پلویی و چلوییخورشغذای اصلی

طرز تهیه قیمه نثار مجلسی به سبک رستورانی

قیمه نثار غذایی با اصالت قزوینی و ظاهری بسیار شکیل و اعیانی یکی از اشتهابرانگیزترین غذاهایی است که با داشتن ظاهر خوش‌رنگ و لعاب در مهمانی‌های رسمی بسیار پرطرفدار است. این غذا از جمله محبوب‌ترین پلوهای ایرانی و یکی از گزینه‌های مناسب مراسمات مجلسی یا غذای نذری است. قیمه نثار یک غذا زمستانی با داشتن طبع گرم، طعم لذیذ و به‌یادماندنی برای شما به همراه دارد. حتی اگر یک‌بار طعم این غذا را چشیده باشید، قطعا به‌دنبال طرز تهیه و روش پخت آن خواهید بود. اگر می‌خواهید از مهمانان خود با غذایی منحصربه‌فرد و اصیل پذیرایی کنید، قیمه نثار قزوینی را فراموش نکنید.

طرز تهیه قیمه نثار مجلسی به سبک رستورانی

مواد مورد نیاز برای تهیه قیمه نثار(4 نفر)

  • برنج 4 پیمانه
  • گوشت گوسفندی 500 گرم
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • گلاب یک دوم پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
  • زرشک 2 قاشق غذاخوری
  • شکر 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر هل 1 قاشق چای‌خوری
  • خلال پسته و بادام 2 قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • نمک به میزان لازم
  • دارچین به مقدار لازم

اگه به غذاهای اصفهانی علاقه دارید: طرز تهیه خورش ماست اصفهانی

مواد مورد نیاز برای تهیه قیمه نثار

طرز تهیه قیمه نثار

  1. در مرحله اول برای تهیه قیمه نثار قزوینی باید پیازها را شسته و به‌صورت خلال درشت خرد کنید. سپس روی یک تابه با ابعاد مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس‌ از داغ شدن تابه، پیاز را به داخل تابه انتقال و آن را تفت بدهید.
  2. پیاز را تا حدی هم بزنید که کاملا سبک و شیشه‌ای شود، سپس زردچوبه را داخل تابه ریخته و با پیاز تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه از بین برود.
  3. پس‌ از ترکیب زردچوبه و پیاز با یکدیگر گوشت را داخل تابه بریزید. توجه داشته باشید که پیش ‌از شروع به تهیه این غذا باید گوشت را خرد کرده باشید.
  4. پس‌ از ریختن گوشت درون تابه آن را به‌خوبی تفت دهید تا رنگ آن عوض شود؛ اما به یاد داشته باشید که تفت دادن بیش‌ از حد گوشت باعث سفت شدن آن می‌شود.
  5. در مرحله بعد 2 قاشق رب گوجه کنار تابه بریزید و تفت دهید تا بوی خامی آن کاملا گرفته شود. سپس با گوشت و مواد درون تابه مخلوط و آن‌ها را به‌خوبی هم بزنید.
  6. در این مرحله مقداری فلفل سیاه و پودر هل را داخل تابه بریزید و آن‌ها را با یکدیگر هم بزنید تا کاملا با مواد درون تابه یکدست شوند. 1 الی 2 لیوان آب درون ظرف اضافه کنید و درب آن را به ببندید تا گوشت پخته شود.
  7. در 10 دقیقه پایانی پخت گوشت، نمک و دارچین را به آن اضافه کنید تا از تلخ شدن غذا به دلیل پودر دارچین جلوگیری شده و گوشت سفت نشود.
  8. برنجی که از قبل خیس خورده است را آبکشی کنید و درون یک قابلمه با اندازه متوسط بریزید. سپس آن را روی حرارت گاز قرار دهید و تا میانه قابلمه به آن آب اضافه کنید تا آب به جوش آید.
  9. مقداری نمک و روغن داخل قابلمه بریزید و حدود 7 الی 10 دقیقه صبر کنید تا پخت اولیه برنج انجام گیرد. پس‌از اینکه قسمت بیرونی دانه‌های برنج کاملا نرم شد و مغز آن‌ها کمی سفت ماند، باید برنج را آبکشی کنید.
  10. در این مرحله یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس یک قاشق روغن درون آن اضافه کنید.
  11. از نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ قابلمه استفاده کنید و سپس برنج را درون قابلمه بریزید. پس‌ از گذشت 45 دقیقه برنج به‌خوبی دم می‌کشد.
  12. در این مرحله خلال بادام را با گلاب مخلوط کرده و سپس با روغن یا کره تفت دهید. خلال پسته را نیز به‌همین شکل با استفاده از روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
  13. زرشک و شکر را به‌همراه یکدیگر درون تابه بریزید و حدود 1 دقیقه با یکدیگر تفت دهید.
  14. اگر آب تابه‌ای که درون آن گوشت قرار دارد کشیده شده بود، حرارت زیر گوشت را خاموش کنید و آن را کناری قرار دهید.
  15. شعله زیر برنج دم کشیده را خاموش کنید و درب قابلمه را بردارید تا بخار آن خارج شود. سپس داخل دیس بکشید و گوشت را به‌همراه خلال بادام خلال پسته و زرشک و… بر روی برنج بریزید.

یه غذای ساده و خوشمزه: طرز تهیه خورش لوبیا سبز مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه قیمه نثار مجلسی به سبک رستورانی

نکات مهم پخت قیمه نثار مجلسی

  • شما می‌توانید در مرحله دم کردن برنج، خورشت قیمه نثار را لابه‌لای برنج بریزید و با آن دم کنید.
  • برای جلوگیری از سفت شدن گوشت نمک را حدود 10 دقیقه پیش‌ از پخت گوشت گوسفندی به آن اضافه کنید.
  • اگر از پودر دارچین به‌عنوان جایگزین چوب آن استفاده می‌کنید، بهتر است این پودر را در آخر پخت گوشت منظور جلوگیری از تلخ شدن اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید از پوست پرتقال در این غذا استفاده کنید، حتما برای گرفتن تلخی، آن را بجوشانید.
  • برای زیبایی بخشیدن به قیمه نثار مقداری از برنج پخته را با زعفران مخلوط و روی لایه بالایی برنج بریزید تا برنج ظاهر مجلسی تری پیدا کند.
  • هنگامی‌که آب درحال جوشیدن است، نصف لیوان آب سرد درون قابلمه بریزید تا دانه‌های برنج کشیده‌تر شوند.
  • خیس کردن خلال‌ها با گلاب عطر و طعم دلپذیری به آن‌ها می‌بخشد.
  • هرچه شعله گاز کم‌تر باشد، بافت گوشت لطیف‌تر شده و طعم خوشمزه‌تری پیدا می‌کند.
  • برای تهیه قیمه نثار گوشت‌ها را کمی درشت‌تر از حد معمول خرد کنید.
  • هنگام دم کردن برنج می‌توانید از ادویه‌جاتی همچون دارچین، هل و میخک به‌صورت لایه‌لایه در آن استفاده کنید تا برنج عطر و طعم بهتری بگیرد.
  • به‌منظور جلوگیری از سیاه شدن زرشک پس‌ از حل شدن شکر، حرارت گاز را خاموش کنید.
  • اگر می‌خواهید شیرینی غذا را کم‌تر کنید مقداری آب نارنج یا آب‌لیمو به قیمه نثار اضافه نمایید.
  • با توجه به اینکه قیمه نثار یک غذای خشک محسوب می‌شود، می‌توانید مقداری آب گوشت را به‌صورت جداگانه سرو کنید.

غذای پرطرفدار مردم خونگرم جنوبی: طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه به سبک جنوبی ها

جمع بندی

قیمه نثار یکی از غذاهای مجلسی، بسیار پرطرفدار و یک انتخاب عالی برای مهمانی‌های رسمی است. همچنین با توجه به روش پخت و مواد اولیه، این غذا به‌راحتی می‌تواند سفره مهمانی شما را تکمیل کند. طعم لذیذی که از مخلوط گوشت، برنج، انواع خلال‌ها، زرشک و پوست پرتقال کسب می‌شود باب میل عموم افراد بوده و یکی از بهترین غذاها برای مراسمات مختلف محسوب می‌شود. پخت قیمه نثار مجلسی به‌راحتی انجام می‌گیرد؛ اما برای کسب نتیجه بهتر لازم است که به برخی از نکات برای طبخ آن توجه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا