرف را حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت در محیطی که کمی گرم باشد قرار دهید تا حجم آن بیشتر شود و بهاصطلاح، خمیر عمل بیاید. در این مدت شما میتوانید مواد پیتزا مخلوط خودتان را آماده کنید.
بعد از زیادشدن حجم خمیر، آن را روی سطح صافی پهن کرده و یک دقیقه آن را ورز دهید تا پف اضافی خمیر بخوابد. سپس آن را به ضخامت نیم تا یک سانت پهن کرده و مواد پیتزای خود را روی آن بریزید.
این غذا برای میان دعده و شام محشره: طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی اصل بازاری و نوستالژی
نکات مهم در تهیه خمیر پیتزا
- توصیه میکنیم که بیش از اندازه مطرح شده، به مواد خمیر خود آرد نریزید.
- مدت زمان پخت کامل این خمیر حدود 20 الی 25 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180-200 درجه سانتی گراد طول میکشد و در صورتی که ضخامت زیادی نداشته باشد اصلا نیازی نیست که قبل ریختن مواد بر روی آن، جداگانه داخل فر پخته شود.
- هنگام ورز دادن خمیر بهتر است بهجای آرد پاشی، گاهی دستتان را چرب کنید تا خمیر به دست شما نچسبد.
مواد لازم برای تهیه پیتزا
- پنیر پیتزا: به مقدار دلخواه
- خمیر پیتزا: به مقدار لازم
- سینه مرغ: 100 گرم
- گوشت چرخکرده: 100 گرم
- قارچ: 200 گرم
- فلفلدلمهای رنگی: 4 قاشق غذاخوری
- ذرت: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد متوسط
- گوجه: 1 عدد
- سس پیتزا: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
- آویشن و پاپریکا: به مقدار دلخواه
- روغن: به مقدار لازم
- زیتون: برای تزیین
طرز تهیه پیتزا مخلوط مرغ
در این بخش از مطلب نیز طرز تهیه پیتزا مخلوط با مرغ را برایتان آموزش دادهایم. مجدداً اشاره میکنیم که مواد را بهدلخواه خودتان میتوانید کم یا زیاد کنید. در اینجا روش پخت با گوشت مرغ و چرخکرده را یادآور شدیم؛ اما شما میتوانید طرز تهیه پیتزا مخلوط با سوسیس یا طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ را هم امتحان کنید.
- مرحله اول
در نخستین مرحله طرز تهیه پیتزا مخلوط، شما باید ابتدا سینه مرغ را به صورت مکعبی ریز خرد نمایید و با مقداری روغن مایع، فلفل و نمک سرخ کنید و آن را کنار بگذارید.
- مرحله دوم
پوست یک پیاز متوسط را بگیرید و آن را بهصورت خلالی نازک خردکرده و با روغن سرخ کنید. گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه نمایید و مواد را تفت دهید تا رنگ گوشت چرخکرده به طور کامل عوض شود. ادویهها که شامل (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و آویشن) میشود را به نیز گوشت اضافه کنید و بهخوبی هم بزنید.
- مرحله سوم
قارچها را بشویید و آنها را بهصورت حلقهحلقه خرد کنید. چندبرش از فلفلدلمهای رنگی و گوجهفرنگیها را هم بهصورت نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. زیتونها را هم بهصورت حلقهای خرد کنید
- مرحله چهارم
سس کچاپ یا سس مخصوص پیتزا را بر روی خمیر پیتزا بریزید و آن را پخش کنید.
- مرحله پنجم
مواد گوشت چرخکرده را نیز روی خمیر ریخته و آن را پخش کنید. در ادامه نیز مرغ سرخ شده را بهصورت پراکند بر روی گوشت چرخکرده بریزید.
- مرحله ششم
مواد دیگر که شامل (قارچ، فلفل دلمه ای، ذرت، زیتون و گوجه فرنگی) را به صورت پراکنده بر روی خمیر پیتزا پخش کنید.
- مرحله هفتم
سایر ادویههای دلخواه خود را روی مواد بریزید و سپس به میزانی تمایل دارید، پنیر پیتزا اضافه کنید.
- مرحله هشتم
پیتزا را حدود 20 تا 25 دقیقه درون فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 180 قرار دهید. بعد از 20 دقیقه نیز میتوانید گریل فر را روشن کنید و چند دقیقه اجازه دهید تا پیتزای شما طلاییرنگ شود. در انتها نیز پیتزا مخلوط آماده شده را به هشت قسمت تقسیم کرده و با سس دلخواهتان نوش جان کنید.
این املت رو برای صبحانه درست کن و از طعم لذیذذش در کنار خانواده و دوستان لذت ببرد:
فوتوفن خوشمزه شدن پیتزا
- همانطور که اشاره شد برای تهیه پیتزا مخلوط، میتوانید از سایر موادی همچون سوسیس و کالباس استفاده کنید.
- برای خوب پختهشدن و همچنین خوشمزهتر شدن پیتزا مخلوط، بهتر است پس از آنکه همه مواد پیتزا را روی خمیر ریختید، حدود 20 دقیقه فرصت دهید تا پیتزای آماده نشده شما استراحت کند؛ سپس آن را داخل فر بگذارید تا خمیر آن تردتر شود.
- مواد پیتزا و سبزیهای آن را میتوانید مطابق با سلیقه خودتان در سایزهای بزرگ، کوچک و یا دیگر مدلها خرد کنید و پیتزا مخلوطتان را تزیین کنید.
- در صورتی که تمایل به آموزش طرز تهیه پیتزا مخصوص را دارید، باید بیان کنیم که تفاوتهای چندانی میان پیتزا مخلوط و مخصوص وجود ندارد و فقط میزان مواد پیتزا مخصوص کمی بیشتر است و بهاصطلاح، پر ملات تر است. طرز تهیه پیتزا مخصوص رستورانی نیز به همین شیوه میباشد.
جمع بندی
در این مطلب روش تهیه طرز تهیه پیتزا خانگی در توستر یا فر را به شما آموزش دادیم؛ علاوه بر این، روش درست کردن خمیر پیتزا را نیز یادآور شدیم تا اگر تمایل داشتید، این خمیر را در منزل تهیه کنید. طرز تهیه پیتزا مخلوط با خمیر آماده ممکن است با این دستور اندکی تفاوت داشته باشد؛ چرا که گاهی اوقات خمیرهای آماده بهصورت نیم پخته هستند و مدتزمان کمتری برای پخت نیاز دارند؛ (حدود 10 الی 15 دقیقه). از اینکه تا انتهای مقاله طرز تهیه پیتزا مخلوط همراه ما بودید، از شما تشکر میکنیم.
سؤالات متداول
- چرا پیتزا آب میندازه؟
اصلیترین دلیل آب انداختن پیتزا این است که فر را قبل از گذاشتن پیتزا، به اندازهٔ کافی داغ نکردهاید. استفاده از سس خیلی رقیق یا رطوبت بالای پنیر پیتزا و مواد استفاده شده، از دیگر عوامل آب انداختن پیتزا است.
- چرا پیتزا کش نمیاد؟
در صورتی که هنگام قراردادن پیتزا در داخل فر، فر بهخوبی داغ نشده باشد، پنیر بر روی سطح پیتزا مخلوط شما باز نمیشود و درنهایت پنیر پیتزا خوب کش نمیآید.
- چرا پیتزا خانگی خشک میشود؟
از مهمترین علل خشکشدن پیتزا میتوانیم به طولانیشدن مدتزمان پخت پیتزا، اضافهکردن مقدار زیادی آرد در هنگام ورز دادن، ورز دادن بیش از حد خمیر پیتزا و نبودن آب کافی در خمیر اشاره کنیم
- چرا پیتزا شل میشه؟
رطوبت بالای مواد بهکاررفته در پیتزا ممکن است عامل شلشدن آن باشد.
- چرا پیتزا پف نمیکنه؟
اضافهکردن بیش از حد آرد، میزان بالای شکر و نمک و استفاده از آرد سبوسدار بهجای آرد سفید از عوامل پفنکردن خمیر پیتزا است.
- چرا پیتزا خمیر میشود؟
ضخامت بیش از اندازه خمیر، موجب خمیر شدن پیتزا در فر میشود؛ همچنین باید خمیر را به طور مساوی بر روی ظرف موردنظر خودتان پهن کنید.
- چرا پیتزا مضر است؟
استفاده از مواد اولیهای مانند سوسیس و کالباس اصلیترین عامل مضر بودن پیتزا است. توصیه میکنیم که بهجای آنها از مواد سالمتری استفاده کنید.
- چیکار کنیم پیتزا کش بیاد؟
استفاده از پنیر پیتزا مرغوب و پوشاندن کامل سطح پیتزا با پنیر، سبب میشود که پیتزا بهتر کش بیاید.
- چیکار کنیم پیتزا خوشمزه بشه؟
شما با استفاده از دستور تهیه اشاره شده در این مقاله، میتوانید یک پیتزای خوشمزه را بپزید.
- چیکار کنیم پیتزا خشک نشه؟
برای درستکردن خمیر پیتزا حتماً از آرد سفید استفاده کنید و خمیر را بیش از حد ورز ندهید.
- چیکار کنیم خمیر پیتزا به ظرف نچسبد؟
کف ظرف کمی را با روغنمایع چرب کنید.
- چیکار کنیم پیتزا آب نندازه؟
برای جلوگیری از آب انداختن پیتزا، از مواد اولیه و پنیر پیتزا با رطوبت بالا استفاده نکنید.
- چیکار کنیم نون پیتزا خشک نشه؟
خمیر را بیش از حد و با وردنه ورز ندهید و مقدار آرد را بیشتر از حد مجاز استفاده نکنید.