کیککیک و شیرینی

طرز تهیه کیک یزدی خانگی، فوق العاده خوش مزه و آسان

کیک یزدی، در واقع همان کاپ­ کیک و مافین سنتی ایرانی است که تاریخچه آن به شهر یزد مربوط می­شود. این شیرینی در استان یزد، برای پذیرایی در اعیاد مذهبی و تعزیه ­ها مورد استفاده قرار می­ گیرد. کیک یزدی یکی از شیرینی ­های خوش­مزه و پرطرفدار ایرانی به ­شمار می­ آید که طعمی نوستالژیک را برای ما تداعی می­ کند. برای تهیه این کیک، از مواد اولیه ساده و در دسترس استفاده می ­شود، اما نحوه ترکیب این مواد با یکدیگر است که عطر و طعم بی­ نظیری را به ­وجود می ­آورد. این کیک در جشن­ ها، مناسبت ­ها و جشنواره ­های گوناگون کاربرد پذیرایی دارد. شما می ­توانید طرز تهیه کیک یزدی را در ادامه این مقاله از مجله آشپزی مامی کوکینگ دنبال کنید و این شیرینی لذیذ را به عنوان میان وعده، عصرانه یا دسر، در خانه طبخ و با انواع نوشیدنی­های گرم و یا بستنی، نوش جان کنید.

مواد اولیه لازم برای طرز تهیه کیک یزدی

برای پخت این کیک خوش­مزه، ابتدا باید مواد اولیه زیر را در دسترس داشته باشید:

  • آرد سفید یا شیرینی ­پزی: 3 پیمانه
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • ماست غلیظ: 1 پیمانه
  • شکر: 1 پیمانه
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 3 قاشق غذاخوری
  • پودر هل: 1 قاشق مرباخوری
  • کنجد: به میزان دلخواه

طرز تهیه کیک یزدی خانگی

طرز تهیه کیک یزدی

طرز تهیه این شیرینی خوش­مزه به شرح زیر است:

مرحله اول: تهیه تخم مرغ و شکر

ابتدا تخم مرغ­ ها را مدتی قبل، از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. بعد از مدتی، آن­ها را در یک کاسه بریزید و شکر را به آن­ها­ اضافه کنید؛ سپس با همزن، آن­ها را به خوبی مخلوط کنید یا درون مخلوط ­کن بریزید تا شکر کاملا در تخم مرغ ­ها حل شود. این مرحله را به مدت 10 الی 15 دقیقه انجام دهید تا ترکیبی کرمی رنگ با بافت مناسب داشته باشید.

مرحله دوم: اضافه کردن روغن مایع

در این مرحله، روغن مایع یا به دلخواه، روغن محلی را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه و به خوبی با هم ترکیب کنید تا مواد یکدست شوند.

مرحله سوم: اضافه کردن ماست

در این مرحله از طرز تهیه کیک یزدی، نوبت به اضافه کردن ماست می ­رسد. ماست غلیظ و یا چکیده را به ترکیب خود اضافه کرده و تا جایی که مایه شما یکنواخت شود، به ­طور کامل آن­ها را با هم مخلوط کنید.

مرحله چهارم: آماده­ سازی فر

در این مرحله کافی است فر را روشن کرده و دمای آن را روی 180 درجه سانتی­گراد تنظیم کنید تا محیط فر برای پخت کیک یزدی شما، گرم و آماده شود.

مرحله پنجم: اضافه کردن گلاب، پودر هل و عسل

در این مرحله، شما باید گلاب، پودر هل و عسل را به مایه خود اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله ششم: اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر

آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و چندبار الک کنید. سپس، این مخلوط را به تدریج و مرحله به مرحله به مایه کیک خود اضافه کنید؛ همزمان با مخلوط کردن، با استفاده از قاشق چوبی، این ترکیب را هم بزنید تا کاملا یکدست و منسجم شود.

مرحله هفتم: ریختن مخلوط در قالب

مایه کیک را به کمک یک قاشق یا قیف، درون قالب مورد نظر خود بریزید. شما می­ توانید از کاغذ مخصوص کیک یزدی نیز استفاده کرده و در قالب خود قرار دهید. بعد از ریختن مایه در قالب ­ها، به کمک یک قاشق، حفره­ای کوچک در وسط آن­ها ایجاد کرده و به میزان دلخواه خود روی آن­ها کنجد بریزید. البته می­ توانید پس از تکمیل فرایند پخت نیز، کنجد را اضافه کنید.

طرز تهیه کیک یزدی با ماست

مرحله هشتم: پخت کیک

مرحله نهایی طرز تهیه کیک یزدی، پخت آن به مدت 35 الی 40 دقیقه است. برای اطمینان از پخته شدن کامل کیک، می ­توانید از یک چنگال استفاده کرده و درون کیک فشار دهید؛ اگر مایه کیک به چنگال نچسبیده باشد، به این معنا است که کیک یزدی شما به ­طور کامل پخته شده است.

مرحله نهم: خنک کردن کیک

پس از پخت کیک، آن را از فر خارج نموده و به مدت 10 دقیقه در قالب خود بگذارید تا کاملا خنک شود. سپس کیک را از قالب خارج کرده و سرو کنید.

شما می ­توانید کیک خود را به دلخواه، با انواع نوشیدنی ­های گرم و سرد و یا بستنی، سرو کرده و نوش جان کنید. پیشنهاد ما به شما، چای داغ و شیرعسل است!

طرز تهیه کیک یزدی

ترفندهای تهیه کیک یزدی

  1. اضافه کردن نمک میوه به مایه کیک، سبب ترک­ دار شدن سطح کیک یزدی شما خواهد شد.
  2. شما می ­توانید به جای تخم مرغ از آب ولرم استفاده کرده و دو قاشق عسل در مایه کیک بریزید.
  3. دقت داشته باشید که حتما از ماست غلیظ و یا چکیده استفاده کنید؛ ماست سون نیز انتخاب بسیار مناسبی خواهد بود.
  4. حتما آرد و بیکینگ پودر را قبل از اضافه کردن به مخلوط، الک کنید، زیرا این کار از گلوله شدن مایه کیک جلوگیری می کند.
  5. توجه داشته باشید که قالب کیک شما نباید نسبت به مایه کیک بزرگ ­تر باشد.
  6. برای افزایش عطر و طعم کیک یزدی، می ­توانید به مخلوط خود نصف قاشق چایخوری زعفران و یک قاشق چایخوری پودر دارچین اضافه کنید.
  7. اگر قالب مافین چدنی برای طرز تهیه کیک یزدی دارید، می­ توانید مایه کیک یزدی خود را درون آن بریزید.
  8. متناسب با ذائقه شما، ممکن است اگر از روغن­ های محلی استفاده کنید، عطر و طعم کیک یزدی­ تان بهتر باشد.
  9. حتما در هنگام مخلوط کردن مواد با یکدیگر، ترتیب ذکرشده را رعایت کنید.
  10. حتما اجازه دهید تا تخم مرغ ­ها به دمای محیط برسند و بعد آن­ها را مخلوط کنید تا کیک یزدی شما حالت اسفنجی داشته باشد.
  11. دقت کنید که تاریخ بیکینگ پودرتان نگذشته باشد و دقیقا به اندازه استفاده شود.
  12. سعی کنید تمامی مواد اولیه را با ترازوی آشپزخانه وزن کنید تا اندازه ­ها کاملا دقیق و درست باشند.

طرز تهیه کیک یزدی خوشمزه

نکات کلیدی پخت کیک یزدی

  1. لطفا توجه داشته باشید که بلافاصله پس از درست شدن مایه کیک، بایستی آن را در قالب ریخته و درون فر قرار دهید، در غیر این صورت ممکن است وسط کیک شما به خوبی پف نکند.
  2. به هیچ عنوان قالب کیک یزدی را چرب نکنید، زیرا ممکن است در اثر حرارت بالا، این روغن وارد بافت کیک شود و پف آن را بخواباند.
  3. شما با استفاده از این طرز تهیه کیک یزدی، حدودا 23 عدد کیک خوش­مزه خواهید داشت.
  4. لطفا در هنگام پخت، در فر را باز و بسته نکنید و فرصت پخت کامل، مطابق با طرز تهیه کیک یزدی پیشنهادی را به کیک خود بدهید.
  5. لازم است حتما فر را از قبل داغ کنید تا کیک ­ها بلافاصله بعد از ورود به فر، شروع به پف کردن کنند و گنبدی شکل شوند.
  6. اگر می­ خواهید کیک یزدی خود را در فر برقی یا سولاردام پخت کنید، بهتر است از حالت فن یا کانوکشن استفاده کنید.
  7. اگر رنگ کیک­ هایتان زیادی روشن بود، می ­توانید برای چند دقیقه حالت گریل را فعال کنید تا سطح کیک ­های شما طلایی و برشته­ شود.
  8. شما می ­توانید برای تزئین کیک یزدی خود از پودر قند، خرما، پسته و آجیل­ های دیگر استفاده کنید.

رسپی کیک یزدی

سخن پایانی

در این روش طرز تهیه کیک یزدی، تلاش کردیم تا آسان ­ترین و سریع­ترین شیوه پخت خانگی این شیرینی خوش­مزه و پرطرفدار را با شما به اشتراک بگذاریم. برای این­که کیک یزدی باکیفیت و خوش­ طعمی داشته باشید، بایستی از مواد اولیه مناسب به میزان صحیح استفاده کنید؛ تمامی مراحل را مطابق با دستور مطرح شده پیش برده و نکات کلیدی مربوط به طبخ را رعایت کنید. شما همچنین می ­توانید با اضافه کردن هر نوع اسانس و پودر دلخواه به مایه کیک خود، آن را سفارشی و شخصی ­سازی کرده و با انواع نوشیدنی­ ها، سرو کنید.

اگر وقت کافی برای تهیه و پخت این کیک­ های خوش­مزه و زیبا ندارید، می­ توانید کیک­ های بسته ­بندی شده، بهداشتی و فوق العاده خوش­ طعم را از سایت‌های اینترنتی خریداری کرده و درب منزل تحویل بگیرید. شما همچنین می­ توانید تمامی مواد اولیه مورد نیاز برای پخت این شیرینی محبوب را نیز از آنها خریداری کنید.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا