حلیم در فرهنگ غذایی ما در مراسمات مذهبی و یا بهعنوان صبحانه تهیه و سرو میگردد. حلیم شیر با گندم یکی از خوشمزهترین حلیمهای کشورمان محسوب میشود که اصالت آن به اصفهان بازمیگردد. این حلیم به علت وجود شیر و گندم مقادیر زیادی کلسیم و کالری را در خود گنجانده است. در واقع این غذا یکی از مقویترین وعدههای صبحانه برای افراد و مخصوصا کودکان میباشد. در این مطلب از مجله آشپزی مامی کوکینگ میخواهیم طرز تهیه حلیم شیر را برایتان آموزش دهیم. پیشنهاد میکنیم که ادامه این مطلب را از دست ندهید.
فهرست محتوا
مواد موردنیاز برای تهیه حلیم شیر
- گندم پوستکنده: ۲ لیوان
- شیر: ۲ لیوان
- گوشت گردن و بوقلمون: ۲۵۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- کره یا روغن محلی: ۱ قاشق غذاخوری
- ادویهها (فلفل سیاه، چوب دارچین، نمک، برگبو): به میزان لازم
شام چی بپزم؟ طرز تهیه سالاد سیب زمینی و پیاز (کم هزینه و فوری)
دستور پخت حلیم شیر به روش اصلی
در این بخش از مطلب، طرز تهیه حلیم شیر را بهصورت مرحله به مرحله بیان کردهایم.
- در ابتدا گوشت قرمز یا سفید را به همراه پیاز، ادویهها و 3 الی 4 لیوان آب داخل قابلمه ریخته و بر روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا گوشت به خوبی بپزد.
- گندمی که از یک شب قبل خیس کردهاید را با مقدار مناسبی آب داخل قابلمه بریزید و قابلمه را بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس کف روی گندم را بگیرید و اجازه دهید تا گندم کاملاً بپزد. پس از اینکه گندم پخت، آن را با گوشتکوب برقی یا غذاساز پوره کنید.
- گندم را داخل قابلمهای بریزید و آب گوشت را به آن اضافه کنید، سپس مواد حلیم را بهخوبی هم بزنید. بعد نمک حلیم را نیز بیفزایید و حلیم را از صافی رد کنید تا پوست گندم جدا شود و حلیم بافت نرمی پیدا کند. البته در نظر بگیرید که این کار سلیقهای بوده و اگر دوست دارید که گندم را زیر دندان خود احساس کنید میتوانید حلیم را صاف نکنید.
- شیر را به حلیم بیفزایید و مواد را روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید. در این مرحله بهتر است برای خوشمزهتر شدن حلیم یک قاشق غذاخوری روغن محلی یا کره به آن اضافه کنید.
- در ادامه مرغ یا گوشت پخته و ریشریش شده را هم به حلیم اضافه کرده و بهخوبی هم بزنید. میتوانید اول گوشت ریشریش شده را با مقداری از حلیم ترکیب کرده و داخل غذاساز یا با گوشتکوب دستی میکس کنید و بعد داخل قابلمه بریزید یا اینکه پس از اضافهکردن گوشت به حلیم با استفاده از گوشتکوب معمولی حلیم را حسابی بکوبید تا کشدار شود. بعد از رسیدن به غلظت مناسب، حلیم شیر شما آماده سرو است. آن را در کاسه ریخته و با کنجد و دارچین تزیین کنید. نوش جان!
اگه وجترین هستی، این رسپیها رو از دست نده: غذای ایرانی برای گیاهخواران | انواع غذای ایرانی بدون گوشت
نکات مهم در طرز تهیه حلیم شیر
- هنگام پخت حلیم باید در نظر بگیرید که حلیم بعد از سردشدن سفت میشود.
- بدون استفاده از گوشت هم میتوانید حلیم شیر تهیه کنید.
- بسته به سلیقه خودتان میتوانید حلیم شیر را با شکر یا نمک سرو کنید.
- فوتوفن اصلی یک حلیم خوب حرارت کم و زمان زیاد پخت حلیم است؛ بنابراین چیزی بهعنوان حلیم فوری وجود ندارد.
- شیر مورداستفاده باید همدمای محیط باشد و در اواخر پخت اضافه شود.
با این روش خیلی فوری میتونی هندوانه قرمز و سفید رو از هم تشخیص بدی: تشخیص هندوانه قرمز و سفید به 11 روش طلایی
جمعبندی
در این مطلب به آموزش طرز تهیه حلیم شیر، به عنوان یکی از خوشمزهترین نوع حلیم پرداختیم و نکات مهمی را برای بهترشدن کیفیت و طعم آن بیان کردیم. امیدواریم که از مطالعه مقاله طرز تهیه حلیم شیر لذت و بهره کافی را برده باشید. از این که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، از شما همراهان گرامی کمال تشکر و قدردانی را داریم.