شیرینیکیک و شیرینی

طرز تهیه شیرینی کشمشی ترد و خوش مزه در خانه، با فر و بدون فر

شیرینی کشمشی، یک خوراکی لذیذ و خوش­مزه است که از زمان‌های قدیم مورد توجه افراد بوده و از خوردن آن لذت می­برده ­اند. این شیرینی­ های خوش­مزه، به خاطر بافت نرم و چسبناک خود، همراه با طعم شیرین و کمی ترش معروف هستند. شیرینی کشمشی، یکی از خوراکی ­های خانگی قدیمی است که احساسات گذشته را یادآوری می ­کند و طعمی نوستالژیک را برای ما به ارمغان می­ آورد. با ترکیب ساده و جذاب مواد اولیه در طرز تهیه شیرینی کشمشی، این شیرینی­‌ها در خانواده‌های مختلف سراسر جهان محبوب شده‌اند. این میان وعده سریع، آسان و خوش ­طعم را می ­توانید با انواع نوشیدنی ­ها سرو کرده و نوش جان کنید. اگر شما هم طرفدار این شیرینی جذاب و بی­ نظیر هستید، در ادامه با مجله آشپزی مامی کوکینگ همراه باشید تا مراحل آماده سازی و پخت آن را با هم مرور کنیم.

مواد اولیه لازم

میزان مواد اولیه مورد نیاز برای 6 نفر به شرح زیر است:

  • آرد: 125 گرم
  • کره: 170 گرم
  • پودر قند: 200 گرم
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • کشمش: 180 گرم
  • عصاره وانیل: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: مقدار بسیار کم

زمان آماده سازی مایه این شیرینی 20 دقیقه است.

طرز تهیه شیرینی کشمشی

طرز تهیه شیرینی کشمشی با فر

برای تهیه این شیرینی فوق ­العاده، کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله 1

برای طرز تهیه شیرینی کشمشی، ابتدا کره و تخم مرغ­ها را نیم ساعت قبل از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.

مرحله 2

کشمش ­ها را به مدت 20 الی 30 دقیقه در آب سرد قرار داده و سپس بشویید. شما می ­توانید آن­ها را درون آبکش قرار داده یا با دستمال تمیز خشک کنید.

مرحله 3

در یک کاسه شیشه ­ای و بزرگ، کره نرم شده را بریزید. سپس پودر قند الک شده و عصاره وانیل را به آن اضافه کرده و به مدت 3 الی 5 دقیقه با همزن برقی یا دستی به خوبی مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شده و به مایعی سفید و کشدار تبدیل شود.

مرحله 4

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی کشمشی، تخم مرغ ­ها را یکی یکی با مخلوط پودر قند و کره خود ترکیب کنید و دوباره با همزن بزنید تا مایه یکدست شود.

مرحله 5

حالا نوبت به اضافه کردن آرد می ­رسد. آرد را 2 الی 3 بار الک کنید و کم کم به مایه خود اضافه کرده و هم بزنید تا آرد گلوله نشود. سعی کنید با استفاده از یک قاشق یا لیسک، مواد را مخلوط کنید تا ترکیبی کاملا یکدست و منسجم داشته باشید.

مرحله 6

پس از ترکیب آرد با سایر مواد، کشمش ­های تمیز و پاک شده را به مایه شیرینی اضافه و مخلوط کرده تا در همه مایه پخش شوند.

مرحله 7

در حین انجام مرحله قبل، بایستی فر را روشن کرده و دمای آن را روی 160 درجه سانتی­گراد تنظیم کنید تا محیط آن گرم و آماده پخت شود.

مرحله 8

سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. اگر کاغذ روغنی در دسترس­تان نبود، کف سینی را با روغن چرب کنید.

مرحله 9

حالا کافی است مایه شیرینی را درون یک قیف ریخته و با فاصله مناسب از هم، روی سینی قیف کنید. همچنین می ­توانید با استفاده از یک قاشق، مایه شیرینی را به میزان دلخواه روی سینی قرار دهید. فقط توجه داشته باشید که فاصله آن­ها از هم را رعایت کنید، زیرا مایه شیرینی بعد از پخت باز می­ شود.

