طرز تهیه پیده ترابزون | صبحانه ترکیه ای مخصوص
پیده یکی از مشهورترین غذاهای کشور ترکیه است که بسیاری از افراد آن را با نام پیتزای ترکی نیز میشناسند. این غذای خوشمزه با خمیر تهیه میشود که قبل از قراردادن در فر، موادی مانند گوشت، پنیر و سبزیهای معطر بر روی آن ریخته میشود. در کشور ترکیه این غذا را با طعمها و مواد متنوعی میپزند؛ اما پیده ترابزون یکی از معروفترین پیدههای ترکیه است. تاریخچه این غذا به سال ۱۸۵۰ میلادی باز میگردد و محبوبیت فراوانی در ترکیه دارد. در ادامه این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ، طرز تهیه پیده ترابزون را برای شما عزیزان آموزش دادهایم.
فهرست محتوا
مواد موردنیاز برای پخت پیده (۴ تا ۶ نفر)
- آرد سفید: ۳ تا ۳٫۵ لیوان
- شیر ولرم: ½ لیوان
- آب ولرم: ½ لیوان
- خمیرمایه فوری: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: ۱ قاشق مرباخوری
- شکر: ۱ قاشق مرباخوری
- کره: ۱ قاشق غذاخوری
چطور هندوانه قرمز و سفید رو تشخیص بدیم؟ تشخیص هندوانه قرمز و سفید به 11 روش طلایی و ساده
مواد موردنیاز برای روی پیده
- پنیر موزارلا: ۱۰۰ گرم
- پنیر سفید رنده شده: ۱۰۰ گرم
- تخممرغ: برای هر پیده ۱ عدد
- کره: به مقدار کافی
دستور تهیه پیده ترابزون
- پیشنهاد میکنیم که مراحل طرز تهیه پیده ترابزون را به ترتیب و بهصورت دقیق انجام دهید.
- در نخستین مرحله از طرز تهیه پیده ترابزون، باید خمیر را آماده کنید. به این صورت که ابتدا مایهخمیر، شیر تازه ولرم، آب و شکر را در یک ظرف بهخوبی مخلوط کرده و روی ظرف را بپوشانید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا مایه آماده شود.
- بعد نمک و کره نرم را هم اضافه کرده و ترکیب کنید. آرد را الک کرده و کمکم به مایه و کره بیفزایید. مواد را بهخوبی با دست مخلوط کنید تا خمیر نرمی حاصل شود. آرد را تا زمانی اضافه کنید که خمیر به دست نچسبد.
- خمیر را حدود 10 دقیقه ورز دهید تا خمیر نرمی به دست بیاید. بعد روی خمیر را با نایلون بپوشانید و حدود 1 ساعت در هوای اتاق استراحت دهید.
- پس از گذشت 1 ساعت، خمیر شما آماده است. حال باید در این مرحله از طرز تهیه پیده ترابزون، خمیر را به دایره هایی در اندازه نارنگی های کوچک تقسیم کنید. با استفاده از وردنه و یا با دست خود هر کدام از قسمت ها را به شکل یک دایره پهن کنید. در نظر بگیرید که دایره های طرح دار نباید بیش از حد نازک باشند؛ چرا که از کیفیت نهایی کار کاسته میشود.
- مخلوطی از پنیر سفید رنده شده و پنیر موزارلا را بین هر دایره قرار بدهید به صورتی که پنیرها کمی از حاشیههای خمیر دور باشند.
- در ادامه حاشیههای خمیر را به قسمت داخل تا کرده و با دست خود آن را سفت کنید تا هنگام پخت باز نشود. این مرحله، از مهمترین مراحل پخت پیده ترابزون است.
- پس از این که خمیر آماده شد، آن را در قالب مناسب قرار دهید و قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه قرار دهید. باید توجه کنید که وقتی مواد پیده ترابزون طلایی شدند آنها را از فر خارج کنید.
- در ادامه، باید 1 قاشق چای خوری کره را بر روی خمیر قرار دهید و 1 تخم مرغ را هم در وسط آن بشکنید. ظرف را مجددا به مدت 4 تا 5 دقیقه درون فر قرار دهید.
- زرده این پیده بهتر است عسلی باشد؛ بنابراین اجازه ندهید که بیش از حد درون فر بماند. پیده ها را از فر خارج کرده و صبر کنید تا کمی خنک شوند. حال پیده ترابزون شما آماده خوردن است. نوش جان!
با این دسر لذیذ، یه میان وعده دبش رو تدارک ببین: طرز تهیه حلوای کفگیری تبریز به روش بازاری
نکات تهیه پیده ترابزون
- هنگام ورز دادن خمیر، آن را نگیرید، زیرا این کار منجر به چسبندگی خمیر و شکستهشدن آن میشود.
- پیده ترابزون غذای بسیار مناسبی برای افراد گیاهخوار است؛ همچنین باید بگوییم که اگر فردی با پنیر و تخممرغ مشکل دارد، میتواند به جای آنها از سبزیهای معطر استفاده کند.
- این غذا را میتوان با گوشت مرغ و یا گوشت چرخکرده نیز تهیه کرد؛ همچنین از آن بهعنوان نان سیر هم استفاده میشود.
- برخی از آشپزان کشور ترکیه، تخممرغ را نیمرو کرده و روی پیده قرار میدهند. شما نیز در صورت تمایل میتوانید تخممرغ روی پیده را به این روش تهیه نمایید.
با این روش میتونی مخمر خانگی درست کنی: طرز تهیه خمیر مایه خانگی برای نان و خمیر پیتزا
جمعبندی
پیده ترابزون با ترکیبی از مواد خوشمزه و ساده، یک انتخاب ایدهآل برای میانوعده و حتی وعده اصلی به شمار میرود. در این مطلب طرز تهیه پیده ترابزون را برای شما عزیزان آموزش دادیم. حال میتوانید این پیده را بهراحتی آماده کرده و در کنار عزیزان خود آن را نوش جان کنید. از این که تا انتهای مقاله در مورد طرز تهیه پیده ترابزون همراه ما بودید، از شما متشکریم.