مرحله 10

سینی فر را به مدت 10 الی 15 دقیقه درون فر قرار دهید تا کاملا پخته و برشته شود. در واقع، با طلایی شدن اطراف شیرینی، می توان فهمید که شیرینی آماده است تا از فر بیرون بیاید. در این طرز تهیه شیرینی کشمشی، اگر دوست دارید شیرینی تردتری داشته باشید، باید سینی را 20 دقیقه بیش­تر درون فر باقی بگذارید. پس از این مدت، شیرینی­ ها را بیرون بیاورید تا خنک شوند.

حالا این شیرینی­ های خوش ­طعم و عطر آماده هستند. شما می ­توانید آن­ها را درون ظرف موردنظرتان بچینید و با انواع نوشیدنی های دلخواه سرو کنید. نوش جان!

طرز تهیه شیرینی کشمشی با فر

طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر

شما می ­توانید این شیرینی خوش­مزه را بدون فر نیز تهیه کنید. برای پخت بدون فر، کافی است مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله 1

برای طرز تهیه شیرینی کشمشی، ابتدا شعله پخش ­کن را روی حرارت کم گذاشته و یک قابلمه بزرگ را روی آن قرار دهید. سپس برای این­که حرارت و گرمای قابلمه خارج نشود، یک دم­کنی روی آن بگذارید.

مرحله 2

کره، پودر قند و عصاره وانیل را در یک کاسه مناسب بریزید و با همزن به خوبی ترکیب کنید.

مرحله 3

تخم مرغ ­ها را یکی یکی به ترکیب خود اضافه کرده و هم بزنید تا مواد یک دست شوند.

مرحله 4

آرد را یک بار الک کنید. سپس دوباره آن را درون الک بریزید و روی مایه شیرینی خود الک کرده و مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله 5

حالا باید کشمش ­ها را به این ترکیب اضافه کنید. شما می­ توانید از کشمش پلویی نیز در تهیه این شیرینی استفاده کنید. پس از اضافه کردن کشمش ­ها، مخلوط را هم بزنید تا کشمش ­ها در همه مایه پخش شوند. سپس در ادامه، یک سینی با ابعاد مناسب را انتخاب کرده و کف آن را با روغن چرب کنید.

مرحله 6

مقداری از مایه را درون قیف ریخته و روی سینی پایپ کنید یا با استفاده از یک قاشق، گلوله­ های از مایه را با فاصله روی سینی قرار دهید.

مرحله 7

در این طرز تهیه شیرینی کشمشی، می ­توانید کمی پودر قند روی شیرینی ­های خود بپاشید. دم­کنی را بردارید و سینی را درون قابلمه بگذارید. دم­کنی را روی قابلمه قرار داده و اجازه دهید تا شیرینی­ ها به مدت 10 الی 15 دقیقه، به خوبی بپزند.

مرحله 8

پس از این مدت، دم­کنی را برداشته و به شیرینی­ ها فرصت دهید تا قهوه ­ای رنگ شوند. سپس سینی را از قابلمه خارج کنید و منتظر بمانید تا شیرینی­ ها سرد شوند و نوش جان کنید. به همین راحتی!

شما همچنین می ­توانید یک تابه را روی شعله پخش­ کن قرار دهید تا گرم شود، سپس کاغذ روغنی را کف آن بگذارید و مایه خود را به صورت گلوله ­ای روی آن بریزید و در آن را ببندید تا شیرینی­ های شما پخته شوند.

اگر توستر دارید، می­ توانید آن را روی درجه حرارت 170 تنظیم کنید و به مدت 12 دقیقه مایه خود را درون آن قرار دهید تا شیرینی ها پخته شوند.

طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر

نکات کلیدی طرز تهیه شیرینی کشمشی

  1. اگر برای تهیه این شیرینی به جای کره از روغن مایع استفاده می­ کنید، بهتر است حتما از کشمش پلویی استفاده کنید.
  2. لطفا مواد را به همان میزانی که در هر مرحله ذکر شد هم بزنید و مخلوط کنید، زیرا هم زدن بیش از حد مواد، باعث خشک و سفت شدن شیرینی ­هایتان می­شود.
  3. در طرز تهیه شیرینی کشمشی، از استفاده بیش از حد از آرد اجتناب کنید، زیرا سبب خشک شدن شیرینی می ­شود.
  4. اگر کشمش­ ها را در آرد بغلتانید، زودتر خشک می ­شوند.
  5. حتما کف سینی را با کاغذ روغنی پوشانده یا با روغن چرب کنید، زیرا شیرینی ­ها پس از پخت به کف سینی می­ چسبند.
  6. اگر دوست دارید شیرینی ترد و خشکی داشته باشید، تخم مرغ را با مواد خود بیش از یک دقیقه هم نزنید؛ اما اگر می خواهید شیرینی ­های نرمی داشته باشید مدت زمان هم زدن تخم مرغ با مواد را بیش­تر کنید.
  7. اگر می ­خواهید شیرینی ­ها بیش از حد خشک نشوند، می­ توانید یک کاسه آب را از 10 دقیقه قبل درون فر بگذارید.

ترفندهای تهیه شیرینی کشمشی

  1. شما می ­توانید به جای پودر قند از شکر نیز استفاده کنید.
  2. می­ توانید برای خوش­ عطر شدن شیرینی­ هایتان کمی پودر هل به ترکیبات آن اضافه کنید.
  3. شیرینی ­ها را در یک ظرف دربسته، در محیطی خشک و خنک نگهداری کنید تا بتوانید مدت زمان بیش­تری از آن­ها استفاده کنید.
  4. اگر مقدار کمی گلاب به ترکیب خود اضافه کنید، شیرینی ­های شما عطر و طعم بسیار خوبی خواهند داشت.
  5. شما می­ توانید به دلخواه خود، کمی پودر دارچین نیز به مایه شیرینی­ تان اضافه کنید.
  6. شما می ­توانید متناسب با ذائقه خود، کمی شکلات چیپسی نیز به مایه شیرینی اضافه کنید.
  7. اگر طرفدار زعفران هستید، می ­توانید مقداری زعفران دم شده به ترکیب خود اضافه کنید.
  8. شما می ­توانید با اضافه کردن مغز گردو خردشده به ترکیب خود، شیرینی ­های خوش­مزه ­تری داشته باشید.
  9. اگر شرایط نگهداری را به درستی رعایت کنید، می­توانید تا 10 روز از این شیرینی ­ها استفاده کنید.
  10. شما می ­توانید به دلخواه، بیکینگ پودر را نیز به مایه شیرینی­ خود اضافه کنید.
  11. برای این­که تعداد شیرینی بیش­تری داشته باشید، کافی است مواد اولیه ذکرشده را دوبرابر کنید.

طرز تهیه شیرینی کشمشی ترد

کلام آخر

شیرینی کشمشی، یک خوراکی مقوی، سنتی و لذیذ است که از دیرباز بسیار محبوب و پرطرفدار بوده است. طرز تهیه شیرینی کشمشی که با آن آشنا شدید، بسیار آسان و راحت است و شما می­ توانید با ساده ­ترین مواد اولیه موجود در منزل، آن را تهیه کرده و به عنوان یک دسر یا میان وعده فوق ­العاده خوش­مزه، با چای، قهوه و یا شیر نوش جان کنید. همچنین می ­توانید این شیرینی ­های خوش­ طعم و عطر را برای مهمانی ­های خود پخت کنید و به جای شیرینی­ های خامه ­ای و پرکالری بازاری، با انواع نوشیدنی ­ها سرو کنید و لذت ببرید.

مقالات بیشتری بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا